Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Svensson

Gängland Stockholm – Hässelby och Vällingby

Svensson - 01 Apr 18 kl. 06:50

Del 1 av 5 i serien Gangland SverigeI Hässelby och Vällingby fanns i mitten och slutet av 2000-talet ett väletablerat kriminellt nätverk med kopplingar till Brödraskapet Wolfpack. Flera av personerna nätverket var inblandade i det misslyckade postrånet i Göteborg 2008. Efter rånet greps flera av dem och hamnade i fängelse vilket ledde till framväxten av ett nytt kriminellt nätverk i området som så småningom kom att gå under namnet Lejonen. När de dömda för rånet började komma ut ur fängelse kring 2012 blev det en våldsam konflikt mellan de två nätverken: Ungefär samtidigt inleds en blodig konflikt med en lokal falang inom den mer etablerade kriminella organisationen ”Brödraskapet Wolfpack”. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Maskerade män bröt sig in i bostad – stal lyxbilar

Nyhetspressen - Igår: 08:18

Minst två maskerade gärningspersoner bröt sig in i en bostad i Hässelby, misshandlade villaägaren och tvingade till sig två exklusiva bilar..

Uppgifter: En person skjuten i Stockholm

Nyhetspressen - 13 Jun 18 kl. 06:44

En person har hittats skjuten i Hässelby i västra Stockholm, enligt uppgifter till Aftonbladet.Flera skott ska ha hörts i området, skriver tidningen. .

Vädret i maj i Stockholm och Sverige – under det senaste decenniet

Freedomtravel - 05 Jun 18 kl. 06:00

Vädret i maj i Stockholm var helt otroligt i år. Man undrade hela tiden när det skulle ta slut … men så tog det inte slut. Som svensk befinner man sig lite i chocktillstånd.

Gängrelaterat mord i Barkarby

Svensson - 06 Jun 18 kl. 13:00

Några timmar efter att ett mord med skjutvapen inträffade i Baggeby på Lidingö sköts också en man ihjäl i Barkarby. I fallet med Lidingö verkar mordet kanske inte vara gängrelaterat, men mordet i Barkaby är det helt säkert. Det två morden hör med stor sannolikhet inte ihop.

Vädret i maj i Stockholm – under det senaste decenniet

Freedomtravel - 05 Jun 18 kl. 06:00

Vädret i maj i Stockholm var helt otroligt i år. Man undrade hela tiden när det skulle ta slut … men så tog det inte slut. Som svensk befinner man sig lite i chocktillstånd.

SJ-tågen mellan Göteborg och Stockholm ställs in

Nyhetspressen - 01 Jun 18 kl. 16:10

Trafikverket ställer in SJ:s tågtrafik på sträckan Göteborg - Stockholm hela helgen på grund av det varma vädret. Många resenärer väntas drabbas..

SJ:s tågtrafik mellan Göteborg och Stockholm ställs in hela helgen

Nyhetspressen - 01 Jun 18 kl. 16:14

Trafikverket ställer in tågtrafiktrafik mellan Göteborg - Stockholm hela helgen på grund av det varma vädret, skriver GP..

Våldtäkt utomhus i Stockholm mitt på dagen

Nyhetspressen - 01 Apr 18 kl. 16:03

En man misstänks ha våldtagit en kvinna utomhus i Stockholm mitt på påskdagen, skriver Aftonbladet..

Postrånet i Göteborg 2008

Svensson - 31 Mar 18 kl. 16:08

Del 25 av 25 i serien Kända svenska rånPostrånet i Göteborg 2008 är ett av de mest spektakulära rånen som genomförts i Sverige. Det är också ett av de mest misslyckade. Rånbytet blev mycket litet och nästan alla rånare åkte fast.

Världens främsta magdansörer till Stockholm

Nyhetspressen - 30 Mar 18 kl. 07:00

För första gången kommer showen ”Bal Anat” med några av världens främsta magdansöser till Folkoperan i Stockholm. DN har träffat producenten Sabriye Tekbilek, som också medverkar som dansare..


