Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kulturbloggen

Filmrecension: Rött kort – hugger tag i mig totalt

Kulturbloggen - 04 Jun 19 kl. 20:13

Rött kort Betyg 4 Svensk biopremiär 28 juni 2019 Regi Soheil Beiiraghi En film om kvinnors ofrihet i länder som Iran som utspelar sig kring några kvinnliga iranska fotbollsspelare. Jag inte tror någon kan se den och förbli oberörd. Jag har svårt att skaka den av mig, jag blir både arg och ledsen över kvinnors situation i detta land som är så styrt av patriarkatet. Afrooz är huvudpersonen. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Kort och blondare

Magdalena Graaf Blogg - 19 Mar 19 kl. 20:29

Kort och blont Mycket nöjd! Massor av slingor och efter det lite fransar Ljudbok i öronen och Sten mellan benen Avslutar kvällen med torsk, äggsås och potatis (ej utrotningshotad torsk) Lektyr Och lite gött gött En liten snark på det här.

Vill se tuffare tag mot gäng

Nyhetspressen - 12 Mar 19 kl. 06:00

Sätt in trygghetsväktare i Berga..

Just nu: Rött kort till Borgstedt i ”El Clásico”

Nyhetspressen - 09 Feb 19 kl. 18:36

Lugi har tagit ett grepp om den andra matchen av ”Slaget om Ystad” mot Ystads IF. Gästerna har hela tiden varit steget före, och än tyngre blev det för YIF när kaptenen Alexander Borgstedt fick rött kort efter att träffat en Lugispelare med armen i ansiktet. Lugi leder just nu med 15–12..

Filmrecension: ”Aniara” en hudnära och stilfull undergångsvision

Nyhetspressen - 31 Jan 19 kl. 13:01

Historiens första filmatisering av Harry Martinsons ”Aniara” imponerar. Med enkla medel har regiduon Pella Kågerman och Hugo Lilja skapat en känslostark undergångssaga i något som liknar en uppiffad Finlandsfärja i rymden..

Tog ut för kort semester – Zohreh Gheydar utvisas

Nyhetspressen - 27 Jan 19 kl. 15:08

Vårdbiträdet Zohreh Gheydar utvisas efter nio år i Sverige. Orsaken är att hon har fått lägre lön än vad hennes anställningsavtal anger. Dessutom har hon tagit för kort semester.


Fler inlägg från Kulturbloggen

Filmrecension: Beats – magiskt och hotfullt, vackert och fult – allt på en gång

Kulturbloggen - 4 timmar sedan

Beats Betyg 4 Svensk biopremiär 20 september 2019 Regi Brian Welsh En elektrifierande film om den elektriska musikscenen, om att vara ung och vilja göra uppror och om kärlek till musiken. Snyggt fotograferad i svartvitt. Fotot gör att det känns äkta, som om vi är med där det händer då rave var hett och drog i många ungdomar.

Filmrecension: Quick – filmen om den största svenska rättsskandalen

Kulturbloggen - 5 timmar sedan

Quick Betyg 3 Svenks biopremiär 20 september 2019 Regi: Mikael Håfström En film om Sveriges största rättsskandal. När Thomas Quick erkänner mord efter mord är polisen nöjd. När han döms för åtta mord kan han betraktas som Sveriges värsta seriemördare.

Bokrecension: Gileads döttrar av Margaret Atwood

Kulturbloggen - 17 timmar sedan

Gileads döttrar Författare Margaret Atwood Utgivningsdatum 2019-09-10 Förlag Norstedts Översättare Annika H Löfvendahl, Inger Johansson Originaltitel The Testaments ISBN 9789113098838 Det var länge sedan jag läste en bok som helt slukade mig, som jag inte kunde slita mig ifrån och för att vara ärlig, jag satte mig och läste klart den när jag borde suttit med mina uppgifter på universitetet. Det var så spännande och jag bara måste veta hur det gick. TV-serien Handmaid´s Tale som bygger på Margaret Atwoods roman Tjänarinnans berättelse har fängslat många.

Bildgalleri: Machine Gun Kelly – rapparen med krut

Kulturbloggen - 17 timmar sedan

Machine Gun Kelly Fryshuset, Stockholm 17 september 2019 I veckan, närmare bestämt i tisdags den 17 september intog den blott 29e åriga rapparen Colson Backer som även går under namnet Machine Gun Kelly scenen på Fryshuset i Stockholm. På senare tid är han även skådespelare och har synts i Nerve, Bird Box, Captive State och som Mötley Crues Tommy Lee i filmen The Dirt. Just nu är han ute på sin Hotel Diablo-turné och besökte Sverige med den.

Filmrecension: Rambo: Last Blood – karg och väderbiten hämnare

Kulturbloggen - 17 timmar sedan

Rambo: Last Blood Betyg 3 Svensk biopremiär 20 september 2019 Regi Adrian Grünberg I rollerna Sylvester Stallone, Paz Vega, Sergio Peris-Mencheta. Det är nästan fyrtio år sedan den första Rambofilmen kom och tio år sedan den senaste av dessa actionfilmer. Han är sig lik bara mer väderbiten, lika karg och lika stark och tuff.

Sval och samanhållen subtil vokaljazz – Change av Mette Juul

Kulturbloggen - 22 timmar sedan

foto Alex Nyborg Madsen Mette Juul Change 4 Inspelad i: Nilento Studio i Kållered av Lars Nilsson (trio sessions och extra pålägg), Big Orange Sheep i New York av Alex Haley (duo sessions med Gilad Hekselman) och i Mette Juuls hem i Köpenhamn (solo sessions och duo sessions med Per Möllehöj. Mix och master: Lars Nilsson hos Nilento studio Producent: Mette Juul Universal Music (Denmark) 48:49 Releasedatum: 6/9 2019 Mette Juul som är aktuell med sin fjärde skiva har gått under min radar. Har inget minne av att hört på någon festival eller enskild konsert, trots stort bolag i ryggen och samarbeten med toppmusiker.

