Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Fakta om Albanien – 30 saker du (kanske) inte visste - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Freedomtravel

Fakta om Albanien – 30 saker du (kanske) inte visste

Freedomtravel - 06 Mar 21 kl. 06:00

Fakta om Albanien – 30 saker som du kanske inte visste om Albanien. Vi reste runt nästan en mÃ¥nad i Albanien 2015 och det var ett riktigt äventyr. Här hittar du vackra orörda stränder, prisvärda restauranger, vänliga människor och dramatisk natur. Häng med! Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

10 fakta om mig

Bokbloggar - 30 May 21 kl. 08:27

10 saker som är riktigt bra i Sverige

Feber.se - 02 May 21 kl. 20:56

Vi har det rätt bra här Det finns en hel del saker som är bra med Sverige som man vänjer sig med och inte tänker på till vardags. Så här kommer tio bra saker med Sverige från Meagan Nouis amerikanska synvinkel. Läs vidare och kommentera: https://feber.

15 Fakta om ägg – näring, traditioner och smarta knep

Freedomtravel - 24 Mar 21 kl. 06:00

Intressanta fakta om ägg! Vem var det egentligen som kom först, hönan eller ägget? Det kan vi förstås inte svara på, men vi har samlat ihop en hel del andra spännande fakta om detta superlivsmedel.

Fakta om Ungern – 30 saker du (kanske) inte visste

Freedomtravel - 21 Mar 21 kl. 06:00

Fakta om Ungern! Idag bjuder vi på 30 saker du (kanske) inte visste om landet där man äter gulaschsoppa, dricker tokajvin och badar i härliga termalbad. Visste du till exempel att vin har en lång historia här eller att Raul Wallenberg har en viktig plat i historien?

Fakta om Sicilien – 30 saker du (kanske) inte visste

Freedomtravel - 14 Mar 21 kl. 06:00

Fakta om Sicilien! Idag bjuder vi på 30 saker du (kanske) inte visste om medelhavets största ö, som att Sicilien har Europas högsta vulkan, världens största kastanjeträd och 8000 balsamerade människor i katakomber. Nu kör vi!

Starta webbshop – 15 saker vi hade velat veta innan

Freedomtravel - 04 Mar 21 kl. 06:00

Att starta webbshop – det kan väl inte vara så svårt? Ibland är man glad att man är lite naiv och inte lyckats förutspå alla utmaningar som kan uppstå, för då hade man kanske aldrig vågat försöka. Å andra sidan hade det varit bra att veta vissa saker innan … Att starta webbshop var en […] Inlägget Starta webbshop – 15 saker vi hade velat veta innan dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Fakta om Estland – 30 saker som du (kanske) inte visste

Freedomtravel - 25 Feb 21 kl. 06:00

Här kommer fakta om Estland – 30 saker du (kanske) inte visste om landet. Estland är känt som det sjungande landet och med den vackra huvudstaden Tallinn. Är det slut där?

BMW förklarar saker kring nya M3 och M4

Feber.se - 18 Feb 21 kl. 19:00

Går in mer på djupet BMW har gjort ett antal olika klipp där man går igenom olika saker kring nya M3 och M4. I klippet ovan snackas det exempelvis om den manuella växellådan vilket kanske kan vara intressant att lyssna på. Övriga klipp som gjorts hittills hittar ni här nedan.

15 fakta om semlor + semmeltrender och semmeltest

Freedomtravel - 16 Feb 21 kl. 06:00

Semlor är smarriga bakverk som ska ätas på och runt Fettisdagen. Men vad vet du om bakverket egentligen? Vi bjuder på 15 intressanta fakta om semlor samt semmeltrender och semmeltest.


Fler inlägg från Freedomtravel

Kristianopel i Blekinge – camping innanför ringmuren

Freedomtravel - 6 timmar sedan

Kristianopel var Nordens första renässansstad, en gång befäst med upp till nio meter höga murar. Platsen fungerade dock bara som stad under en begränsad period på 1600-talet. Idag är detta en lugn och tyst liten ort, med en fin camping innanför den gamla ringmuren.

Äntligen Öland – och magasinet går i tryck

Freedomtravel - Igår: 06:00

Nu reser vi runt på Öland! Vi vet, vi ligger efter på bloggen. Det har hänt så otroligt mycket den senaste tiden, så vi har inte hunnit skriva ikapp.

Wämöparken i Karlskrona – Blekinges “Skansen”

Freedomtravel - i förrgår: 06:00

Wämöparken i Karlskrona är en friluftspark och ett populärt utflyktsmål. Ibland kallas parken för “Blekinges Skansen” och så kan den förstås beskrivas, om än mindre. Wämöparken i Karlskrona Wämöparken i Karlskrona är ännu en friluftspark med bevarade gamla byggnader.

Marinmuseum i Karlskrona – marinhistoria, ubåtar, fartyg

Freedomtravel - 16 Jun 21 kl. 06:00

Marinmuseum i Karlskrona är ett museum som berättar om den svenska marinens historia, från år 1522 till idag. Museet ligger vackert på ön Stumholmen och bjuder på en modern och spännande museiupplevelse. Marinmuseum i Karlskrona Det nuvarande museet invigdes 1997 av kung Carl XVI Gustaf.

