Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Gertrud Hellbrand ”Satyricon”

Bokbloggar - 13 Jul 18 kl. 00:00

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Satyricon

Bokbloggar - 6 timmar sedan

Stadsteatern granskar Stampen

Nyhetspressen - 06 Apr 17 kl. 10:50

Göteborgs-Posten och dess ägare, Stampenkoncernen, skärskådas på Göteborgs stadsteater i höst. Med det nyskrivna dramat "Tidningshuset som Gud glömde" öppnar teatern den nya säsongen. Pjäsen är skriven av dramatikern Gertrud Larsson, "helt rätt person för uppdraget", enligt teaterchefen Pontus Stenshäll.

Erotisk tripp i djurvärlden

Nyhetspressen - 26 Nov 16 kl. 09:00

Leif Holmstrand ställer ut på Galleri S:t Gertrud och Galleri Ping Pong..

Gertrud Larsson om nedläggningen

Nyhetspressen - 06 Oct 16 kl. 15:15

Dagen efter beskedet om att hennes pjäs "Främling" ställs in bestämmer sig Gertrud Larsson för att inte hålla tyst. "Det här visar på vilket oerhört ängsligt kulturklimat vi har fått", säger hon..

"Kalla fötter" bakom nedlagd pjäs

Nyhetspressen - 06 Oct 16 kl. 12:10

Föreställningen "Främling" om "asyl-kungen" Bert Karlsson skulle ha haft urpremiär på torsdagen, men dagen innan lade Riksteaterns satirsatsning överraskande ned. I en debattartikel i Dagens Nyheter skriver nu dramatikern Gertrud Larsson om sina känslor.

"Främling" om Bert Karlsson ställs in

Nyhetspressen - 05 Oct 16 kl. 13:58

Riksteatern ställer in både urpremiären av "Främling" och den påföljande turnén. Gertrud Larssons helt nyskrivna föreställning om Bert Karlsson har "inte uppnått det slutresultat" som teatern hoppats, enligt teaterchefen Måns Lagerlöf..

Rivningen av hörnhuset stoppas

Nyhetspressen - 29 Sep 16 kl. 22:41

MALMÖ Det blir ingen rivning av det omtalade hörnhuset i kvarteret Sankt Gertrud. En majoritet av kommunfullmäktiges ledamöter valde på torsdagen att säga ja till den nya detaljplanen för fastigheten.Beslutet innebär att planerna för Skånska Dagbladets Fastighets AB Skånepantern om ett hotellprojekt nu går i stöpet.

Uttalanden om mögligt bröd inget brott

Nyhetspressen - 05 Sep 16 kl. 14:36

Hemtjänstföretaget Gertrud care bröt inte mot tystnadsplikten när de uttalade sig en brukares personliga förhållanden i media. Det konstaterar Justitiekanslern i ett beslut..

Efter mögelmackan – nu anmäler företaget

Nyhetspressen - 12 Jul 16 kl. 09:01

Efter nyheten om att en 97-årig kvinna ätit en möglig smörgås utan att hemtjänstpersonalen ingrep, väljer nu företaget att själva göra en lex Sarah-anmälan. – Det är för att förvissa oss om att vi har de rutiner och processer som är nödvändiga, säger Gertrud Weiselblad, vd för Gertrud Care. Såväl hon som företaget har fått motta en rad hot efter det inträffade..


Fler inlägg från Bokbloggar

Bakom din rygg

Bokbloggar - 3 timmar sedan

Pepp pepp pepp!

Bokbloggar - 5 timmar sedan