Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kulturbloggen

Filmrecension: Saknaden – Ingmar Bergmans filmer var komedier i jämförelse

Kulturbloggen - 30 Mar 18 kl. 13:08

Saknaden Betyg 4 Svensk biopremiär 6 april 218 Regi Andrej Zvjagintsev En av de mest deprimerande filmer jag sett. En konsekvent genomförd skildring av totalt egofixerade vuxna. Ingmar Bergmans filmer var komedier i jämförelse och Bergman en glädjespridare, jämförelsevis. Det här är en av de svartaste draman jag sett. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Imamens jämförelse – skaka hand är som att äta griskött

Nyhetspressen - Igår: 18:06

Vill du bli dansk medborgare?Då kräver de Konservative och Dansk Folkeparti att du måste skaka hand med någon från motsatt kön.– Bara gör det på ett eller annat sätt, men kom ihåg att hålla religionen i ditt hjärta och din hjärna, säger Ousamma El-Saadi, imam på Grimhøj-moskén, till Ekstrabladet..

”Går sällan en dag utan att jag tänker på honom”

Nyhetspressen - Igår: 12:37

I dag skulle Klas Ingesson ha fyllt 50 år.Det har gått fyra år sedan fotbollslegendaren tragiskt dog efter att ha varit sjuk i cancer under en lång tid. Saknaden hos vännerna är fortfarande stor.

Kristersson jämför brotts- vågen med finanskrisen

Nyhetspressen - Igår: 09:47

Moderatledaren Ulf Kristersson jämför dagens brottsvåg – med skottlossningar och bilbränder – med finanskrisen på 1990-talet. I en intervju med Financial Times hävdar han samtidigt att svenskarna "förlorat sitt förtroende för staten". – Vi betalar priset för 20 års mycket misslyckad integrationspolitik.

”En chock – sorgligt att hon dog så ung”

Nyhetspressen - i förrgår: 12:25

Armand Duplantis EM-guld har gett eko i friidrottsvärlden. Och fått en gammal svensk stavhoppsstjärna - med sju världsrekord - att tro på en ny svensk framgångsera. För SportExpressen berättar Kjell Isaksson, 70, om sitt genombrott, Duplantis världsrekordjakt och saknaden efter vännen Linda Haglund.

DN gratulerar: Daniel Bell, violinist

Nyhetspressen - 19 Aug 18 kl. 06:00

Fiolen tog skotten Daniel Bell från Glasgow till London – och Dramaten i Stockholm. Där blev han kvar i tre decennier och jobbade med bland andra Ingmar Bergman. .

Mysteriet med Björklunds skjorta: ”Valrörelse är tufft”

Nyhetspressen - 18 Aug 18 kl. 18:59

Partiledarna i all ära, men det finns någon som jobbar ännu hårdare i den här valrörelsen: Jan Björklunds skjorta.Liberalernas ledare hade på sig skjortan nästan hela förra veckan – men dess hårda jobbsommar började redan i juni.”Valrörelse är tufft.

Oscars-galan lanserar ny kategori för populära filmer

Feber.se - 08 Aug 18 kl. 19:00

Ger filmer som Avengers bättre chans att få statyetter Ett stycke kritik som Oscars-galan ofta får är att galan belönar filmer som ingen, eller i alla fall inte gemene man, ser. Men det ska det bli ändring på då galan i dag meddelade att de under nästa års gala kommer ha en helt ny kategori som riktar sig på populär film. Kategorin heter "outstanding achievement in popular film" och den kategorin ska hylla filmer som Black Panther, Star Wars och andra filmer som annars ofta får nöja sig med Oscars för specialeffekter eller bästa ljud.

Slöja på liv och död

Nyhetspressen - 05 Aug 18 kl. 07:00

TEHERAN. De unga kvinnorna klättrade upp på elskåp i centrala Teheran, drog av sig sin slöja och stod med den i handen. Många dömdes till flera års fängelse, men blev också ikoner för en ny rörelse.

Windows Central jämför Surface Go med iPad

Feber.se - 03 Aug 18 kl. 14:30

Vilken är bäst för dig? Windows Central har släppt en ny video där gänget tar en titt på Surface Go och jämför hybridplattan med Apples surfplatta iPad 9.7.

Så blev sovrummet!