Aspö utanför Karlskrona – i härliga Blekinge skärgård

Freedomtravel - 15 Jun 21 kl. 06:00

Aspö ligger strax utanför Karlskrona och är en av alla öar i Blekinge skärgård. Hit kan man ta sig med bilfärja från Karlskrona och vi valde att ta oss över med våra elcyklar för en dagsutflykt. Aspö – en fin skärgårdsö Aspö är en vacker och lugn liten skärgårdsö, där den största sevärdheten är Drottningskärs […] Inlägget Aspö utanför Karlskrona – i härliga Blekinge skärgård dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Digitalt covid-intyg, vinnande campingar och tusenårigt ägg

Freedomtravel - 14 Jun 21 kl. 06:00

Då var det dags för resenyheter igen här på FREEDOMtravel! Digitala covid-intyg är på gång, svenska campingar har vunnit pris och i Israel har man hittat ett supergammalt ägg. Digitalt covid-intyg inom EU från 1 juli Nu planerar man för att resandet inom Europa ska underlättas.

Ronneby brunnspark – brunnsmiljö och fantastisk park

Freedomtravel - 13 Jun 21 kl. 06:00

Ronneby brunnspark bjuder på en historisk miljö och en fantastiskt vacker park. En gång i tiden kom människor hit för att dricka brunn och göra hälsobad. Idag kan man njuta av den härliga parken, bo på spahotell, bada i pooler eller, kanske, äta mandeltårta.

Göra i Lund – 16 tips på sevärdheter och upplevelser

Freedomtravel - 12 Jun 21 kl. 06:00

Vad kan man göra i Lund? Denna skånska universitetsstad präglas av studenter, forskning och ungdomlig stämning. Här finns också gott om historiska byggnader, intressanta museer, charmiga kvarter och fina naturupplevelser.

Sommarvärme, husbilsliv och nya produkter

Freedomtravel - 11 Jun 21 kl. 06:00

Gick det inte väldigt fort från vinter till sommar? Vi minns att vi hade snö under våra första dagar i Gränna, och nu är det högsommar. Happy Friday!

Dalby söderskog – Europas minsta nationalpark

Freedomtravel - 10 Jun 21 kl. 06:00

Dalby Söderskog nationalpark är Europas minsta nationalpark. Naturområdet ligger utanför Lund i Skåne och är fantastiskt fint – och mycket litet. Strax intill hittar man Skrylle naturreservat, Dalby kyrka som är Sveriges äldsta byggnad samt den populära badplatsen vid Dalby stenbrott.

Kulturen i Lund – ett friluftsmuseum mitt i stan

Freedomtravel - 09 Jun 21 kl. 06:00

Kulturen i Lund är ett friluftsmuseum som sträcker sig över två kvarter, mitt i centrala Lund. Här kan man kika in i allt från torp till borgarhus, och det finns dessutom gott om både permanenta och tillfälliga utställningar. Kulturen i Lund Jag (Helena) växte upp i Lund och därför har jag besökt Kulturen många gånger.

Sandhammaren på Österlen – en vacker sandstrand

Freedomtravel - 08 Jun 21 kl. 06:00

Sandhammaren på Österlen är en vacker sandstrand med mjuk finkornig sand, som flera gånger hamnat på listor över Sveriges finaste stränder. Området är också ett naturreservat och havsbotten utanför finns Sveriges största skeppskyrkogård. Sandhammaren Sandhammaren är en av Skånes mest populära stränder och lockar på sommaren till sol och bad.

Elmia inställt och positiv prognos för svensk turism

Freedomtravel - 07 Jun 21 kl. 06:00

I slutet av förra veckan kom beskedet: Elmia Husvagn Husbil 2021 är inställt och mässan siktar på 2022. Varje måndag presenterar vi korta utdrag från veckans pressmeddelanden inom resor, äventyr och camping. Håll till godo!

Göra i Trelleborg – våra 9 bästa tips

Freedomtravel - 06 Jun 21 kl. 06:00

Vad kan man göra i Trelleborg? Sveriges sydligaste stad har gjort sig känd som “Palmstaden”, med sin allé kantad av höga palmer i äkta Miami-anda. Trelleborg bjuder också på intressant vikingahistoria och vacker natur.

Glimmingehus – Nordens bäst bevarade medeltidsborg

Freedomtravel - 05 Jun 21 kl. 06:00

Glimmingehus i Skåne är Nordens bäst bevarade medeltidsborg. Borgen började byggas i slutet av 1400-talet, när Skåne tillhörde Danmark, och var på sin tid ett exklusivt boende med allt från moderna uppvärmningslösningar till aggressivt försvar. Glimmingehus i Skåne Glimmingehus ligger på Österlen i sydöstra Skåne, cirka 15 kilometer sydväst om Simrishamn.