Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Glutenfria Valnötsbröd och Ostbricka

Birgitta Höglund's Mat - 12 Feb 12 kl. 08:00

Små Valnötsbröd LCHF Jag fortsätter med mina experiment på bröd utan gluten och allt för mycket kolhydrater. Valnötter är min favorit bland nötter, här i Turkiet är de verkligen goda. Ett kilo av den bästa sorten på Yörükoglu på Saluhallen kostar 32 Lira, ca 120 kr per kilo. Men då håller de också högsta kvalitet, de är riktigt feta och sötaktigt krämiga i smaken. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Frukostflingor återkallas efter chokladmiss

Nyhetspressen - 09 Feb 17 kl. 19:57

Några chokladbitar har av misstag blandats i Sempers glutenfria frukostflingor "Flakes & Fibre". Eftersom chokladen kan innehålla sojalecitin kan flingorna därmed orsaka besvär för personer med sojaallergi..

Boveteflingor med gluten återkallas

Nyhetspressen - 13 Jan 17 kl. 17:24

Boveteflingor av märket Go green återkallas eftersom man har upptäckt halter av gluten som överskrider EU:s gränsvärde för glutenfria produkter, skriver Lantmännen Cerealia i ett pressmeddelande.(TT).

Ostbricka

Kostdoktorn - 28 Dec 16 kl. 16:50

Vill du göra dina gäster extra glada utan att stå i köket i timmar? Duka då fram en generös ostbricka med en massa gott så är festen igång! Receptet → Inlägget Ostbricka dök först upp på Kostdoktorn.

De vill få Malmöborna att skörda mer

Nyhetspressen - 16 Oct 16 kl. 10:00

Maja Andersson och Petra Hassler visar vägen till hasselnötter, valnötter och havtorn mitt i stan. .

Vill göra det lättare att rösta i Sametingsvalet

Nyhetspressen - 20 Sep 16 kl. 06:30

Sametingets valnämnd vill göra förändringar i sametingslagen inför nästa val..

Valnötskakor LCHF

Birgitta Höglund's Mat - 07 Aug 16 kl. 07:00

 Glutenfria valnötskakor ca 15 st 4 dl grovhackade valnötter 2 ägg 50 g / ½ dl smält smör ½ dl sesamfrön 1 msk fiberhusk ca 1 krm salt Garnering: Uppvispad äggvita Svartkummin eller vallmofrön Mixa de hackade nötterna snabbt, så en del blir mjöl men med en del grövre bitar kvar. Vispa snabbt ihop äggen med det smälta smöret. Rör ner nötmjölet, sesamfrön, fiberhusk och salt.

Gubbröra

Birgitta Höglund's Mat - 26 Mar 16 kl. 07:00

Gubbröra från LCHF för seniorer…Foto Mikael Eriksson Även för gummor… Idag får du ett snabblagat sistaminuten-tips inför påskbordet. Gubbröra är ett riktigt klassiskt recept, förr serverades den ofta på herrmiddagarnas sillbuffé. Män har fått stämpeln på sig att tycka om lite kraftigare, fetare och mer rejäl mat än kvinnor, men de gränserna har ju tack och lov suddats ut betänkligt sen LCHF blev populärt ;) Receptet kommer från min och Annika Dahlqvists kokbok LCHF för seniorer, en bok fylld av gammaldags husmanskost.

Påskspecial – 130 tips på recept till påskens buffé

Birgitta Höglund's Mat - 19 Mar 16 kl. 07:00

Laxbakelse från LCHF för seniorer Foto Mikael Eriksson Påsktips i mängd I det här inlägget har jag samlat mina bästa recepttips till påskbordet, en av årets största mathögtider. Jag har uppdaterat mina tidigare buffétips från 85 recept till över 130 länkar, så jag hoppas att du kommer att hitta många nya favoriter till påskbordet. Du får också idéer till hur du kan variera laxen, lammet och kycklingen till påskens övriga middagar.

