Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 FTC försöker förhindra Nvidias förvärv av Arm - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

FTC försöker förhindra Nvidias förvärv av Arm

Swedroid.se - Allt om Google Android - 03 Dec 21 kl. 11:03

I september förra året blev det känt att Arm gått med på att bli uppköpt av Nvidia för 40 miljarder dollar. Affären behövde först godkännas, något som sades kunna ta upp till 18 månader. Arm är ett brittiskt halvledarföretag som utvecklar arkitekturen för systemkretsarna som driver våra smartphones. I februari påstods jättar som Qualcomm, Google och Microsoft ha invänt mot uppköpet. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Nvidia uppges fimpa köpet av ARM

Feber.se - i förrgår: 11:45

Verkar ha gett upp hoppet om att köpet går igenom Det verkar som om Nvidia eventuellt inte kommer att köpa upp ARM enligt uppgifter Bloombert News har tagit del av. Nvidia meddelade 2020 att man planerade att köpa ARM från japanska SoftBank i en jätteaffär värderad till 40 miljarder dollar. Sedan dess har dock flera konkurrensmyndigheter börjat granska den eventuella affären och haft åsikter om detta.

Kika på AMD:s och Nvidias CES-nyheter

Feber.se - 04 Jan 22 kl. 14:43

Dags för grafikfest! Pressdagarna på CES har dragit igång och det erbjuds nyheter till höger och vänster. Nu i eftermiddag kommer både AMD och Nvidia hålla låda, förstås inte samtidigt, och hårdvarujättarna kommer snacka lite grafik, datajox och annat som kan vara intressant.

Apple släpper Android-appen Tracker Detect

Feber.se - 14 Dec 21 kl. 08:30

Varnar om man blir stalkad med en AirTag Apple släppte igår appen Tracker Detect vilken kan varna Android-ägare om att de eventuellt blir spårade av en av Apples AirTags eller annan pryl som är kompatibel med Apples Find My-nätverk. Tanken bakom Tracker Detect är att denna ska kunna förhindra att någon blir spårad genom en AirTag som kanske gömts i användarens väska, kläder eller bil. Det finns redan exempel på när detta skett.

Det är onödigt att ladda ner Chrome

Feber.se - 04 Dec 21 kl. 07:00

Enligt Microsoft Neowin rapporterar att Microsofts egna webbläsare Edge säger till användaren att det inte är lönt att ladda ner Googles webbläsare Chrome om den försöker göra det. Om en användare söker efter Chrome eller går in på nedladdningssisdan för Chrome via Edge får man meddelanden som säger att Chrome är "så 2008" och att "Edge är mer pålitlig". Värt att nämna är att Google har gjort liknande knep med Chrome där man visat meddelande som säger att Chrome är en "snabb och säker webbläsare" när man försöker ladda ner en annan.

FTC vill stoppa Nvidias köp av Arm

Feber.se - 03 Dec 21 kl. 15:15

Kan "kväva framtida konkurrerande teknik" Nvidias uppköp av Arm verkar inte gillas av USA:s Federal Trade Commission som idag berättar att de stämmer för att blockera uppköpet. Anledningen ska vara att företagen tillsammans skulle kunna "kväva framtida konkurrerande teknik". När dealen annonserades kom klagomål från Google, Microsoft och Qualcomm, något som gjorde att FTC startade en utredning.

IKEA utsatta för en phishing-attack

Feber.se - 30 Nov 21 kl. 08:30

Någon försöker komma in i företagets nätverk Bleeping Computer rapporterar att den svenska möbeljätten IKEA är utsatta för en cyberattack. Enligt ett internet mail som gått ut till många IKEA-anställda, se bild nedan, så försöker någon obehörig kapa epost-trådar. Det tros att den eller de obehöriga på så sätt vill kunna installera malware och få tillgång till IKEA:s nätverk.

Qualcomm sägs ha ett avtal med Microsoft

Feber.se - 23 Nov 21 kl. 19:30

Om exklusivitet för Windows på ARM – som snart upphör Både Windows 10 och 11 har haft versioner som kan köras på ARM-chip, vilket vissa datorer också kört, men Microsoft har hittills endast sålt den versionen av Windows till företag som tillverkar datorer. ARM-versionen kan egentligen även köras på enheter som exempelvis Rapberry Pi eller Mac-datorer med Apples chip, men inte officiellt. Det kan det dock snart bli ändring på.

