Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kulturbloggen

Filmrecension: Saknaden – Ingmar Bergmans filmer var komedier i jämförelse

Kulturbloggen - 30 Mar 18 kl. 13:08

Saknaden Betyg 4 Svensk biopremiär 6 april 218 Regi Andrej Zvjagintsev En av de mest deprimerande filmer jag sett. En konsekvent genomförd skildring av totalt egofixerade vuxna. Ingmar Bergmans filmer var komedier i jämförelse och Bergman en glädjespridare, jämförelsevis. Det här är en av de svartaste draman jag sett. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Serien Chernobyl vs verkligheten

Feber.se - i förrgår: 10:15

Intressant jämförelse HBOs serie Chernobyl har ju fått riktigt bra kritik, något jag verkligen tycker att den är värd. Här kommer lite jämförelser med verkligheten, eller i alla fall med bilder från hur det såg ut när det begav sig. Det har diskuterats hur väl serien stämmer överens med just verkligheten, men vissa saker verkar de verkligen ha fått rätt.

The Verge kikar på kamerorna i Pixel 3A och OnePlus 7 Pro

Feber.se - 24 May 19 kl. 16:15

Jämför hastighet, kvalitet och appar The Verge har bestämt sig för att jämföra Googles nya Pixel 3A med OnePlus färska flaggskepp 7 Pro för att se vilken som är vassast på kamerafronten. Mer specifikt jämförs applikationerna, hastigheten och kvaliteten i bilderna. Värt att nämna är att Googles kameraapp går att ladda ner till OnePlus 7 Pro för att få tillgång till flådiga HDR-funktioner och liknande.

Jämförelse mellan manuell och automatväxlad Supra MK4

Feber.se - 14 May 19 kl. 16:00

Och en trimmad med 1000 hästar Nya Supra börjar dyka upp här och där men den som många fortfarande brinner för är förra generationen - MK4. I det här klippet jämför man en turbomatad sådan med manuell låda och automatlåda. Men det finns ytterligare en bil - och den har inte mindre än 1000 hästar.

Googles musiktjänster har 15 miljoner prenumeranter

Feber.se - 09 May 19 kl. 13:45

Inga Spotify-siffror, men ändå helt ok Bloomberg har lagt vantarna på lite statistik gällande Googles musiktjänster Play Music och Youtube Music. Enligt Bloomberg har tjänsterna sammanlagt 15 miljoner prenumeranter, vilket inkluderar gratisanvändare och användare som utnyttjat gratiserbjudande. 15 miljoner prenumeranter är en stabil siffra, men bleknar lite i jämförelse med Spotify och Apple Music som har 100 respektive 50 miljoner betalande prenumeranter.

Förstörde bilar – så döms mannen

Nyhetspressen - 17 Apr 19 kl. 07:43

En man i 30-årsåldern som varit åtalad för olaga hot och skadegörelse döms av Jönköpings tingsrätt till villkorlig dom..

Videojämförelse mellan P30 Pro, S10+ och XS Max

Feber.se - 15 Apr 19 kl. 17:40

Huawei vs Samsung vs Apple Den här jämförelsen är två veckor gammal, men rätt bra. Den jämför alltså Huawei P30 Pro med Samsung Galaxy S10+ och Apple iPhone XS Max. Man kan lugnt säga att de är bra på olika saker.

Omfattande skadegörelse – 21 bilar drabbade: ”Hoppade på motorhuven”

Nyhetspressen - 13 Apr 19 kl. 08:29

Under natten till lördagen fick polisen larm om en pågående skadegörelse på flera bilar i Falkenberg– Inringarna ser och hör den här skadegörelsen. Bland annat har man hoppat på motorhuven, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst. Polisen kunde på platsen gripa två personer som misstänks för grov skadegörelse.

