Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kulturbloggen

Filmrecension: Chappie – ett feelgood-actionäventyr som väcker många tankar kring livet och medvetandet

Kulturbloggen - 04 Mar 15 kl. 22:34

Chappie Betyg 4 Svensk biopremiär 6 mars District 9 är en av de absolut sämsta filmer jag sett. När jag hörde att Chappie har samma regissör väntade jag mig en plågsam ationfilm med alldeles för mycket våld och skjutande. När dessutom Hugh Jackman har en av huvudrollerna – ja då lyste varningslampan lång väg. Jag är inte överdrivet förtjust i Jackman. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Filmrecension: ”Solsidan” är årets bästa skrattfest

Nyhetspressen - 30 Nov 17 kl. 13:17

"Solsidan" är den bästa svenska relationskomedin på mycket länge, skriver Helena Lindblad..

Filmrecension: Kärleksfulla hurrarop inför Hobbyhorse Revolution

Nyhetspressen - 24 Nov 17 kl. 06:00

”En ljuvlig film som hyllar originalitet och kreativitet och visar att friheten kan uppenbara sig i de allra märkligaste skepnader”. Sofia Olsson utstöter kärleksfulla hurrarop inför finska käpphästar..

Deckare och äventyr

Bokbloggar - 08 Nov 17 kl. 15:45

Riktigt bra feelgood

Bokbloggar - 12 Apr 17 kl. 08:41

"Livet blir lättare med Gaga"

Nyhetspressen - 11 Apr 17 kl. 07:00

Grå draperier täcker speglarna i danssalen. När Ohad Naharins verk ska tränas in får inga speglar synas. Det står i hans kontrakt..

Filmrecension: Den sista familjen

Nyhetspressen - 10 Apr 17 kl. 13:20

Dysfunktionella familjeband och surrealistiska målningar är framträdande inslag i det här polska dramat, som kanske mest angår dem som känner till de verkliga personer som skildras.(TT).


Fler inlägg från Kulturbloggen

Filmrecension: Skönheten och odjuren – Ett starkt kriminaldrama där rättvisan inte finns där den borde vara

Kulturbloggen - 07 Dec 17 kl. 09:31

Skönheten och odjuren Betyg 5 Svensk biopremiär 8 december 2017 Studenten Mariam bereder sig på en festkväll med sina vänner. En typisk student , fnittrig och glad i sedesam klänning. När hennes klänning går sönder får hon låna en ny av sin väninna.

Konstnärer ska lättare få ersättning

Kulturbloggen - 07 Dec 17 kl. 09:05

Konstnärer ska lättare få den ersättning de ofta blir utan. Dagens Nyheter berättar: Varje gång ett bild- och formkonstverk säljs vidare genom exempelvis ett auktionshus har konstnären rätt till en så kallad följeersättning. Men personen blir ofta utan betalning, eftersom försäljningarna i praktiken inte redovisas som tänkt.

Hyllningskväll för Rikard Wolff på Kulturhuset Stadsteatern

Kulturbloggen - 06 Dec 17 kl. 17:29

Tillsammans med några av Rikard Wolffs närmaste vänner arrangerar Kulturhuset Stadsteatern en hyllningskväll på Stora scenen den 11 december för Rikards vänner och publik. I programmet deltar bland andra Eva Dahlgren, Jonas Gardell, Lisa Ekdahl, Danny Saucedo, Ola Salo, Henrik Johansson, Kari Bremnes och Fredrik Meyer. Ett pressmeddelande: – Vi hoppas att detta får vara en stund där vi alla hyllar och får vara tillsammans kring minnena efter vår älskade Rikard, säger Helena Bergström och Björn Kjellman, vänner och värdar på scenen för hyllningskvällen.

Lyssna: Anna von Hausswolff – The Mysterious Vanishing of Electra

Kulturbloggen - 06 Dec 17 kl. 17:26

Anna von Hausswolff släpper sitt fjärde studioalbum, ”Dead Magic2 den 2 mrs 2018 och har släppt en första låt från albumet, den trollbindande “The Mysterious Vanishing of Electra”.

Teaterkritik: ”Tillbaka till nu” på soppteatern – liten operaresa på lunchen

Kulturbloggen - 06 Dec 17 kl. 14:55

Tillbaka till nu Manus, regi och koreografi Katrin Sundberg Premiär på Klara Soppteater 6 december 2017 Operans historia och många musikaliska pärlor i en miniförpackning tillsammans med soppa är vad operatrion Divine tillsammans med pianisten Eric Skarby bjuder på i ”Tillbaka till nu” på Klara soppteater. Tre medelålders operasångerskor som jobbat ihop i en trio i tjugo år samlas för att packa ihop sin rekvisita och kostymer. Faktum är att de inte längre får några bokningar.