Fler inlägg från Svensson

Få mördare återfaller i brottslighet

Svensson - 9 timmar sedan

Andelen dömda brottslingar som efter avtjänat straff återfaller i brott har de senaste åren inte ökat alls. Andelen har heller inte ökat. För de som dömts till livstids fängelse för mord är återfallen mycket få, 80% återfaller aldrig i brott.

Katalysrapport underskattar arbetarklassens storlek

Svensson - Igår: 08:49

Del 22 av 22 i serien Klass i SverigeI Katalys-rapporten Klasstrukturen i Sverige kommer författarna Göran Ahrne, Niels Stöber och Max Thaning fram till att arbetarklassen utgör cirka hälften av av de arbetande i Sverige. De visar också att arbetarklassen blivit mer manligt dominerad sen 1980-talet men missar något när det gäller hur stor andel av arbetarklassen som är invandrare och hur stor andel av invandrarna som är arbetarklass. Rapporten utgår från officiella svensk statistik men använder ett klassbegrepp som baseras på ställning i produktionen och tar hänsyn till inflytande, makt och kvalifikationskrav i yrket och därmed fogas de lägre tjänstemannapositionerna till arbetarklassen.

Smålands Taberg – vapengömma hittad i container

Svensson - i förrgår: 10:53

En händelse om verkar ha börjat som ett ingripande mot två inbrottstjuvar i Smålands Taberg utanför Jönköping har utvecklat sig till en vapenhärva med två häktade som misstänkta för grovt vapenbrott och förberedelse till grovt rån. De två tjuvarna är utländska medborgare (födda 1983 respektive 1990) och är anhållna eller häktade som misstänkta för dieselstöld. Polisen undersökte området, industrifastigheten, där stölden ägt rum och i en container gjordes fynd av vapen, polisuniformer och peruker.

Mord i Lindängen i Malmö – hämnd för spelcafémordem?

Svensson - i förrgår: 09:11

På torsdagskvällen sköts en 24-årig man till döds på Lindängsplan i Lindängen. Mordet kan eventuellt var en hämnd för trippelmordet utanför ett spelcafé i Värnhem/Rörsjöstaden häromdagen. Enligt vittnen utfördes mordet av två personer på moped.

Upplevd otrygghet störst där utsattheten för brott är minst

Svensson - i förrgår: 07:59

I Stor-Göteborg är utsattheten för brott mot person lägst i polisområde Kungälv-Ale. Där är också oroligheten för brottsligheten högst. I GP och annan media framställs det som om nordöstra Göteborg skulle vara det område är människor upplever mest otrygghet, men det verkar inte stämma helt.

Kraftig minskning av antalet anmälda brott i Göteborg

Svensson - i förrgår: 06:57

Sen 2015 har antalet anmälda brott i Göteborg minskat kraftigt på ett sätt som tydligt avviker från Sverige som helhet där minskningen varit begränsad. Detta visar en rapport från Sociala resursförvaltningen i Göteborg. Minskad anmäld brottslighet i Sverige och rejält minskad anmäld brottslighet i Göteborg.

Är den svenska arbetarklassen rasifierad?

Svensson - 21 Jun 18 kl. 09:22

Del 21 av 21 i serien Klass i SverigeTankesmedjan Katalys har nyligen publicerat rapporten Klasstrukturen i Sverige vilken ingår i den omfattande rapportserien Klass i Sverige. Författare av rapporten är Göran Ahrne, Max Thaning och Niels Stöber. Rapporten tar bland annat upp kön och klass liksom klass och utlandsfödda.

