Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kulturbloggen

Filmrecension: Aladdin

Kulturbloggen - 22 May 19 kl. 11:00

Aladdin Betyg 4 Svensk biopremiär 22 maj 2019 Regi Guy Ritchie I rollerna: Mena Massoud, Naomi Scott, Will Smith m.fl Aladdin är en söt, vacker, välgjord och av och till spännande spelfilmsversion av den klassiska berättelsen om Aladdin och den magiska lampan med anden som kan uppfylla tre önskningar. Mycket sång och musik, en spelfilmsmusikal-version med Will Smith som en lyckad ande. Will Smith äger filmen. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Disney Classic Games återupplivar Aladdin och Lion King

Feber.se - 30 Aug 19 kl. 12:20

Spelsamlingen släpps i höst Under 90-talet levererades det massvis med förvånansvärt vassa licensspel som Aladdin och Lion King som baserades på Disneys filmer. I höst kommer vi få möjlighet att lira dessa klassiska titlar igen tack vare distributören Nighthawk Interactive och utvecklaren Digital Eclipse. Duon kommer senare i år leverera Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King till PC, PS4, Xbox One och Nintendo Switch.

Disney verkar sugna på att göra en uppföljare till Aladdin

Feber.se - 14 Aug 19 kl. 12:20

Får vi se Will Smith som anden i flaskan igen? Tidigare i år hade spelfilmsversionen av Aladdin premiär och även om det kanske inte var världens bästa film så verkar Disney redan nu föra diskussioner om att göra en uppföljare till fantasyfilmen. Det är Aladdins producent Dan Lin som uppger att Aladdin eventuellt kan få en uppföljare.

Aladdin Princess Jasmine Desert Dream Fragrance

GeekAlerts - 22 May 19 kl. 16:45

Transport yourself to a whole new world with the Aladdin Princess Jasmine Desert Dream Fragrance. Officially licensed by Disney and inspired by Princess Jasmine from Aladdin, Desert Dream comes in an awesome bottle with a gold and pink tone lotus flower cap. Desert Dream fragrance [...

Bakom kulisserna på Aladdin

Feber.se - 19 May 19 kl. 13:00

Gettin jiggy with it Disney släppte nyligen ett litet klipp från bakom kulisserna på den kommande spelfilmsversionen av Aladdin. Filmen är regisserad av Guy Ritchie och har som bekant Will Smith i rollen som Anden i lampan. Den 22 maj har filmen biopremiär här i Sverige.

Aladdin Genie & Magic Lamp Salt & Pepper Set

GeekAlerts - 26 Apr 19 kl. 18:10

That Aladdin Genie’s Lamp Teapot is pretty awesome, but if you don’t drink tea, you can still get in on the fun with the Disney Aladdin Genie & Magic Lamp Salt & Pepper Set. Made of ceramic, these salt and pepper shakers look just like [...

Aladdin The Sultan’s Palace Cookie Jar

GeekAlerts - 17 Apr 19 kl. 16:01

You may not live in a wondrous palace, but your cookies can if you get the Disney Aladdin The Sultan’s Palace Cookie Jar. It would go great with that Genie’s Lamp Teapot, making a whole new way to enjoy tea and cookies in dazzling style. [...


Fler inlägg från Kulturbloggen

Filmrecension: Om det oändliga – ett mästerverk om mänsklighetens tillvaro på gott och ont, i smått och stort

Kulturbloggen - 1 timme sedan

Om det oändliga Betyg 5 Svensk biopremiär den 15 november 2019 Regi Roy Andersson Filmlängd 76 min Ett mästerverk om mänsklighetens tillvaro. Om det lilla och det stora, med humor och konstnärlig fingertoppskänsla. Frågan är om inte Roy Andersson är den största svenska filmregissören genom tiderna.