378 000 färre flygande jämfört med förra året

Nyhetspressen - 12 Apr 19 kl. 08:37

Efter att ha ökat nästan tio år i rad minskade flygresandet från svenska flygplatser med 378 000 passagerare under januari till mars, jämfört samma period förra året. Sett över hela det första kvartalet så har passagerarantalet minskat med 4,5 procent, skriver Transportstyrelsen. Det ledde - inte otippat - till att även starter och landningar minskade.


Fler inlägg från Kulturbloggen

Teaterkritik av ett rent nöje med clownen Manne & Co: Ren glädje, skratt och bus som clowneriets förebilder

Kulturbloggen - Igår: 22:18

Foto: Thomas Lundqvist Ett rent nöjemed clownen Manne & Co I Rålambshovparken den 15 juni 2019 för Parkteatern/Stockholms stadsteater Manus och regi av trion Klintberg I det varma sommarvädret var vi trots all en stor och engagerande publik. Mitt glada clownhjärta log också åt de faktum att barnen vrålade efter Manne och åt honom vid sin entré utan några restriktioner. Jag tror självaste Bruce Springsteen hade kunnat känna igen sig och eventuellt uppleva lite konkurrens.

Bildgalleri: Dungen på Pustervik

Kulturbloggen - Igår: 16:17

‘ Dungen på Pustervik i Göteborg 14 juni 2019 Dungen(med Gustav Ejstes och Reine Fiske i spetsen gästade Pustervik i Göteborg den 14 juni 2019. Bandet spelade hela albumet “Ta det lugnt” inför en entustiastisk publik. På tisdag gör de samma sak på Mosebacketerrassen.

Filmrecension: Men In Black International – visar hur svårt det är att hålla fast vid ett vinnande koncept

Kulturbloggen - i förrgår: 07:11

Men In Black International Betyg 2 Svensk biopremiär 14 juni 2019 Regi F Gary Gray Skådespelare Chris Hemsworth, Tessa Thompson och Liam Neeson. Ännu en film som visar hur svårt och oftast omöjligt det är att upprepa och kopiera ett vinnande koncept. Men in Black International når inte upp till den första filmens glädje och energi.

Filmrecension: Five Feet Apart – en Hollywoodproduktion i dess sämsta mening

Kulturbloggen - 12 Jun 19 kl. 19:58

Five Feet Apart Betyg 1 Svensk biopremiär 14 juni 2019 Censur: 7 år i vuxens sällskap (annars 11 år) Regi Justin Baldoni I rollerna Haley Lu Richardson, Cole Sprouse, Moises Arias m fl. En film som tar upp en av de många glömda grupper i samhället och i världen som alltför sällan finns med i film eller annan kultur. Tyvärr görs skildringen och berättelsen alldeles för sentimentalt och förutsägbart enligt Hollywood-manér när det är som sämst.

Filmrecension: X-men – Dark Phoenix

Kulturbloggen - 11 Jun 19 kl. 20:38

X-Men: Dark Phoenix Betyg 2 Svensk biopremiär 7 juni 2019 Regissör: Simon Kinberg Medverkande: James McAvoy, Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, Nicholas Hoult, Hank McCoy, Sophie Turner, Tye Sheridan och Jessica Chastain Under ett galaktiskt uppdrag börjar Jean Gray (Sophie Turner) utveckla otroliga krafter som förvandlar henne till Dark Phoenix. Nu blir det upp till X-Men att bestämma om en gruppmedlems liv verkligen är värd mer än hela jordens befolkning. Om du är en serietidningsbeundrare kommer du definitivt att känna igen Dark Phoenix som är en anpassning av The Dark Phoenix Saga, en berömd X-Men-historia där makten hos Jean Gray / Phoenix (Sophie Turner) förstärks genom hennes bindning med en övernaturlig enhet så kallad Phoenix Force.

Sweden Rock Festival – Bildspecial

Kulturbloggen - 11 Jun 19 kl. 13:58

En drös bilder i blandad ordning. Vilka band var du på plats och såg?

