Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kulturbloggen

Filmrecension: Saknaden – Ingmar Bergmans filmer var komedier i jämförelse

Kulturbloggen - 30 Mar 18 kl. 13:08

Saknaden Betyg 4 Svensk biopremiär 6 april 218 Regi Andrej Zvjagintsev En av de mest deprimerande filmer jag sett. En konsekvent genomförd skildring av totalt egofixerade vuxna. Ingmar Bergmans filmer var komedier i jämförelse och Bergman en glädjespridare, jämförelsevis. Det här är en av de svartaste draman jag sett. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Filmrecension: Wonder

Bokbloggar - 09 Oct 18 kl. 07:01

Filmrecension: Högsta betyg till svenska filmen ”Goliat”

Nyhetspressen - 04 Oct 18 kl. 10:58

Eva af Geijerstam ger högsta betyg till ”Goliat”, Peter Grönlunds uppföljare till hyllande ”Tjuvheder”..

Två män anhållna efter bilbrand i natt

Nyhetspressen - 23 Aug 18 kl. 07:30

En bil brann i natt i Frölunda i Göteborg och ytterligare en bil skadades.Kort därpå kontrollerades två män i 20-årsåldern – som senare anhölls.– De är i misstänkta för grov skadegörelse alternativt skadegörelse samt förberedelse till grov skadegörelse, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson..

Imamens jämförelse – skaka hand är som att äta griskött

Nyhetspressen - 20 Aug 18 kl. 18:06

Vill du bli dansk medborgare?Då kräver de Konservative och Dansk Folkeparti att du måste skaka hand med någon från motsatt kön.– Bara gör det på ett eller annat sätt, men kom ihåg att hålla religionen i ditt hjärta och din hjärna, säger Ousamma El-Saadi, imam på Grimhøj-moskén, till Ekstrabladet..

”Går sällan en dag utan att jag tänker på honom”

Nyhetspressen - 20 Aug 18 kl. 12:37

I dag skulle Klas Ingesson ha fyllt 50 år.Det har gått fyra år sedan fotbollslegendaren tragiskt dog efter att ha varit sjuk i cancer under en lång tid. Saknaden hos vännerna är fortfarande stor.

Kristersson jämför brotts- vågen med finanskrisen

Nyhetspressen - 20 Aug 18 kl. 09:47

Moderatledaren Ulf Kristersson jämför dagens brottsvåg – med skottlossningar och bilbränder – med finanskrisen på 1990-talet. I en intervju med Financial Times hävdar han samtidigt att svenskarna "förlorat sitt förtroende för staten". – Vi betalar priset för 20 års mycket misslyckad integrationspolitik.

”En chock – sorgligt att hon dog så ung”

Nyhetspressen - 19 Aug 18 kl. 12:25

Armand Duplantis EM-guld har gett eko i friidrottsvärlden. Och fått en gammal svensk stavhoppsstjärna - med sju världsrekord - att tro på en ny svensk framgångsera. För SportExpressen berättar Kjell Isaksson, 70, om sitt genombrott, Duplantis världsrekordjakt och saknaden efter vännen Linda Haglund.

DN gratulerar: Daniel Bell, violinist

Nyhetspressen - 19 Aug 18 kl. 06:00

Fiolen tog skotten Daniel Bell från Glasgow till London – och Dramaten i Stockholm. Där blev han kvar i tre decennier och jobbade med bland andra Ingmar Bergman. .

Mysteriet med Björklunds skjorta: ”Valrörelse är tufft”

Nyhetspressen - 18 Aug 18 kl. 18:59

Partiledarna i all ära, men det finns någon som jobbar ännu hårdare i den här valrörelsen: Jan Björklunds skjorta.Liberalernas ledare hade på sig skjortan nästan hela förra veckan – men dess hårda jobbsommar började redan i juni.”Valrörelse är tufft.

Oscars-galan lanserar ny kategori för populära filmer

Feber.se - 08 Aug 18 kl. 19:00

Ger filmer som Avengers bättre chans att få statyetter Ett stycke kritik som Oscars-galan ofta får är att galan belönar filmer som ingen, eller i alla fall inte gemene man, ser. Men det ska det bli ändring på då galan i dag meddelade att de under nästa års gala kommer ha en helt ny kategori som riktar sig på populär film. Kategorin heter "outstanding achievement in popular film" och den kategorin ska hylla filmer som Black Panther, Star Wars och andra filmer som annars ofta får nöja sig med Oscars för specialeffekter eller bästa ljud.


Fler inlägg från Kulturbloggen

Filmrecension: Ramen shop – En film för de som älskar mat och matlagning och mat som en skön konst

Kulturbloggen - 7 timmar sedan

Ramen shop Betyg 3 Premiär 19 oktober 2018 Regi Eric Khoo En film för de som älskar mat och matlagning och mat som en skön konst. Den unge Masato driver en Ramenshop i Japan tillsammans med sin far. Fadern som håller moderns minne vid liv med varenda ramenskål han serverar.

Rigmor Gustafsson vinnare av Guldkatten på P2 Jazzkatten 2018

Kulturbloggen - Igår: 08:46

Under tisdagskvällens P2 Jazzkatten-gala på Fasching i Stockholm, den 16 oktober 2018, tilldelades Rigmor Gustafsson hederspriset Guldkatten. Lisa Ullén blev Årets kompositör, Jon Fält Årets musiker, priset för Årets grupp gick till We Float och Povel Widestrand vann Årets nykomling. Publiken har tillsammans med P2 Jazzkattens jury varit med och röstat fram vinnarna i de fem röstningsbara kategorierna.

