Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Google Street View fyller 15 - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Google Street View fyller 15

Feber.se - 24 May 22 kl. 16:30

Och det firas med lite nyheter Google Maps-funktionen Street View fyller nu 15 år och det firar Google med att introducera några nyheter kring funktionen. Den kanske roligaste nyheten är att den historiska vyn för Street View nu kommer till iOS och Android, vilket kommer göra det möjligt att kika på alla Street View bilder Google tagit på en viss plats. Att kunna se historik från en plats i Street View har varit möjligt på desktop-versionen sedan 2014 men detta är alltså första gången funktionen letar sig till mobila enheter. Du kommer åt den nya funktionen genom att trycka var som helst på skärmen i Street View-läge och sedan välja "se fler datum" för att komma åt en plats historiska bilder. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Google Maps nya Live View kommer till vissa städer

Feber.se - 18 Nov 22 kl. 12:30

Och det går nu att visa endast snabbladdare Google Maps AR-vy Live View, som ska göra det lättare att navigera till fots i städer har nu börjat anlända i vissa utvalda städer. Med funktionen går det att se information om olika butiker och restauranger direkt genom att hålla upp telefonen mot omgivningen. Än så länge är det dock bara London, Paris, Tokyo, New York, Los Angeles och San Francisco som får funktionen.

Nu kan du spela GeoGuessr i World of Warcraft

Feber.se - 18 Nov 22 kl. 07:00

Wow! Det här med GeoGuessr-spel har blivit ganska populärt på senare tid. GeoGuessr går ut på att man placeras någonstans på Google Maps och så ska man gissa var man är utifrån den utvalda street view-positionen.

Google Maps erbjuder förstärkt verklighet i utvalda städer

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 Nov 22 kl. 19:44

Google Maps nya vy med förstärkt verklighet, kallad Live View, har nu börjat släppas för utvalda städer. Funktionen placerar ut matnyttig information i kamerans sökare, så att det exempelvis går att se butiker och restauranger och sevärdheter i omgivningen. Hur det hela går till illustreras i animationen nedan.

Google Wallet landar på Fitbit-klockor

Feber.se - 16 Nov 22 kl. 18:30

Och Google Maps kommer snart Goda nyheter för dig som köpt en Fitbit Sense 2 eller Versa 4, då de senaste klockorna nu får tjänsten Google Wallet från och med idag. Det innebär alltså att du kan betala med din Fitbit precis som med vilken annan Android-telefon (eller Wear OS-klocka) som helst. Inom kort ska klockorna också uppdateras med kartappen Google Maps, med stöd för vägbeskrivningar sväng för sväng.

Google Nexus 4 fyller tio år

Feber.se - 14 Nov 22 kl. 18:30

Tut i luren! Det var nu hela tio år sedan Google lanserade sin tredje sista Nexus-telefon (utan att räkna Nexus 5X). Nexus 4 utvecklades av Google i samarbete LG och var bland annat den första Google-telefonen med trådlös laddning och glasbaksida.

Google släpper sin VPN till Mac och Windows

Feber.se - 11 Nov 22 kl. 12:30

Ingår i Google One med 2 TB lagring Google släpper nu sin VPN för Google One-prenumeranter till både Windows och macOS. Precis som på telefonen är tjänsten dock inte riktigt lika kraftfull som andra VPN-tjänster, det går exempelvis inte att gå runt geografiska begränsningar för livesport eller annan strömmande video. Tjänsten är tillgänglig i 22 länder, inklusive Sverige.

Google lägger ned fristående Street View-appen

Swedroid.se - Allt om Google Android - 03 Nov 22 kl. 09:56

Googles fristående app för Street View kommer att försvinna inom några veckor. Utöver att utforska världen genom Street View kan appen även användas till att skapa och dela eget Street View-material. Appen, som rätt och slätt heter Google Street View, har över en miljard installationer i Play Store och uppdaterades senast i måndags.