Miniserien Chernobyl ger nytt (kärn)bränsle till debatten

Kulturbloggen - 11 Jun 19 kl. 10:30

Den nya miniserien Chernobyl ger nytt (kärn)bränsle till debatten. Men vem kunde ana att den största kärnkraftsdebatten på åratal skulle sättas igång av en svensk musikvideoregissör…? I början av maj hade tv-serien Chernobyl premiär på HBO.

Lyssna: Liam Gallagher – Shockwave

Kulturbloggen - 11 Jun 19 kl. 10:20

Liam Gallagher släpper snart ett nytt album och nu har han släppt en singel från kommande albumet. Här kan du lyssna på singeln ”Shockwave”. Ett pressmeddelande: iam Gallagher utannonserar uppföljaren till sitt debut soloalbum ”As You Were”, den första singeln från det kommande albumet ”Why Me?

Bokrecension: Utan nåd av Fredrik Virtanen

Kulturbloggen - 11 Jun 19 kl. 10:16

Utan nåd Författare: Fredrik Virtanen Utgiven: 2019-04 ISBN: 9788293670575 Förlag: Gloria Forlag AS Fredrik Virtanen var en av de 34 kända männen som blev utpekade från oktober 2017 till januari 2018. Han var också en av de 33 som inte dömdes för brott. Den enda som blev dömd var den så kallade Kulturprofilen.

Fulländad trolsk palett – Nature Spirits med Stockholm Jazz Orchestra

Kulturbloggen - 10 Jun 19 kl. 02:36

Omslagsfoto Mats Andersson Stockholm Jazz Orchestra Nature Spirits 5 Inspelad live på Örebro Universitet september 2017 Inspelning och mixning: Andrew Hallifax Master: Tobias Carlsson Do Music records Producent, kompositör och arrangör: Peter Knudsen Do Music Records 52:21 Releasedatum: 7/6 2019 Första skivan med detta stjärngarnerade storband kom för trettio år sedan med Bob Brookmeyer vid rodret. Såg dem då på Skeppsholmen och äger liveskiva inspelad under 90-talet på Fasching. Sedan dess har musiker kommit och gått till huvudstadens stolthet.

Sweden Rock Festival – Ritchie Blackmore’s Rainbow – Ett sömnpiller

Kulturbloggen - 09 Jun 19 kl. 01:11

Foto: Maria Laakso Åman Jag blir så fruktansvärt ledsen när en magnifik låtskatt, förvaltad av utsökta musiker, blir en tråkig tillställning helt i avsaknad av liv och glädje. Jag älskar verkligen nästan allt som skapats av kvällens huvudperson Ritchie Blackmore. Deep Purple är förfäder för modern hårdrock och det går att stapla klassiker på hög en hel eftermiddag.

Sweden Rock Festival – Retrospektiv

Kulturbloggen - 09 Jun 19 kl. 00:00

Årets festival är slut och karavaner av hårdrockare är på väg hemåt genom Sverige. Vad bär vi med oss från det här året, vårt nionde år som Kulturbloggens utsända? Foto: Maria Laakso Åman I vanlig ordning är allt oklanderligt hanterat.

Sweden Rock Festival – Hammerfall

Kulturbloggen - 08 Jun 19 kl. 21:55

Foto: Maria Laakso Åman Så in i helsike trevliga! Det är det minsta man kan säga om Hammerfall. Trivsamma, goa gubbar med värme och stort hjärta för publiken.

Äventyrliga förgreningar – Arvoles av Avishai Cohen

Kulturbloggen - 08 Jun 19 kl. 21:37

Ora Cohen Avishai Cohen Arvoles 4 Inspelad i Nilento Studio utanför Göteborg i februari – mars 2019 Inspelning, mixning och mastring av Lars Nilsson Producent: Avishai Cohen och Lars Nilsson Razdaz (Avishai Cohens egen etikett) 41:26 Releasedatum: 7/6 2019 Sjuttonde(!) skivsläppet från en jazzvisionär, framröstad som en av de hundra mest inflytelserika basisterna under 1900-talet. Avishai Cohen började spela bas i 14-års åldern inspirerad av Jaco Pastorius Han växte upp på kibbutz i Israel.