Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Google har släppt novemberuppdateringen för Pixel-serien - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Google har släppt novemberuppdateringen för Pixel-serien

Swedroid.se - Allt om Google Android - 08 Nov 22 kl. 10:18

Google har börjat skicka ut novemberuppdateringen till Pixel 4a och senare modeller i serien. I sin changelog nämner Google att en bugg i Pixel 6-serien åtgärdats, vilken gjorde att batteriförbrukningen ökade när vissa appar installerats. Övriga buggåtgärder som specificeras berör Pixel 7 och Pixel 7 Pro. Buggen som gjorde att skärmen kunde flimra grönt under vissa förhållanden har fixats, samtidigt som skärmens energiförbrukning och värmeutveckling minskats. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Motorola presenterar nya mobiler i G-serien

Feber.se - 24 Jan 23 kl. 16:15

Och budgetluren Moto e13 Motorola presenterar nu tre nya mobiler i G-serien – moto g73 5G, moto g53 5G och moto g23. Alla nya telefoner i G-serien har ett 50MP kamerasystem, tillsammans med en extra 8MP-sensor, medan moto e13 har ett 13MP kamerasystem. Alla telefoner i G-serien kör en ren version av Android 13 utan något "skal" eller dubbletter av appar.

Pixel 6 och Pixel 7 får januaris systemuppdatering via Google Play

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Jan 23 kl. 10:48

Pixel 6- och Pixel 7-serierna ska nu ha fått januaris systemuppdatering via Google Play, vilken kan laddas hem genom att gå till inställningar > säkerhet och integritet, trycka på fältet ”uppdateringar” och slutligen på ”systemuppdatering via Google Play”. På vår Pixel 7 Pro var uppdateringen 63MB. Användare kan aldrig riktigt veta när dessa systemuppdateringar via Google Play trillar in.

Google planerar att visa flera nya AI-funktioner

Feber.se - 23 Jan 23 kl. 10:30

Under I/O 2023 Enligt en rapport från New York Times ska Google jobba på över 20 olika AI-produkter som skulle kunna presenteras under konferensen I/O 2023 i maj. En av dessa riktad mot konsumenter ska vara en ny funktion för Pixel där användare kan göra egna bakgrunder. Det är oklart om den skulle fungera på samma sätt som DALL-E, med ett text-prompt, eller om den skulle fungera på något annat sätt.

Rapport: Google oroat över ChatGPT, sökmotorn kan få chattbott som svar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 21 Jan 23 kl. 10:58

New York Times rapporterar att Google är oroat över ChatGPT. Chattbotten har utvecklats av OpenAI som har Microsoft med flera i ryggen. Google-grundarna Sergey Brin och Larry Page ska ha hållit flera möten med chefer förra månaden, då ChatGPT anses kunna bli första påtagliga hotet mot sökmotorn på årtionden.

Samsung utökar sitt reparationsprogram

Feber.se - 18 Jan 23 kl. 11:00

Börjar nu även sälja reservdelar till Galaxy S22 och vissa laptops Samsung meddelade igår att man utökar sitt självreparationsprogram så att detta nu inkluderar ytterligare några av företagets produkter. Tillsammans med reparationssajten iFixit börjar Samsung nu sälja reparationsverktyg och reservdelar till mobiltelefonerna Galaxy S22, S22+ and S22 Ultra samt laptop-modellerna Galaxy Book Pro 15 och Galaxy Book Pro 360. På iFixit.

Dave2D visar upp attrapp av Google Pixel Fold

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 Jan 23 kl. 11:33

Teknikkanelen Dave2D som drivs av kanadensaren Dave Lee har visat upp vad som påstås vara en korrekt attrapp av Googles kommande foldable Pixel Fold. Om attrappen överensstämmer med den verkliga telefonen har Pixel Fold mer gemensamt med Oppos foldables än med Samsungs. Den yttre panelen är mindre och mindre långsmal än i Galaxy Fold.

Google påstås arbeta på en motsvarighet till Apple AirTag

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 Jan 23 kl. 11:00

Enligt utvecklaren Kuba Wojciechowski kommer Google släppa en motsvarighet till Apple AirTag. Påståendet styrks av upptäckter Mishaal Rahman gjort i utvecklarkonsolen för ”Fast Pair”. Apples tillbehör kan fästas på exempelvis nyckelknippor eller ryggsäckar och gör att saker som tappats bort eller stulits enklare kan hittas.

