Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

Fettsnålt eller lågkolhydrat vid typ 1-diabetes?

Kostdoktorn - 26 Sep 19 kl. 15:33

I den här föreläsningen från konferensen Low Carb Denver 2019 berättar dr Jake Kushner om hur man kan hantera typ 1-diabetes med hjälp av lågkolhydratkost. Han delar också med sig av insikter och strategier för att göra det enklare. Transkription (förhandstitt) Dr Jake Kuchner: Det här är en tabell från ett barnsjukhus över barn i olika åldrar, och rekommenderat kolhydratintag. Som ni ser står det att en pojke mellan 9 och 13 år ska få 60 gram kolhydrater till frukost, 75 gram till lunch, 15 gram till mellanmål, 75 gram till middag och 15 gram till kvällsmat. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Öppet brev från diabetesförälder till Barndiabetesfonden

Kostdoktorn - 29 May 20 kl. 08:59

Barndiabetesfondens och ICA:s nya kampanj Nej, man får inte typ 1-diabetes av muffins väcker både frågor och uppmärksamhet. Syftet är lovvärt, men hur tänkte man egentligen…? Vi lämnar ordet till Katarina som har mångårig erfarenhet som diabetesförälder och stor kunskap om kostens betydelse för typ 1-diabetes: Hej Barndiabetesfonden, det är med stor sorg och besvikelse jag avslutat mitt autogiro till er idag, efter många år som månadsgivare.

Framgångshistorier sökes!

Kostdoktorn - 09 May 20 kl. 06:45

Har LCHF hjälpt dig att uppnå hälsoförbättringar? Du har kanske gått ner i vikt, reverserat typ 2-diabetes, lindrat IBS eller PCOS?Inlägget Framgångshistorier sökes!

Så reverserar man typ 2-diabetes – videokurs med dr Jason Fung

Kostdoktorn - 26 Apr 20 kl. 07:47

Här är en riktig pärla, första delen i serien om hur man reverserar typ 2-diabetes, en videokurs med dr Jason Fung.Inlägget Så reverserar man typ 2-diabetes – videokurs med dr Jason Fung dök först upp på Diet Doctor.

Low Carb Denver 2020: dag 3

Kostdoktorn - 15 Mar 20 kl. 11:18

Livesändningen från Low Carb Denver 2020 fortsätter idag, konferensens sista dag. Om du har Diet Doctor Plus kan du se allt direkt eller se när du vill under kommande månad. Coronaviruset har ändrat reseplanerna för några av föreläsarna och vi kommer att uppdatera schemat så fort vi har information.

Low Carb Denver 2020: dag 2

Kostdoktorn - 14 Mar 20 kl. 11:34

Det är andra dagen av Low Carb Denver 2020. Föreläsningarna är schemalagda att starta tidigt, redan 07:30 i Denver. Här i Sverige behöver vi inte bänka oss förrän 14:30.

Livesändning av Low Carb Denver 2020 startar idag

Kostdoktorn - 13 Mar 20 kl. 11:52

Low-carb Denver 2020 inleds idag. Med anledning av situationen med coronavirus har Team Diet Doctor ställt in deltagandet på konferensen, men livesändningen är fortfarande aktuell. Se allt hemifrån.

Viktnedgång och reversering av typ 2-diabetes – är det möjligt?

Kostdoktorn - 09 Mar 20 kl. 17:15

Low Carb Denver 2020 går snart av stapeln! Här är min föreläsning från förra årets konferens.Inlägget Viktnedgång och reversering av typ 2-diabetes – är det möjligt?

Se Low Carb Denver 2020 på Diet Doctor!

Kostdoktorn - 03 Mar 20 kl. 15:49

Boka in 13-15 mars i din kalender. Då går Low Carb Denver 2020 av stapeln, världens största LCHF-konferens! Det innebär tre dagar av fantastiska föreläsare som berättar om ny forskning inom en mängd områden.


Fler inlägg från Kostdoktorn

Vilka är de bästa vego-alternativen till grillen?

Kostdoktorn - 14 timmar sedan

Sommaren är ofta förknippad med grillat! För hur mysigt är det inte att under varma sommarkvällar tända grillen och njuta av god mat tillsammans? Många förknippar grillad mat med kött av olika slag, samtidigt som allt fler väljer att dra ner på kött.

Haricots verts med rostad lök

Kostdoktorn - 20 timmar sedan

Utsökt kombo av rostad lök, krämig champinjonsås och haricots verts. Inlägget Haricots verts med rostad lök dök först upp på Diet Doctor.

Är mättat fett farligt?

Kostdoktorn - Igår: 08:05

Kommer inte allt mättat fett täppa till blodkärlen och orsaka sjukdom? Inlägget Är mättat fett farligt? dök först upp på Diet Doctor.

Mejerifri LCHF-glass med choklad

Kostdoktorn - 03 Jul 20 kl. 09:04

Du behöver ingen glassmaskin för att göra denna otroligt goda chokladglass. Den är dessutom sockerfri och mejerifri. Inlägget Mejerifri LCHF-glass med choklad dök först upp på Diet Doctor.

Het lax i ugn med brynt vitlökssmör, mandel och blomkålsmos

Kostdoktorn - 02 Jul 20 kl. 14:50

Den här läckra LCHF-måltiden består av en ljuvlig kombination av saftig lax med krispig topping bestående av vitlök, rostad mandel och chili som serveras med ett krämigt blomkålsmos.Inlägget Het lax i ugn med brynt vitlökssmör, mandel och blomkålsmos dök först upp på Diet Doctor.

Uppdaterad guide: Mellanmål på LCHF – bäst och sämst

Kostdoktorn - 02 Jul 20 kl. 09:06

Här är de bästa valen – och några vanliga misstag som är bra att undvika. Inlägget Uppdaterad guide: Mellanmål på LCHF – bäst och sämst dök först upp på Diet Doctor.

Hjälp! Uppsvälld och öm mage

Kostdoktorn - 01 Jul 20 kl. 16:47

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

Kursändring för lågkolhydratkost

Kostdoktorn - 01 Jul 20 kl. 09:45

Hur vet man när det ett paradigm-skifte har skett? Det vet man egentligen inte. Revolutionära förändringar inom vetenskap och kultur sker vanligtvis inte i ett svep.

Kursändring för lågkolhydratkost

Kostdoktorn - 01 Jul 20 kl. 09:45

Hur vet man när det ett paradigm-skifte har skett? Det vet man egentligen inte. Revolutionära förändringar inom vetenskap och kultur sker vanligtvis inte i ett svep.

Pesto på grönkål

Kostdoktorn - 30 Jun 20 kl. 15:48

Grönkålspesto är bland de nyttigaste såserna som du kan göra! Mixas ihop på några minuter.Inlägget Pesto på grönkål dök först upp på Diet Doctor.

Moules Marinières

Kostdoktorn - 29 Jun 20 kl. 14:45

Krämiga musslor i vitt vin, grädde och vitlök bjuder på en mustig smak som går hem hos alla musselälskare.Inlägget Moules Marinières dök först upp på Diet Doctor.

Mer småätande under pandemin

Kostdoktorn - 29 Jun 20 kl. 09:38

Upplever du också att det har varit svårare att inte småäta under coronapandemin? Du kanske har arbetat mer hemifrån och kommer på dig själv att i bara farten öppna kylskåpet? Då är du inte ensam!