Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Gröna bönor i tomat till falukorv och ägg

Birgitta Höglund's Mat - 01 Jun 19 kl. 07:00

Lättlagad korvlunch Fram till för 10 år sen, innan jag började med LCHF, så var falukorv med spaghetti och ketchup min absoluta favoriträtt. Jag kunde äta det varje dag, det satte sina spår både på hälsan och på vikten… Nu tycker jag att grönsaker är så otroligt mycket godare, så pasta blir det bara nån enstaka gång per år och då bara glutenfri bönpasta. Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret. Mjölksyrade grönsaker eller någon annan form av probiotika äter jag nu varje dag, det är väldigt bra för magen. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Tillägg som förenklar nya Twitter

Feber.se - 28 Jul 19 kl. 14:30

Eller gör det till det gamla Om du tycker att nya Twitter-gränssnittet har för mycket onödigt tjafs och annat så kanske du ska prova installera ett litet tillägg. Detta tillägg finns för både Chrome samt Firefox och det gör precis som man förväntar sig, det förenklar gränssnittet och tar bort distraherande grejer. Om du istället vill ha Twitter som det var innan förändringen så finns det också ett tillägg för det.

Paow börjar blogga igen

Gossips.se - 14 Jul 19 kl. 21:59

För 5 månader sedan så skrev paow ett inlägg med reklam, några dagar senare så skrev hon att hon ska flytta bloggen. Men i samband med flytten så gick någonting fel, Paow kom i konflikt med dom hon tidigare bloggade hos. Detta resulterade i att hon inte fick tag på sina gamla inlägg, så nästan 1 månad senare skrev hon att hon är tillbaka men trots detta så har bloggen stått tom sedan dess.

Ris och falukorvsgratäng

Kryddburken - 05 Jun 19 kl. 15:46

En gratäng med allt i ett är alltid uppskattat. Och en ny version av falukorv som man inte kan få för många utav heller. Ugnsbakad falukorv är gott i alla de former, här har jag dock ris i botten på formen och korvskivorna är stekta.

Kycklinggratäng med tomat och mozzarella

Kryddburken - 21 May 19 kl. 15:32

Dagens middagstips är en otroligt smakrik och fyllig kycklinggratäng med härliga smaker av tomat och mozzarella. Lite hetta av sambal oelek, allt i en form med en mustig buljong. Lika gott att servera med ett rustikt bröd som till pasta eller ris.

Ägg och ö

Magdalena Graaf Blogg - 13 May 19 kl. 16:37

Nu är jag trött, ett halvt dygn framför er. När ni vaknade i går morse sov jag middag på en båt (med GW I lurarna) Somnade som en stock…. kan verkligen somna överallt.

Sponsrade inlägg på bloggen – hur funkar det?

Freedomtravel - 10 Apr 19 kl. 06:00

Sponsrade inlägg på bloggen, hur funkar det egentligen? Vi berättar hur vi tänker kring sponsrade inlägg, och tänker att detta inlägg ska rikta sig både till dig som har en egen blogg och är nyfiken på möjligheterna – och till dig som läser bloggar och vill veta hur allting funkar. Transparens helt enkelt!

Kaviar-craving och hårklämmor

Blondinbella - 04 Apr 19 kl. 08:07

Jag har haft det konstigaste suget efter ägg och kaviar på kavring så när jag lyckades beställa det imorse till frukost från Pontus in the Air blev jag barnsligt glad. Alltså nästan ett glädjerop! Jag får mina ägg och kaviar-cravings några gånger per år.

Japanska vårrullar

Magdalena Graaf Blogg - 12 Feb 19 kl. 22:31

Vi syns imorgon vänner. För trött för att orka skriva några längre inlägg Nya tag imorgon! Jobbat från kontoret.

