Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Matvett

Godissug med alkohol

Matvett - 08 Apr 12 kl. 09:41

 "Jag blir så godissugen när jag dricker alkohol, varför blir jag det?"   Det finns flera olika anledningar och teorier till att du känner ett ökat sötsug i samband med alkohol. Dels påverkar alkohol hormonbilden. Vissa studier har visat att alkohol ökar hormonet ghrelin, som ökar hunger och därmed matintaget. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Nykterist dömd för rattfylla

Nyhetspressen - 20 Nov 17 kl. 11:39

Kvinnan dricker inte alkohol. Ändå gav hennes utandningsprov utslag när polisen stoppade henne..

Trygga Barnen släpper stark VR-film

Feber.se - 07 Apr 17 kl. 09:41

Upplev hur det är att vara ett barn i ett hem där det dricks för mycket alkohol Trygga Barnen har släppt en ny VR-film där man får uppleva hur det är att vara ett barn i ett hem där det dricks för mycket alkohol. Filmen kan beskådas i sin helhet i klippet ovan och nedan kan man se ett klipp där folk reagerar på filmen. Trygga Barnen är en stiftelse som stöttar barn och unga som har nära anhöriga med alkohol- eller drogproblem.

Alec Baldwin pratar om drogmissbruk

Nyhetspressen - 03 Apr 17 kl. 17:54

Skådespelaren Alec Baldwin har gästat tv-programmet "Good morning America" inför att hans självbiografi "Nevertheless" släpps. I programmet talar han om sitt tidigare missbruk av alkohol och droger. Baldwin tog en överdos som ung, något som fick honom att sluta både med både droger och alkohol.

Misstänks för grovt rattfylleri

UNDERBARACLARA - 14 Feb 17 kl. 18:22

En man i 50-årsåldern hade motsvarande en promille alkohol i blodet när han körde bil. Mannen stoppades under tisdagseftermiddagen vid E12 utanför Vännäsby, och blåste positivt i polisens kontroll. Vid närmare granskning visade det sig att förarens utandningsluft motsvarade mer än en promille alkohol i blodet.

Försökte stjäla alkohol på krogen

UNDERBARACLARA - 05 Feb 17 kl. 03:21

På en restaurang på Ålidhem har en person omändertagits av ordningsvakter efter att ha försökt stjäla alkohol. Patrullen som skickas till platsen identifierar den misstänkte, en man i 25-årsåldern och delger honom misstanke om försök till stöld.

Sex för mycket på stans julfest

Nyhetspressen - 02 Feb 17 kl. 16:09

Mariehamn minskar mängden alkohol som bjuds på den årliga julfesten. I stadsfullmäktige uttrycktes också önskemål om att de som reser på stadens bekostnad ska välja porrfria hotell. – I Sverige har kommunerna som norm att man bjuder på två portioner alkohol.

Varför blir man hungrig av alkohol?

Feber.se - 22 Jan 17 kl. 08:00

Forskare påstår att de hittat länken De flesta som druckit lite en lördagskväll vet att det kan smaka gott med en falafel eller en flottburgare på vägen hem från krogen. Men hur kommer det sig att man blir så hungrig av att dricka? En ny studie visar att trots att alkohol är energirikt så aktiverar det även celler i hjärnan som gör att vi blir hungriga.

Minns ni när Amir gick ut offentligt med att han tycker man ska köpa ut till minderåriga?

Gossips.se - 08 Jan 17 kl. 23:16

I december 2012 så gick Amir öppet ut på sin blogg med sin åsikt kring att köpa ut alkohol till minderåriga. Enligt Amir så tycker han att det är bättre att man köper ut alkohol så man vet vad dom dricker istället för att dom ska köpa smugelsprit från människor dom inte känner. Amir fick ganska stark kritik mot sig efter sitt inlägg men han valde ändå att stå på sig angående sin åsikt.

Grovt rattfull körde fyrhjuling

UNDERBARACLARA - 03 Jan 17 kl. 15:21

En man i 50-års åldern körde fyrhjuling trots att han druckit alkohol. Händelsen inträffade i Vilhelmina kommun i början av augusti i år. Enligt åtalet har mannen kört terränghjuling efter att han druckit alkoholhaltiga drycker.


Fler inlägg från Matvett

kcal vs. kJ

Matvett - 17 Oct 12 kl. 06:56

Vad är egentligen skillnaden på kcal och kJ? Det är två olika mätystem på hur mycket energi som ett livsmedel innehåller. Ungefär som att temperaturen kan mätas i Fahrenheit eller Celsius.

Svampar - Vad innehåller de egentligen?

Matvett - 16 Oct 12 kl. 11:01

Nu är hösten här i den större delen av vårat land och de flesta svampplockarna är klara med årets skörd. Visst smakar svampar ljuvligt men vad innehåller de egentligen? Förser svampar oss med några näringsämnen av värde?

Laktosintolerans

Matvett - 09 Oct 12 kl. 10:40

Matvarubutiker tillhandahåller ett brett sortiment av laktosfria- och laktosreducerade/ låg-laktos produkter. Detta är positivt då komjölk innehåller hela 18 av de 22 viktigaste näringsämnena och är ett näringsmässigt suveränt livsmedel.   Laktosintolerans innebär att tarmen inte klarar av att ta hand om den laktos (mjölksocker) vi intar, vilket kan yttra sig i en rad besvärliga symtom.

