Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Google Messages kommer låta användare reagera med vilken emoji som helst - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Google Messages kommer låta användare reagera med vilken emoji som helst

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Nov 22 kl. 09:16

När RCS är aktiverat i Google Messages går det att långtrycka på ett meddelande och skicka en reaktion i form av en emoji. Hittills har det bara gått att välja mellan sju förinställda piktogram, men snart kommer det gå att reagera med vilken emoji som helst. Genom att trycka på symbolen med ett plustecken längst till höger i fältet med emojis öppnas hela samlingen. Långt från alla har fått tillgång till nyheten än, men vissa som kör senaste betaversionen kan reagera med valfri emoji och det bör inte dröja länge innan ändringen skickas ut allmänt. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Rapport: Apple kan släppa egen sökmotor, del av ”tyst krig” mot Google

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Jan 23 kl. 17:25

Google betalar astronomiska summor till Apple varje år för att få vara standardsökmotor i Apples operativsystem. Enligt vissa uppskattningar betalade Apple mellan 18–20 miljarder dollar till Apple bara förra året. Google anser att detta ändå lönar sig tack vare all trafik Apple driver till sökmotorn genom sina användare.

Googles klock-app låter användare avfärda alarm med knapp istället för svep

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Jan 23 kl. 11:33

Senaste versionen av Googles klock-app testar att låta användare avfärda eller snooza alarm med stora knappar istället för genom svep till höger eller vänster. Knapparna har upptäckts i version 7.4 av klock-appen som ännu inte är allmänt tillgänglig i Play Store.

Pixel 6 och Pixel 7 får januaris systemuppdatering via Google Play

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Jan 23 kl. 10:48

Pixel 6- och Pixel 7-serierna ska nu ha fått januaris systemuppdatering via Google Play, vilken kan laddas hem genom att gå till inställningar > säkerhet och integritet, trycka på fältet ”uppdateringar” och slutligen på ”systemuppdatering via Google Play”. På vår Pixel 7 Pro var uppdateringen 63MB. Användare kan aldrig riktigt veta när dessa systemuppdateringar via Google Play trillar in.

Spotify verkar se sådär ut på Android TV just nu

Feber.se - 18 Jan 23 kl. 10:30

Problem med skalningen Spotify är ju bland de största musikstreamingtjänsterna och finns lite överallt, även på Android TV. Den appen verkar dock inte fungera särskilt bra för lång användare just nu. Flera användare på Reddit, Spotifys forum och 9to5Google klagar på att Spotify inte skalas ordentligt på en mängd olika Android TV-enheter, inklusive 4K Chromecast med Google TV och NVIDIA Shield TV Pro.

Google ska jobba på AirTag-utmanare

Feber.se - 17 Jan 23 kl. 13:00

Oklart när de släpps dock Google sägs jobba på en egen Bluetooth-spårare som ska konkurrera med Apples AirTags. Sedan 2021 har Googles Pro-telefoner levererats med ett ultra-wideband-chip (UWB), som skulle kunna användas för att hitta något i närheten med bättre precision. Förra året rapporterade 9to5Google att Google jobbade på en ny Nest-högtalare med UWB, som skulle låta användare röra vid högtalaren för att fortsätta uppspelningen från sin telefon, likt den teknik som Apple använder för HomePod mini.

Google påstås arbeta på en motsvarighet till Apple AirTag

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 Jan 23 kl. 11:00

Enligt utvecklaren Kuba Wojciechowski kommer Google släppa en motsvarighet till Apple AirTag. Påståendet styrks av upptäckter Mishaal Rahman gjort i utvecklarkonsolen för ”Fast Pair”. Apples tillbehör kan fästas på exempelvis nyckelknippor eller ryggsäckar och gör att saker som tappats bort eller stulits enklare kan hittas.

Nu går det att spela in en egen väckarklocka på Android

Feber.se - 16 Jan 23 kl. 15:30

Med Googles klocka-app Om du någonsin har velat ha en egeninspelad väckarklocka kan detta vara din turdag, då Google nu gör det enklare att spela in en egen sådan i Klocka-appen på Android. Det ska gå att spela in egna ljud för både alarm och timers. Tidigare har användare behövt föra över filer från filhanteraren (eller välja en låt via Spotify) för att få över egna ljud, men nu är det alltså så enkelt som att klicka på "spela in".

