Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Grilltips med smak av höst

Birgitta Höglund's Mat - 07 Sep 19 kl. 10:52

Höstgrillning För precis 7 år sen jobbade jag och fotograf Mikael Eriksson intensivt några dagar med bilderna till min grillkokbok. Det blåste 25 sekundmeter och var bara 5 grader varmt några av dagarna, så grillglöden tog sig fint. Men det gjorde jobbet med fotograferingen extra krävande, då vi tog de flesta bilderna utomhus, det var kallt, minst sagt. Klicka på bilden så kan du beställa grillboken på Lumio Förlag. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Tala Smak

Tjuvlyssnat.se - 10 Sep 19 kl. 15:59

Stockholm Middag med arbetskollegorna.Arbetskollega 1: ~25 år : Den här kycklingen smakar konstigt.

Cleandrinks nya smak är Lingon

Gossips.se - 04 Sep 19 kl. 11:57

Dom senaste 2 veckorna har vi sett många influencers fått smaka på Cleandrinks nya smak, detta är alltså företaget som Hugo äger. Nu har han avslöjat att den nya smaken är Lingon, och detta är också den smaken han är mest stolt över. Man kan få tag på den från och med 16 september.

Ben Mitkus har gjort en egen smak för Clean Drink

Gossips.se - 30 May 19 kl. 06:15

Nu har Hugos företag Clean Drink lanserat en ny smak och det är ingen mindre än Ben Mitkus som tagit fram smakerna till den nya drycken. Resultatet blev en smak av Cactus och Lime som kommer att finnas i butikerna om någon vecka. Men det verkar som att Cleans andra ambassadör Annica Englund är lite avundsjuk och vill nu även hon göra en egen smak för Clean.

Vilken Influencer-drink hade ni valt?

Gossips.se - 17 Apr 19 kl. 16:41

Pinchos har låtit 3 influencer göra en varsin dryck och den som får flest röster får ha sin drink på deras meny. Alla drinkarna är alkoholfria och dom influencers som fått vara med i den här tävlingen är Amir, Daniel Paris och Ellen bergström. Amirs drink: Med smak av mango och kokos Daniels drink: Med smak av äpple Ellens drink: Med smak av öl och passionsfrukt.

Cleandrinks nya smak

Gossips.se - 12 Jan 19 kl. 08:40

Nu har Hugo lanserat en ny smak i sitt företag Cleandrink och den nya smaken är ananas/mango. Många influencers som tex Jasse, Paula, Daniel Paris och Ben Mitkus har redan gjort reklam för den nya drycken på sina sociala medier utan att avslöja vilken smak den hade. Alla har sagt/skrivit att den är supergod så om ni provar den framöver berätta gärna vad ni tycker.

Nya juldrycken är här: Läsk med smak av skumtomte

Nyhetspressen - 05 Oct 18 kl. 20:59

Vasa Bryggeri håller i sin tradition och lanserar snart en ny juldryck: Läsk med smak av skumtomtar.– Vi kan se en efterfrågan på annan läskedryck än den tidlösa julmusten, säger Vasa Bryggeris vd Niclas Nilsson. .

Garants chips med smak av salt återkallas

Nyhetspressen - 07 Aug 18 kl. 12:51

Garants chips med smak av vinäger har av misstag packats i påsar för salta chips. Vinägerchipsen innehåller mjölkprotein som kan vara till skada för vissa konsumenter – därför återkallas nu chipsen med saltsmak. Det skriver matjätten Axfood i ett pressmeddelande..


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Tacokryddad kycklingpaj, artikel i LT och ny kokbok på gång

Birgitta Höglund's Mat - i förrgår: 06:20

Foto Jan Andersson Kokboksrecept I går var det en stor dag för mig, jag var med i en artikel i Länstidningen i Östersund för första gången på många år. Jag blev häromdagen intervjuad och fotograferad av Jan Andersson inför en artikel om mina kokböcker och den nya kokbok jag jobbat med här hemma i Jämtland nu i sommar. Här ovan ser du bilden som var på omslaget, jag drog med mig Jan ut till mitt favoritställe här i Östersund, Bynäset på Frösön.