Teaterkritik: Spår på Arena Satelliten

Kulturbloggen - Igår: 10:20

Spår Manus och regi Karin Bjurström Koreografi Timothy Pilotti Ljusdesign Philip Öhlund Scenografi Karin Bjurström Urpremiär på Arena Satelliten i Sollentuna 18 september 2019 I rollerna: Mia Poppe, Timothy Pilotti, Joakim Lang, Nadine Holmberg, Kerstin Ahlin, Jessica Eklund, Greta Westling, Ella Desurmont, Tyra Bjurström, Nils Bodner Gå och se. Spår är en föreställning som jag hoppas högstadieklasser och gymnasieklasser i norra Stockholm – och för den delen andra delar av Stockholm också – bokar för att se tillsammans och sedan diskutera. Spår, som är skriven av Karin Bjurström, handlar om … I rollerna finns två utbildade skådespelare och åtta ungdomar.

Urpremiär för utsålda pjäsen De obehöriga av John Ajvide Lindqvist på St Paul vid Mariatorget i Stockholm

Kulturbloggen - Igår: 08:30

Den 4 oktober får John Ajvide Lindqvists drama De obehöriga urpremiär på Kulturhuset Stadsteaterns nya spelplats för hösten; St Paul vid Mariatorget i Stockholm. För idé och regi står Anna Takanen. Kulturhuset Stadsteatern driver under utflytten från Sergels torg verksamhet i St Paul i samarbete med Stockholms Stadsmission.

Skräckteatern Tillbaka innan midnatt har Sverigepremiär på Västerbottensteatern

Kulturbloggen - Igår: 08:23

Julia Jonsson som “Jill” i Tillbaka innan midnatt. Foto: Patric Degereman. Den kanadensiska succéthrillern Tillbaka innan midnatt (I’ll Be Back Before Midnight) har spelats över hela världen men har aldrig tidigare i Sverige.

Lyssna: Van Morrison – Dark Night Of The Soul

Kulturbloggen - i förrgår: 12:24

Van Morrison släpper ett nytt album,Three Chords And The Truth, den 25:e oktober 2019. Den 18:e september släpptes det första spåret, Dark Night Of The Soul, från hans kommande album. Van Morrison bekräftar också en USA- och UK-turné med fem datum på London Palladium.

Shelter tar oss ut på en virtuell resa till världens flyktingläger – på Tom Tits Experiment i Södertälje

Kulturbloggen - i förrgår: 11:51

Shelter tar oss ut på en virtuell resa till världens flyktingläger. Shelter öppnar på Tom Tits Experiment i Södertälje den 20 september 2019 och visas för allmänheten till den 7 januari 2020. Ett pressmeddelande: Arkitekter Utan Gränser presenterar utställningen SHELTER, producerad av Jonas Kellagher och regisserad av konstnären Jesper Wachtmeister med fotograf Kenneth Svedlund Ishii.

Sverigepremiär av Belfast Girls, om en bortglömd del av kvinnohistorien, på Teater Tre

Kulturbloggen - i förrgår: 11:46

Pjäsen Belfast Girls av den irländska dramatikern Jaki McCarrick skildrar en ofta bortglömd del av historieskrivningen: de många unga kvinnor som under Irlands stora potatissvält uppmanades att fly över havet till Australien. I november får pjäsen sin Sverigepremiär i Stockholm, producerad av BATALJ Scenkonst, berättar ett pressmeddelande. – Jag kände genast när jag hade läst manuset: den här historien måste berättas.

Filmrecension: Josefin & Florin

Kulturbloggen - i förrgår: 07:51

Josefin & Florin Betyg 3 Svensk biopremiär 20 september 2019 Regi: Ellen Fiske och Johanna Karlberg När singelmamman Josefin börjar tala med den unga killen Florin, som sitter utanför mataffären och tigger, anar hon inte vad som skall hända. Åtta månader senare gifter de sig, lyckligt nykära. Trots skillnader i ålder, nationalitet och kultur uppstår kärlek.

Filmrecension: Ad Astra – en yttre och en inre resa

Kulturbloggen - i förrgår: 18:37

Ad Astra Betyg 4 Regi James Gray Svensk biopremiär 20 september 2019 En mäktig rymdfilm med Brad Pitt som får beröm av många internationella filmkritiker för sin roll som astronauten Roy McBride som far till solsystemets yttersta gräns för att söka efter sin far, Clifford McBride (spelas mycket bra av Tommy Lee Jones). Clifford McBride skickades ut på uppdrag att leta efter former av intelligent liv i universum men har varit försvunnen i tre årtionden. Trots det storslagna perspektivet med rymdtemat är det en film som lika mycket handlar om nära relationer, det är en far-son-berättelse, som ibland blir lite för söt.

Drömpjäsen som blev till verklighet

Kulturbloggen - i förrgår: 16:18

Pygmalion i Signe Elvin-Nowaks händer är en berättelse om kvinnlig upprättelse och en kamp mot mansvälde och rådande maktelit. I Signes version av George Bernard Shaw’s klassiska verk lyfts det kvinnliga perspektivet. Pygmalion är ett klassiskt verk av dramatikern George Bernard Shaw som historiskt har både efterapats och omtolkats oräkneligt antal gånger, inte minst i filmiskt sammanhang.