Så här stor är Pixel Fold i verkligheten

Feber.se - 17 Jan 23 kl. 08:30

Dave2D har fått tag på modell av Googles vikbara telefon Enligt rykten ska Google presentera sin första vikbara enhet någon gång i år, kanske redan i maj, och i vanlig ordning när det gäller Google läcker det rätt många detaljer. I videon ovan har Dave2D lyckats få tag på en modell av telefonen, som ska visa dimensionerna för exempelvis tillverkare av skal. Vi får egentligen inte reda på särskilt mycket nytt, men det verkar enligt Dave Lee som att telefonen kommer få ett gångjärn mer likt Oppo Find N2 än Galaxy Z Fold 4 – vilket borde innebära att vecket i mitten av skärmen inte är alltför distraherande.

Nu går det att spela in en egen väckarklocka på Android

Feber.se - 16 Jan 23 kl. 15:30

Med Googles klocka-app Om du någonsin har velat ha en egeninspelad väckarklocka kan detta vara din turdag, då Google nu gör det enklare att spela in en egen sådan i Klocka-appen på Android. Det ska gå att spela in egna ljud för både alarm och timers. Tidigare har användare behövt föra över filer från filhanteraren (eller välja en låt via Spotify) för att få över egna ljud, men nu är det alltså så enkelt som att klicka på "spela in".

Pixel-telefoner kan få anpassningsbara genvägar på låsskärmen

Swedroid.se - Allt om Google Android - 16 Jan 23 kl. 10:50

Finesser kommer och går i Android. Vissa versioner och gränssnitt har erbjudit (eller erbjuder) anpassningsbara genvägar på låsskärmen. I dagsläget visas inga genvägar alls på låsskärmen i Pixel-telefoner, bortsett från de som valt att placera ut Wallet och Home där.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

OnePlus surfplatta sägs erbjuda en 11,6-tumsskärm med 144Hz och HDR10+

Swedroid.se - Allt om Google Android - 12 timmar sedan

OnePlus bekräftade nyligen att en surfplatta kommer lanseras under företagets evenemang 7 februari. Enligt ett inlägg från Digital Chat Station på Weibo erbjuder OnePlus Pad en LCD-skärm kring 11 tum med 2800 x 2000 pixlar, 144Hz uppdateringsfrekvens, Dolby Vision och HDR10+. Ett tidigare rykte har mer specifikt nämnt att skärmstorleken är 11,6 tum.

Nothing Phone 2 släpps senare i år, är mer premium

Swedroid.se - Allt om Google Android - 14 timmar sedan

Nothing kommer släppa en ny telefon framåt slutet av året, något som idag har bekräftats av grundaren Carl Pei i en intervju med Inverse. Pei säger att den nya mobilen kommer vara mer ”premium” än fjolårets debut. Uppstickarens första telefon introducerades i juli och nischade sig genom unika aviseringslampor på bakstycket.

Tips: Aviseringshistoriken visar kronologisk lista över alla aviseringar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 timmar sedan

Alla vet att nya aviseringar visas i Androids rullgardinsmeny, men alla känner kanske inte till att systemet har en separat aviseringshistorik där samtliga aviseringar från senaste dygnet visas i den ordning de skickades, med de nyaste överst. Aviseringshistoriken är lite anonym och i regel avstängd som standard på grund av att nyttan kanske är begränsad. Listan kan dock komma till pass ibland.

Färre uppgraderar – smartphoneleveranserna har aldrig sjunkit så här mycket tidigare

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 timmar sedan

Enligt IDC har smartphoneleveranserna aldrig sjunkit så mycket under ett enskilt kvartal som de gjorde under Q4 förra året. Leveranserna minskade med 18,3 procent jämfört med samma period året innan. Sett till året som helhet sjönk leveranserna med 11,3 procent, vilket ska ha inneburit de lägsta årliga smartphoneleveranserna sedan 2013.

Här är nyheterna i Samsungs nya gränssnitt One UI 5.1

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:50

Samsung verkar i vanlig ordning passa på att introducera en ny version av sitt gränssnitt i samband med lanseringen av senaste Galaxy S. Den här gången rör det sig om One UI 5.1, som även kommer släppas för äldre Galaxy-telefoner under våren.

