Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kulturbloggen

Filmrecension: Scary Stories to Tell in the Dark

Kulturbloggen - 08 Aug 19 kl. 09:52

Scary Stories to Tell in the Dark Betyg 4 Svensk biopremiär 9 augusti 2019 Originaltitel: Scary Stories to Tell in the Dark Regi: André Øvredal I rollerna: Zoe Colletti, Michael Garza, Gabriel Rush, Austin Abrams, Dean Norris, Gil Bellows, Lorraine Toussaint, Austin Zajur, Natalie Ganzhorn Lite lustigt är det att en bok för barn med skräckhistorier blir barnförbjuden film. Jag är inte stort fan av skräckfilm. Många skräckfilmer är dramaturgiskt usla, helt omöjliga att tro på och om de har ett tema är det inte särskilt engagerande. Här har vi något så ovanligt som en skräckfilm som är både spännande och har en förhållandevis intelligent handling och karaktärer det går att sympatisera med och tro på som sannolika personer. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Ny trailer för The Dark Crystal: Age of Resistance

Feber.se - 14 Aug 19 kl. 08:20

Äventyret börjar 30 augusti Netflix har släppt ytterligare en trailer för den kommande dockesrien The Dark Crystal: Age of Resistance. I serien kommer vi få följa Gelfling-hjältarna Deet, Rian och Brea som beger sig ut på en resa i hopp om att rädda världen. Ovan har ni trailern på engelska och nedan har ni den svenska versionen.

The Dark Crystal: Age of Resistance Trailer

GeekAlerts - 14 Aug 19 kl. 05:54

We saw a Sneak Peek of this new series a month back at Comic-Con, but now you can see more in The Dark Crystal: Age of Resistance Trailer. Premiering on Netflix on August 30, 2019, The Dark Crystal: Age of Resistance returns to the world [...

Funko Pop! The Dark Knight Rises Bane PEZ Dispenser

GeekAlerts - 13 Aug 19 kl. 17:33

If eating PEZ was part of your plan, you need this awesome Funko Pop! The Dark Knight Rises Bane PEZ Dispenser. Bane, the memorable villain played by Tom Hardy in The Dark Knight Rises, is recreated in Funko style as a PEZ dispenser, complete with [...

The Selection Stories

Bokbloggar - 09 Aug 19 kl. 09:14

The Dark Crystal: Age of Resistance Sneak Peek

GeekAlerts - 21 Jul 19 kl. 03:30

At Comic-Con 2019 Netflix offered this Sneak Peek at The Dark Crystal: Age of Resistance, and it looks like this new series by director Louis Leterrier and executive producer Lisa Henson stays true to Jim Henson’s vision. It will premiere on Netflix on August 30, [...

Terminator: Dark Fate – San Diego Comic-Con Featurette

GeekAlerts - 19 Jul 19 kl. 20:51

If the Terminator: Dark Fate Teaser Trailer had you concerned, perhaps this Terminator: Dark Fate San Diego Comic-Con Featurette will reassure you that this upcoming film will be more like Terminator and Terminator 2 compared to the last entries in the franchise. It will hit [...

His Dark Materials – San Diego Comic Con Trailer

GeekAlerts - 19 Jul 19 kl. 20:38

If you like adventure and fantasy, you’ll want to check out the His Dark Materials San Diego Comic-Con Trailer. Based on the trilogy of novels by Philip Pullman (The Golden Compass, The Subtle Knife, and The Amber Spyglass), this series will be coming to HBO [...

Featurette för Terminator: Dark Fate

Feber.se - 19 Jul 19 kl. 10:20

"Holy fuck, I'm making a Terminator Movie!" Paramount Pictures har släppt en bakom kulisserna-video där folket bakom den kommande filmen Terminator: Dark Fate pratar om produktionen. Bland annat visar regissören Tim Miller sitt nöje att få regissera en Terminator-film och James Cameron pratar om hur ösig filmen kommer vara.