Hovrätten fastställer fällande domar om insiderbrott rörande uppköpet av Axis

Svensson - 21 Jun 18 kl. 07:16

Svea hovrätt meddelade häromdagen att den fällande domen mot fyra personer som röjt information om, och handlat aktier inför, bl a uppköpen av Axis Communications AB och Transmode AB under vintern 2015 stod till stor del fast. En av personerna dömdes till fängelse i 1 år medan de övriga dömdes till villkorlig dom vilket innebär minskat straff för en person. Hovrätten gör därmed i skuldfrågan samma bedömning som tingsrätten, nämligen att en av de tilltalade, som varit anställd vid en konsultfirma som arbetade med båda uppköpen, hade lämnat insiderinformation om uppköpen till sin kusin, som dels själv har handlat på informationen, dels föranlett två andra personer att handla på den.

Arbetarklassen domineras inte av kvinnor

Svensson - 20 Jun 18 kl. 09:07

Del 19 av 19 i serien Klass i SverigeEn populär föreställning i delar av vänstern är att den svenska arbetarklassen domineras av kvinnor och invandrare. Enligt en rapport och klassanalys från Katalys är detta påstående inte korrekt. Andelen kvinnor i arbetarklassen ökade enligt rapporten när den offentliga sektorn växte kraftigt under 1960-talet och 1970-talet.

Värsta gängskjutningarna i Sverige

Svensson - 19 Jun 18 kl. 16:34

När det gäller de grova gängbrottslighet och våldsamma skjutningar så kan vi mäta i antalet dödade, antalet oskyldiga dödade eller om det var stor fara för allmänheten. När det gäller fara för allmänheten så tar skjutningen på Näsets badplats 2001 priset. Då gjorde två kriminella gäng upp med automatvapen mitt bland de badande.

Wind River – film i samma anda som Winter’s Bone

Svensson - 19 Jun 18 kl. 09:07

Wind River är en film som de fattigaste fattiga i USA, delar av ursprungsbefolkningen. I det är fallet ett indianreservat, Wind River, där de två folken shoshone och arapaho lever. Filmen handlar om folk som arbetar i reservatet som jägare, poliser, om oljeindustrins profitbegär, våldsamma män och om de som inte klarar sig, de utslagna, missbrukarna och de småkriminella.

Skottlossning i centrala Malmö – två döda och fyra skadade

Svensson - 19 Jun 18 kl. 07:20

En 18-årig man och en 29-årig man dog och fyra andra män skadades på måndagskvällen i en skottlossning vid ett internetcafé på Drottninggatan i centrala Malmö strax efter klockan 20:00 igår kväll. De två som dog avled på sjukhus under natten. Någon eller några av de skadade ska ha suttit och spelat spel inne på cafét.

Dubbelmord i Upplands-Väsby med koppling till strippklubb

Svensson - 18 Jun 18 kl. 14:23

Idag började rättegången mot en man i 40-årsålder, Adriano Rodriguez, som misstänks för två mord i Upplands-Väsby inom loppet av ett och samma dygn, natten till den 14 november 2017. Det första mordet ägde rum på Hasselgatan där en man som var skjuten med flera skott hittades i ett källarförråd som var inrett med möbler. Källarförrådet användes som umgängesplats för en grupp män som ville vara i fred enligt innehavaren av förrådet: I förhör uppger innehavaren av förrådet att han använde förrådet som sin ”mancave” – en plats där han och hans vänner kunde ”vara i fred från sina kvinnor”.

Feministiskt Initiativ vill inte minska utsläppen av växthusgaser

Svensson - 18 Jun 18 kl. 07:25

Att byta ut smutsiga dieselmotorer i fartyg mot motorer som går på naturgas (LNG) är en som minskar utsläppen av växthusgaser, minskar utsläppen av ämnen som smutsar ner, minskar utsläppen av ämnen som bidrar till försurning och övergödning. Att bygga en LNG-terminal i Göteborg är en del av omställningen från smutsig fartygsdiesel till renare LNG. Men det vill inte Feministiskt Initiativ vara med på.