Varför fungerar inte sjöfartstransport just nu?

Feber.se - 18 Nov 21 kl. 18:00

Wendover Productions försöker förklara detta Som bekant har flertalet företag nuförtiden stora problem med att skeppa sina varor från fabrikerna i Kina. En stor anledning till detta är att sjöfartstransport just nu har stött på stora problem på grund av den pågående pandemin och annat skoj. I videon ovan försöker YouTube-kanalen Wendover Productions förklara hur sjöfartstransport vanligtvis fungerar och varför det just nu inte gör det.

Qualcomm arbetar på PC-processor som ska kunna matcha M-serien från Apple

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 Nov 21 kl. 18:00

Qualcomm har tillkännagivit planer på en ny Arm-baserad systemkrets för Windows-datorer. Chippet ska enligt Qualcomm kunna konkurrera med Apples kraftfulla processorer i M-serien. Systemkretsen designas av Nuvia – ett nystartat företag grundat av före detta Apple-ingenjörer som tidigare arbetade med Apples chipp i A-serien.

En jämförelse av Nvidias Omniverse och Metas metaverse

Feber.se - 17 Nov 21 kl. 12:45

Två virtuella världar som liknar varandra Förra veckan snackade Nvidia lite mer om sin virtuella värld Omniverse, en plattform som inte är helt olik de satsningar som bland andra Meta och Microsoft gör på det så kallade metaverse. I klippet ovan kan ni kolla in lite från Nvidias presentation av Omniverse respektiva Metas presentation av det som de kallar för metaverse. Som synes finns det en hel del likheter mellan de båda plattformarna, och även med Microsofts vision av metaverse.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Samsung-telefoner kan få snabbare uppdateringar i Europa framöver

Swedroid.se - Allt om Google Android - 3 timmar sedan

Samsung har hittills använt landsspecifika beteckningar för sitt firmware i Europa, med fjolårets Galaxy A52 som första undantaget. Enligt en rapport kommer Samsung istället börja använda samma firmware för hela Europa. Fördelen är att Samsung, i teorin, skulle kunna skicka ut uppdateringar till hela Europa samtidigt.

Windows 11 populärt, anammades dubbelt så snabbt som Windows 10

Swedroid.se - Allt om Google Android - 3 timmar sedan

Windows 11 landade i början av oktober förra året och blev en framgång för Microsoft. Den anrika utvecklaren skriver att folk uppdaterade till Windows 11 i dubbelt så hög uppsträckning som till Windows 10. Enligt Microsofts inlägg fick Windows 11 högst kvalitetsbetyg och produktnöjdhet av alla Windows-versioner de någonsin släppt.

Steam Deck börjar levereras 28 februari

Swedroid.se - Allt om Google Android - 3 timmar sedan

Valve har berättat att den portabla speldatorn Steam Deck böjar skickas ut till kunder 28 februari. De som reserverat ett exemplar kommer få beställningsmejl med start 25 februari och har därefter tre dagar på sig att genomföra köpet. Efter tre dagar frigörs reservationen om den inte har utnyttjats och går till nästa kund i ordningen.

En ”ladda ned för Windows”-knapp har påträffats i Google Play

Swedroid.se - Allt om Google Android - 4 timmar sedan

Play Store visar en mystisk ”ladda ned för Windows”-knapp för spelet Lineage2M när sidan öppnas på en Windows-dator. Länken leder till en EXE-fil som installerar en emulator kallad Purple som är utvecklarens egna. Windows-knappen har alltså inte med Googles satsning på Androidspel för Windows att göra.

Tysk blogg presenterar S22-serien före Samsung

Swedroid.se - Allt om Google Android - 4 timmar sedan

Tyska bloggen Winfuture som ofta bjuder på pricksäkra rykten har introducerat Galaxy S22-serien före Samsung. Uppgifterna baseras på läckt marknadsföringsmaterial för den tyska marknaden och inkluderar priser. Vi utgår från att uppgifter stämmer och börjar med minstingen i serien: Galaxy S22.

