Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Google kan presentera två vikbara telefoner i höst - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Google kan presentera två vikbara telefoner i höst

Swedroid.se - Allt om Google Android - 20 Sep 21 kl. 14:26

Utöver Pixel Fold med interna namnet ”Passport” kan Google introducera ytterligare en vikbar smartphone i höst. Enligt 9to5Google har telefonen kodnamnet ”Jumbojack”. Eventuellt skiljer sig konstruktionerna åt på samma vis som Galaxy Z Fold och Galaxy Z Flip. Ena kan vara en surfplatta som får plats i fickan, medan den andra viks upp så att den får samma format som en vanlig smartphone. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Android 12L är bättre anpassat för vikbara telefoner

Feber.se - 20 timmar sedan

Kommer tidigt nästa år Under årets Android Dev Summit visade Google en kommande version av sitt operativsystem, nämligen Android 12L som ska vara bättre anpassat för vikbara telefoner, surfplattor och enheter som kör Chrome OS. Android 12L optimerar gränssnittet för större skärmar genom att bland annat ändra hemskärmen, låsskärmen, notifikationer och snabbinställningar. Enligt Google ska alla enheter med skärmar över 600 "densitetsoberoende pixlar" använda en två-kolumns-layout som utnyttjar skärmytan bättre.

Google listar 113 anledningar att köpa Google Pixel

Feber.se - Igår: 12:15

Lite charm och örfil på samma gång Google vill att folk ska köpa Pixel-telefoner och för att visa varför Pixel är bra skit har det släppts en video där vi får 113 anledningar för att byta. Google Pixel 6 och 6 Pro säljs för övrigt inte i Sverige, så om ni vill köpa är det gråimport som gäller. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Google listar 113 anledningar att byta till Pixel

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 11:23

I en reklamfilm listar Google 113 anledningar att byta till en Pixel-telefon. Videon tar verkligen upp 113 anledningar, även om flera är oseriösa – klippet är strax under nio minuter långt. I vanlig Google-anda är det en lekfull reklamfilm med glimten i ögat.

Fler ska få tillgång till Android work profile

Feber.se - 22 Oct 21 kl. 11:45

Så att man kan använda samma telefon till allt Google lanserade tidigare i år något som man kallar för "Android work profile" till Android, en funktion som gör det enklare att separera de appar som man använder till jobb-grejer från de som man använder privat. I dagsläget är "Android work profile" bara tillgängligt för Android-användare som kör Googles Enterprise-lösningar. Nästa år kommer funktionen dock att även att börja rullas ut till Google Workspace-användare.

Google visar upp grejer till Matter

Feber.se - 22 Oct 21 kl. 10:45

Det som antagligen blir framtidens smarta hem-standard Google har arrangerat något som man kallar för "Google Smart Home Developer Summit". Där snackade man lite mer om hur deras smarta hem-grejer ska lira tillsammans med standarden Matter och smarta hem-grejer från konkurrerande tillverkare. Matter, som kallades för Connected Home over IP (CHIP) när det presenterades för snart två år sedan, är en standard som i stort sett alla större tillverkare av smarta hem-grejer anslutit sig till.

UFC-fightern Rivera fri från häktet – efter mordförsök på sina två systrar

MMAnytt - 20 Oct 21 kl. 06:18

UFC-fightern och forna Titan FC-mästaren Irwin Rivera blev i tisdags släppt fri från häktet. Rivera har suttit inlåst sedan januari då han greps av polis efter mordförsök på sina två systrar. En Florida-domare dömde honom oskyldig då han under dådet beräknades som otillräknelig på grund av psykisk sjukdom.

UFC-fightern Rivera fri från häktet – efter mordförsök på sina två systrar

MMAnytt - 20 Oct 21 kl. 06:18

UFC-fightern och forna Titan FC-mästaren Irwin Rivera blev i tisdags släppt fri från häktet. Rivera har suttit inlåst sedan januari då han greps av polis efter mordförsök på sina två systrar. En Florida-domare dömde honom oskyldig då han under dådet beräknades som otillräknelig på grund av psykisk sjukdom.

