Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kulturbloggen

Filmrecension: Smärta och ära – vacker, stark, berörande, enastående, unik, mästerlig, ömsint

Kulturbloggen - 05 Aug 19 kl. 13:18

Smärta och ära Betyg 4 Svensk biopremiär 27 september 2019 Regi och manus Pedro Almodóvar I rollerna Penélope Cruz, Antonio Banderas, Julieta Serrano, Raúl Arévalo, Federico Etxeandia Antonio Banderas fick välförtjänt pris för bästa manliga skådespelare för sin insats i Pedro Almodóvars Smärta och ära vid filmfestivalen i Cannes i år. Mycket välförtjänst. Denna underbara film, färgstark, sensuell, förförande vacker återupprättar den spanske filmregissören Pedro Almodóvar i mina ögon. Inte för att jag tror att en så internationell erkänd och hyllad regissör direkt bryr sig om min uppfattning. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Filmrecension: And Then We Danced – vacker, stark, berörande

Kulturbloggen - Igår: 18:43

And Then We Danced Betyg 4 Svensk biopremiär 13 september 2019 Regi Levan Akin En av de vackraste filmer jag sätt på länge i temat “växa-upp”. Inte bara vacker utan mycket berörande och stark. En sån där film man sitter i biosalongen och märker inte biofåtöljerna, man bara är där med inne i filmen.

Sommarbild på Christer Åberg

apg29 - 24 Jul 19 kl. 01:12

Här står jag vid Ingsbergssjön i Nässjö stadspark. En mycket vacker bild fotograferad med min mobilkamera.Tänk vad vår värld är vacker, hur mycket vackrare ska det då inte vara i himlen!

Rösta på årets finaste sommartårta 2019

Kryddburken - 23 Jul 19 kl. 17:57

Då var det äntligen dags för röstning! Detta året har jag fått in hela 40 st helt otroligt fina sommartårtor. Stort tack till alla som skickat in.

Kall tonfiskröra som passar till baguette, smörgåstårta, bakpotatis och pastasallad!

Kryddburken - 16 Jul 19 kl. 16:14

Är ni som jag som ofta gör röror av olika slag? Jag älskar röror som går snabbt att svänga ihop och lätt att variera med vad man nu är sugen på. Den här tonfiskröran är en stående favorit på nyrostat bröd på morgnarna.

Filmrecension: Lejonkungen – allt igenom perfekt, den har allt ett drama ska ha

Kulturbloggen - 12 Jul 19 kl. 01:10

Lejonkungen Betyg 5 Svensk biopremiär 17 juli 2019 Det finns inget annat än sätta högsta betyg för den här versionen av Lejonkungen. Räkna med flera Oscarsnomineringar och minst ett pris för de visuella effekterna. Berättelsen känner vi redan till från Disneys tecknade version som kom 1994.

Recension av TV-serie: Babylon Berlin – bland det bästa och starkaste som visas med tv-serier i sommar

Kulturbloggen - 07 Jul 19 kl. 13:41

Babylon Berlin Betyg 4 Visas på SVT Play – vT de två första säsongernas 16 avsnitt på ett bräde, med åtta dubbelavsnitt. Babylon Berlin är en mörk och spännande tysk kriminalserie. Den utspelar sig i Berlin nder Weimarrepubliken, i slutet av 1920-talet, då fattigdomen och arbetslösheten står i stark kontrast till de rikas överflöd.

Filmrecension: Mirai, min lillasyster – flödar av fantasi

Kulturbloggen - 07 Jul 19 kl. 10:16

Mirai, min lillasyster Betyg 4 Svensk biopremiär 26 juli 2019 Regi Mamoru Hosoda Originaltitel: Mirai no Mirai En vacker, söt liten berättelse som flödar av fantasi om en fyraårig pojke som blivit storebror. Den här filmen lär alla småbarnsföräldrar känna igen sig i och älska. Ett litet minus får den dock för dess bärande tema som är något pekfingeraktigt och uppfostrande.


Fler inlägg från Kulturbloggen

Lars Winnerbäck avslöjar albumtitel och låtlista

Kulturbloggen - 1 timme sedan

Lars Winnerbäck avslöjar albumtitel och låtlista. I ett pressmeddelande skriver Lars Winnerbäck: Oslo den 18 augusti 2019 Jag har skrivit låtar i så gott som hela mitt liv. Ändå vet jag inte hur man gör.

Filmrecension: Apollo 11

Kulturbloggen - 21 timmar sedan

Apollo 11 Betyg 3 Svensk biopremiär 23 augusti 2019 Neil Armstrongs citat måste vara ett av världens mest spridda: “One small step for man, but, one giant leap for mankind.” Armstrong var världens första människa på månen. I år är det 50 år sedan den första månlandningen.

Filmrecension: And Then We Danced – vacker, stark, berörande

Kulturbloggen - Igår: 18:43

And Then We Danced Betyg 4 Svensk biopremiär 13 september 2019 Regi Levan Akin En av de vackraste filmer jag sätt på länge i temat “växa-upp”. Inte bara vacker utan mycket berörande och stark. En sån där film man sitter i biosalongen och märker inte biofåtöljerna, man bara är där med inne i filmen.

Filmrecension: Svart cirkel

Kulturbloggen - Igår: 18:19

Svart cirkel Betyg 2 Svensk biopremiär 23 augusti 2019 Regi Adrián García Bogliano Skådespelare: Christina Lindberg, Felice Jankell, Erica Midfjäll, Hanna Asp, Johan Palm, Inger Nilsson, Iwa Boman En mycket speciell film som inte liknar någon annan film, där regissören försöker skildra det övernaturliga eller kanske det undermedvetna, kanske en film som har som syfte att ifrågasätta new age-rörelsen och olika frälsningsfilosofier om att hitta sitt bättre jag. Filmen är intressant men känns inte färdig. För att riktigt beröra skulle den behöva klippas om en del.

