Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Gräset sjunger av Doris Lessing - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Gräset sjunger av Doris Lessing

Bokbloggar - 21 May 21 kl. 19:14

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Någon annans tidsfördriv

Bokbloggar - 20 Sep 21 kl. 10:00

”Författare: Ann Edliden I någon annans tidsfördriv av Ann Edliden träffar vi Doris. Hon är värmländska, bor i Stockholm, jobbar med realityshower och är singel. Hon dejtar sporadiskt, men lyckas aldrig riktigt fastna för någon i djungeln av dejtingappar.

Fallet med det mystiska blodet – Helena Kubicek Boye

Bokbloggar - 07 Sep 21 kl. 09:18

”Titel: Fallet med det mystiska blodet Författare: Helena Kubicek Boye Språk: Svenska Serie: Jojos deckarklubb #1 Antal sidor: 32 Utgiven: Maj 2021 Finns hos: Bokus / Adlibris Beskrivning från Goodreads: Häng med på det första fallet för Jojos deckarklubb! När Jojos hund Doris hittar blod på en bänk i den lilla staden förstår Jojo genast att något mystiskt måste ha hänt. Tillsammans med sina vänner tvillingarna Otto och Einar bestämmer hon sig för att lösa fallet.

Ann Edliden ”Någon annans tidsfördriv”

Bokbloggar - 30 Aug 21 kl. 00:00

”Doris är 32 år och singel, något hon försöker råda bot på genom diverse dejtingappar och ,sidor. På en av dem möter hon Petter, som slår an något hos henne. Han ställer frågor på ett annat sätt än andra, får henne att berätta och verkar genuint intresserad.

sommarens bästa läsning – kulturfråga

Bokbloggar - 25 Aug 21 kl. 09:33

”Rapportbok från Afghanistan (The Wind Blows Away Our Words 1987 ) av Doris Lessing hittade jag i bokhyllan, aktuellt om historien bakom konflikter i det söndersarjade landet. Resa över avgrunden (2020) av Birgitta Lindqvist är en stark och vacker bok, en berättelse om flykt och överlevnad efter en skilsmässa efter fyrtio år. Varvsslammer (2021) av Aino Trosell berättar om jobbet på varvet i Göteborg, det var farligt, det var skitigt, kallt och tungt.

Rapportbok från Afghanistan av Doris Lessing – smakbit

Bokbloggar - 22 Aug 21 kl. 00:10

”” Även om det ligger vid vägen och journalister kommer hit jämt och ständigt måste det ha varit svårt för dem att plötsligt ställas inför två obeslöjade, ogudaktiga kvinnor. De bemötte oss med oförvitlig hövlighet. I ett av tälten låg män och sov, i ett annat satt de i samspråk.

Ben ute i världen av Doris Lessing

Bokbloggar - 19 Jul 21 kl. 06:23

”Inne på sitt rum slappnade han genast av eftersom det påminde honom om barndomen och hemmet. Det var faktiskt så likt att han tittade på fönstren för att se om det fanns galler där Ben ute i världen är en fortsättning på Det femte barnet som kom ut 1988. Denna bok kom ut mycket senare, år 2000.

Recension: Edliden, Ann; Någon annans tidsfördriv; 2021

Bokbloggar - 04 Jul 21 kl. 10:00

”Ann Edliden romandebuterar på Polaris med Någon annans tidsfördriv och det är en bok som lyser feelgood. Jag tog tag i den på min semesters första dag för att jag inte orkade gå in på något djupare såhär de första dagarna. Men vem är jag att lura?

Det femte barnet av Doris Lessing

Bokbloggar - 18 Jun 21 kl. 01:21

”Blev rekommenderad denna bok efter att ha läst en kortnovell av Lessing nyligen. Och vilken bok. Den höjde pulsen rejält.


Fler inlägg från Bokbloggar

Hett i hyllan vecka 39 / 2021

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:17

”Så här skriver Monika om Hett i hyllan Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag.

Bokrecension: Till de döda

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:01

”Stort tack till Piratförlaget för recensionsexemplaret! TILL DE DÖDA EMMA ÅNGSTRÖM ?????, 4/5 Han ska vara borta i drygt en vecka.

Oväntat fin läsning

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 12:16

”Tre månader har gått sedan Mammas lilla prins kom ut och jag får väl erkänna att jag hoppat på lite mer mediabevakning. Men, på Instagram skriver Annika Lindeberg: ”Mammas lilla prins av Mårten Melin var en oväntat fin läsning. Denna kapitelbok för mellanåldern handlar ovanligt nog om Elvis Presleys barndom, där han är en ensam, fattig, lite udda kille som drömmer om att få sjunga.

Läst i september

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:50

”The Essential Dykes to Watch Out For av Alison Bechdel Samling med Alison Bechdels klassiska tecknade serie. Efter solen av Jonas Eika Märklig dansk novellsamling. Raskrigaren: Seriemördaren Peter Mangs av Mattias Gardell Bokcirkelbok.

