Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från UNDERBARACLARA

García Márquez är senil

UNDERBARACLARA - 07 Jul 12 kl. 13:06

Några fler böcker från 1982 års Nobelpristagare Gabriel García Márquez är inte att vänta, uppger BBC. Den colombianske författaren är sedan länge dement och har [... Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Stjärntätt i toppen när Masters avgörs

Nyhetspressen - 09 Apr 17 kl. 16:05

Det är upplagt för dramatik när US Masters avgörs. Justin Rose och Sergio García toppar den stjärnfyllda och jämna resultattavlan. Engelsmannen och spanjoren slår ut på första tee klockan 20.

Mexiko besegrade USA

Nyhetspressen - 12 Nov 16 kl. 04:59

Mexikos Rafael Márquez nickade in en hörna i den 89:e minuten och avgjorde VM-kvalmatchen mot USA, som slutade 2-1. Márquez avgörande mål kom sedan USA åter fått hoppet tillbaka efter att Bobby Wood kvitterat till 1-1, fem minuter in i den andra halvleken.(TT).

Mexikostjärnans passning till Trump

Nyhetspressen - 12 Nov 16 kl. 11:43

Först avgjorde han VM-kvalmatchen borta mot USA med sitt 2-1-mål. Sedan skickade Mexikos lagkapten Rafael Márquez en hälsning till alla papperslösa mexikaner i landet.– Kanske kan det här få dem att glömma vad som precis har hänt här i USA..

Ny världsmästartitel för Márquez

Nyhetspressen - 16 Oct 16 kl. 12:58

Marc Márquez säkrade sin tredje världsmästartitel i Moto-GP på söndagen, trots att tre deltävlingar återstår av säsongen. Spanjoren, som kör för Honda, vann den femtonde deltävlingen i Japan samtidigt som de två huvudkonkurrenterna till världsmästartiteln, Valentino Rossi och Jorge Lorenzo, båda kraschade..

Colombia jublar som när "Gabo" vann

Nyhetspressen - 07 Oct 16 kl. 18:24

I Colombia jämförs fredspriset till president Juan Manuel Santos Calderón ofrånkomligen med det magiska ögonblicket för 34 år sedan då Gabriel García Márquez fick Nobelpriset i litteratur.(TT).

Trailer för Desierto

Feber.se - 29 Dec 15 kl. 12:00

Från Jonás och Alfonso Cuarón Trailer för thrillern Desierto som handlar om några mexikanska emigranter som plötsligt börjar jagas av en amerikansk snubbe som börjar dödar dem som sport. Filmen är regisserad av Jonás Cuarón och i huvudrollerna har vi Gael García Bernal samt Jeffrey Dean Morgan. devour.

”Inte en chans att jag tar över Roma”

Sportbladets SillySeason - 19 Dec 15 kl. 19:57

Roma har hamnat i en rejäl formsvacka och tränaren Rudi García påstås, förstås, hänga löst. José Mourinho har nämnts som en potentiell ersättare men portugisen ska enligt uppgift ha tackat nej. Så, vad säger före detta mästartränaren Fabio Capello?

Klassisk roman stulen på bokmässa

UNDERBARACLARA - 05 May 15 kl. 01:06

En signerad förstautgåva av Nobelpristagaren Gabriel García Márquez klassiska roman ”Hundra år av ensamhet” har stulits från en bokmässa i Colombias huvudstad Bogotá, rapporterar latinamerikanska medier.

Mozart in the Jungle med Gael García Bernal är nog den sötaste romantiska tv-serien just nu

Kulturbloggen - 06 Feb 15 kl. 19:25

Om du liksom jag fastnat för charmen hos skådespelaren Gael García Bernal är tv-serien Mozart in the Jungle ett måste för dig. Det finns hos Viaplay, både i tv-kanalen och i playkanalen. Serien har tio avsnitt och alla finns utlagda på streamingtjänsten.


