Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Gröna bönor i tomat till falukorv och ägg

Birgitta Höglund's Mat - 01 Jun 19 kl. 07:00

Lättlagad korvlunch Fram till för 10 år sen, innan jag började med LCHF, så var falukorv med spaghetti och ketchup min absoluta favoriträtt. Jag kunde äta det varje dag, det satte sina spår både på hälsan och på vikten… Nu tycker jag att grönsaker är så otroligt mycket godare, så pasta blir det bara nån enstaka gång per år och då bara glutenfri bönpasta. Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret. Mjölksyrade grönsaker eller någon annan form av probiotika äter jag nu varje dag, det är väldigt bra för magen. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Ris och falukorvsgratäng

Kryddburken - 05 Jun 19 kl. 15:46

En gratäng med allt i ett är alltid uppskattat. Och en ny version av falukorv som man inte kan få för många utav heller. Ugnsbakad falukorv är gott i alla de former, här har jag dock ris i botten på formen och korvskivorna är stekta.

Kycklinggratäng med tomat och mozzarella

Kryddburken - 21 May 19 kl. 15:32

Dagens middagstips är en otroligt smakrik och fyllig kycklinggratäng med härliga smaker av tomat och mozzarella. Lite hetta av sambal oelek, allt i en form med en mustig buljong. Lika gott att servera med ett rustikt bröd som till pasta eller ris.

Ägg och ö

Magdalena Graaf Blogg - 13 May 19 kl. 16:37

Nu är jag trött, ett halvt dygn framför er. När ni vaknade i går morse sov jag middag på en båt (med GW I lurarna) Somnade som en stock…. kan verkligen somna överallt.

Sponsrade inlägg på bloggen – hur funkar det?

Freedomtravel - 10 Apr 19 kl. 06:00

Sponsrade inlägg på bloggen, hur funkar det egentligen? Vi berättar hur vi tänker kring sponsrade inlägg, och tänker att detta inlägg ska rikta sig både till dig som har en egen blogg och är nyfiken på möjligheterna – och till dig som läser bloggar och vill veta hur allting funkar. Transparens helt enkelt!

Kaviar-craving och hårklämmor

Blondinbella - 04 Apr 19 kl. 08:07

Jag har haft det konstigaste suget efter ägg och kaviar på kavring så när jag lyckades beställa det imorse till frukost från Pontus in the Air blev jag barnsligt glad. Alltså nästan ett glädjerop! Jag får mina ägg och kaviar-cravings några gånger per år.

Japanska vårrullar

Magdalena Graaf Blogg - 12 Feb 19 kl. 22:31

Vi syns imorgon vänner. För trött för att orka skriva några längre inlägg Nya tag imorgon! Jobbat från kontoret.

Dagens recept

Magdalena Graaf Blogg - 05 Feb 19 kl. 19:42

Koka broccoli (färsk) sila och lägg i botten på en ugnsform Skiva på kassler och gör en ostsås Mazena som jag rör ut i en klick smör, häll på lättmjölk/ mjölk… så det blir kite tjockare 2-3 grönsaks grönsaksbuljongtärningar, örtsalt/flingsalt/peppar Lägg i favorit ost. Personligen gillar jag lite starkare sorter.

VINNARE populäraste måltid 2018: LCHF-pizza

Kostdoktorn - 19 Jan 19 kl. 14:17

På första plats på topplistan över 2018 års populäraste måltidsrecept hittar vi en superenkel pizza! Ägg, ost, tomat och en gnutta oregano. Mer behövs inte för att snabbt sno ihop enklaste LCHF-pizzan.

Dags för kval i Sveriges mästerkock – då får Emilia från Silsjönäs tampas med klassiker

Nyhetspressen - 16 Jan 19 kl. 10:30

Amatörkockarna i Sveriges mästerkock får laga både smörgåstårta och falukorv under kvalomgången i....