Googles Pixel 6 är här på riktigt

Feber.se - 19 Oct 21 kl. 19:45

Företagets mest hjälpsamma telefoner hittills Under kvällens event har Google visat upp sina senaste telefoner Pixel 6 och 6 Pro fullt ut, efter att ha presenterat telefonerna officiellt tidigare i somras. Pixel 6 är den mindre varianten med en skärm på 6,4-tum som körs i 90 Hz. Den är utrustad med Googles Tensor-chip, 5G, två kameror, Gorilla Glass Victus, ett batteri som ska räcka hela dagen, snabbladdning och Android 12.

Missa inte när Google snackar mer Pixel 6 och Pixel 6 Pro

Feber.se - 19 Oct 21 kl. 15:45

Drar igång 19:00 Igår visade Apple upp lite nya datorer och Airpods och i morgon kommer Samsung hålla låda för att visa upp något nytt. Idag är det dock Googles tur att presentera lite hårdvara och det kommer ske klockan 19:00. Mer specifikt handlar det om nya Pixel 6 som i vanlig ordning troligtvis inte kommer släppas här i Sverige, och i vanlig ordning hoppas jag att det inte stämmer.

Här kan du se presentationen av Pixel 6 och Pixel 6 Pro live

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 Oct 21 kl. 14:17

Ikväll kommer Google presentera Pixel 6 och Pixel 6 Pro, med start 19:00. Eventuellt får vi även se andra produkter under evenemanget men telefonerna står i fokus. En stor nyhet för årets Pixlar är att Google använder ett eget chipp, Tensor, istället för systemkrets från Qualcomm.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Samsung kommer erbjuda molnbaserade spel på sina TV-apparater med Tizen

Swedroid.se - Allt om Google Android - 4 timmar sedan

Samsung har som i förbigående tillkännagivit att företagets Tizen-baserade TV-apparater kommer få en tjänst för att spela molnbaserade spel. Användare ska kunna spela de ”senaste spelen” utan att behöva ”de senaste konsolerna eller dyra grafikkort”. Mycket mer än så har Samsung inte sagt om tjänsten.

Nu går det att provspela utvalda titlar på Google Stadia

Swedroid.se - Allt om Google Android - 4 timmar sedan

Google har börjat låta användare provspela spel gratis på Stadia en viss tid. Spelet Hello Engineer kan exempelvis spelas i en halvtimma av alla på Stadia. Enligt Google experimenterar de med funktionen.

Google gör det lättare för utvecklare att följa ”Material You”

Swedroid.se - Allt om Google Android - 5 timmar sedan

Google anpassade sina appar för ”Material You” i överraskande snabb takt. Nu har Google gjort det lättare för utvecklare att anamma Androids nya designspråk, genom att ”Material You” blivit tillgängligt i Jetpack Compose. Att stödja ”Material You” innebär bland annat att appens accentfärger ändras dynamiskt utifrån hemskärmens aktuella bakgrundsbild, eller användarens val.

Google Pixel 6 Pro jämförs med Iphone 13 Pro Max i hastighetstest

Swedroid.se - Allt om Google Android - 5 timmar sedan

För en månad sedan ställdes Galaxy S21 Ultra mot Iphone 13 Pro Max i ett hastighetstest. Istället för benchmarkresultat gick testet ut på att öppna samma appar och utföra samma uppgifter på båda telefonerna. Samma upplägg gäller i en ny video där Googles telefon Pixel 6 Pro, med egna systemkretsen Tensor, ställs mot Apple Iphone 13 Pro Max.

Google visar upp Android 12L – optimerat för stora skärmar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 8 timmar sedan

Under kvällen till onsdagen presenterade Google en förhandsversion av en kommande Android-uppdatering som innehåller en rad gränssnittsförbättringar för enheter med stora skärmar. Förändringarna gör att utvecklare bättre och enklare kan dra nytta av skärmytan i bland annat foldables, surfplattor och inte minst Chrome OS-enheter. Gränssnitt I bilden ovan syns ett flertal av av förändringarna Google gjort för att dra bättre nytta av skärmytan på enheterna med stora skärmar.

