Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kulturbloggen

Filmrecension: The Dead Don´t Die – en zombiekomedi med politiskt budskap och klimatångest

Kulturbloggen - 23 Aug 19 kl. 13:27

The Dead Don´t Die Betyg 4 Svensk biopremiär 30 augusti 2019 Regi Jim Jarmusch I rollerna Chloë Sevigny, Adam Driver, Selena Gomez, Bill Murray, Tilda Swinton, Caleb Landry Jones, Steve Buscemi, Tom Waits m fl. Längd 1 tim 44 min Censur 11 år i vuxens sällskap (annars 15 år) Den roligaste domedagspredikan jag sett. Min favoritregissör Jim Jarmusch slår ett slag för att varna för vart mänskligheten är på väg mot. Fast har har inte så stor förtröstan på att hans film kan påverka tillräckligt för att stoppa utvecklingen. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Böcker och varma mackor

Blondinbella - 3 timmar sedan

Jag har lyssnat mycket på Kristina Lugn i helgen. Dels en fantastisk intervju med henne i Söndagsintervjun och så svarade hon på en fråga om ångest i Allvarligt talat. Alla ni som lider av ångest, lyssna.

Fornkyrkans budskap om inkarnationen

apg29 - 27 Dec 19 kl. 15:36

Och Ordet vart kött och tog sin boning ibland oss. Återigen ser vi hur viktig och avgörande för hela frälsningsfrågan som läran om Kristi sanna natur är.

No Time To Die – Official Trailer

GeekAlerts - 08 Dec 19 kl. 08:48

Watch the No Time To Die – Official Trailer: In No Time To Die, Bond has left active service and is enjoying a tranquil life in Jamaica. His peace is short-lived when his old friend Felix Leiter from the CIA turns up asking for help. [...

Dead Cells första betal-DLC släpps nästa år

Feber.se - 05 Dec 19 kl. 09:00

The Bad Seed Motion Twin har levererat stora gratisuppdateringar och gratis-DLC till sitt roguelite-spel Dead Cells, men nu är det dags att håva in lite kosing från fansen. Motion Twin har presenterat det första tillägget till spelet som kommer kosta kosing och det går under namnet The Bad Seed. The Bad Seed kommer lägga till två nya biomer, Arboretum och The Swamp, samt nya bossar och lite annat smått och gott.

Trailer för No Time To Die ute nu

Feber.se - 04 Dec 19 kl. 13:45

Bond-action! Behöver du lite mer bond-action i ditt liv? Då borde du lira Farming Simulator 19 och bonda järnet.


Fler inlägg från Kulturbloggen

Teaterkritik: Determinism på Dramaten – realism och symbolism möts i en stark skildring av vår tid

Kulturbloggen - 8 timmar sedan

Determinism Av och i regi av: Mattias Andersson Musik: Anna Sóley Tryggvadóttir Scenografi och kostym: Julia Przedmojska Peruk och mask: Nathalie Pujol Ljusdesign: Charlie Åström Medverkande: Evin Ahmad, Thérèse Brunnander, Hannes Meidal och Alexanders Salzberger Premiär på Lilla scenen, Dramaten 18 januari 2020 Är allt i livet förbestämt eller har vi en egen vilja? Hur mycket kan vi påverka, egentligen? Mattias Andersson tar upp dessa frågor i pjäsen Determinism.

Tankar om ”Medan isen smälter” på Nordiska museet

Kulturbloggen - 9 timmar sedan

Foto Camilla Andersen – Nordiska museet Det är en vacker isblockliknande ingång med ett vitt och blått sken som välkomnar en in i utställningen om Arktis, som just nu visas på Nordiska Museet. Det ser kallt ut, isigt, kyligt, vilket är ironiskt eftersom problemet som Arktis och isen tampas med är det exakt motsatta. Uppvärmningen som gör att – precis som namnet avslöjar – isen smälter.

Vinnarna P3 Guld 2020

Kulturbloggen - 17 timmar sedan

Alla vinnare som var på plats i Partille arena – foto Mattias Ahlm/ Sveriges Radio P3 Guld Partille arena 18/1 2020 Under lördagskvällen direktsändes galan i SVT och P3. Följde livesändningen gjorde en publik på uppskattningsvis 4 000 personer, inklusive undertecknad. Mest framgångsrik kan Molly Sandén koras till som segrade i två tunga kategorier, nämligen Guldmicken för årets liveakt samt för Årets pop.

Teaterkritik: Pappa, make och krigsförbrytare – en viktig pjäs om människans naivitet

Kulturbloggen - Igår: 10:02

Riksteatern Medverkande Danjin Malinovic Fikret Çeşmeli Konstnärligt team Av: Danjin Malinovic Regi: Michael Cocke Scenografi och kostym: Katrin Brännström Musik: Fikret Çeşmeli Ljusdesign: Patrik Nystrand Maskdesign: Eva Rizell Hur kan en vanlig pappa som har allt man kan tänka sig – barn familj vänner och framgång – förvandlas till nåt annat, någon som använder farliga vapen och som attackerar oskyldiga människor? Hur kan ett liv ta en så drastisk vändning? Manusförfattaren och huvudrollsinnehavaren Danjin Malinovic har efter intervjuer med en krigsförbrytare från forna Jugoslavien dömd för massmord och tortyr omvandlat orden till teater.