Tror du det kommer ske ett paradigmskifte på smartphonemarknaden innan 2030?

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:28

Smartphones har blivit smartare och snabbare och har fått en mer modern design, men det rör sig i grund och botten om samma typ av manick nu som för 15 år sedan: en liten handhållen dator med en pekskärm. Mobilen är idag den dator flest använder mest. För några år sedan sa Sony att de vill vara kvar på smartphonemarknaden, trots sviktande försäljning, för de vill inte missa nästa paradigmskifte.

Galaxy S23 ser ut att få UFS 3.1 istället för UFS 4.0

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:14

Den minst kostsamma telefonen i Galaxy S23-serien erbjuder långsammare lagring enligt @UniverseIce, som menar att instegsmodellen har fått UFS 3.1 istället för nya och förbättrade UFS 4.0.

Mozilla förbättrar Pocket för Android, har fått filter och andra nyheter

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Jan 23 kl. 10:11

Mozillas app för att spara och sortera innehåll på webben, Pocket (som vi nyligen tipsade om), har fått nya funktioner. Användares listor med sparat innehåll har döpts om från ”my list” till ”saves”. Den avdelningen har samtidigt fått en ny design.

Chrome för Android kan nu låsa inkognitoflikar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Jan 23 kl. 09:47

Chrome för Android kan nu kräva biometrisk verifiering innan inkognitoflikar visas, en funktion som tidigare bara var tillgänglig i IOS-versionen av webbläsaren. Google skriver att finessen är på väg ut till Androidanvändare, men vi har inte fått den än. För de som fått nyheten kan inkognitoflikar låsas genom att öppna Chromes inställningar och aktivera det nya alternativet under kategorin ”integritet och säkerhet”.

Galaxy S23-serien första telefonerna med Cornings nya skyddsglas

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 19:36

Corning har idag tillkännagivit att Samsungs nästa ”Galaxy-flaggskeppstelefoner”, det vill säga Galaxy S23-serien, blir först ut med nya Gorilla Glass Victus 2. Skyddsglaset introducerades i slutet av november och erbjuder bättre skydd mot fall. Gorilla Glass Victus 2 är med andra ord tänkt att göra så att skärmarna i våra smartphones inte spricker lika ofta ifall de åker i backen.

Bekräftat: Surfplattan OnePlus Pad lanseras 7 februari

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 16:54

OnePlus har bekräftat att surfplattan Pad kommer lanseras samtidigt som telefonen OnePlus 11 under företagets event 7 februari. Tillverkaren har samtidigt delat bilder som visar delar av surfplattan. Pad har en unibodykonstruktion som består av en aluminiumlegering.

Tips: Så här aktiveras och används split-screen i Android

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 12:45

Android har en funktion för att visa två appar sida vid sida, så kallad split-screen, något alla kanske inte tänker på. Hur split-screen aktiveras kan variera lite beroende på Androidversion och gränssnitt. Vi kommer i instruktionerna nedan utgå från Googles version av Android 13 på en Pixel 7 Pro.

OnePlus kanske introducerar surfplatta under februari-evenemanget

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 11:53

OnePlus hemsida puffar för tillverkarens presentation 7 februari. Den tillhörande bilden tycks visa en surfplatta vilket kan innebära att OnePlus planerar att lansera en tablet under evenemanget, utöver hörlurar och mobilflaggskepp. Bilden har dessutom filnamnet ”pad1.

Samsung Galaxy Watch 4 kan styra zoomnivån för mobilens kamera

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 09:43

Samsung Galaxy Watch 4 har fått en 329MB stor uppdatering, enligt en tråd på Reddit. Uppdateringen gör att smartklockan kan användas för att zooma in och ut i den anslutna mobilens kamera, genom att nypa klockans skärm eller vrida på boetten. Finessen fungerar dock endast ihop med Samsungs toppmodeller från Galaxy S20 och Z Flip och framåt.

Google tvingat att genomföra omvälvande förändringar av Android i Indien

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 09:26

Google har tvingats genomföra omvälvande förändringar av Android och Play Store i Indien. För att rätta sig efter föreskrifterna från landets Competition Commission (CCI) kommer Google göra Android ännu mer öppet lokalt. Enligt Googles inlägg kommer dock vissa av CCI:s beslut att ”respektfullt överklagas”.