Googles klock-app låter användare spela in egna alarmljud

Swedroid.se - Allt om Google Android - 16 Jan 23 kl. 16:47

Pixel-användare kan nu spela in egna alarmsignaler via mikrofonen, direkt från klock-appen. Nyheten har skickats ut via serversidan till de som kör version 7.3 eller senare av klockan.

Google ska öppna upp Stadia-kontrollen

Feber.se - 14 Jan 23 kl. 13:00

På tiden Nästa vecka kommer Google stänga ner sin spelstreaming-tjänst Stadia för gott. Men oroa dig inte för din Stadia-kontroll - den behöver inte slängas i soporna. Google kommer nämligen släppa en uppdatering som gör att du kan koppla den till andra enheter via blåtand.

Google öppnar Stadia-kontrollen

Feber.se - 14 Jan 23 kl. 13:00

På tiden Nästa vecka kommer Google stänga ner sin spelstreaming-tjänst Stadia för gott. Men oroa dig inte för din Stadia-kontroll - den behöver inte slängas i soporna. Google kommer nämligen släppa en uppdatering som gör att du kan koppla den till andra enheter via blåtand.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Google Pixel 2 och och Pixel 2 XL får Android 13 via LineageOS

Swedroid.se - Allt om Google Android - 10 minuter sedan

Google Pixel 2 och Pixel 2 XL från 2017 fick sina sista uppdateringar i slutet av 2020 och landade på Android 11. De som fortfarande har kvar någon av telefonerna och känner för experimentera kan nu uppdatera systemet till Android 13 inofficiellt. LineageOS 20 har nämligen släppts för fler telefoner – däribland Pixel 2 och Pixel 2 XL.

Gmail kan nu spåra försändelser direkt i appen

Swedroid.se - Allt om Google Android - 1 timme sedan

Gmails nya finess för att spåra försändelser direkt i appen ska nu ha blivit allmänt tillgänglig, efter att ha introducerats i november förra året. Finessen aktiveras genom att gå till Gmails inställningar (öppna sidomenyn och scrolla längst ned) och trycka på den adress du vill spåra försändelser för. Inställningen heter just ”spåra försändelser” och ligger en bit ned i listan med alternativ.

Samsungs vinst på lägsta nivån sedan 2014 [Notis]

Swedroid.se - Allt om Google Android - 1 timme sedan

Enligt CNBC föll Samsungs rörelseresultat med hela 69 procent under fjärde kvartalet 2022 jämfört med samma period året innan. Företagets rörelseresultat under de sista tre månaderna förra året ska ha varit det lägsta under ett kvartal sedan Q3 2014. Samsungs relativt låga intäkter är del av en allmän svacka för teknikbranschen, som har drabbats av massuppsägningar och lägre efterfrågan från konsumenter.

OnePlus surfplatta sägs erbjuda en 11,6-tumsskärm med 144Hz och HDR10+

Swedroid.se - Allt om Google Android - 14 timmar sedan

OnePlus bekräftade nyligen att en surfplatta kommer lanseras under företagets evenemang 7 februari. Enligt ett inlägg från Digital Chat Station på Weibo erbjuder OnePlus Pad en LCD-skärm kring 11 tum med 2800 x 2000 pixlar, 144Hz uppdateringsfrekvens, Dolby Vision och HDR10+. Ett tidigare rykte har mer specifikt nämnt att skärmstorleken är 11,6 tum.

Nothing Phone 2 släpps senare i år, är mer premium

Swedroid.se - Allt om Google Android - 16 timmar sedan

Nothing kommer släppa en ny telefon framåt slutet av året, något som idag har bekräftats av grundaren Carl Pei i en intervju med Inverse. Pei säger att den nya mobilen kommer vara mer ”premium” än fjolårets debut. Uppstickarens första telefon introducerades i juli och nischade sig genom unika aviseringslampor på bakstycket.