Lyssna: Leonard Cohen – The Goald

Kulturbloggen - 2 timmar sedan

Leonard Cohens röst lever vidare. Den 22 november släpps albumet “Thanks For The Dance” som är en fortsättning av Leonard Cohens sista verk. Ett pressmeddelande berättar: Sju månader efter sin fars bortgång sökte Cohens son, Adam Cohen, sig till det ombyggda garaget längre ner på deras gata för att lyssna igenom påbörjade låtar och vara nära sin fars röst.

Filmrecension: Beats – magiskt och hotfullt, vackert och fult – allt på en gång

Kulturbloggen - 10 timmar sedan

Beats Betyg 4 Svensk biopremiär 20 september 2019 Regi Brian Welsh En elektrifierande film om den elektriska musikscenen, om att vara ung och vilja göra uppror och om kärlek till musiken. Snyggt fotograferad i svartvitt. Fotot gör att det känns äkta, som om vi är med där det händer då rave var hett och drog i många ungdomar.

Filmrecension: Quick – filmen om den största svenska rättsskandalen

Kulturbloggen - 11 timmar sedan

Quick Betyg 3 Svenks biopremiär 20 september 2019 Regi: Mikael Håfström En film om Sveriges största rättsskandal. När Thomas Quick erkänner mord efter mord är polisen nöjd. När han döms för åtta mord kan han betraktas som Sveriges värsta seriemördare.

Bokrecension: Gileads döttrar av Margaret Atwood

Kulturbloggen - 23 timmar sedan

Gileads döttrar Författare Margaret Atwood Utgivningsdatum 2019-09-10 Förlag Norstedts Översättare Annika H Löfvendahl, Inger Johansson Originaltitel The Testaments ISBN 9789113098838 Det var länge sedan jag läste en bok som helt slukade mig, som jag inte kunde slita mig ifrån och för att vara ärlig, jag satte mig och läste klart den när jag borde suttit med mina uppgifter på universitetet. Det var så spännande och jag bara måste veta hur det gick. TV-serien Handmaid´s Tale som bygger på Margaret Atwoods roman Tjänarinnans berättelse har fängslat många.

Bildgalleri: Machine Gun Kelly – rapparen med krut

Kulturbloggen - 23 timmar sedan

Machine Gun Kelly Fryshuset, Stockholm 17 september 2019 I veckan, närmare bestämt i tisdags den 17 september intog den blott 29e åriga rapparen Colson Backer som även går under namnet Machine Gun Kelly scenen på Fryshuset i Stockholm. På senare tid är han även skådespelare och har synts i Nerve, Bird Box, Captive State och som Mötley Crues Tommy Lee i filmen The Dirt. Just nu är han ute på sin Hotel Diablo-turné och besökte Sverige med den.

Filmrecension: Rambo: Last Blood – karg och väderbiten hämnare

Kulturbloggen - 23 timmar sedan

Rambo: Last Blood Betyg 3 Svensk biopremiär 20 september 2019 Regi Adrian Grünberg I rollerna Sylvester Stallone, Paz Vega, Sergio Peris-Mencheta. Det är nästan fyrtio år sedan den första Rambofilmen kom och tio år sedan den senaste av dessa actionfilmer. Han är sig lik bara mer väderbiten, lika karg och lika stark och tuff.

Sval och samanhållen subtil vokaljazz – Change av Mette Juul

Kulturbloggen - Igår: 14:24

foto Alex Nyborg Madsen Mette Juul Change 4 Inspelad i: Nilento Studio i Kållered av Lars Nilsson (trio sessions och extra pålägg), Big Orange Sheep i New York av Alex Haley (duo sessions med Gilad Hekselman) och i Mette Juuls hem i Köpenhamn (solo sessions och duo sessions med Per Möllehöj. Mix och master: Lars Nilsson hos Nilento studio Producent: Mette Juul Universal Music (Denmark) 48:49 Releasedatum: 6/9 2019 Mette Juul som är aktuell med sin fjärde skiva har gått under min radar. Har inget minne av att hört på någon festival eller enskild konsert, trots stort bolag i ryggen och samarbeten med toppmusiker.