Skrönornas mästare har lämnat oss – Arto Paasilinna har dött

Kulturbloggen - i förrgår: 18:36

Arto Paasilinna 1942 – 2018Foto: Ulla Montan, Brombergs bokförlag En man som lämnar sin invanda och meningslösa plats i livet för att istället följa en skadad hare ut i skogen. När jag fick bokens Harens år i mina händer någon gång på nittiotalet var det som om förlupna pusselbitar ramlade över mig och tog sin plats. I rask takt läste jag sedan allt jag kom över av denne finske mästare på skrönor.

Teatervåren 2019 på Stockholms stadsteater: fantastiska väninnor, män som våldtas, teateropera 2.0, eko-thriller och en halsbrytande jungfrulek

Kulturbloggen - i förrgår: 14:27

Foto: Carl Bengtsson Våren 2019 flyttar all teater vid Sergels torg ut till nya spelplatser runt om i Stockholm. Verksamheten kommer finnas från norr till söder, från öst till väst och mitt i city. Teatervåren gör Kulturhuset Stadsteatern i samarbete med Årsta Folkets Hus, Folkoperan, Södra Teatern, Teater Giljotin, Dansens Hus, Nationalmuseum och Stockholms konstnärliga högskola (SKH)/institutionen för scenkonst.

Tips inför Stockholms filmfestival 2018

Kulturbloggen - i förrgår: 14:13

Mer är 400 filmvisningar med filmer från 60 länder har vi satt se fram emot då Stockholms filmfestival startar den 7 november 2018. 150 filmer har premiär under festivalens tolv dagar. Temat för årets festival är “Democracy in Danger”.

Filmrecension: Halloween – en riktig nagelbitare till skräckfilm

Kulturbloggen - 15 Oct 18 kl. 16:48

Halloween Betyg 4 Svensk biopremiär 19 oktober 2018 Regi David Gordon Green Lagom till allhelgonahelgen och halloween-helgen (som ju är två olika helger) hör det till att en riktig skräckfilm dyker upp på biograferna. Årets skräckfilm, Halloween, är riktigt, riktigt bra. Den är läskig och skrämmande och uppfyllde mina förväntningar.

Filmrecension: Lyrro – Ut & invandrarna – lyfter aldrig riktigt

Kulturbloggen - 15 Oct 18 kl. 16:22

Lyrro – Ut & invandrarna Betyg 2 Svensk biopremiär 19 oktober 2018 Regi och manus Peter Dalle Att utvandra och invandra, alla leva i ett öppet samhälle och svenska värderingar – teman som tas upp i komedins form i en film som egentligen består av en lång rad enskilda sketcher som mest hålls samman av några övergripande teman med anknytning till immigration och emigration. Roligt? Tja ibland.

Aniara får svensk premiär på Göteborgs Filmfestival 2019

Kulturbloggen - 15 Oct 18 kl. 09:01

Aniara får svensk premiär på Göteborgs Filmfestival 2019, berättar ett pressmeddelande: 1953 fick Harry Martinson in Andromedagalaxen i sin stjärnkikare och i ett feberrus skrev han de första 29 sångerna i vad som skulle bli klassikern Aniara. En stor anledning till varför han senare tilldelades Nobelpriset i litteratur. Nu kommer den första filmatiseringen av verket någonsin och det är svårt att låta bli att undra vad författaren själv skulle tänka om vår samtid.

Grattis: Ni vann filmen Isle of Dogs

Kulturbloggen - 15 Oct 18 kl. 08:18

Filmen Isle of Dogs fick ett mycket positivt mottagande när den gick upp på biografer. Den 15 oktober släpps den på DVD och Blu-ray. Kulturbloggen har fått tag på tre exemplar av filmen som Blu-ray som våra besökare nu har chansen att tävla om.

Filmrecension: First Man – en film som känns som om vi sitter med i raketen på väg mot månen

Kulturbloggen - 09 Oct 18 kl. 18:33

First Man Betyg 4 Svensk biopremiär 12 oktober 2018 Regi Damien Chazelle En film som tar oss påtagligt nära mannen som tog mänsklighetens första steg på månen och människorna kring honom. En film som gör att det känns som om vi sitter med i raketen på väg mot månen. En skildring av att vara människa och bära en stor sorg, en film som gör Neil Armstrong mänsklig.

Bildgalleri: Halestorm på Debaser i Stockholm

Kulturbloggen - 09 Oct 18 kl. 08:51

Halestorm Debaser Strand 8 oktober 2018 Rockbandet Halestorm bildades 1997 i Red Lion, Pennsylvania, USA. Nuvarande medlemmar: Lzzy Hale – sång, sologitarr, rytmgitarr, keyboard (1997-idag) Arejay Hale – trummor, slagverk, bakgrundssång (1997-idag) Joe Hottinger – sologitarr, bakgrundssång (2003-idag) Josh Smith – basgitarr, bakgrundssång (2004-idag) Tidigare medlemmar Leo Nessinger – sologitarr (2000-2003) Roger Hale – basgitarr (1998-2004) Utgivna album: Halestorm (2009) The Strange Case Of… (2012) Into the Wild Life (2015) Live In Philly 2010 (2010) En jättebra konsert som får betyg 4 av 5 möjliga, hälsar Kulturbloggens fotograf.

Filmrecension: Christoffer Robin & Nalle Puh – en kärleksförklaring till fantasin och lekfullheten

Kulturbloggen - 08 Oct 18 kl. 16:52

Christoffer Robin & Nalle Puh Betyg 4 Svensk biopremiär 11 oktober 2018 Regi Marc Forster När en av världens mest älskade gosedjur kommer tillbaka på bio i “Christoffer Robin & Nalle Puh” med Ewan McGregor i rollen som den vuxne Christoffer Robin är det en kärleksförklaring till fantasin och lekfullheten. En vacker film. Fotot och miljöerna, skådespelarna – allt är så välgjort.