Google sägs snart stänga ner Google Street View-appen

Feber.se - 02 Nov 22 kl. 13:00

Snart finns bara Street View i Google Maps Det ser ut som om Google håller på att förbereda sig för att snart stänga ner den dedikerade appen man har till sin tjänst Google Street View. Det är 9to5Mac som har kollat igenom koden till den senaste versionen av Google Street View och där hittat skärmdumpar och annat som tyder på att appen snart kommer att stänga ner. Att Google planerar att stänga ner Google Street View-appen kanske inte är så underligt då funktionaliteten för Google Street View även finns i Google Maps, en app som är betydligt mer använd än den dedikerade Google Street View-appen.

Idag dör Google Hangouts

Feber.se - 01 Nov 22 kl. 14:00

Nu vill Google att vi ska använda Google Chat istället Idag stänger Google ner de sista resterna av Google Hangouts, en chattjänst som nu istället ersätts av Google Chat. Google Hangouts startade som den del av Googles havererade sociala medie-satsning Google+ när denna lanserades 2013 men blev sedan en fristående tjänst. Google stängde ner Google+ 2019 men Google Hangouts fick leva kvar ytterligare några år.

Google har förvärvat företag som erbjuder avatarer [Notis]

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 Oct 22 kl. 08:40

Google har köpt upp en utvecklare kallad Alter som specialiserat sig på att erbjuda avatarer, det vill säga digitala figurer som representerar användare och företag online. Förvärvet ses som ett försök att bättre kunna konkurrera med TikTok. Enligt TechCrunch köpte Google upp Alter för cirka 100 miljoner dollar.


Fler inlägg från Feber.se

Kolla invigningen för Dreamhack Winter

Feber.se - 13 timmar sedan

Party, party Den stora LAN-festen Dreamhack Winter är igång och som vanligt bjöd man på en stor öppningscermoni. Som vanligt var Hejsan.tv där för att dokumentera det hela och en titt på invigningen kan beskådas ovan.

En Mclaren P1 GTR Lanzante säljs på svensk auktion

Feber.se - 14 timmar sedan

En trafikgodkänd sådan Collecting Cars i Sverige har tagit in en riktigt ovanlig skönhet i form av en Mclaren P1 GTR Lanzante. Det tillverkades endast 58 sådana och enbart cirka 20 genomgick en ytterligare konvertering hos Lanzante i Storbritannien för runt 3 till 5 miljoner kronor utöver bilens nypris. Den extra konvertering gjordes helt enkelt för att se till att bilen blev trafikgodkänd.

Kanye West vill bli president

Feber.se - 15 timmar sedan

Den rubriken har vi använt förut Under 2020 var Kanye West sugen på att bli president och försökte bli en del av presidentvalskampanjen som pågick då. Han drog sig dock ur kampanjen kort efter han hoppade in i den men nu verkar det nalkas ett nytt försök från den amerikanska artisten. Via Twitter antydde nämligen Kanye att han vill försöka bli president igen och att han bland annat frågat den tidigare presidenten Donald Trump om han vill bli Kanyes vicepresidentkandidat.

En trailer för Håkan Bråkan

Feber.se - 16 timmar sedan

Sunes lillebror får egen långfilm Här har vi trailern för Håkan Bråkan som har biopremiär den 25 december. Filmen handlar om Sunes lillebror Håkan som är fast hos världens tråkigaste barnvakt och måste rymma för att vinna årets en datorspelstävling. Efter lite tjohej hamnar Håkan i kollisionskurs med en inbrottsliga och för att överlista dem måste han använda sina spelkunskaper i den riktiga världen.

Quake har fått mod för strålföljning

Feber.se - 17 timmar sedan

Härligt Quake från 1996 har nu fått en mod som ger spelet strålföljning vilket gör att det ser lite vackrare ut. Enligt prestandafantasterna borta på Digital Foundry gör denna uppdatering att spelet ser bättre ut än flertalet nyversioner som man fått betala för. En längre genomgång av Quake med strålföljning samt hur man installerar det kan ses i klippet ovan.

Sadibou Sy vann nattens PFL-final

Feber.se - 18 timmar sedan

Grattis Sadibou! Natten till i dag blev det succé för svensk MMA eftersom Sadibou Sy vann finalen i PFL när han besegrade Dilano Taylor i welterviktsklassen. Han vann på beslut med siffrorna 49–46, 49–46 och 49–46.