Världspremiär för första syriska HBTQ-dokumentären på ny filmfestival

Kulturbloggen - Igår: 18:01

Nya filmfestivalen Syrian Doc Days på Kulturhuset Stadsteatern ger en komplex bild av det krigshärjade landet – och bjuder samtidigt på strimmor av hopp. Festivalen hålls på “Under Fontänen” på Sergels torg 7-8 september 2019, berättar ett pressmeddelande: Den explosiva konflikten i Syrien är lika outhärdlig för dess invånare som den är obegriplig för omvärlden. Nya dokumentärfestivalen Syrian Doc Days ger personliga inblickar i det krigshärjade landet, med en chans att möta människorna bakom nyhetsrubrikerna och statistiken.

Upprop för Internationella Biblioteket

Kulturbloggen - i förrgår: 11:02

RÖR INTE VÅRT BIBLIOTEK! skriver tidningen 10-tal som driver en kampanj för att rädda Internationella Biblioteket. Här skriver Var med och rädda den omistliga kulturinstitutionen Internationella Biblioteket!

Bildgalleri: Robyn på Sjöhistoriska

Kulturbloggen - i förrgår: 10:57

Robyn på Sjöhistoriska, Stockholm 17 augusti 2019 The one and only Robyn intog scenen vid Sjöhistoriska inför en publik på 22.000 under lördagen den 17e augusti. Under hösten 2018 släppte hon sitt 8e album, Honey, som hon nu är ute och turnéar för fulla hus.

Progg- och visfestivalen på Tyrolen

Kulturbloggen - i förrgår: 20:59

När Tyrolen i Blädinge bjuder in till festival, vet man att det alltid kommer vara toppklass på artisterna. Den här kvällen var inget annorlunda. Vad sägs om Contact, Merit Hemingsson, Nynningen och Mikael Ramel?

Filmrecension: Late Night

Kulturbloggen - 17 Aug 19 kl. 17:05

Late Night Betyg 1 Svensk biopremiär 23 augusti 2019 Regi Nisha Ganatra I rollerna Emma Thompson, Mindy Kaling, John Lithgow mfl. Emma Thompson är en av mina favoritskådespelare. Hon kan verkligen skapa spännande karaktärer.

Filmrecension: Koko-di Koko-da – ett surrealistiskt konstverk

Kulturbloggen - 17 Aug 19 kl. 16:51

Koko-di Koko-da Betyg 4 Regi Johannes Nyholm En av de hemskaste mest absurda filmer jag sett som samtidigt berör på djupet och som är mer än en film, den är ett surrealistiskt konstverk. Den talar på djupet till våra innersta känslor om den svåraste som kan drabba en människa – och jag tror till och med att regissören Johannes Nyholm inte ens själv förstår hur exakt han har fångat hur det är att tvingas leva vidare efter att ha förlorat ett barn. Jag tror att många som ser denna film inte ens kommer att förstå hur skillnaden mellan att förlora någon anhörig och att förlora ett barn.

Filmrecension: Good Boys – klichéer och förutsägbar sensmoral

Kulturbloggen - 17 Aug 19 kl. 16:24

Good Boys Betyg 2 Svensk biopremiär 14 augusti 2019 Regi Gene Stupnitsky I rollerna Jacob Tremblay, Keith L. Williams, Brady Noon, Molly Gordon, Lil Rel Howery, Will Forte m fl. Censur: 7 år i vuxens sällskap (annars 11 år) Amerikanska filmer, eller i varje fall en hel del Hollywood-produktioner, när de skildrar barns uppväxt är i miljöer som känns väldigt främmande för svenska förhållanden.

Bildgalleri: Rammstein på Stockholm Stadion

Kulturbloggen - 17 Aug 19 kl. 08:06

Rammstein, Stockholm Stadion 14 augusti 2019 Foto: Calle Andersson Det finns få band som är bra och bjuder på sig själva. Om Rammstein var bra på spelningen på Stockholm Stadion? Ja!

Håkan Hellström firar 20 år som artist med konsert på Ullevi

Kulturbloggen - 16 Aug 19 kl. 23:00

Alla fans till Håkan Hellström kan boka in den 12 juni 2020, för då ska Håkan fira att han varit solo-artist i 20 år. Det blir på Ullevi i Göteborg och en fortsättning på traditionen med stora konserter just på Ullevi. Håkan Hellström på Ullevi 2017.

Filmrecension: Tel Aviv on Fire – av och till absurt rolig

Kulturbloggen - 16 Aug 19 kl. 13:01

Tel Aviv on Fire Betyg 3 Svensk biopremiär 16 augusti 2019 Regi Sameh Zoabi En varm komedi om Israel–Palestina-konflikten där vi får se människor agera mänskligt. Tel Aviv on Fire hade världspremiär på Venedigs filmfestival där den vann Interimpriset och Bästa skådespelare i sektionen Orizzonti. Filmen har varit en publiksuccé i Italien och Frankrike.

Filmrecension: Flykten från DDR – en riktig nagelbitare

Kulturbloggen - 16 Aug 19 kl. 06:42

Flykten från DDR Betyg 4 Svensk biopremiär 16 augusti 2019 En spännande nagelbitare, trots att den bygger på en sann historia. Ja trots att jag vet hur de slutade satt jag som på nålar. Filmen är den sanna historien om två östtyska familjer, familjen Strelzyk och familjen Wetzel, som i september 1979 skapade stora rubriker över hela världen.