SMART mat!

Matvett - 05 Oct 12 kl. 09:00

SMART är en metod för att främja både hälsa och miljö genom att göra smarta val. Tanken är att du ska använda dig tipsen nedan efter egen förmåga. De olika punkterna hjälper varandra kan man säga – för äter du mer bönor och linser, som är billiga, kommer du få mer pengar över för att exempelvis välja ett ekologiskt alternativ i köttdisken.

Matvett granskar Arla Wellness mjölk

Matvett - 03 Oct 12 kl. 06:58

Arla har släppt en ny produktserie vid namn Wellness och i detta inlägg granskas mjölkdryckerna immune, balance och bone health. De marknadsförs med hälsopåståenden om att de ska ha fördelar i immunförsvaret, magens balans och skeletthälsan. På vilket sätt skiljer de sig från "vanlig" mjölk?

Matvett granskar Arla Wellness drickyoghurt

Matvett - 03 Oct 12 kl. 06:51

 I Arlas serie Wellness har två drickyoghurtar lanserats: Immune Drickyoghurt i hallonsmak och Balance Drickyoghurt i blåbärsmak. Här kikar Matvett lite närmare på dessa produkter och konstaterar att marknadsföringen kan man vara kritisk till.   Immune Hallon marknadsförs att den ska vara bra för immunförsvaret då den har tillsatt vitamin C och vitamin D.

Matvett granskar Arla Wellness yoghurt

Matvett - 03 Oct 12 kl. 06:47

Arla Wellness har lanserat tre olika yoghurtar och här får du en jämförelse av dem. Jämförelsen är baserad på 100 g vilket motsvarar ungefär 1 dl yoghurt. Produkt Kcal/100g protein/100g kolhydrater/100g varav sockerarter kalcium/100g D-vitamin/100g Arla Wellness yoghurt Balance Naturell 55 kcal 5g 4g 4g 169 mg Innehåller ej.

Vegetarisk trerätters

Matvett - 20 Sep 12 kl. 16:23

En enkel vegetarisk trerätters som inte kostar skjortan. Det kan vara lätt att äta sig proppmätt när det dukas med tre rätter - den här måltiden ger en rimlig mängd energi. Den är dessutom supergod, nyttig och palsternackspurén med chèvre är helt underbar!

Mjölkfria återhämtningsmål

Matvett - 17 Sep 12 kl. 09:12

Tidigare har ni kunnat läsa om hemmagjorda återhämtningsmål och jämförelse mellan hemmagjorda och "köpe"-återhämtningsmål.  Återhämtningsmål innehåller i de flesta fall mjölkprodukter då dessa ger ett bra tillskott av såväl protein som kolhydrater. Det här inlägget fokuserar på återhämtningsmål helt fria från mjölkprodukter som du kan göra själv och passar för dig som är vegan, mjölkallergiker eller av någon annan orsak utesluter mjölk ur din kost.

Bananomelett

Matvett - 16 Sep 12 kl. 22:01

En god och enkel rätt som lämpar sig bra som frukost eller varför inte som ett återhämtningsmål efter träningen. Smakmässigt en blandning mellan omelett och pannkaka med en god söt smak från bananen.     Bananomelett (1 port)   2 ägg 1 banan 1 nypa salt kanel 1 tsk rapsolja Mosa bananen i en skål och knäck i äggen.

Vad är E%?

Matvett - 16 Sep 12 kl. 10:46

E% står för energiprocent. Här på matvett har vi valt att i näringsberäkningen av våra recept ange energiprocent. För att du som läsare ska ha nytta av denna information kommer här en förklaring på vad energiprocent egentligen är.

Vad är sant om ägg?

Matvett - 14 Sep 12 kl. 13:04

Påsken förknippas med ägg. Många av oss äter fler ägg än vanligt under denna tid. Andra undviker det på grund av det "farliga" kolesterolet.

Svenskarnas matvanor - ny studie

Matvett - 13 Sep 12 kl. 07:10

Enligt ett pressmedelande från Livsmedelsverket idag visar en ny studie att svenskarna äter för mycket socker och för mycket av fel sorts fett, men för lite frukt och grönt. Matvett har tipsen på hur du minskar saltkonsumtionen, var du hittar Omega-3, hur du kan öka ditt intag av frukt och grönt samt hur mycket rekommendationen 500g/dag motsvarar i livsmedel. Och glöm inte vår artikelserie om dolt socker.

Tomatbröd

Matvett - 09 Sep 12 kl. 17:09

Ett bröd där degspadet delvis utgörs av krossade tomater. Passar utmärkt till soppan.     Tomatbröd (1 limpa) 25 g jäst 1 burk krossade eller passerade tomater (400g) 1 dl vatten 2 tsk salt 1 msk honung (alternativt sirap) 2 msk flytande margarin (alternativt olja) 2 dl grahamsmjöl ca 8-10 dl vetemjöl special Pensling och garnering: vatten, sesamfrön, timjan Smula jästen i en degbunke.

Blåmusslor

Matvett - 06 Sep 12 kl. 14:14

I många butiker finns nu blåmusslor till bra pris. Näringsmässigt är blåmusslor mycket bra att äta då de är rika på vitamin B12 och mineralerna zink, järn och selen. Miljömässigt är blåmusslor ett bra alternativ då de filtrerar näringsämnen såsom kväve vilket minskar övergödningsproblemen.