Kort-kort: Dick Fight Island

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:24

”Alltså, ibland förstår jag inte varför jag satt upp en serie på min lista över serier jag borde kolla in. Jag läser någonting om en serie och tycker av någon anledning den låter intressant, lägger till den i listan, och sen glömmer jag prompt bort varför den finns där. När jag sedan till slut läser serien förundras jag över hur den hamnade där en gång i tiden.

Bokmässan 2021: Yttrandefrihetstorget och demokratiseminarium

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:01

”Demokrati var ett av bokmässans stora teman 2021 och jag bevakade det ganska så flitigt eftersom jag var där för Tidningen Nu , som är en politisk tidning och vars läsare inte sällan är otroligt intresserade av demokrati, och yttrandefrihetsfrågor. Jag träffade Simona Mohamsson och besökte seminariet med henne om situationen i Hongkong och det kommer en större artikel om det senare. Först måste jag bara säga att Yttrandefrihetstorget, där många av demokratiseminarierna ägde rum, var ett digitalt torg.

gör snart som Jane Austen

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:08

”hittade en liten fin Encyclopedia of Needlework (fully illustrated 1930) by Therese de Dillmont. This handsome hardback contains the full text and all 890 illustrations. The chapters are Sewing, Mending, Single and Cut Open Work, Net and Damask Stitches, White Embroidery, Flat and Gold Stitch Embroidery, Tapestry and Line Embroidery, Knitting, Crochet, Tatting, Netting, Irish Lace, Laces of Different Kinds, Miscellaneous Fancy Work, and Practical Directions.

Bokrecension – Vilda barn

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Författare : Maria Borda Förlag : Domeratzky Utgivningsår : 2020 Antal sidor : 209 Handling Vilda barn är berättelsen om föräldracoachen Maria Bordas egen resa som förälder. Det är en inspirerande samling texter om livet med barn, amning och närhet utifrån såväl vetenskapliga som personliga perspektiv. Texterna är till största del hämtade från Bordas blogg Vilda barn som drevs mellan 2009,2014, men boken innehåller också nyare material och ett bonuskapitel med recept och pyssel.

Monday´s Not Coming av Tiffany D. Jackson

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Originaltitel: Monday´s Not Coming Sidor: 435 (Häftad) Ålder: Unga vuxna ”Monday Charles is missing, and only Claudia seems to notice. Claudia and Monday have always been inseparable , more sisters than friends. So when Monday doesn’t turn up for the first day of school, Claudia’s worried.

Den mänskliga apans uppgång och fall av Jared Diamond

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:55

”Hur har vi utvecklats genom evolutionen och varför? Hur lika är vi egentligen våra närmaste släktingar och vad är det som har gjort att vi utvecklats åt olika håll? Sexualitet, redskap, språket och domesticeringen av djur.

Mer om bibliotek som slopar avgifter för försenade böcker

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:45

”BookRiot Times Are Changing: Covid,19 and Library Late Fees And yet, as Sabrina Unrein states in the opening of her report, “ Overdue Fines: Advantages, Disadvantages, and How Eliminating Them Can Benefit Public Libraries ,” libraries have traditionally also had an aspect of public shame associated with them. After all, what happens when you speak too loudly in the library? Or when you return your books late?

Klas Östergren — Två pistoler

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:00

”Klas Östergren , inläst av författaren själv 8 h 34 min. Bokförlaget Polaris 2021 (2021) Efter tungviktaren Renegater (2020) och vad som nog får anses vara avslutningen på berättelsen om bröderna Morgan (men man vet aldrig!) begav sig Klas Östergren (f.

Pestön — en riktigt bra tvåa

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:42

”Marie Hermanson låter oss återse polisen Nils Gunnarsson i boken Pestön som inleds med att en död man hittas i en kåkstad byggd på pålar vid Säveån. Han verkar inte tillhöra några av de så kallade vrakarna som bor i området och när Gunnarsson söker efter mannens identitet tar sökandet oväntade och ibland farliga vägar. Det har hunnit bli 1925 och sedan Den stora utställningen har Ellen träffat en fästman och gått hushållsskola.

Hett i hyllan #125 – I sanningens tjänst

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:06

”I sanningens tjänst handlar om Ned, en erfaren brittisk agent, som undervisar underrättelsetjänstens unga rekryter. På avslutningskvällen bjuder han in sin före detta chef, George Smiley, att föreläsa. Smiley ställer allt på sin spets och får Ned att återuppleva det förflutna.

Rouge Protocol, Martha Wells

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:04

”Titel : Rogue Protocol Serie: The Murderbot Diaries #3 Författare: Martha Wells U tgivningsår: 2018 Förlag: Recorded books, Inc Sidor/tid: 3 timmar 46 minuter Genre: SciFi Språk: Engelska Ljudbok Inläsare: Kevin R. Free Handling: SciFi’s favourite antisocial A.I.