Ordentlig trailer för His Dark Materials

Feber.se - 19 Jul 19 kl. 09:20

Äventyret startar i höst Comic Con fortsätter leverera trailers och diverse andra nyheter. HBO och BBC har släppt en första ordentlig trailer för sin kommande serie His Dark Materials, som kommer ha premiär i höst. I serien kommer vi få följa unge Lyra som hamnar mitt i en konspiration gällande kidnappade barn och måste undersöka det mystiska fenomenet Dust.

The Dark Pictures: Man of Medan får multiplayerlägen

Feber.se - 11 Jul 19 kl. 17:45

Delad skräck är dubbel skräck! Supermassive Games kommande spel The Dark Pictures: Man of Medan kommer levereras med ett par multiplayerlägen. Den interaktiva skräckhistorian kommer kunna upplevas antingen i ett coop-läge vid namn Shared Story Mode eller i Movie Night Mod, vilket är ett "lokalt coop-läge" där du helt enkelt skickar kontrollen vidare till en vän.


Fler inlägg från Kulturbloggen

Progg- och visfestivalen på Tyrolen

Kulturbloggen - 10 minuter sedan

När Tyrolen i Blädinge bjuder in till festival, vet man att det alltid kommer vara toppklass på artisterna. Den här kvällen var inget annorlunda. Vad sägs om Contact, Merit Hemingsson, Nynningen och Mikael Ramel?

Filmrecension: Late Night

Kulturbloggen - Igår: 17:05

Late Night Betyg 1 Svensk biopremiär 23 augusti 2019 Regi Nisha Ganatra I rollerna Emma Thompson, Mindy Kaling, John Lithgow mfl. Emma Thompson är en av mina favoritskådespelare. Hon kan verkligen skapa spännande karaktärer.

Filmrecension: Koko-di Koko-da – ett surrealistiskt konstverk

Kulturbloggen - Igår: 16:51

Koko-di Koko-da Betyg 4 Regi Johannes Nyholm En av de hemskaste mest absurda filmer jag sett som samtidigt berör på djupet och som är mer än en film, den är ett surrealistiskt konstverk. Den talar på djupet till våra innersta känslor om den svåraste som kan drabba en människa – och jag tror till och med att regissören Johannes Nyholm inte ens själv förstår hur exakt han har fångat hur det är att tvingas leva vidare efter att ha förlorat ett barn. Jag tror att många som ser denna film inte ens kommer att förstå hur skillnaden mellan att förlora någon anhörig och att förlora ett barn.

Filmrecension: Good Boys – klichéer och förutsägbar sensmoral

Kulturbloggen - Igår: 16:24

Good Boys Betyg 2 Svensk biopremiär 14 augusti 2019 Regi Gene Stupnitsky I rollerna Jacob Tremblay, Keith L. Williams, Brady Noon, Molly Gordon, Lil Rel Howery, Will Forte m fl. Censur: 7 år i vuxens sällskap (annars 11 år) Amerikanska filmer, eller i varje fall en hel del Hollywood-produktioner, när de skildrar barns uppväxt är i miljöer som känns väldigt främmande för svenska förhållanden.

Bildgalleri: Rammstein på Stockholm Stadion

Kulturbloggen - Igår: 08:06

Rammstein, Stockholm Stadion 14 augusti 2019 Foto: Calle Andersson Det finns få band som är bra och bjuder på sig själva. Om Rammstein var bra på spelningen på Stockholm Stadion? Ja!

Håkan Hellström firar 20 år som artist med konsert på Ullevi

Kulturbloggen - Igår: 23:00

Alla fans till Håkan Hellström kan boka in den 12 juni 2020, för då ska Håkan fira att han varit solo-artist i 20 år. Det blir på Ullevi i Göteborg och en fortsättning på traditionen med stora konserter just på Ullevi. Håkan Hellström på Ullevi 2017.

