Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Grilltips med smak av höst

Birgitta Höglund's Mat - 07 Sep 19 kl. 10:52

Höstgrillning För precis 7 år sen jobbade jag och fotograf Mikael Eriksson intensivt några dagar med bilderna till min grillkokbok. Det blåste 25 sekundmeter och var bara 5 grader varmt några av dagarna, så grillglöden tog sig fint. Men det gjorde jobbet med fotograferingen extra krävande, då vi tog de flesta bilderna utomhus, det var kallt, minst sagt. Klicka på bilden så kan du beställa grillboken på Lumio Förlag. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Matlagningsvideo: Snabblagad kycklinggryta med garam masala

Kostdoktorn - 16 Jan 20 kl. 12:49

Indiskt när det är som bäst! Kokosgrädde tillsammans med indiska kryddor ger denna rätt en exotisk och kryddig smak. Inlägget Matlagningsvideo: Snabblagad kycklinggryta med garam masala dök först upp på Diet Doctor.

Pepparkaksknäcke

Kostdoktorn - 01 Dec 19 kl. 08:25

Fira första advent med spröda fröknäcken som har en härlig smak av pepparkakor. Perfekt till ostbrickan. Serveras bäst med en bit gräddig ädelost.

Cupcakes med kanel og kanelkrem

Passion 4 baking - 04 Oct 19 kl. 14:31

Hei finere lesere, nå er det helg igjen! Den 4. Oktober feirer Svenskene kanelbullens dag.

Tala Smak

Tjuvlyssnat.se - 10 Sep 19 kl. 15:59

Stockholm Middag med arbetskollegorna.Arbetskollega 1: ~25 år : Den här kycklingen smakar konstigt.

Cleandrinks nya smak är Lingon

Gossips.se - 04 Sep 19 kl. 11:57

Dom senaste 2 veckorna har vi sett många influencers fått smaka på Cleandrinks nya smak, detta är alltså företaget som Hugo äger. Nu har han avslöjat att den nya smaken är Lingon, och detta är också den smaken han är mest stolt över. Man kan få tag på den från och med 16 september.

Ben Mitkus har gjort en egen smak för Clean Drink

Gossips.se - 30 May 19 kl. 06:15

Nu har Hugos företag Clean Drink lanserat en ny smak och det är ingen mindre än Ben Mitkus som tagit fram smakerna till den nya drycken. Resultatet blev en smak av Cactus och Lime som kommer att finnas i butikerna om någon vecka. Men det verkar som att Cleans andra ambassadör Annica Englund är lite avundsjuk och vill nu även hon göra en egen smak för Clean.

Vilken Influencer-drink hade ni valt?

Gossips.se - 17 Apr 19 kl. 16:41

Pinchos har låtit 3 influencer göra en varsin dryck och den som får flest röster får ha sin drink på deras meny. Alla drinkarna är alkoholfria och dom influencers som fått vara med i den här tävlingen är Amir, Daniel Paris och Ellen bergström. Amirs drink: Med smak av mango och kokos Daniels drink: Med smak av äpple Ellens drink: Med smak av öl och passionsfrukt.


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Söndagsmiddag – Pepparfläsk med broccoli

Birgitta Höglund's Mat - 12 timmar sedan

Njutbart smakminne Den här rätten lagade min mamma ofta på helgerna när jag var liten, den väcker väldigt goda smakminnen till liv. Hon fick receptet från ett TV-program nån gång i början på 70-talet. Mamma använde bogfläsk, men här har jag använt fläskkarré, det är så mört och gott.

Glutenfria pannkakor med hackade paranötter

Birgitta Höglund's Mat - Igår: 07:00

Lördagsnjutning Passa på att unna dig en riktigt lång och god brunch med nygräddade pannkakor idag. Med mina nötpannkakor blir den ännu lyxigare och mättar riktigt länge inför alla helgaktiviteter. Jag slutade helt med glutenhaltigt mjöl i min mat för över 10 år sen.

Glutenfria små hamburgare med goda tillbehör

Birgitta Höglund's Mat - i förrgår: 07:00

Små burgare till fredagsmyset Hamburgare eller när det gäller minivarianten, sliders, är väl något som de allra flesta gillar. I min tappning blir de ett riktigt gott och nyttigt alternativ till fredagsmyset, vill du inte ha bröd till så är det gott att bara svepa in hamburgaren i ett salladsblad istället. Här hittar du recept på sockerfri chilisås, hamburgerdressing, kålrotspommes, grönkålschips och zucchinisallad.

Grönsakssoppa med korv och pannkakstips

Birgitta Höglund's Mat - 16 Jan 20 kl. 07:00

Soppdag Njut av en riktigt värmande soppa, gjord på gammaldags vis med hemkokt benbuljong. Så lagade våra äldre släktingar soppa ända till för någon generation sen, då buljongtärningen dök upp i butikerna. Att koka buljong på ben med leder från kyckling, vilt, nöt m.

