Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Glutenfria Valnötsbröd och Ostbricka

Birgitta Höglund's Mat - 12 Feb 12 kl. 08:00

Små Valnötsbröd LCHF Jag fortsätter med mina experiment på bröd utan gluten och allt för mycket kolhydrater. Valnötter är min favorit bland nötter, här i Turkiet är de verkligen goda. Ett kilo av den bästa sorten på Yörükoglu på Saluhallen kostar 32 Lira, ca 120 kr per kilo. Men då håller de också högsta kvalitet, de är riktigt feta och sötaktigt krämiga i smaken. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Frukostflingor återkallas efter chokladmiss

Nyhetspressen - 09 Feb 17 kl. 19:57

Några chokladbitar har av misstag blandats i Sempers glutenfria frukostflingor "Flakes & Fibre". Eftersom chokladen kan innehålla sojalecitin kan flingorna därmed orsaka besvär för personer med sojaallergi..

Boveteflingor med gluten återkallas

Nyhetspressen - 13 Jan 17 kl. 17:24

Boveteflingor av märket Go green återkallas eftersom man har upptäckt halter av gluten som överskrider EU:s gränsvärde för glutenfria produkter, skriver Lantmännen Cerealia i ett pressmeddelande.(TT).

Ostbricka

Kostdoktorn - 28 Dec 16 kl. 16:50

Vill du göra dina gäster extra glada utan att stå i köket i timmar? Duka då fram en generös ostbricka med en massa gott så är festen igång! Receptet → Inlägget Ostbricka dök först upp på Kostdoktorn.

De vill få Malmöborna att skörda mer

Nyhetspressen - 16 Oct 16 kl. 10:00

Maja Andersson och Petra Hassler visar vägen till hasselnötter, valnötter och havtorn mitt i stan. .

Vill göra det lättare att rösta i Sametingsvalet

Nyhetspressen - 20 Sep 16 kl. 06:30

Sametingets valnämnd vill göra förändringar i sametingslagen inför nästa val..

Valnötskakor LCHF

Birgitta Höglund's Mat - 07 Aug 16 kl. 07:00

 Glutenfria valnötskakor ca 15 st 4 dl grovhackade valnötter 2 ägg 50 g / ½ dl smält smör ½ dl sesamfrön 1 msk fiberhusk ca 1 krm salt Garnering: Uppvispad äggvita Svartkummin eller vallmofrön Mixa de hackade nötterna snabbt, så en del blir mjöl men med en del grövre bitar kvar. Vispa snabbt ihop äggen med det smälta smöret. Rör ner nötmjölet, sesamfrön, fiberhusk och salt.

Gubbröra

Birgitta Höglund's Mat - 26 Mar 16 kl. 07:00

Gubbröra från LCHF för seniorer…Foto Mikael Eriksson Även för gummor… Idag får du ett snabblagat sistaminuten-tips inför påskbordet. Gubbröra är ett riktigt klassiskt recept, förr serverades den ofta på herrmiddagarnas sillbuffé. Män har fått stämpeln på sig att tycka om lite kraftigare, fetare och mer rejäl mat än kvinnor, men de gränserna har ju tack och lov suddats ut betänkligt sen LCHF blev populärt ;) Receptet kommer från min och Annika Dahlqvists kokbok LCHF för seniorer, en bok fylld av gammaldags husmanskost.

Påskspecial – 130 tips på recept till påskens buffé

Birgitta Höglund's Mat - 19 Mar 16 kl. 07:00

Laxbakelse från LCHF för seniorer Foto Mikael Eriksson Påsktips i mängd I det här inlägget har jag samlat mina bästa recepttips till påskbordet, en av årets största mathögtider. Jag har uppdaterat mina tidigare buffétips från 85 recept till över 130 länkar, så jag hoppas att du kommer att hitta många nya favoriter till påskbordet. Du får också idéer till hur du kan variera laxen, lammet och kycklingen till påskens övriga middagar.

Malmö tar höjd för extraval

Nyhetspressen - 16 Feb 16 kl. 07:18

Malmö Ett extraval kryper närmare. Iallafall om man ska tro på valnämnden i Malmö - som nu ökar sin beredskap.Under måndagskvällen sammanträdde valnämnden – som är de som  planerar, samordnar och genomför val i Malmö stad.

Valnötsröra med soltorkad tomat och basilika

Birgitta Höglund's Mat - 06 Jan 16 kl. 11:31

Röra på valnötter och soltorkade tomater 2 port 1 dl majonnäs ½ dl turkisk yoghurt 4 soltorkade tomater i olja 1 dl grovhackade valnötter 1 msk finhackad basilika Chiliflingor Havssalt Hacka tomaterna riktigt fint. Blanda majonnäs och yoghurt, rör ner tomater och valnötter. Smaksätt med basilika, chili och salt.


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Tacopaj och Stockholmstips

Birgitta Höglund's Mat - 24 Aug 18 kl. 08:41

Tacopaj utan botten Favorit till fredagsmyset Idag får du ett av mina mest populära köttfärsrecept, som passar fint som variation till fredagsmysets tacos. Den här pajen är också väldigt god kall, perfekt att ha med som färdkost eller på picknick. Här hittar du en lite enklare variant på köttfärspaj utan pajbotten, i det inlägget skriver jag också en del om min kostfilosofi.

