Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Svensson

Gårdstensmodellens baksidor

Svensson - 11 Nov 18 kl. 16:05

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

”Att ignorera tillväxtens baksidor är helt förödande”

Nyhetspressen - 05 Dec 18 kl. 16:35

REPLIK DN DEBATT 3/12. Dagens oförmåga eller möjligen ointresse att ta ansvar för tillväxtens baksidor är ett problem. Tillväxt i sig kan till och med vara positivt i sammanhanget.

Johan Croneman: Persbrandt verkar skita i allt – bortsett cashen

Nyhetspressen - 26 Oct 18 kl. 16:47

”Kan vi ställa högre moraliska krav på vissa?” frågar sig DN:s sport i tv-krönikör Johan Croneman och funderar på hur Mikael Persbrandt och Zlatan Ibrahimovic kan släppa alla tankar på spelandets baksidor och glatt tacka ja till spelbolagens stora pengar: ”I princip kunde han lika gärna reklamskoja om hur gött det är med en riktigt skön fylla, och en cigg till morgonkaffet?!”.

Han för en evig kamp mot plast – på en strandsoptipp i Normandie

Nyhetspressen - 22 Oct 18 kl. 12:10

Här uppenbarar sig en av plastsamhället stora baksidor – en övergiven soptipp vid vattnet i Normandie i norra Frankrike. SVT Nyheter har besökt platsen, plasten och ledaren för det miljöprojekt som tagit sig an den mödosamma uppgiften att varje år forsla bort 40 ton skräp från stränderna..

Erik Helmerson: Den viktiga kritiken av islam får inte slå över i hat

Nyhetspressen - 30 May 18 kl. 11:50

Det är nödvändigt och på tiden att vi tar islams baksidor på allvar. Men det får aldrig slå över i muslimhat och intolerans. Den balansgången måste ett modernt, civiliserat samhälle klara..

Ämnesspecialiseringens baksidor

Nyhetspressen - 25 Aug 16 kl. 07:44

Att lärare behöver kunna de ämnen de undervisar i är svårt att bestrida och det är också detta som ligger bakom kravet på lärarlegitimation. Den ämnesspecialisering som krav på formell ämnesbehörighet driver fram har sina fördelar men också sina baksidor. En ofrånkomlig konsekvens blir att lärarna undervisar fler elever i färre ämnen.

Tvingad till krismöte efter uttalanden om invandring

Nyhetspressen - 06 Apr 16 kl. 21:20

Lena Adelsohn Liljeroth hävdar att medier mörkar invandringens baksidor – samtidigt som hon jobbar med integration på Postkodlotteriet. SvD kan avslöja att ledningen haft krismöte med förre kultur- och idrottsministern. – Det var för att klarlägga bakgrunden till hennes uttalanden, säger Postkodlotteriets presschef..

Dansk polis bakom succékampanj i sociala medier

Nyhetspressen - 02 Dec 15 kl. 16:24

Julen står för dörren. Den på pappret mysiga familjehögtiden har tyvärr många baksidor. I Danmark försöker polisen nu att stävja rattonykterheten med en reklamkampanj.

Kickstarter-kampanj för Trädgårdsgatan

Feber.se - 09 Mar 15 kl. 16:00

Svensk film om missbrukets smutsiga baksidor Den här artikeln har något inbäddat i sig, troligen ett videoklipp. Se klippet. Det Malmöbaserade filmbolaget Primodrom har startat igång en Kickstarter-kampanj för filmen Trädgårdsgatan som handlar om Elin och Eric som träffas som vuxna och minns sin barndom.

Julklappstips till alla

Tyra Sjöstedt - 15 Dec 14 kl. 18:53

Julklappstips till ALLA! Min bok säljs nämligen slut nu! Den handlar om Resan om hur mitt liv blev som det blev samt bra tips till bloggare, entreprenörer och andra drivna människor!

Elton John sjunger om Lindsay Lohan

UNDERBARACLARA - 15 Sep 13 kl. 11:56

Med sin nya låt ”Diving board” vill popveteranen Elton John höja ett varningens finger för kändisskapets baksidor. Framför allt riktar han sig till dagens unga [...


Fler inlägg från Svensson

Sveriges största rovdjur

Svensson - 45 timmar sedan

De flesta tror nog att det största rovdjuret i Sverige är björnen. Och vi pratar om de 5 stora. De 5 stora rovdjuren.

Bevara gräsmarkerna

Svensson - 9 timmar sedan

Lisa Magnusson på DN har tagit på foliehatten

Svensson - 10 timmar sedan

När svenska polis inte agerar enligt lagen utan trakasserar, griper, anhåller och utvisar personer som inte har begått brott menar Lisa Magnusson, ledarskribent i DN, att det är fel på lagen. Att det är fel på polisen och poliserna tycks inte förespegla henne. Det är ett dumt och ointelligent resonemang.