- N E V N A R I E N - - 31 Jul 18 kl. 11:00

  Klockan är halv tolv på natten när jag skriver det här och jag har äntligen vaknat till liv, eftersom temperaturen sjunkit lite. Det är så otroligt klibbigt i luften nu, men det känns ändå svalt i jämförelse med hur det var mitt på dagen. Det känns så sjukt att det är så fuktigt här.


Fler inlägg från Kulturbloggen

Filmrecension: Videomannen – nja kunde blivit bra

Kulturbloggen - 14 timmar sedan

Videomannen Betyg 2 Svensk biopremiär 24 augusti 2018 En film som är tänkt som en hyllning till åttiotalets videokultur och alla de som var besatta av filmer videovåld och för vilka namn som Video Invest och benämningar som italiensk ”giallo” sätter igång nostalgiska minnen. Det fungerar sisådär. Ett problem med filmen är nog den för sötsliskiga förutsägbara romantiska historia som fått bli ett täcke kring berättelsen.

Filmrecension: Domaren med Emma Thompson – fint berättad film som griper tag

Kulturbloggen - 15 timmar sedan

Domaren Betyg 4 Svensk biopremiär den 24 augusti 2018 Regi Richard Eyre Fiona ( Emma Thompson) är hovrättsdomaren som har att avgöra de svåraste fallen. Fall där rättssystem och livsåskådningar kolliderar och någon måste fatta det de avgörande beslutet. Med stor vältalighet och pondus förklarar hon sina beslut inför domstolen.

Bildgalleri: Thirty Seconds to Mars

Kulturbloggen - 15 timmar sedan

Thirty Seconds to Mars Gröna Lund, 21 augusti 2018 Rockbandet 30 Seconds to Mars bildades 1998 i Kalifornien, USA. De har släppt fyra studioalbum, det självbetitlade debutalbumet släpptes 2002 och uppföljaren, A Beautiful Lie, gavs ut 2005, i december 2009 utgavs det tredje albumet, This Is War och de var 2013 aktuella med albumet Love Lust Faith + Dreams. Bandet bildades 1998 när bröderna Jared Leto (sång, gitarr) och Shannon Leto (trummor) slog sig ihop med Matt Wachter (bas), och lite senare även Tomo Miličević (gitarr och keyboard).

Bildglleri: Thirty Seconds to Mars på Gröna Lunds stora scen

Kulturbloggen - Igår: 07:31

Då var dom här igen, och här finns några bilder från den svårfotograferade showen på Gröna Lunds stora scen.

Jonatan Johansson, Loney Dear, The Hanged Man och Jojje Wadenius intar Nobelbergets scen när den allra sista marknaden av detta slag går av stapeln

Kulturbloggen - Igår: 18:16

Sju marknader med tusentals besökare, interaktiv konst, fullproppade konserter, lokala bryggerier, kombucha workshops, vintage outlets, hantverk från lokala kreatörer och mer därtill har Nobelberget i Sickla arrangerat under de senaste tvååren. Den 26 augusti är det nu dags för den allra sista marknaden i detta format, berättar ett pressmeddelande: – Med Nobelberget Marknad har vi velat förändra vad folk förväntar sig av en marknad, bredda begreppet och skapa en Emil i Lönneberga marknad i Nobelberget tappning. Vi har velat ge kultur en given plats på marknaden och inte låta köp och sälj vara huvudfokus, säger Martin Lagerberg en av initiativtagarna till marknaden.

Musik-och filmfestivalen Live at Heart i Örebro har lagt till ytterligare 59 akter

Kulturbloggen - Igår: 15:14

Fränder kommer till Live at Heart Musik-och filmfestivalen Live at Heart i Örebro har lagt till ytterligare 59 akter till ett redan brett startfält. Festivalen fortsätter med den internationella inriktningen och det nya släppet finns artister från Senegal, Portugal, Spanien, Italien, Tyskland, Ukraina, Polen och Kanada. Ett pressmeddelande: – Några potentiell snackisar i dagens släpp skulle vara Agata Karczewska från Polen, The Wack MC’s från Kanada som har haft otroligt roliga låtar och videohälsningar i sociala medier.

Den bästa boken kanske handlar om dig själv?