Lustig bugg i Google Drive aktiverar upphovsrättsintrång för textfiler

Swedroid.se - Allt om Google Android - 21 timmar sedan

Användare har påträffat en bugg i Google Drive som blockerar tillgången till uppladdade textfiler på grund av upphovsrättsintrång. Drive tillåter inte ens att blockeringen granskas och ifrågasätts. I exemplet nedan innehåller textfilen ”output04.

Här är Redmi Note 11 Pro och Pro 5G

Swedroid.se - Allt om Google Android - 22 timmar sedan

Xiaomi-märket Redmi har nyss presenterat nya telefoner. Toppmodellerna i serien är Redmi Note 11 Pro och Redmi Note 11 Pro 5G. Kanske är det hög tid att sluta använda ”5G” i produktnamn, men det är en annan fråga.

Samsung Galaxy S22-serien i alla färger

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 12:03

Galaxy S22-läckorna fortsätter genom fler bilder från Evan Blass vilka visar telefonerna i alla tillgängliga färgval. Ultra säljs i färgerna svart, vit, grön och en slags vinröd eller mörkrosa färg. Färgvalen för Galaxy S22 och Galaxy S22 Plus är svart, vit, grön och ljusrosa.

Toppmodellen Motorola Frontier kan erbjuda 200MP-kamera

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 16:19

Även om megapixelracet kanske inte kommit tillbaka har mobilkameror blivit mer högupplösta senaste åren. Hösten 2019 tillkännagav Samsung en 108MP-sensor i samarbete med Xiaomi. Nästa kliv kom för fem månader sedan då Samsung introducerade en 200MP-kamera för smartphones.

Microsoft Surface Duo uppdateras till Android 11

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 14:07

Microsofts första Androidtelefon, den dubbelskärmade Surface Duo, har sent omsider uppdaterats till Android 11. Enheten skulle ha fått Android 11 förra året men den nya mjukvaran blev försenad. Att Android 11 skickas ut till en telefon fyra månader efter att Google släppte källkoden för Android 12 är naturligtvis inte optimalt, men mjukvaran blir oavsett mer modern.

Plot twist: Nya Chromecast med Google TV är sämre, inte bättre

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 12:10

En rapport hävdade häromdagen att Google arbetar på en ny Chromecast med Google TV. Den nya modellen förmodades vara en uppföljare till första upplagan som kom hösten 2020. Enligt bloggen Protocol rör det sig istället om en budgetvariant av första Chromecast med Google TV och inte om en uppgraderad modell.

Har MediaTek Dimensity 9000 högst processorprestanda bland systemkretsar för Android?

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 11:51

De tre senaste och snabbaste systemkretsarna för Android är Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, Samsung Exynos 2200 och MediaTek Dimensity 9000. Snapdragon 8 Gen 1 sitter redan i telefoner, medan Exynos 2200 kommer debutera genom Galaxy S22-serien om lite drygt två veckor. MediaTek Dimensity 9000 är ett 4nm-chipp som inte har släppts än.

Rykte: Vikbara Google Pixel Notepad får ett pris på $1400

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 11:30

Sagan om Googles första foldable fortsätter. Telefonen kallas numera ”Pixel Notepad” i ryktena och senaste inofficiella uppgiften är att enheten kommer få ett pris på 1400 dollar. Om priset stämmer skulle Pixel Notepad förvisso bli mindre kostsam än Samsung Galaxy Z Fold 3, men prisminskningen är inte tillräcklig för att Google skulle bidra till att göra foldables mer överkomliga och mainstream.

Samsung Galaxy S22-serien presenteras 9 februari

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 11:11

Samsung berättade häromdagen att nyheter kommer presenteras under ett Unpacked-evenemang i februari. Tillverkaren nämnde dock inte vilken dag presentationen går av stapeln. Allt pekar nu på att S22-serien introduceras 9 februari.

Rapport: Google planerar ny Chromecast med Google TV

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 14:55

Tecken har upptäckts på en ny upplaga av Chromecast med Google TV. Den nya enheten har kodnamnet ”Boreal”. På ett vis är det en icke-nyhet att Google planerar en slags uppföljare till den första modellen som introducerades hösten 2020, då det faller sig naturligt.