FN anklagar talibanerna för brott mot mänskligheten

Feber.se - 19 timmar sedan

För landets behandling av kvinnor Reuters rapporterat att FN nu anklagar talibanerna för brott mot mänskligheten. Det är framförallt då Talibanernas behandling av kvinnor i landet som FN tror kan utgöra brott mot mänskliga rättigheter. FN har nu tillsatt en grupp med experter som då ska utreda om det sker könsrelaterad förföljelse i landet och om det är ett brott mot mänskliga rättigheter eller ej.

Ammo NYC rekondar övergiven Volvo 850R

Feber.se - 20 timmar sedan

Vackert att se Här har vi ett mycket tillfredsställande klipp där YouTube-kanalen Ammo NYC rengör en Volvo 850R som hittades övergiven i en skog borta i USA. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Elon Musk ska göra en egen telefon

Feber.se - 21 timmar sedan

Om Google och Apple blockerar Twitter på sina Elon Musk är aldrig rädd att annonsera att han ska bygga saker och det senaste är att han planerar att göra en egen telefon som kan konkurrera med Apple samt Google. Detta skulle dock endast ske om både Google och Apple en dag skulle bestämma sig för att blockera Twitter från Android samt iOS. Han nämnde i en tweet att han verkligen inte hoppas att det ska behövas men om situationen skulle kräva det så skulle han göra en alternativ telefon.

Jag har snabbtestat en cykel med ABS-bromsar

Feber.se - Igår: 20:00

Är det nu det slår? ABS till cyklar har funnits ett litet tag men nu kanske det är på väg ut på vägarna på riktigt. Vi har tidigare sett lösningar från Shimano (Blubrake), en och annan cykel från Crescent och så har Bosch haft en lösning.

Hubbleteleskopet fångar fin bild på krockande galaxer

Feber.se - Igår: 19:30

Det är inte bara James Webb som tar fina bilder Nuförtiden är ju allas favorit-teleskop James Webb, men vi får inte glömma Hubbleteleskopet, som varit i rymden sedan 1990. Hubble har nyligen tagit bilden vi ser ovan, som föreställer Arp-Madore 417-391, som är en galaktisk sammanslagning som ligger 670 miljoner ljusår från jorden. Nasa skriver, "de två galaxerna har förvrängts av gravitationen och bildar en stor ring, vilket har fått deras kärnor att hamna inbäddade sida vid sida.

Den ultimata versionen av Datsun 240Z?

Feber.se - Igår: 19:00

Ge mig den Om man ger en stor slant till det brittiska företaget MZR Roadsports så kan de ge dig en restomoddad Datsun 240Z tillbaka. Och vilken bil det blir efter deras behandling. Utseendet fanns där sedan tidigare men här är bilen förfinad ut i fingerspetsarna och maskinen som masserats upp till 275 hästar passar helt perfekt, och låter magiskt.

Liten sticka släcker branden när du inte är där

Feber.se - Igår: 18:30

Verkar ju smart Maus gör lösningar för att släcka bränder och deras Maus Stixx Pro verkar smått genial faktiskt. Det är en liten bricka som är fylld med kaliumbaserad aerosol som ska vara giftfri och miljövänlig. Man sätter den på ställen där det kan uppstå brand och som man kanske inte befinner sig på alltid.

En Fisker Ocean blir till

Feber.se - Igår: 18:00

Häng med till fabriken Henrik Fisker har fått en hel del skit för att han "bara" designar grejer och lovar saker han inte kan hålla. Men modellen Ocean är inget luftslott och efter att ha dragit igång tillverkningen på utsatt datum får vi nu se hur bilen blir till i fabriken i Österrike. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Apple-chef snackar nya AirPods Pro

Feber.se - Igår: 17:30

Och varför de inte fick stöd för lossless Innan Apple släppte nya generationen AirPods Pro ryktades det att dessa kanske skulle få stöd för någon typ av lossless-ljud. I slutändan stämde inte ryktena och i en ny intervju med tidningen What Hi-Fi berättar Apple-ingenjören Esge Andersen om varför de fortfarande använder sig av Bluetooth och AAC: "It is important to understand that we can still make big strides without changing the codec. And the codec choice we have there today, it's more about reliability.