Dagens recept

Magdalena Graaf Blogg - 05 Feb 19 kl. 19:42

Koka broccoli (färsk) sila och lägg i botten på en ugnsform Skiva på kassler och gör en ostsås Mazena som jag rör ut i en klick smör, häll på lättmjölk/ mjölk… så det blir kite tjockare 2-3 grönsaks grönsaksbuljongtärningar, örtsalt/flingsalt/peppar Lägg i favorit ost. Personligen gillar jag lite starkare sorter.


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Festlig fiskgratäng LCHF

Birgitta Höglund's Mat - Igår: 07:00

Festfisk med räkorFoto Mikael Eriksson Kokboksfisk Idag bjuder jag på ett recept från en av mina kokböcker, Gammaldags husmanskost på nytt sätt. Fiskgratäng var en av de mest populära lunchrätterna när jag jobbade som kock. Då var det ofta mjölredning i såsen, men här får du en riktigt LCHF-anpassad gratäng.

Grillade revbensspjäll med coleslaw

Birgitta Höglund's Mat - 23 Aug 19 kl. 07:00

Bästa spjällen Revbensspjäll är bland det godaste kött man kan grilla, tycker jag. Det finns många uppfödare runt om i landet som tar hand om sina grisar på ett riktigt bra sätt, så handla lokalt istället för billigt, importerat. Det är både det mest miljövänliga och djurvänliga sättet att köpa mat, sen gör vi ju så att våra bönder kan fortsätta leva på sitt arbete på samma gång.

Ostomelett med äpple och lingon

Birgitta Höglund's Mat - 20 Aug 19 kl. 06:37

Klimatsmart omelett Idag tipsar jag om en god omelettvariant med smak av höst, den kryper ju sakta allt närmare nu. Den här omeletten passar fint både som brunch eller en lättare middag. Passa på att plocka vårt svenska superbär, helt gratis och dessutom väldigt bra för miljön i jämförelse med acai, goji och andra importerade bär som transporteras över halva jorden och säljs svindyrt på hälsokosten.

Pytt i panna med svamp och halloumi

Birgitta Höglund's Mat - 17 Aug 19 kl. 07:00

Grön pytt Många väljer att äta vegetariskt idag, men då är det viktigt att man ser till att få i sig bra med protein. Den här pytten är lakto/ovo-vegetarisk, den vegomat som passar bäst för mig. Äter man ägg och ost så får man i sig många av de viktiga ämnen som kroppen behöver för att må bra, utan kosttillskott.

Grillade räkor med citronsås

Birgitta Höglund's Mat - 10 Aug 19 kl. 07:00

Sensommarlyx Idag kommer ett tips för dig som vill njuta av skaldjur på grillen. Det ena behöver ju inte utesluta det andra förstås, det finns ju fler dagar att unna sig lite extra gott. Grillade tigerräkor tycker jag om, det gäller att se till att köpa såna som är ASC-märkta.

Populär kyckling och 7 miljoner visningar

Birgitta Höglund's Mat - 07 Aug 19 kl. 06:35

Långsamstekt kyckling Idag passerar min matblogg otroliga 7 miljoner visningar, det är verkligen hisnande att så många tagit del av mina recept under åren. Jag kollade statistiken och den här örtkryddade kycklingen är det recept som flest har varit in och läst under de 10 år som gått sen jag startade bloggen. Så glad att mina recept blivit så populära, något som lett till 5 kokböcker och ett väldigt roligt och annorlunda liv.

Sommarsmak på flaska

Birgitta Höglund's Mat - 06 Aug 19 kl. 08:55

Bärvatten Har du testat att smaksätta vatten med bär och örter? Passa på nu när de finns i överflöd, istället för att köpa dyrt, smaksatt vatten på affären. Du kan använda vanligt kranvatten eller hemgjort bubbelvatten, ställ in flaskan/karaffen i kylen några timmar så kommer smakerna fram mer.