Lyssna: Victor Leksell – Svag

Kulturbloggen - i förrgår: 13:30

Victor Leksell har släppt singeln ”Svag” som han framförde på Musikhjälpen i december. Ett pressmeddelande: Som ett resultat av den fina responsen bland Victors fans valde han att gå in i studion och färdigställa låten. Imorgon uppträder han på P3 Guld, där han även är nominerad till Framtidens Artist.

Lyssna: Jonathan Johansson – 7 April

Kulturbloggen - i förrgår: 13:27

Jonathan Johansson har släppt singeln “7 April” om terrordådet på Drottninggatan. Ett pressmeddelande: Det har gått snart tre år sen terrorattentatet på Drottninggatan. Snart tre år sen Rakmat Akilov körde en lastbil genom hjärtat av Stockholm, rev upp ett avlångt sår och dödade 5 personer.

Lyssna: Sara Yasmine – Okända Land

Kulturbloggen - i förrgår: 13:24

Sara Yasmine har släppt en ny singel: Okända Land – en låt om att vilja gå med någon man älskar genom livets svåra perioder. Ett pressmeddelande: Det är den andra singeln från det kommande albumet Osårbar som släpps i februari 2020 och följer upp hennes hyllade debutalbum Åh nej!. Åh Nej!

Lyssna: Tilde – Call My Name

Kulturbloggen - i förrgår: 13:19

I slutet av 2018 släppte Tilde sitt hyllade och efterlängtade debutalbum Nothing Gold Can Stay där den bland annat beskrevs av Göteborgs-Posten som en “tidlös debut” med fyra lysande fyrar i betyg. Nu kommer första smakprovet från uppföljaren, singeln “Call My Name”. Ett pressmeddelande skriver: ”Call My Name” är en svepande drömsk låt om kärlek, hopp och förtvivlan som sätter tonen för ett djupare sound och en mer känslomässigt melankolisk inriktning för sångerskan.

Lyssna: Slowgold – Nåt

Kulturbloggen - i förrgår: 13:16

Slowgold har släppt en ny singel, Nåt. Slowgolds kommande album Aska är resultatet av en känsla som funnits i flera år, vilken har mognat genom de senaste egenproducerade albumen, berättar ett pressmeddelande. De musikaliska referenserna går tillbaka till musiken från Amandas uppväxt och albumet är delvis en uppgörelse med utvecklingen av Slowgolds historia.

Filmrecension: Bad boys for Life – Häftigaste Bad boys hittills

Kulturbloggen - 16 Jan 20 kl. 13:14

Bad boys for Life Betyg 4 Svensk biopremiär 17 januari 2020 Regi: Bilall Fallah och Adil El Arbi Snutarna Mike Lowrey (Will Smith) och Marcus Burnett (Martin Lawrence) är tillbaka på filmduken. Lite äldre men knappast klokare. Med full energi kastar sig Mike över brottslingarna medan Marcus backar upp honom under protest.

Hildebrands “Stockholmsnatt” gav liv till den svenska kickersrörelsen

Kulturbloggen - 16 Jan 20 kl. 11:46

Den som var ung på 90-talet minns nog trenden som exploderade i de svenska förorterna. Bomberjackor, lätta gympadojor och Adidasbrallor var attiraljerna som gjorde att man kunde känna igen en kicker. Källan till den nya trenden kom från filmen “Stockholmsnatt”, som hade premiär 1987.

Regipriset Falstaff till Sofia Jupither & Levan Akin

Kulturbloggen - 15 Jan 20 kl. 18:28

Sofia Jupither – Levan Akin, foto Erik Lefvander Falstaff-priset 2019 går till teater- och operaregissören Sofia Jupither och filmregissören Levan Akin som mottar en prissumma om 300 000 kronor vardera. Syftet med priset är att inspirera regibegåvningar inom film, teater eller opera till fortsatt skapande, berättar ett pressmeddelande. Levan Akin är regissören till den hyllade svenska filmen “And Then We Danced” som nyligen fick Svenska Filmkritikers pris – så det är en hel del som pekar på att den filmen kommer att ta hem en hel del priser på Guldbaggegalan.

Anna Kruse porträtteras – extraordinär kompositör och sångare med poetisk mission

Kulturbloggen - 15 Jan 20 kl. 13:55

livefoton Gustav Kruse/ Susanna Fredén I höstas (september 2019) cyklade jag en regnig torsdagskväll till Nefertiti efter att ha varit på teaterpremiär. Minns jag rätt blev jag inbjuden till en tillställning som lockade. Anna Kruse skulle tillsammans med sitt band göra ett program med Edith Södergrans dikter, tonsatta i divergerande musikaliskt skrud.

Filmrecension: Cats – mycket som inte fungerar i filmen

Kulturbloggen - 15 Jan 20 kl. 13:11

Cats Betyg 2 Svensk biopremiär 17 januari 2020 Regi Tom Hooper Längd 1 tim 50 min Censur Barntillåten i vuxens sällskap (annars 7 år) Musikal är ett sätt att berätta något och film ett helt annat. Det är inte ofta det fungerar så bra att föra över något från den ena konstformen till den andra. Cats fungerar inte så bra.

Filmrecension: Alice och borgmästaren – kunde blivit bra men blev väldigt seg

Kulturbloggen - 14 Jan 20 kl. 18:31

Alice och borgmästaren Betyg 2 Svensk biopremiär 24 januari 2020 Regi Nicolas Pariser Alice är en ung kvinna som studerat humanistiska ämnen och en del filosofi. En dag får hon ett jobb i kansliet hos borgmästaren i Lyon. Det visar sig att hon fått en högst udda jobb: hon ska vara filosof till borgmästaren som hamnat i en slags existentiell kris.