Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nikke Index

Google ♥ Charles Dickens

Nikke Index - 07 Feb 12 kl. 11:23

Idag firar vi Charles Dickens 200-årsdag och Google slår på stort med en visserligen tidstypisk, men också aningens disneyfierad logga som innehåller flera kända Dickens-figurer. Den som vill läsa Charles Dickens fullständiga biografi, rekommenderas ett besök på engelska Wikipedia, och om du inte klarar engelskan så är den svenska inte fy skam den heller. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Google lanserar diskrensaren Files Go

Swedroid.se - Allt om Google Android - 05 Dec 17 kl. 10:35

Googles applikation för att frigöra utrymme i telefoner, Files Go, upptäcktes av en händelse för en månad sedan. Files Go var inte tänkt att släppas offentligt så tidigt, men efter att verktyget uppmärksammats blev appen tillgänglig för alla i Play Store. Nu har Google lanserat diskrensaren genom en video och ett blogginlägg.

Mera realtidsdata på Google Trends

Feber.se - 28 Nov 17 kl. 12:15

Sök efter nyheter, bilder och videos i realtid Google har uppdaterat sin statistiktjänst Google Trends så nu går det att få mer data i realtid om annat än sökningar som görs på Googles sökmotor. I den uppdaterade versionen av Google Trends kan man nu se realtidsdata över hur populära nyheter, bilder, videos och till och med shoppingresultat är. De nya alternativen på Google Trends hittas under menyvalet "Webbsökning" som synes på bilden ovan.

Misstar Marilyn Manson – för Charles Manson

Nyhetspressen - 20 Nov 17 kl. 16:45

Mördaren och den tidigare sektledaren Charles Manson har gått bort. Och på sociala medier sörjs Marilyn Manson. Fel Manson.

Sektledaren Charles Manson är död

Nyhetspressen - 20 Nov 17 kl. 07:33

Den ökände tidigare sektledaren Charles Manson är död, rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

JUST NU: Charles Manson är död

Nyhetspressen - 20 Nov 17 kl. 06:51

Den livstidsdömde fången Charles Manson, en av världens mest beryktade brottslingar, är död, rapporterar flera amerikanska medier.Han dömdes till livstids fängelse för den så kallade Mansonfamiljens mord 1969.Manson blev 83 år..

Massmördaren Charles Manson är död

Nyhetspressen - 20 Nov 17 kl. 07:04

Den ökände amerikanske tidigare sektledaren Charles Manson är död, rapporterar Nyhetsbyrån Reuters. Han blev 83 år gammal. Charles Manson instruerade och övertygade medlemmar i sin sekt ”familjen” att utföra ett flertal mord, bland annat det på den höggravida Sharon Tate, som var gift med regissören Roman Polanski..

Helene Rundgren: "Harriet och Charles"

Nyhetspressen - 06 Apr 17 kl. 00:00

Två biografier löper samman, dels den om Charles Darwin, dels den om hans sköldpadda. Av detta har det blivit en bilderbok som på ett enkelt sätt förklarar evolutionsläran, skriver Peter Grönborg..

Google firar första april med Ms Pac Man

Feber.se - 01 Apr 17 kl. 09:55

Spela direkt i Google Maps Första april är här och med det massor med tråkiga "skämt". Google Maps-gänget har gjort något roligare då de låter en spela Ms Pac Man direkt i Google Maps, både i mobilen och på webben. www.


Fler inlägg från Nikke Index

Översättningen som får Google att rekommendera WordPress och Wix

Nikke Index - 05 Feb 16 kl. 07:53

Jag har ägnat en dag i sjuksängen åt SEO-världens motsvarighet till kremlologi. Dvs Google-studier.  Jag har gjort en riktigt djuplodande genomgång av förändringarna i Googles riktlinjer för webbansvariga.

Carina Herrstedt i sökresultatet

Nikke Index - 03 Feb 16 kl. 14:40

Carina Herrstedt är andranamnet på Sverigedemokraternas riksdagslista. Redan i sökförslagen ser man att Carina Herrstedt kommer att ha satt spår på webben. Hon ha full pott av sökförslag, där två stycken sticker ut lite extra.

Konditori? Vilket hån!

Nikke Index - 15 Jan 16 kl. 14:58

Jag kör en benhård LCHF-diet sedan påsken 2015. Den har tagit mig från 116 kg (vilket ändå inte är mitt viktrekord) ner till 93 kg, och när jag tänker inte lugna ner mig förrän jag har tappat ytterligare fem kilo, vilket är när jag är nere i ”normalvikt” enligt BMI-tabellerna. Inte så mycket för att jag tror på BMI som hälsomått, utan för att min husläkare verkar göra det.

Exportera din blocklista på Twitter – så här gör du

Nikke Index - 03 Jan 16 kl. 12:29

Tillhör du, liksom jag, de som har tröttnat på högljudda, ickekonverserande troll på Twitter? Då är det dags att göra någonting åt det. Som att börja använda block-knappen.

Carnaby-bloggen är igång igen

Nikke Index - 10 Nov 14 kl. 12:21

Carnaby.se har fått en efterlängtad ansiktslyftning, och i samband med det har jag lovat att aktivera mitt bloggande där. För flitiga läsare av den här bloggen, kommer det att bli välkända teman.

Bäste herre/bordellmamma

Nikke Index - 26 Sep 14 kl. 15:01

Bedrägliga phishing-mail från Nordea har lurat många att logga in på fel sajt, få virus i datorn och släppa ifrån sig bankinloggningar. Men just det här mailet, som Owe Nilsson tipsade om idag, tror jag inte så många blev lurade av. Tack Carolyn, som praktiserar hos oss på Carnaby just nu, som övertygade mig om att det, återigen, är Google Translate som har gjort den fantastiska översättningen, och därmed lurat bedragarna.

Google har koll på Svennis

Nikke Index - 21 Aug 14 kl. 11:10

Jag hyser en gammal hatkärlek till automatiska översättningar. Det brukar bli så konstigt. Men ibland överraskar Google Translate, som när man försöker översätta fotbollsrelaterad text som innehåller namnet Svennis.

Satsommar?

Nikke Index - 10 Jul 14 kl. 14:52

Det här är verkligen ingen satsommar! Hittills är den tvärtom en riktigt gudomlig sommar! Om nu satsommar betyder att det är en riktigt djävlig sommar.