Salta tips på fika för varma sommardagar

Birgitta Höglund's Mat - 25 Jul 19 kl. 06:47

Spröda frökex med varmrökt fläskkarré Utflyktstips De senaste dagarna har varit riktigt varma här i Jämtland och mer värme är på gång. Då är det viktigt att få i sig extra salt, du kan läsa mer här i en stor saltguide hos Diet Doctor. Här får du lite bildinspiration på sommarfika/lunch som jag brukar ta med på våra utflykter till en kopp kaffe.

Ses vi på Västgård Game Fair?

Birgitta Höglund's Mat - 24 Jul 19 kl. 09:42

M/S Drottning Sophia på Kallsjön Mässdags Nu till helgen den 26-28 juli är det dags för den stora vildmarksmässan Västgård Game Fair i Kall, på östsidan av Åreskutan. Vädret ser ut att bli alldeles fantastiskt, så då passar det ju fint med en båttur och en fika på den vackra Kallsjön. Jag signerar mina senaste kokböcker på ångbåten M/S Drottning Sophia och bjuder på kombucha från Kall Naturkompani.

Mungbönssallad ”Best in the World”

Birgitta Höglund's Mat - 21 Jul 19 kl. 05:38

Mungbönssallad med kräftor och avokado på valnötsbrödFoto Veronica Kindblad Kokboksrecept Idag bjuder jag på en riktigt god och lättlagad bönsallad från Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, som fantastiskt nog utsågs till Best in the World i sin kategori på kokbokstävlingen Gourmand Awards i Kina häromveckan. Nyheten om vår kokboks framgång i tävlingen spreds över hela landet, både via Text-TV och TT, så roligt att vi nu lyckas nå så många som också kan få möjlighet att förändra sina liv med hjälp av bönorna. Priset har lett till ett mycket stort intresse för min, Lars-Erik Litsfeldts och Patrik Olssons gemensamma bönkokbok.

Kokboksvinst

Birgitta Höglund's Mat - 14 Jul 19 kl. 07:00

Klicka på bilden så kan du beställa grillboken på Lumio Förlag. Grattis till vinnaren För en vecka sen startade jag en tävling där jag lottar ut ett signerat exemplar av min grillkokbok. Ulla-Karin Lundberg blev den som med lottens hjälp snart kommer att få hem den i brevlådan och kunna njuta av naturligt goda grillmiddagar.

Vinn ett signerat ex av min grillkokbok

Birgitta Höglund's Mat - 07 Jul 19 kl. 07:00

Klicka på bilden så kan du läsa mer om boken på Lumio Förlag Semestermat Nu när många går på semester och vill ägna tiden åt mycket annat än att stå vid spisen, då är mina bästa grilltips fint att ta till. Jag lottar därför ut ett signerat exemplar av kokboken Birgitta Höglunds bästa grilltips som är en uppdaterad nyutgåva av slutsålda Grillmat LCHF. Allt du behöver göra är att skriva en kommentar varför just du skulle vilja vinna boken och dela det här inlägget på din blogg, Facebook, Instagram, Twitter eller var du nu brukar hålla till på nätet.

Rapport från finalen i Kokboks-VM i Kina

Birgitta Höglund's Mat - 05 Jul 19 kl. 10:22

Firande av titeln i Kokboks-VM Glad fredagsmorgon Nu på morgonen fick jag veta att Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken knep en av titlarna som Världens bästa kokbok i kategorin Single Subject i Kokboks-VM, Gourmand Awards,  i Kina. Stort, firar som sig bör med en kopp mörkrostade bönor Vinstmeddelandet från Pelle Agorelius Stort tack till mina medförfattare Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson, fotograf Veronica Kindblad och förläggare Annika Bladh på förlaget Bladh by Bladh, som gjort den här vinsten möjlig Tack också till Pelle Agorelius för rapporten, han är Sverigerepresentant för tävlingen i Macau. Här kan du läsa mer om kokboken och beställa den på Bokus och Adlibris.