Laxpytt och Skördefest i Jämtland/Härjedalen

Birgitta Höglund's Mat - 13 Sep 19 kl. 06:05

Festlig snabbmat Idag får du tips på en riktigt festlig och god pytt som passar fint både som en lättare middag eller till helgens brunch, tillagad på lokalodlade grönsaker som just nu är i säsong. Att äta säsongsbunden mat är bra för både miljön och för oss, speciellt när det numer finns så gott om fina handelsträdgårdar i närheten av de allra flesta, så vi inte behöver köpa mat som importerats. Jag brukar handla ekologiskt grönt hos favoriten Ås Trädgård, beläget i just det, Ås, strax utanför Östersund.

Viltskavsgryta och premiär för Restaurang Kroken

Birgitta Höglund's Mat - 12 Sep 19 kl. 07:01

Rönn i höstfärger Höstmat Nu är hösten riktigt på gång här i Jämtland, dagarna har blivit mörkare och fuktigare men det är också väldigt vackert. Igår var jag på en riktigt trevlig höstpremiär, det var mina systerdöttrar Jessica och Martina som öppnade sin nya Restaurang Kroken i Nälden, några mil utanför Östersund, på väg mot Åre. De hade tidigare Café Kroken i Krokom, men nu har de alltså förflyttat sig 1 mil västerut till sin hemby och startat restaurang där istället.

Matfotografering på Frösön

Birgitta Höglund's Mat - 11 Sep 19 kl. 07:00

Jan Andersson fotograferar min picknick på Bynäset Höstpicknick Tillbringade några mycket trevliga timmar igår tillsammans med LTs mästerfotograf Jan Andersson i skogen på Bynäset, en av mina favoritplatser i Östersund, beläget på Frösön. Jag hade dukat upp en liten picknick inför en artikel om min matfilosofi och kokböckerna i Länstidningen nu på fredag. Riktigt roligt att få vara med i tidningen även här på hemmaplan, ska bli spännande att se hur det blev genom hans kamera, här ser du fikat genom min.

Tomater på 3 sätt – Ugnstorkade, chilisås och tomatsoppa

Birgitta Höglund's Mat - 10 Sep 19 kl. 07:00

Tomattider Nu finns det gott om tomater, både hos alla som odlar själv och i handelsträdgårdar runtom i landet. Så passa på att göra lite goda rätter som du kan spara i kyl och frys till den kallare årstiden, som ju tyvärr är på gång. Idag får du som första tips en beskrivning på hur du gör dina egna soltorkade tomater, fast i det här fallet får de torka till sig i ugnen.

Krämig fiskgratäng från Diabeteskokboken för män

Birgitta Höglund's Mat - 09 Sep 19 kl. 14:57

Krämig fiskgratängFoto Mikael Eriksson Kokboksrecept Idag bjuder jag på ett riktigt gott recept från Diabeteskokboken för män, som jag skrev häromåret med Lars-Erik Litsfeldt. Han är mycket välkänd inom LCHF-kretsar, dels för sitt underfundiga sätt att skriva och dels för sina stora kunskaper om diabetes. Just idag är sista dagen på Adlibris bokrea, där du kan köpa den här Diabeteskokboken för bara 69 kr.

Glutenfritt nötbröd

Birgitta Höglund's Mat - 08 Sep 19 kl. 06:36

Nötbröd med suovasrökt renstek LCHF-lunchmacka i skogen Du kanske provat mitt populära valnötsbröd sen tidigare, häromveckan bakade jag ett liknande bröd. Det har varit väldigt gott att ha med ut i skogen på en hel del utflykter, både på semestern i Dalarna och här hemma i Jämtland. Det här brödet skapade jag redan för 4 år sen när jag jobbade som receptkonsult inför uppstarten av Ecocaféet i Östersund.