Caldenby far med lögner om det fattiga Göteborgs lyx

Svensson - Igår: 11:07

I en debattartikel i ETC Göteborg skriver Claes Caldenby: ”Det innebär en förstärkning av privat lyx och offentlig åtstramning, i stället för den ”offentliga lyx” som det mycket fattigare Göteborg kunde kosta på sig för hundra år sedan.” Hans påstående är rent trams. I Göteborg för 100 år sen var bostadsbristen så stor att det byggdes barackbostäder för fattiga på en rad platser i Göteborg.

Frikänd för mord på medlem i Östberganätverket

Svensson - Igår: 09:13

I augusti 2017 sköts Rebaz Karwan ihjäl i ett parkeringsgarage i Östberga. Han höll på att parker sin bil. Tre andra personer hade just klivit ur bilen, däribland en elvaårig pojke.

Tullens beslag under 2018

Svensson - i förrgår: 10:50

Tullverket beslagtog mer kokain och heroin än man gjort på väldigt många år, däremot minskade beslagen av flera andra narkotikatyper i omfattning. Det är några av de saker som framgår av Tullverkets beslagsstatistik för 2018 som presenterades för en vecka sen. Det totala antalet beslag av narkotika och dopningsmedel minskade visserligen med nästan 15 procent under 2018 jämfört med 2017.

Barn och ungdomar drabbas allt mer sällan av brott

Svensson - 18 Feb 19 kl. 07:27

Brottsligheten bland barn och ungdomar minskar stadigt i Sverige liksom utsattheten för brott.Ungdomar och barn får det alltså bättre och bättre sett till hur mycket brott de utsätts för. Detta är vad som kan utläsas ur Skolundersökningen om brott (SUB) och andra liknande undersökningar som den så kallade Stockholmsenkäten och CAN:s undersökning om drogvanor.

GP:s bild av våld i skolor är missvisande och smutskastar människor

Svensson - 17 Feb 19 kl. 11:17

Göteborgs-Posten har i en serie artiklar skrivit om våld, övergrepp, ordningsproblemen i Göteborgs skolor. Det råder ingen tvekan om att situationen på vissa enskilda skolor är allvarlig och problematisk men samtidigt är artikelserien missvisande. Artikelserien utgår till stor del från anmälningar av brott i skolorna.

Mord i Uppsala kopplat till illegal tobakshandel?

Svensson - 17 Feb 19 kl. 09:30

En man i 60-årsåldern han sköts till döds på Stålgatan i Slavsta Uppsala, på lördagskvällen. Han verkar ha skjutits utan för sin bostad i ett hyresradhus. Larmen om skjutningen kom till polisen vid 11-tiden på kvällen.

Farlig samverkan?

Svensson - 16 Feb 19 kl. 08:44

En gång i tiden bildades de socialdemokratiska partierna för att arbetarrörelsen skulle ha en gren som bevakade klassens intressen politiskt. Över hundra år senare kan vi nog konstatera att det inte riktigt blev som det skulle med den saken, för om näringslivet har sina intressen tydligt förankrade i de borgerliga partierna så är banden inom arbetarrörelsen mer svårbegripliga. Ihop har de dock hållit, i vått och torrt, men när nu Stefan Löfven skall styra landet med den mest radikala högerpolitik Sverige sett sedan de dagar arbetarepartiet bildades så börjar LO:s roll i relationen allt mer likna den medberoendes.

Tidigare spelbolagschef åtalad för grovt insiderbrott

Svensson - 16 Feb 19 kl. 08:30

Chefsåklagare Thomas Langrot vid EBM:s Finansmarknadskammare har väckt åtal för grovt insiderbrott mot Anders Holmgren, tidigare VD för spelbolaget Cherry AB. Den 13 april 2018 meddelade Cherry AB en omvänd vinstvarning, det vill säga att verksamheten gick bättre än väntat. I samband med detta uppmärksammades i media att Anders Holmgren strax innan den omvända vinstvarningen hade köpt aktier i Cherry AB för cirka 12 miljoner kronor.

Svensk Handels Trygghetsbarometer ger en falsk bild av läget

Svensson - 15 Feb 19 kl. 07:47

Alla vetenskapliga underökningar visar att stölder, snatterier, inbrott och våld är brottslighet som minskar is samhället medan hot, hat och bedrägerier ökar. Därför stämmer det säkert att Sveriges handlar upplever en hårdare stämning med fler hot riktade mot dem och deras personal på det sätt som Svensk Handels Trygghetsbarometer visar. Vad som däremot inte stämmer är att antalet stölder, snatterier, inbrott och liknande ökar.