Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kulturbloggen

Filmrecension: Burka Songs 2.0 – totalt ensidig och tjatig

Kulturbloggen - 29 Mar 18 kl. 15:24

Burka Songs 2.0 Betyg 1 Visas på Drakenfilm En dokumentärfilm som hyllar det muslimska påbudet att kvinnor ska dölja sig i burka. Det hemska är att filmen är så totalt ensidig. Burkan lyfts fram som en frihetssymbol av filmskaparen Hanna Högstedt. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Filmrecension: Wonder

Bokbloggar - 09 Oct 18 kl. 07:01

Filmrecension: Högsta betyg till svenska filmen ”Goliat”

Nyhetspressen - 04 Oct 18 kl. 10:58

Eva af Geijerstam ger högsta betyg till ”Goliat”, Peter Grönlunds uppföljare till hyllande ”Tjuvheder”..

Kan ni inte bara sluta försvara burka och niqab

Nyhetspressen - 13 Aug 18 kl. 16:01

Bara för att rasister motsätter sig en kvinnofientlig symbol som niqab och burka rättfärdigar det inte att andra försvarar samma ultrakonservativa symboler, skriver Omar Makram, GAPF..

De här europeiska länderna har infört förbud mot niqab och burka

Nyhetspressen - 09 Aug 18 kl. 10:57

Nyligen trädde en lag i kraft i Danmark som förbjuder niqab och burka på offentliga platser. Så här ser det ut i resten av Europa..

Dansk Folkeparti vill införa fängelsestraff för att bära burka och niqab

Nyhetspressen - 09 Aug 18 kl. 03:00

I fredags utfärdades den första boten för att bära niqab i Danmark och efter att en fransman erbjudit sig att betala alla böter, vill Dansk Folkeparti nu höja straffet till fängelse..

Miljonär lovar att betala böter för burkaförbud i Danmark

Nyhetspressen - 07 Aug 18 kl. 11:25

I lördags blev en 29-årig kvinna den första personen att bötfällas efter Danmarks nya förbud mot burka och niqab. Men böterna kommer hon inte att betala själv. Den förmögne fransk-algeriske mannen Rachid Nekkaz står för kostnaden.

Burka och niqab: Brott eller en rättighet?

Nyhetspressen - 01 Aug 18 kl. 21:34

Demonstranter i Köpenhamn samlades i en stor protest på onsdagskvällen..

Burkaförbud träder i kraft i Danmark

Nyhetspressen - 01 Aug 18 kl. 15:32

På onsdagen träder det omdiskuterade förbudet mot att bära burka och niqab i kraft i Danmark. Den som bär de heltäckande plaggen på offentlig plats riskerar nu böter på 1.000 danska kronor..

I dag införs burkaförbud i Danmark – riskerar böter

Nyhetspressen - 01 Aug 18 kl. 12:34

Från och med i dag gäller förbud mot att bära täckande plagg, såsom burka och niqab, på allmän plats i Danmark.Den som bryter mot förbudet kan riskera att få böter.På flygplatser ska personer som reser in med burka kunna genomföra passkontrollen i ett enskilt rum..

Hör vad köpenhamnsborna tycker om burkaförbudet

Nyhetspressen - 01 Aug 18 kl. 11:28

Den som bär burka och niqab i Danmark riskerar från och med i dag 1 augusti att straffas med böter. Förbudet riktar sig mot all slags plagg som täcker ansiktet såsom lösskägg, masker och mössor..


Fler inlägg från Kulturbloggen

Filmrecension: Ramen shop – En film för de som älskar mat och matlagning och mat som en skön konst

Kulturbloggen - 6 timmar sedan

Ramen shop Betyg 3 Premiär 19 oktober 2018 Regi Eric Khoo En film för de som älskar mat och matlagning och mat som en skön konst. Den unge Masato driver en Ramenshop i Japan tillsammans med sin far. Fadern som håller moderns minne vid liv med varenda ramenskål han serverar.

Rigmor Gustafsson vinnare av Guldkatten på P2 Jazzkatten 2018

Kulturbloggen - Igår: 08:46

Under tisdagskvällens P2 Jazzkatten-gala på Fasching i Stockholm, den 16 oktober 2018, tilldelades Rigmor Gustafsson hederspriset Guldkatten. Lisa Ullén blev Årets kompositör, Jon Fält Årets musiker, priset för Årets grupp gick till We Float och Povel Widestrand vann Årets nykomling. Publiken har tillsammans med P2 Jazzkattens jury varit med och röstat fram vinnarna i de fem röstningsbara kategorierna.

Skrönornas mästare har lämnat oss – Arto Paasilinna har dött

Kulturbloggen - i förrgår: 18:36

Arto Paasilinna 1942 – 2018Foto: Ulla Montan, Brombergs bokförlag En man som lämnar sin invanda och meningslösa plats i livet för att istället följa en skadad hare ut i skogen. När jag fick bokens Harens år i mina händer någon gång på nittiotalet var det som om förlupna pusselbitar ramlade över mig och tog sin plats. I rask takt läste jag sedan allt jag kom över av denne finske mästare på skrönor.