Tips: Aviseringshistoriken visar kronologisk lista över alla aviseringar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 16 timmar sedan

Alla vet att nya aviseringar visas i Androids rullgardinsmeny, men alla känner kanske inte till att systemet har en separat aviseringshistorik där samtliga aviseringar från senaste dygnet visas i den ordning de skickades, med de nyaste överst. Aviseringshistoriken är lite anonym och i regel avstängd som standard på grund av att nyttan kanske är begränsad. Listan kan dock komma till pass ibland.

Färre uppgraderar – smartphoneleveranserna har aldrig sjunkit så här mycket tidigare

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:46

Enligt IDC har smartphoneleveranserna aldrig sjunkit så mycket under ett enskilt kvartal som de gjorde under Q4 förra året. Leveranserna minskade med 18,3 procent jämfört med samma period året innan. Sett till året som helhet sjönk leveranserna med 11,3 procent, vilket ska ha inneburit de lägsta årliga smartphoneleveranserna sedan 2013.

Här är nyheterna i Samsungs nya gränssnitt One UI 5.1

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:50

Samsung verkar i vanlig ordning passa på att introducera en ny version av sitt gränssnitt i samband med lanseringen av senaste Galaxy S. Den här gången rör det sig om One UI 5.1, som även kommer släppas för äldre Galaxy-telefoner under våren.

Tror du det kommer ske ett paradigmskifte på smartphonemarknaden innan 2030?

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:28

Smartphones har blivit smartare och snabbare och har fått en mer modern design, men det rör sig i grund och botten om samma typ av manick nu som för 15 år sedan: en liten handhållen dator med en pekskärm. Mobilen är idag den dator flest använder mest. För några år sedan sa Sony att de vill vara kvar på smartphonemarknaden, trots sviktande försäljning, för de vill inte missa nästa paradigmskifte.

Galaxy S23 ser ut att få UFS 3.1 istället för UFS 4.0

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:14

Den minst kostsamma telefonen i Galaxy S23-serien erbjuder långsammare lagring enligt @UniverseIce, som menar att instegsmodellen har fått UFS 3.1 istället för nya och förbättrade UFS 4.0.

Mozilla förbättrar Pocket för Android, har fått filter och andra nyheter

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Jan 23 kl. 10:11

Mozillas app för att spara och sortera innehåll på webben, Pocket (som vi nyligen tipsade om), har fått nya funktioner. Användares listor med sparat innehåll har döpts om från ”my list” till ”saves”. Den avdelningen har samtidigt fått en ny design.

Chrome för Android kan nu låsa inkognitoflikar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Jan 23 kl. 09:47

Chrome för Android kan nu kräva biometrisk verifiering innan inkognitoflikar visas, en funktion som tidigare bara var tillgänglig i IOS-versionen av webbläsaren. Google skriver att finessen är på väg ut till Androidanvändare, men vi har inte fått den än. För de som fått nyheten kan inkognitoflikar låsas genom att öppna Chromes inställningar och aktivera det nya alternativet under kategorin ”integritet och säkerhet”.

Galaxy S23-serien första telefonerna med Cornings nya skyddsglas

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 19:36

Corning har idag tillkännagivit att Samsungs nästa ”Galaxy-flaggskeppstelefoner”, det vill säga Galaxy S23-serien, blir först ut med nya Gorilla Glass Victus 2. Skyddsglaset introducerades i slutet av november och erbjuder bättre skydd mot fall. Gorilla Glass Victus 2 är med andra ord tänkt att göra så att skärmarna i våra smartphones inte spricker lika ofta ifall de åker i backen.

Bekräftat: Surfplattan OnePlus Pad lanseras 7 februari

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 16:54

OnePlus har bekräftat att surfplattan Pad kommer lanseras samtidigt som telefonen OnePlus 11 under företagets event 7 februari. Tillverkaren har samtidigt delat bilder som visar delar av surfplattan. Pad har en unibodykonstruktion som består av en aluminiumlegering.

Tips: Så här aktiveras och används split-screen i Android

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 12:45

Android har en funktion för att visa två appar sida vid sida, så kallad split-screen, något alla kanske inte tänker på. Hur split-screen aktiveras kan variera lite beroende på Androidversion och gränssnitt. Vi kommer i instruktionerna nedan utgå från Googles version av Android 13 på en Pixel 7 Pro.