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Mitt frökex med laxröra, Eat Art-festival och besök på Kall Natur Kompani

Birgitta Höglund's Mat - i förrgår: 07:00

Midsommarnjutning Nu är det bara en vecka kvar till en av årets stora matnjutarhelger så idag får du ett recept på en riktigt läcker laxröra, som jag på bilden serverar på frökex. Spröda frökex från Huså Bröd är bakade efter mitt recept, ett glutenfritt kex med få kolhydrater, här kan du läsa om energifördelningen. Imorgon lördag 15 juni kan du få provsmaka deras nya kex smaksatta med Västerbottensost om du tittar förbi på Ecocaféet på Storgatan i Östersund, där finns jag mellan 11-16 och signerar mina kokböcker.

Bloggen fyller 10 år och mina bästa tips på äggröra

Birgitta Höglund's Mat - 11 Jun 19 kl. 07:00

Jag vid Storsjön häromveckan 10-årsjubileum Idag är det precis 10 år sen jag startade den här bloggen efter en 3-timmars bloggkurs. Innan dess hade jag nästan aldrig varit in på en blogg och hade minimala datakunskaper. Men vilket otroligt decennium det varit, så glad och tacksam att jag nått ut till så många med mina tankar om hälsosam mat.

Grillsommaren är här

Birgitta Höglund's Mat - 06 Jun 19 kl. 19:20

Mina bästa grilltips Nu är grillsommaren igång på riktigt, vilken värme vi fått För dig som vill ta del av mina bästa grilltips och samtidigt bidra lite till mitt skrivande här på bloggen, så får du väldigt gärna köpa min grillkokbok här på Lumio Förlag. Här finns den på Adlibris och här på Bokus. Grillboken blir en perfekt present till sommarens alla kalas, om du redan har den själv.

Snabb köttfärsröra

Birgitta Höglund's Mat - 05 Jun 19 kl. 07:00

Mer snabbmat Jag brukar oftast långkoka mina köttfärssåser, det gör dem väldigt möra och smakrika. Men har jag lite bråttom så köper jag lammfärs, den behöver inta alls lika lång koktid som nöt- älg- och fläskfärs för att bli bra. Den här röran gör jag ofta och tar med som färdkost på flyg- och tågresor, den är väldigt god kall också.

Gröna bönor i tomat till falukorv och ägg

Birgitta Höglund's Mat - 01 Jun 19 kl. 07:00

Lättlagad korvlunch Fram till för 10 år sen, innan jag började med LCHF, så var falukorv med spaghetti och ketchup min absoluta favoriträtt. Jag kunde äta det varje dag, det satte sina spår både på hälsan och på vikten… Nu tycker jag att grönsaker är så otroligt mycket godare, så pasta blir det bara nån enstaka gång per år och då bara glutenfri bönpasta. Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret.

Äggakaka LCHF

Birgitta Höglund's Mat - 27 May 19 kl. 07:00

Stadig frukost Det här är en av de första rätterna jag hade med på bloggen för 10 år sen. Idag finns över 1800 inlägg härinne, det har verkligen varit roligt att dela mina recept med så många. Det har varit en stor fördel för min egen hälsa att jag startade den här bloggen i början av min LCHF-karriär, det har gjort att jag kunnat hålla mig till bra mat utan alltför stora snedsteg.

Kokbokssignering i Falun

Birgitta Höglund's Mat - 25 May 19 kl. 09:54

Kokbokssignering på Gott&Reco i Falun Utflykt till Falun Idag lördag 25/5 kan du träffa mig på Gott&Reco i Falun, ett mycket trevligt café med butik som bara serverar gott och ekologiskt fika och mat, allt är glutenfritt och sockerfritt. Här kommer några bilder från igår, då vädret gjorde att jag fick hålla till inomhus, men idag hoppas jag vädergudarna tillåter att jag står ute, precis bredvid Stora Torget. Jag signerar Birgitta Höglunds bästa grilltips och Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken.

Halva Lindha och jag trappar upp träningen

Birgitta Höglund's Mat - 23 May 19 kl. 07:13

Försommar i Jämtland Senaste veckan har jag njutit av den allra vackraste årstiden hemma i Östersund. Det har blivit en hel del avkoppling i solstolen på balkongen men jag har också hållit igång med mina träningsrutiner. Jag går inte på gym utan föredrar många och långa skogspromenader, det är väldigt välgörande för muskler, leder, cirkulation och lymfsystem.