Teatervåren 2019 på Stockholms stadsteater: fantastiska väninnor, män som våldtas, teateropera 2.0, eko-thriller och en halsbrytande jungfrulek

Kulturbloggen - i förrgår: 14:27

Foto: Carl Bengtsson Våren 2019 flyttar all teater vid Sergels torg ut till nya spelplatser runt om i Stockholm. Verksamheten kommer finnas från norr till söder, från öst till väst och mitt i city. Teatervåren gör Kulturhuset Stadsteatern i samarbete med Årsta Folkets Hus, Folkoperan, Södra Teatern, Teater Giljotin, Dansens Hus, Nationalmuseum och Stockholms konstnärliga högskola (SKH)/institutionen för scenkonst.

Tips inför Stockholms filmfestival 2018

Kulturbloggen - i förrgår: 14:13

Mer är 400 filmvisningar med filmer från 60 länder har vi satt se fram emot då Stockholms filmfestival startar den 7 november 2018. 150 filmer har premiär under festivalens tolv dagar. Temat för årets festival är “Democracy in Danger”.

Filmrecension: Halloween – en riktig nagelbitare till skräckfilm

Kulturbloggen - 15 Oct 18 kl. 16:48

Halloween Betyg 4 Svensk biopremiär 19 oktober 2018 Regi David Gordon Green Lagom till allhelgonahelgen och halloween-helgen (som ju är två olika helger) hör det till att en riktig skräckfilm dyker upp på biograferna. Årets skräckfilm, Halloween, är riktigt, riktigt bra. Den är läskig och skrämmande och uppfyllde mina förväntningar.

Filmrecension: Lyrro – Ut & invandrarna – lyfter aldrig riktigt

Kulturbloggen - 15 Oct 18 kl. 16:22

Lyrro – Ut & invandrarna Betyg 2 Svensk biopremiär 19 oktober 2018 Regi och manus Peter Dalle Att utvandra och invandra, alla leva i ett öppet samhälle och svenska värderingar – teman som tas upp i komedins form i en film som egentligen består av en lång rad enskilda sketcher som mest hålls samman av några övergripande teman med anknytning till immigration och emigration. Roligt? Tja ibland.

Aniara får svensk premiär på Göteborgs Filmfestival 2019

Kulturbloggen - 15 Oct 18 kl. 09:01

Aniara får svensk premiär på Göteborgs Filmfestival 2019, berättar ett pressmeddelande: 1953 fick Harry Martinson in Andromedagalaxen i sin stjärnkikare och i ett feberrus skrev han de första 29 sångerna i vad som skulle bli klassikern Aniara. En stor anledning till varför han senare tilldelades Nobelpriset i litteratur. Nu kommer den första filmatiseringen av verket någonsin och det är svårt att låta bli att undra vad författaren själv skulle tänka om vår samtid.

Grattis: Ni vann filmen Isle of Dogs

Kulturbloggen - 15 Oct 18 kl. 08:18

Filmen Isle of Dogs fick ett mycket positivt mottagande när den gick upp på biografer. Den 15 oktober släpps den på DVD och Blu-ray. Kulturbloggen har fått tag på tre exemplar av filmen som Blu-ray som våra besökare nu har chansen att tävla om.

Filmrecension: First Man – en film som känns som om vi sitter med i raketen på väg mot månen

Kulturbloggen - 09 Oct 18 kl. 18:33

First Man Betyg 4 Svensk biopremiär 12 oktober 2018 Regi Damien Chazelle En film som tar oss påtagligt nära mannen som tog mänsklighetens första steg på månen och människorna kring honom. En film som gör att det känns som om vi sitter med i raketen på väg mot månen. En skildring av att vara människa och bära en stor sorg, en film som gör Neil Armstrong mänsklig.

Bildgalleri: Halestorm på Debaser i Stockholm

Kulturbloggen - 09 Oct 18 kl. 08:51

Halestorm Debaser Strand 8 oktober 2018 Rockbandet Halestorm bildades 1997 i Red Lion, Pennsylvania, USA. Nuvarande medlemmar: Lzzy Hale – sång, sologitarr, rytmgitarr, keyboard (1997-idag) Arejay Hale – trummor, slagverk, bakgrundssång (1997-idag) Joe Hottinger – sologitarr, bakgrundssång (2003-idag) Josh Smith – basgitarr, bakgrundssång (2004-idag) Tidigare medlemmar Leo Nessinger – sologitarr (2000-2003) Roger Hale – basgitarr (1998-2004) Utgivna album: Halestorm (2009) The Strange Case Of… (2012) Into the Wild Life (2015) Live In Philly 2010 (2010) En jättebra konsert som får betyg 4 av 5 möjliga, hälsar Kulturbloggens fotograf.

Filmrecension: Christoffer Robin & Nalle Puh – en kärleksförklaring till fantasin och lekfullheten

Kulturbloggen - 08 Oct 18 kl. 16:52

Christoffer Robin & Nalle Puh Betyg 4 Svensk biopremiär 11 oktober 2018 Regi Marc Forster När en av världens mest älskade gosedjur kommer tillbaka på bio i “Christoffer Robin & Nalle Puh” med Ewan McGregor i rollen som den vuxne Christoffer Robin är det en kärleksförklaring till fantasin och lekfullheten. En vacker film. Fotot och miljöerna, skådespelarna – allt är så välgjort.