Jonathan Wilson till Sverige i vår

Kulturbloggen - 05 Dec 17 kl. 16:53

Jonathan Wilson [US] 1 april – Stockholm, Bryggarsalen Den Los Angeles-baserade producenten och musikern Jonathan Wilson är tillbaka. Nya albumet ”Rare Birds” – där han gästas av bland andra Lana Del Rey och Father John Misty – släpps i vår, och den 1 april 2018 står han på Bryggarsalens scen i Stockholm. Ett pressmeddelande: Jonathan Wilson har skapat sig ett namn som en av musikvärldens mest eftertraktade producenter, en magiker som drar ut det absolut bästa ur de han jobbar med.

Filmrecension: Suburbicon – en hemsk rysare som kunde blivit väldigt bra

Kulturbloggen - 05 Dec 17 kl. 16:45

Suburbicon Betyg 3 Svensk biopremiär 8 december 2017 En rysare som skakar om mig. Den utspelar sig i en påhittad amerikansk förort någon gång på femtiotalet. Förorten består av fina villor med välskötta gräsmattor, den påstås vara så fridfull och idyllisk.

Filmrecension: Gordon och Paddy – en gullig liten berättelse för hela familjen

Kulturbloggen - 04 Dec 17 kl. 17:13

Gordon och Paddy Betyg 4 Svensk biopremiär 22 december 2017 En söt film, jag en riktigt gullig liten berättelse, på lite drygt en timme lång. En riktig måbra-film för hela familjen och där de minsta kan följa med. Filmen bygger på Ulf Nilssons och Gitte Spees böcker om Kommissarie Gordon.

Katie Melua kommer till Sverige hösten 2018

Kulturbloggen - 04 Dec 17 kl. 16:45

Katie Melua kommer till Sverige hösten 2018. Katie åker ut på en lång Europaturné nästa höst som har premiär på Cirkus i Stockholm den 24 oktober 2018. Ett pressmeddelande: Senaste besöket i Sverige för Katie Melua var på utsålda Filadelfiakyrkan i Stockholm inför en mycket entusiastisk publik.

Jimmy Eat World kommer till Sverige

Kulturbloggen - 04 Dec 17 kl. 09:13

Jimmy Eat World kommer till Sverige 2018 för två spelningar: 5 juni – Stockholm, Debaser Strand 7 juni – Malmö, KB Ett pressmeddelande berättar: Jimmy Eat World bildades 1993, och har sedan dess blivit ett av de största rockbanden på andra sidan atlanten. Vad som började som ett skört och småskaligt emoprojekt har idag utvecklats till ett enormt rockmaskineri, som med ett antal album släppta i glappet mellan 90-tal och 00-tal cementerat sin plats bland de största. Emons många känslor och uttryck har aldrig lämnat bandets ljudbilder, utan Jimmy Eat World berör lika mycket nu som de berörde då.

Dom staden slukar – Nyskapad föreställning med nordisk skräck har premiär 5 december

Kulturbloggen - 04 Dec 17 kl. 09:09

Dom staden slukar är en nyskapad föreställning med nordisk skräck son har premiär 5 december 2017 på Teater Pero i Stockholm. Ett pressmeddelande berättar: En föreställning av och med Amanda Glans (Stockholm Lust), Frida Spång (Spångs orkester) och Agnes Branting (Storydox-sant på scen). En ung DJ möter en man med ständigt vått hår och en förödande usb-sticka.

Skivrecension: A Beautiful Friend – Big City, Bright Lights

Kulturbloggen - 04 Dec 17 kl. 08:21

Artist A Beautiful Friend Titel Big City, Bright Lights Betyg 4 Release 2017-11-24 Det är så vackert och musiken fyller mig totalt. Inledningsspåret, som också är titelspåret, ”Big City, Bright Lights” är den vackraste nya låt jag hört i år. A Beautiful friend, alias för Pelle Ekerstam, är en skicklig gitarrist, duktig sångare och underbar poet – allt detta förenas i albumets första spår.

Bokrecension: Exit Väst av Mohsin Hamid – en enastånde roman om vår tid, om kärlek, lojalitet och livet

Kulturbloggen - 04 Dec 17 kl. 07:43

Exit Väst Författare: Mohsin Hamid Utgiven: 2017-10 Översättare: Molle Kanmert Sjölander ISBN: 9789127153448 Förlag: Natur Kultur Allmänlitteratur Ett mästerverk. En enastående roman som fått fantasy och realism att bli ett, där metaforerna är mer sanna är verkligheten. En magisk, mystisk och samtidigt skrämmande aktuell berättelse om världen idag och samtidigt en skildring av livets existentiella frågor, om liv och död och kärlek och vänskap.

Filmrecension: Gemini

Kulturbloggen - 03 Dec 17 kl. 15:31

Gemini Betyg 2 Regi Aaron Katz Neon, palmer och soldränkta stränder. L.A är sig lik.