Vinn min grillkokbok

Birgitta Höglund's Mat - 23 Aug 18 kl. 09:58

Entrecôte med Café de Paris-smörFoto Mikael Eriksson Tävling hos Halva Lindha Just nu kan du tävla om ett signerat exemplar av min kokbok Birgitta Höglunds bästa grilltips, som är en nyutgåva av min tidigare slutsålda Grillmat LCHF. Gå in på det här inlägget hos min goda vän Lindha Vikström och läs mer om tävlingen. Lindha har ända sen innan vi träffades använt mina recept, vi tycker om samma typ av mat, traditionell husmanskost med få kolhydrater och rejält med naturligt fett.

Tomatsoppa och sockerfritt ketchuptips

Birgitta Höglund's Mat - 16 Aug 18 kl. 09:34

Mer från grönsakslandet Nu finns det tomater i överflöd, så idag tipsar jag om en både lättlagad, näringsrik och god tomatsoppa. Har du bara testat tomatsoppa på burk eller pulver tidigare så måste du laga den här, det är en otrolig skillnad i smak. Tomater innehåller den nyttiga antioxidanten lykopen, som frigörs vid uppvärmning.

Lättlagad ratatouille

Birgitta Höglund's Mat - 14 Aug 18 kl. 15:36

Skördetider Idag får du ett snabbt middagstips, perfekt för dig som har egen trädgård. Vi andra får leta reda på närmsta handelsträdgård eller frossa i grönsakshyllorna i mataffärerna. Passa på att ta vara på allt det goda som finns i överflöd just nu, det förgyller den enklaste måltid.

Två sorters dip till chips, grönsaker och grillat

Birgitta Höglund's Mat - 10 Aug 18 kl. 07:00

Grön ärtcrème med Öländska Bönchips Tips till fredagsmyset Idag får du två tips på goda röror som passar lika bra till chips och grönsaksstavar som till all slags grillat. Dipen på bilden häruppe är en grön ärtcrème som ingick i mitt tävlingsbidrag till Plantable Cooking Contest. Där som tillbehör till savoykåldolmar fyllda med kantareller och kikärtor, du kommer förstås att få ta del av det receptet härinne framöver.

De magiske bønnene och besök på Kretsloppshuset

Birgitta Höglund's Mat - 03 Aug 18 kl. 07:00

Bönkokboken på norska Igår fick jag ett magiskt paket på posten från Jan Mesicek på Förlaget Lille Måne i Oslo. Det är första gången jag får se den norska utgåvan av Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, som jag skrivit tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson, utgiven här i Sverige på Bladh by Bladh. Jag gillar titeln, den säger ju en hel del om det som kan hända när man låter bönor förändra ens liv.

Bilder och mattips från Smakfesten i Karlshamn och somrig sallad med räkor och mozzarella

Birgitta Höglund's Mat - 26 Jul 18 kl. 07:00

Sommarmat Mellanlandat några dagar i ett tropiskt varmt Stockholm efter 4 trevliga dygn i ett nästan lika varmt Karlshamn Där deltog jag på Östersjöfestivalen tillsammans med Maryanne och Ulf Wahlquist från Öländska bönchips. Smakfesten, som är en nytillkommen programpunkt under festivalen, var en upplevelse inte minst för att jag lyckades övervinna min livslånga scenskräck. Jag var en del av programmet i det stora mattältet, jag hamnade mellan Katarina Ewerlöf och Tareq Taylor, så jag fick fin draghjälp av dem och hade en stor publik på 3-400 festivalbesökare.

Skaldjur Saganaki och njutbar hälsoresa till Kreta

Birgitta Höglund's Mat - 22 Jul 18 kl. 07:00

Följ med till Kreta i höst På bilden ovan ser du Golden Beach, en av mina absoluta favoritrestauranger på de många resor jag de senaste åren gjort till den lilla fiskebyn Makrigialos på Kretas sydostkust. Vill du också ta del av allt det goda jag hittat där, vad gäller maten, människorna och naturen, så har du nu chansen att följa med. Tillsammans med goda vännen Therese Renåker arrangerar jag resor till den lugna byn, där vårt största fokus är harmoni, njutning och avkoppling.

Smultronglass, fjällsemester och Smakfesten i Karlshamn

Birgitta Höglund's Mat - 16 Jul 18 kl. 07:00

Smultronglass På väg söderut Jag har haft en helt underbar semester de senaste veckorna i mina hemtrakter i Jämtland och Dalarna. Men nu är det dags att ut och åka tåg igen, den här gången bär det av riktigt långt söderut. Idag tar jag tåget till Stockholm och på onsdag vidare ner till Karlshamn och Östersjöfestivalen.

Semesterbilder och grilltips från stugan i Dalarna

Birgitta Höglund's Mat - 14 Jul 18 kl. 06:33

Grillad fläskkarré med tillbehör Njutningsfylld semester Hej på er i sommarvärmen, tittar in en sväng på min semester, det har varit skönt att vara helt ouppkopplad ett tag. Vilken otrolig sommar vi just nu får uppleva, solen och värmen flödar som aldrig förr. Härligt för många men tyvärr med följd att det blir för lite vatten till växtligheten på många håll.