Grilltips med smak av höst

Birgitta Höglund's Mat - 07 Sep 19 kl. 10:52

Höstgrillning För precis 7 år sen jobbade jag och fotograf Mikael Eriksson intensivt några dagar med bilderna till min grillkokbok. Det blåste 25 sekundmeter och var bara 5 grader varmt några av dagarna, så grillglöden tog sig fint. Men det gjorde jobbet med fotograferingen extra krävande, då vi tog de flesta bilderna utomhus, det var kallt, minst sagt.

3 enkla träningstips för ett friskare liv

Birgitta Höglund's Mat - 07 Sep 19 kl. 08:20

Stärk din rygg För en månad sen blev jag kontaktad av Fysioterapeut Olav Åserud, som undrade om jag ville ta del av några enkla bålstabilitetsövningar, han hade sett att jag tränar mycket för att stärka min rygg efter en skada och steloperation. Det är 3 enkla övningar som jag la till i mitt morgonträningsprogram, som jag använder så gott som dagligen sen 15 år. Första veckan fick jag lite mer ont, de här övningarna aktiverade muskler på djupet som jag inte kommit åt tidigare.

Omelett med ost, tomat och örter

Birgitta Höglund's Mat - 04 Sep 19 kl. 07:00

Snabbmat med mycket näring Idag får du ett snabbt tips på en riktigt god och lättlagad omelett. Den är god bara som den är eller med en sallad, jag serverade den med kräftstjärtar och majonnäs. Den passar också fint som botten till en LCHF-pizza.

Koka soppa på en spik/rester, utflyktsmat, hotellbesök och stugsemester

Birgitta Höglund's Mat - 02 Sep 19 kl. 07:00

Man tager vad man haver Förra veckan tillbringade jag och Lennart en alldeles underbar semestervecka i min stuga i nordvästra Dalarna. Sommarvärmen kom tillbaka med besked och att det dessutom var helt mygg/knott/bromsfritt gjorde det verkligen till njutbara dagar. Det blev många skogspromenader och en hel del utemat, i form av grillade mackor, korv och marinerat fläsk, tillagat över öppen eld i mitt mackjärn.

Wok med biff och champinjoner

Birgitta Höglund's Mat - 30 Aug 19 kl. 07:00

Snabbfixad middag Nu när höstmörkret börjat sänka sig över oss på kvällarna så är det skönt att ta till nåt snabbt till middag, för att sen kanske hinna ut en sväng i skogen och plocka bär och svamp eller bara ta en promenad och njuta av solnedgången. En av favoriterna på middagsbordet är då en riktigt snabblagad wok, här får man i sig en massa bra näringsämnen på en gång. Använd principen man tager vad man haver, i en wok passar allt möjligt av både kött och grönt.

Gräddstuvad kycklinglever

Birgitta Höglund's Mat - 27 Aug 19 kl. 07:00

Gräddstuvad lever till höstmiddag Kycklinglever är väldigt billig, god och nyttig mat, men tyvärr lite bortglömd. Den är betydligt mildare än vanlig lever, så den passar bra för nybörjare. Det är stor skillnad på färsk och fryst, så prova det om du har dålig erfarenhet av lever.

Festlig fiskgratäng LCHF

Birgitta Höglund's Mat - 25 Aug 19 kl. 07:00

Festfisk med räkorFoto Mikael Eriksson Kokboksfisk Idag bjuder jag på ett recept från en av mina kokböcker, Gammaldags husmanskost på nytt sätt. Fiskgratäng var en av de mest populära lunchrätterna när jag jobbade som kock. Då var det ofta mjölredning i såsen, men här får du en riktigt LCHF-anpassad gratäng.

Grillade revbensspjäll med coleslaw

Birgitta Höglund's Mat - 23 Aug 19 kl. 07:00

Bästa spjällen Revbensspjäll är bland det godaste kött man kan grilla, tycker jag. Det finns många uppfödare runt om i landet som tar hand om sina grisar på ett riktigt bra sätt, så handla lokalt istället för billigt, importerat. Det är både det mest miljövänliga och djurvänliga sättet att köpa mat, sen gör vi ju så att våra bönder kan fortsätta leva på sitt arbete på samma gång.