Morsdagstips och rabarberpannacotta

Birgitta Höglund's Mat - 21 May 19 kl. 07:00

Presenttips Nu på söndag är det Mors dag, en dag att uppmärksamma kvinnan som är orsaken till att vi är här, för det är åtminstone en sak vi alla har gemensamt Jag tänkte tipsa om några presenter med bestående värde idag, som Mor kan ha glädje av i många år. Det första och största presenttipset passar mammor med många barn, då den är av det lyxigare slaget. Tillsammans med hormonexperten Therese Renåker arrangerar jag njutningsfyllda hälsoresor till Makrigialos på Kreta, tillsammans med resebyrån CE Travel.

Fiskpudding med skirat smör och gräslök

Birgitta Höglund's Mat - 17 May 19 kl. 07:00

Resträtt Dagens mattips blir en smakrik fiskpudding, perfekt att ta till om du har fiskrester i kylen. När jag gör mejerifria gratänger så brukar jag använda majonnäs istället för riven ost, det blir väldigt bra. Använder du rökt fisk så hoppa över kaviaren, den är med för att sätta lite sting om man använder kokt eller stekt fisk.

Lyxig korvmiddag

Birgitta Höglund's Mat - 14 May 19 kl. 07:00

Läcker snabbmat Ibland är det riktigt gott med en korv, helst en lokalproducerad med hög kötthalt. Eftersom jag bor i Turkiet stor del av vintern så är det väldigt gott med svensk korv när jag kommer hem, eftersom den de har därnere har en helt annan kryddning än vår. Idag får du tips på några riktigt lyxiga tillbehör till korven, som höjer den kulinariska nivån till skyarna.

Ett glas lördagsgodis

Birgitta Höglund's Mat - 11 May 19 kl. 07:00

Gammaldags efterrätt Stekta äpplen är en riktig gammal dessertklassiker från barndomen Min variant är lite mindre söt än den dåtida, som ofta  bestod av ett ugnsstekt äpple, fyllt med nötter och sirap, med vaniljsås till. Den här desserten innehåller betydligt färre kolhydrater, men är minst lika god. Stekta äpplen med vaniljgrädde 2 små glas 1 fast äpple 2 msk smör 1 tsk pressad citron eller lime 1 krm kanel Några korn flingsalt 1 dl grädde/kokosgrädde 1 knivsudd vaniljpulver 6 valnötter Skär äpplet i små tärningar, bryn smöret, håll i äpplet och fräs några minuter.

Mejerifri tacogratäng

Birgitta Höglund's Mat - 10 May 19 kl. 07:13

Dags för fredagsmys Idag serveras det helt säkert tacos hos väldigt många, det har blivit fredagsmysets favoriträtt. Här har jag gjort en variant där alla goda tacosmaker samlats i en gratäng, som i det här fallet även är mejerifri. Att göra ett gratängtäcke utan ost och mjölkprodukter är inte så krångligt som man kanske tror.

Snabb fiskgratäng

Birgitta Höglund's Mat - 08 May 19 kl. 06:31

Lättlagad vardagslyx Även en liten burk makrill kan bli en hel middag, serverad på det här viset blir det dessutom en riktig delikatess. Vill du inte köpa burkmat, så finns här mitt eget recept på makrill i tomatsås, gjord på färsk makrill. Vi behöver få i oss fet fisk lite oftare, speciellt för våra hjärncellers skull.

Biff Greta med maskrossallad

Birgitta Höglund's Mat - 06 May 19 kl. 07:19

Favoritpytt Idag får du receptet på en av mina personliga favoriter bland vår svenska, traditionella restaurangmat. När jag jobbade som kock fick den här rätten ofta avsluta ett tufft arbetspass. Jag serverade en sallad på späda maskrosblad till, nu finns det gott om dem att plocka ute i naturen.