Kulturbloggen - Igår: 15:10

Ett liv rymmer så mycket. Vänner, familj och barn. Resor, jobb och hem.

Teaterkritik: Krilon på Stockholms stadsteater

Kulturbloggen - 18 Aug 18 kl. 10:17

Foto: Markus Gårder Krilon Efter romantriologin av Eyvind Johnson Dramatisering av Joakim Sten Regi Carolina Frände Premiär 17 augusti 2018 på Klarascenen, Kulturhuset Stadsteatern Vad kan mänskligheten göra för motstånd när stöveltrampen från det omänskliga närmar sig? Eyvind Johnsons romantrilogi utspelar sig i Sverige under andra världskriget. Både Danmark och Norge var ockuperade av de tyska nazisterna och Sverige upprätthåll en neutralitetspolitik som stod under stark press.

Lyssna: Sabine Women – The Theif and her week of wonders

Kulturbloggen - 17 Aug 18 kl. 20:34

Äntligen har Sabine Women släppt sin andra singel. Låten heter  The Theif and her week of wonders och artisten beskriver den så här: ”Det är ett desperat försök till att låta som Daniel Johnston” :)) Lyssna och njut!

Filmrecension: And Breathe Normally

Kulturbloggen - 17 Aug 18 kl. 13:02

And Breathe Normally Betyg 4 Svensk biopremiär 17 augusti 2018 Regi Isold Uggadòttir En vacker isländsk film om två kvinnor från hela olika bakgrund som båda hamnat i kläm i livet och som upptäcker att de har en hel del gemensamt. Den ena en skuldsatt ung ensamstående mamma med son i lågstadier som kastas ut i hemlöshet och en afrikanska flyktingkvinna som av en slump fastnar i passkontrollen på Island och tvingas söka asyl där. Det är blir väldigt tydligt att världens utsatta människor har oerhört mycket gemensamt, de mekanismer som slår ut människor finns världen över.

Bildgalleri: Molly Sandén på Gröna Lund – Från popstjärna till större och bättre

Kulturbloggen - 17 Aug 18 kl. 12:17

Molly Sandén på Gröna Lund 16 augusti 2018 Torsdag den 16e augusti intog Molly Sanden den stora scenen på Gröna Lund i Stockholm. Och vilken show! Hon bjöd verkligen på en upplevelse, ett intensivt framträdande med flera av sina nyare låtar på repertoaren.

Filmrecension: The Miseducation of Cameron Post

Kulturbloggen - 17 Aug 18 kl. 12:05

The Miseducation of Cameron Post Betyg 4 Svensk biopremiär 24 augusti 2018 En varm film om ett tungt ämne. I vissa kristna kretsar i USA ses homosexualitet om en svår synd. Ungdomar som lever i dessa religiösa sammanhang och som dras till det egna könet skickas till konverteringsläger där de ska bli botade från sin homosexualitet.

Stockholm Fringe Festival (11-15 sep) – totalt 70 akter från 23 länder

Kulturbloggen - 17 Aug 18 kl. 12:00

Svankvinnan (Foto: Robert Mosbach) Pressmeddelande: Stockholm Fringe Festival presenterar årets program En mix av internationell scenkonst; virtual theatre från Reykjavik, kroppspositiv gatukonst från Toronto, teater från Dublin, Riot Grrrl-punk från Barcelona, Svankvinnan från Stockholm och många fler. Årets program på Stockholm Fringe Festivalbjuder på totalt 70 akter från 23 länder. Stockholm Fringe Festival – som gör sin nionde upplaga – levererar upplevelser som både utmanar, underhåller och lämnar få oberörda.

Filmrecension: Uppsalakidnappningen

Kulturbloggen - 16 Aug 18 kl. 16:47

Uppsalakidnappningen Betyg 2 Svensk biopremiär 24 augusti 2018 Regi Anders Skog Manus Anders Skog En skrämmande berättelse som bygger på verkliga händelser då några studenter i Uppsala kidnappade en annan student 2011. Vi får höra berättelsen utifrån en av kidnapparnas version: Josef Esfarander som studerar till läkare, planerar att kidnappa en juridikstuderande för att utpressa hans rika familj på pengar i ett desperat försök att lösa sina ekonomiska problem. Han tycker själv att han är världens smartaste och han har därför gjort en, som han tycker, vattentät plan.