Filmrecension: Tel Aviv on Fire – av och till absurt rolig

Kulturbloggen - i förrgår: 13:01

Tel Aviv on Fire Betyg 3 Svensk biopremiär 16 augusti 2019 Regi Sameh Zoabi En varm komedi om Israel–Palestina-konflikten där vi får se människor agera mänskligt. Tel Aviv on Fire hade världspremiär på Venedigs filmfestival där den vann Interimpriset och Bästa skådespelare i sektionen Orizzonti. Filmen har varit en publiksuccé i Italien och Frankrike.

Filmrecension: Flykten från DDR – en riktig nagelbitare

Kulturbloggen - i förrgår: 06:42

Flykten från DDR Betyg 4 Svensk biopremiär 16 augusti 2019 En spännande nagelbitare, trots att den bygger på en sann historia. Ja trots att jag vet hur de slutade satt jag som på nålar. Filmen är den sanna historien om två östtyska familjer, familjen Strelzyk och familjen Wetzel, som i september 1979 skapade stora rubriker över hela världen.

Genrefria förnyare går framgångsrikt vidare – Dom ensammas planet av Franska Trion

Kulturbloggen - i förrgår: 23:49

foto Jacqueline Hellman Franska Trion Dom ensammas planet 4 Mixad och mastrad av Mattias Glavå i Kungstens Studios Grafisk form: Maria Kask (vinylutgåva) Border Music Release: 26/7 2019 Tionde skivan för en synnerligen produktiv grupp från Göteborg, vars releasespelning på Liseberg jag bevistade. Tajt, inspirerad konsert som rönte berättigad uppskattning. Man bildades 2002 och förgrundsfiguren heter Matti Ollikainen bördig från by utanför Gällivare, en eminent musiker som i vanlig ordning skrivit all text och musik.

Bildgalleri: Miss Li på Gröna Lund

Kulturbloggen - i förrgår: 22:28

Den första av fyra konserter denna sommar.

Filmrecension: Fisherman´s Friend – mysig och söt feelgood att bli glad av

Kulturbloggen - 15 Aug 19 kl. 15:14

Fisherman´s Friend Betyg 3 Svensk biopremiär 16 augusti 2019 Fisherman´s Friend är en mysig och söt romantisk berättelse från verkliga livet. Eller delar av handlingen bygger på verklighet men den romantiska historien är däremot påhittad. Det är en riktig feelgood-film.

Titta: Trailer för 438 Dagar

Kulturbloggen - 15 Aug 19 kl. 13:45

Ett pressmeddelande berättar om filmen 436 dagar som har svensk biopremiär i höst: Journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson sätter allt på spel när de korsar gränsen mellan Somalia och Etiopien. De vill undersöka hur jakten på olja drabbar befolkningen och med egna ögon ta reda på sanningen. Fem dygn senare ligger de skjutna i öknen och en annan historia tar sin början.

Bildgalleri: Rammstein på Stadion

Kulturbloggen - 15 Aug 19 kl. 07:29

Då var det äntligen dags för stockholmsbesöket av Rammstein under deras stadionturne.

Titta: Iggy Pop – James Bond

Kulturbloggen - 14 Aug 19 kl. 21:16

Iggy Pop har släppy en musikvideo till ‘James Bond’. Ett pressmeddelande berättar: Iggy Pop har delat med sig av den första musikvideon från hans kommande album Free som släpps den 6:e september via Loma Vista Recordings. Musikvideon till James Bond regisserades av Simon Taylor och spelades in på Sweat Records i Miami.

Teater tre bjuder in till Open Air – barnteater för de minsta

Kulturbloggen - 14 Aug 19 kl. 12:55

Den 24 augusti bjuder Teater Tre in till deras största bebisdisco hittills, berättar ett pressmeddelande: I Drakenbergsparken kommer det att bli dans och festligheter, etablerade DJs kommer att spela musik på skön lagom nivå. Open Air – Bebisbeat riktar sig främst till barn 0-4 år och deras vuxna, men danssugna barn i alla åldrar är varmt välkomna. Bebisbeat startades av Sara Myrberg, konstnärliga ledare på Teater Tre och hennes son, Axel Myrberg som arbetar som DJ.