Huawei Watch Fit Mini lanseras i Europa

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 13:23

Huawei senaste wearable är Watch Fit Mini som nu har lanserats i Europa för 99 euro. Enheten är mindre och lättare än övriga modeller i serien. Watch Fit Mini erbjuder en avlång 1,47-tumsskärm med 384 x 194 pixlar.

Här är smartringen Oura Ring 3

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 13:10

En smartring kan vara ett alternativ till smartklockor och aktivitetsarmband, för de som vill ha en mer lätt och diskret wearable och inte behöver en skärm. Oura har nu presenterat tredje generationen av sin smartring. Enheten, som bärs på fingret som en vanlig ring, erbjuder kontinuerlig pulsmätning under dygnets alla timmar.

Google listar 113 anledningar att byta till Pixel

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 11:23

I en reklamfilm listar Google 113 anledningar att byta till en Pixel-telefon. Videon tar verkligen upp 113 anledningar, även om flera är oseriösa – klippet är strax under nio minuter långt. I vanlig Google-anda är det en lekfull reklamfilm med glimten i ögat.

Nu går det att föra över WhatsApp-historik från IOS till Android på fler telefoner

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 11:03

I augusti blev det möjligt att föra över WhatsApp-historik från Iphones till Androidtelefoner. I början fungerade det bara med Samsung-mobiler och dessutom bara med Galaxy Z Fold 3 och Z Flip 3. Nu har stödet utökats till ”alla Pixel-telefoner”.

Samsung visar upp One UI 4 i videor

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:45

För de som är nyfikna på hur Samsungs nya Android 12-baserade gränssnitt ser ut har företaget skapat två reklamfilmer som visar upp One UI 4. Samsung tar upp olika aspekter av gränssnittet och dess funktionalitet. Tillverkaren diskuterar bland annat möjligheten att anpassa färgerna i systemet, precis som i Pixel-telefonerna.

HBO Max nu tillgängligt – kan skaffas för halva priset

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 11:28

HBO Max är nu tillgängligt i Sverige. Videoströmningstjänsten ersätter HBO Nordic. Ordinarie priset är lägre än för Nordic: 89 kronor i månaden.

Sony lanserar Xperia Pro-1 med stor bildsensor

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 11:06

Sony har lanserat specialmodellen Xperia Pro-1 som har en väldigt stor bildsensor för en smartphone. Företaget har baserat bildsensorn på den från kompaktkameran RX100 VII, men med optimeringar för telefoner. Xperia Pro-1 ligger i toppskiktet med attraktiv hårdvara.

Googles ”magiska suddgummi” visas upp i video

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 22:16

Fotografering kan handla om att fånga och bevara ett ögonblick i tiden – ett tidsdokument. Vi dokumenterar något vi sett. I dagens digitala era med automatiserad och avancerad bildredigering behöver fotografier dock inte längre representera vad vi såg med ögonen, på gott och ont.

Ikonteman i Android 12 är poänglösa fram till att de inkluderar alla appar

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 18:35

Vissa tillverkare har valt att stödja Androids inofficiella ikonpaket som används av hemskärmsersättare. Det är ett format som vuxit fram av sig själv och används av många hemskärmsappar i Play Store. En stor fokus i Android 12 är personlig anpassning av systemets gränssnitt med stöd för teman.

Alfaversion av Lawnchair 12 nu tillgänglig

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 18:04

Utvecklarna bakom hemskärmsersättaren Lawnchair (en ordlek på ”launcher”) har släppt en alfa av version 12. En av de största nyheterna är en design inspirerad av senaste Android. Appen anammar designspråket ”Material You” och kan ändra färger utifrån aktuell bakgrundsbild, något Chris Lacys hemskärmsapp Action Launcher var väldigt tidigt ute med.