Teaterkritik: Spår på Arena Satelliten

Kulturbloggen - Igår: 10:20

Spår Manus och regi Karin Bjurström Koreografi Timothy Pilotti Ljusdesign Philip Öhlund Scenografi Karin Bjurström Urpremiär på Arena Satelliten i Sollentuna 18 september 2019 I rollerna: Mia Poppe, Timothy Pilotti, Joakim Lang, Nadine Holmberg, Kerstin Ahlin, Jessica Eklund, Greta Westling, Ella Desurmont, Tyra Bjurström, Nils Bodner Gå och se. Spår är en föreställning som jag hoppas högstadieklasser och gymnasieklasser i norra Stockholm – och för den delen andra delar av Stockholm också – bokar för att se tillsammans och sedan diskutera. Spår, som är skriven av Karin Bjurström, handlar om … I rollerna finns två utbildade skådespelare och åtta ungdomar.

Urpremiär för utsålda pjäsen De obehöriga av John Ajvide Lindqvist på St Paul vid Mariatorget i Stockholm

Kulturbloggen - Igår: 08:30

Den 4 oktober får John Ajvide Lindqvists drama De obehöriga urpremiär på Kulturhuset Stadsteaterns nya spelplats för hösten; St Paul vid Mariatorget i Stockholm. För idé och regi står Anna Takanen. Kulturhuset Stadsteatern driver under utflytten från Sergels torg verksamhet i St Paul i samarbete med Stockholms Stadsmission.

Skräckteatern Tillbaka innan midnatt har Sverigepremiär på Västerbottensteatern

Kulturbloggen - Igår: 08:23

Julia Jonsson som “Jill” i Tillbaka innan midnatt. Foto: Patric Degereman. Den kanadensiska succéthrillern Tillbaka innan midnatt (I’ll Be Back Before Midnight) har spelats över hela världen men har aldrig tidigare i Sverige.

Lyssna: Van Morrison – Dark Night Of The Soul

Kulturbloggen - i förrgår: 12:24

Van Morrison släpper ett nytt album,Three Chords And The Truth, den 25:e oktober 2019. Den 18:e september släpptes det första spåret, Dark Night Of The Soul, från hans kommande album. Van Morrison bekräftar också en USA- och UK-turné med fem datum på London Palladium.

Shelter tar oss ut på en virtuell resa till världens flyktingläger – på Tom Tits Experiment i Södertälje

Kulturbloggen - i förrgår: 11:51

Shelter tar oss ut på en virtuell resa till världens flyktingläger. Shelter öppnar på Tom Tits Experiment i Södertälje den 20 september 2019 och visas för allmänheten till den 7 januari 2020. Ett pressmeddelande: Arkitekter Utan Gränser presenterar utställningen SHELTER, producerad av Jonas Kellagher och regisserad av konstnären Jesper Wachtmeister med fotograf Kenneth Svedlund Ishii.

Sverigepremiär av Belfast Girls, om en bortglömd del av kvinnohistorien, på Teater Tre

Kulturbloggen - i förrgår: 11:46

Pjäsen Belfast Girls av den irländska dramatikern Jaki McCarrick skildrar en ofta bortglömd del av historieskrivningen: de många unga kvinnor som under Irlands stora potatissvält uppmanades att fly över havet till Australien. I november får pjäsen sin Sverigepremiär i Stockholm, producerad av BATALJ Scenkonst, berättar ett pressmeddelande. – Jag kände genast när jag hade läst manuset: den här historien måste berättas.

Filmrecension: Josefin & Florin

Kulturbloggen - i förrgår: 07:51

Josefin & Florin Betyg 3 Svensk biopremiär 20 september 2019 Regi: Ellen Fiske och Johanna Karlberg När singelmamman Josefin börjar tala med den unga killen Florin, som sitter utanför mataffären och tigger, anar hon inte vad som skall hända. Åtta månader senare gifter de sig, lyckligt nykära. Trots skillnader i ålder, nationalitet och kultur uppstår kärlek.