Malmö tar höjd för extraval

Nyhetspressen - 16 Feb 16 kl. 07:18

Malmö Ett extraval kryper närmare. Iallafall om man ska tro på valnämnden i Malmö - som nu ökar sin beredskap.Under måndagskvällen sammanträdde valnämnden – som är de som  planerar, samordnar och genomför val i Malmö stad.

Valnötsröra med soltorkad tomat och basilika

Birgitta Höglund's Mat - 06 Jan 16 kl. 11:31

Röra på valnötter och soltorkade tomater 2 port 1 dl majonnäs ½ dl turkisk yoghurt 4 soltorkade tomater i olja 1 dl grovhackade valnötter 1 msk finhackad basilika Chiliflingor Havssalt Hacka tomaterna riktigt fint. Blanda majonnäs och yoghurt, rör ner tomater och valnötter. Smaksätt med basilika, chili och salt.


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Smultronglass, fjällsemester och Smakfesten i Karlshamn

Birgitta Höglund's Mat - i förrgår: 07:00

Smultronglass På väg söderut Jag har haft en helt underbar semester de senaste veckorna i mina hemtrakter i Jämtland och Dalarna. Men nu är det dags att ut och åka tåg igen, den här gången bär det av riktigt långt söderut. Idag tar jag tåget till Stockholm och på onsdag vidare ner till Karlshamn och Östersjöfestivalen.

Semesterbilder och grilltips från stugan i Dalarna

Birgitta Höglund's Mat - 14 Jul 18 kl. 06:33

Grillad fläskkarré med tillbehör Njutningsfylld semester Hej på er i sommarvärmen, tittar in en sväng på min semester, det har varit skönt att vara helt ouppkopplad ett tag. Vilken otrolig sommar vi just nu får uppleva, solen och värmen flödar som aldrig förr. Härligt för många men tyvärr med följd att det blir för lite vatten till växtligheten på många håll.

Dillmajonnäs, LCHF-event och semestertider

Birgitta Höglund's Mat - 02 Jul 18 kl. 11:01

Favoritsås till fisk Nu i värmen passar det riktigt bra med varmrökta, feta fiskar till frukost, lunch eller middag. Min favorit är röding men det blir förstås också gott med varmrökt lax, sik, regnbåge eller makrill. Med en krämig sås och grönt till, så är maten fixad på bara några minuter, gärna för att avnjutas i det fria.

På väg till LCHF-campingen i Säffle

Birgitta Höglund's Mat - 28 Jun 18 kl. 07:00

Tidigare föreläsare på LCHF-campingen Värmlandsbesök Just nu sitter jag på tåget för mitt tredje LCHF-event i Säffle, solen verkar stråla riktigt ordentligt över Karlstad även denna gång. Vid sidan av LCHF-kryssningen är det här det största event inom lågkolhydratrörelsen i Sverige, det ska bli roligt att träffa många gamla bekanta igen. Föreläsarlistan är diger, många välkända namn i Lowcarb-världen deltar i år.

Vit pizza med halloumi och gremolata, besök på Öländska bönchips och några semestertips från Öland

Birgitta Höglund's Mat - 23 Jun 18 kl. 07:00

Rundtur på Öland Precis som på nyårsdagen är pizza väldigt populär mat hos många även på midsommardagen. Idag får du därför ett lättlagat recept som såg dagens ljus på Öland för några veckor sen. Då tog jag tåget ner till Kalmar och hälsade på hos Maryanne och Ulf Wahlquist som driver Öländska Bönchips.

Goda tips till Midsommar

Birgitta Höglund's Mat - 19 Jun 18 kl. 10:50

Goda favoriter Idag får du tips på några av mina egna lättlagade smakfavoriter till Midsommarfesten. Sill, lax och jordgubbar, svensk njutningsmat på hög nivå. Jag önskar alla mina läsare en riktigt god och glad Midsommar.