Fler inlägg från UNDERBARACLARA

[PLUS] Spännande och magisk anime

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:15

Två tonåringar länkas samman på ett magiskt vis och byter kroppar med varandra.

[PLUS] Klaustrofobiskt drama

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:09

Dysfunktionella familjeband och surrealistiska målningar är framträdande inslag i det här polska...

[PLUS] Livfull skildring av Lenins resa

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:00

 Lenin var nog ­aldrig i länet, tror Folkbladets Mats Rosin som läst Catherine Merridales ”Lenins...

Skrapade i tv – storvinst till Bolidenbo

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 11:36

I morse blev det vinst till Bolidenbon Hamdi Al Hashedi, som kom till Sverige tillsammans med fru och barn för ett år sedan. För ett år sedan kom Hamdi Al Hashedi till Sverige. Tillsammans med fru och son hade de tagit sig från Jemen och Syrien, och bor nu i Boliden utanför Skellefteå.

Hon är universitetets nya biträdande rektor

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:55

Det är Anna Lindqvist som är lektor vid institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap som är Umeå universitets nya biträdande rektor. – Det ska bli väldigt spännande att vara med och leda och utveckla en så fantastisk verksamhet som Lärarhögskolan.

Dubbla Jonasson i Tegs SK

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:50

Tegs SK meddelar via ett pressmeddelande att man förlänger kontraktet med forwarden Victor Jonasson. Han får sällskap av brorsan Alexander som ansluter från Björklövens J20-lag. – Alexander är en teknisk lirare som gillar att utmana och vi hoppas att han kan fortsätta att producera även på seniornivå.

Brr: så mycket ska påskvädret pendla

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:38

I morgon börjar påsken och det kommer att bli en omtumlande påsk enligt SMHI – vädermässigt. Längs kusten kommer temperaturen i länet hålla sig runt nollstrecket på dagarna. Men temperaturen kommer att sjunka till -8 grader natten mellan skärtorsdagen och påskafton.

Klart: Här är projekten som får naturvårdsbidrag

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:33

52 friluftslivs- och naturvårdsprojekt i Västerbotten får i år dela på 2,1 miljoner kronor. Det står klart när Länsstyrelsen i Västerbotten nu meddelar vilka som får Lona-bidrag. Det är 34 pågående och 18 nya projekt som får stöd från Lona, Lokala naturvårdssatsningen, som fördelas av Länsstyrelsen i Västerbotten.

[PLUS] Klart: Lövenforwarden får inte förlängt

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:19

En säsong i Björklöven. Nu får Joakim Högberg leta ny klubb. - Det är som det är, säger forwarden.

Västerbotten har flest höns i norra Sverige

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:08

Påsken står runt hörnet och då är det, som på andra svenska högtider, äggätardags. Då kan man undra varifrån äggen kommer. Till årets påskägg kommer hönan innan ägget, i alla fall i Västerbotten, som har flest höns av alla de fyra nordligaste länen.

[PLUS] Måste köra 130 mil för att hämta postpaketet

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:00

Köra 130 mil enkel väg för att hämta ett paket.

[PLUS] ”Vi har ansvar mot avsändaren”

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:00

Det säger Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord.

[PLUS] Ekonomisk kris för konkurrenten

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:26

Sundsvall Hockey måste få in minst en miljon kronor innan månadsskiftet för att rädda föreningen,...

Umeåspelare på landslagsläger

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:24

P16- och P17-landslaget har kallat till Future Team-läger – med Umeå-inslag. Tre Umeåspelare och en Sunnanålirare är kallade till de respektive lägren. P17-landslaget samlas på Bosön den 19-21 april och där är Umeå FC Akademi-duon William Schultz och Ville Norrman samt Sunnanås Lucas Lindfors bland de 29 kallade spelarna.

Så gick L:s experiment att hitta nya politiker

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:19

Liberalerna i Västerbotten genomförde en valprocess med öppna nomineringar till de olika val. Har du någonsin funderat på att bli riksdagsledamot? Den frågan ställdes av Liberalerna till alla västerbottningar.