Welcome to Sweden

Birgitta Höglund's Mat - 18 Jun 18 kl. 12:58

Intåg i Sommarhagen Nice to see you here The last few weeks I’ve had a lot of visitors from USA, welcome to my blog. My name Birgitta Höglund and I’m a retired restaurant chef living in Östersund, Jämtland, Sweden. It’s a mountainous county in the northern part of Sweden, close to the border with Norway.

Hallongrottor och Eat Art-festivalen i Östersund

Birgitta Höglund's Mat - 15 Jun 18 kl. 07:00

Hallongrotta från Gammaldags husmanskostFoto Mikael Eriksson Gammaldags kakor på nytt sätt Just nu är jag hemma i Jämtland några dagar för att delta på Eat Art-festivalen mellan 11-17 på lördag den 16 juni. Där kommer jag att bjuda på helt nylanserade Spröda frökex från Huså Bröd, den här gången med smak av Västerbottensost. Jag kommer också att signera mina kokböcker Gammaldags husmanskost på nytt sätt och Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken och visa upp hur en Wonderbag fungerar.

Min grillkokbok har kommit ut på nytt

Birgitta Höglund's Mat - 13 Jun 18 kl. 08:49

Naturligt goda grilltips Jag fick mail från Lumio Förlag att nyutgåvan av min tidigare slutsålda kokbok ”Birgitta Höglunds bästa grilltips” just kommit från tryckeriet. Det passade ju extra fint att den kom precis nu när jag firar 9 år i bloggvärlden. Jag är så glad att jag började blogga och på det sättet kunde få dela med mig av mina matkunskaper, vilket lett till 5 kokböcker och en hel del andra spännande och matrelaterade äventyr.

Bloggen fyller 9 år

Birgitta Höglund's Mat - 11 Jun 18 kl. 08:53

9-årsdag Fick upp ett Facebookminne idag som talade om att det är 9 år sen jag skrev mitt första inlägg härinne. Då visste jag inte mycket om datorer, hade aldrig tittat på andra bloggar men hade just gått en 3-timmarskurs i bloggkunskap. Glad i hågen började jag dokumentera min dagliga mat, roligt att få utlopp för min kockkreativitet på ett nytt sätt, när jag inte längre kunde jobba i restaurangkök.

Svalkande iste i sommarvärmen

Birgitta Höglund's Mat - 10 Jun 18 kl. 16:51

Fräsch sommardryck Vilken värme vi fått igen, idag har vi haft 28 grader här i Stockholm. Har ändå min vana trogen gått en långpromenad på några timmar. Först från Kungsholmen via Riddarholmen och till Ivar Los Park för att äta en god kycklingsalladslunch från Paradiset tillsammans med Lennart.

Svenskt fika på Nationaldagen

Birgitta Höglund's Mat - 06 Jun 18 kl. 09:52

Mandelvåfflor med hjortron och gräddeFoto Mikael Eriksson Nationaldagsfika Våfflor med hjortron och grädde är en svensk klassiker, den hittar man på många kaféer runt landet. På mitt sätt blir det en glutenfri variant på mandelmjöl, vill du ha den mjölkfri så byt bara ut grädden mot kokosgrädde, det blir också riktigt gott.. Våfflorna passar inte bara till fikat utan är goda som en lättare frukost eller till en kvällsrätt.

Vild wok med lingonaioli och fjällpromenad

Birgitta Höglund's Mat - 02 Jun 18 kl. 20:25

Mitt rätta element Som du kanske läst här inne tidigare så är jag född och uppvuxen i norra Dalarnas fjälltrakter. Fjällen och skogen betyder väldigt mycket för mig, även om jag trivs i de städer där jag bor numer, Stockholm, Östersund och Alanya. Häromdagen när jag var ute på en promenad runt huvudstaden så fick jag ett riktigt anfall av fjällängtan.