Risotto på blomkål med tomatmajonnäs

Birgitta Höglund's Mat - 15 Jan 20 kl. 07:00

Risotto utan ris Ja, det låter ju kanske lite tokigt att kalla en risotto helt utan ris för just risotto, men du kan ju kalla den blomkålsotto om du föredrar det. Att riva blomkål och blanchera eller steka hastigt har blivit mycket populärt, inte bara bland oss som föredrar mat med färre kolhydrater. Nu finns det också färdigriven blomkål att köpa i välsorterade butikers grönsaksdiskar.

Dillmajonnäs och varm rödbetssallad till stekt fisk

Birgitta Höglund's Mat - 14 Jan 20 kl. 07:00

Smakrika fisktillbehör Idag får du tips på två riktigt goda tillbehör till smörstekt fisk. Dillmajonnäs är en gammal klassiker, men den varma rödbetssalladen är ett lite nyare påfund. Jag har alltid varit väldigt förtjust i rödbetor, både inlagda och kokta, serverade med bara smör och flingsalt.

Stekpannebröd med halloumi och morot

Birgitta Höglund's Mat - 13 Jan 20 kl. 07:00

Matig macka Ibland vill jag ha en smörgås till kaffet eller som tillbehör till en soppa. Då passar det här energirika och lättlagade ”brödet” riktigt bra, det ger både bra tuggmotstånd och har god smak. Till kaffet är det gott att smaksätta med kanel eller kardemumma, men till soppa blir det bäst med bara salt.

Vinterns bästa drink mot förkylningar och tankar om ett friskare liv

Birgitta Höglund's Mat - 12 Jan 20 kl. 06:25

Antioxidantshot Nu närmar vi oss snart Vabruari, den månad på året då de flesta brukar dra på sig förkylningar, som drabbar både små och stora. Passa på att stärka dig inför det som komma skall, med hjälp av min goda drink fylld med motmedel. Blodgrape är en riktigt bra källa till vitamin C och A, till det viktiga kaliumet och andra mineraler och spårämnen.

Lördagsgodis – Bountybollar

Birgitta Höglund's Mat - 11 Jan 20 kl. 06:01

Godis som förr Jag är väldigt glad att mina föräldrar, och många med dem, använde lördagsgodis när jag var liten i början på 60-talet. Jag och min syster fick bara äta godis och dricka läsk på lördagarna, det var liksom helt självklart och inget vi ifrågasatte. Sen att det var en mil till närmsta kiosk underlättade ju saken, det hade nog varit värre om vi bott i ett större samhälle.

Lättlagad kycklinggryta i Crock-Pot eller på spisen

Birgitta Höglund's Mat - 10 Jan 20 kl. 06:43

Mat som klarar sig själv Så här när helgen närmar sig kan det vara skönt att ta till mat som lagar sig i stort sett själv. Gör i ordning den på morgonen om du har en slowcooker, annars blir grytan klar på två timmar på spisen. Jag är väldigt förtjust i alla möjliga långkok, så praktiskt också med både plåtmat och grytor som sköter sig utan passning i ugnen.

Syrlig rödkålssoppa med linser

Birgitta Höglund's Mat - 09 Jan 20 kl. 07:00

Syrlig rödkålssoppa med linserFoto Veronica Kindblad Mättande soppa Idag bjuder jag på ett av mina kokboksrecept, från den senast utgivna av mina 6 kokböcker. Receptet på soppan kommer från Världsmästarboken Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken. Jag skrev den boken tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson, det är fotograf Veronica Kindblad som tagit den vackra bilden här uppe.

Ugnsstekt sill med gräddig löksås

Birgitta Höglund's Mat - 08 Jan 20 kl. 07:00

Husmansfavorit Ugnsstekt sill med löksås hör till mina absoluta favoriter i vår skattkista av svenska husmanskosträtter. Tillsammans med en krämig löksås, med sötman från löken och grädden som harmonierar fint till den salta sillen, blir smaklökarna riktigt lyckliga. Det här är ett praktexempel på både billig och nyttig mat, fet fisk behöver vi äta minst tre gånger i veckan för att få i oss tillräckligt av Omega-3.

Lättlagad husmanskost – Stuvad vitkål

Birgitta Höglund's Mat - 07 Jan 20 kl. 06:37

Vardagsmat Nu börjar vardagen för många efter lite skön julledighet, visst kan det kännas skönt att komma tillbaka till de vanliga rutinerna igen. I början på året är intresset som störst för att hitta tillbaka till en lite sundare livsstil, det märks inte minst på alla besök här på bloggen. Tack till er alla, både ny och gamla bekanta, för att du kommer hit när du söker recept på naturlig mat.

Mandelplättar med hallon

Birgitta Höglund's Mat - 06 Jan 20 kl. 06:54

Helgfrukost Igår delade jag jag med mig av min bästa omelett, det blev ett väldigt välbesökt inlägg, det märks att många uppskattar ägg. Idag får du tips på ännu en lyxig helgfrukost, riktigt näringsrika och goda mandelplättar. Som du kanske läst härinne tidigare så äter jag nästan alltid en enkel nötfrukost, men ibland kan jag lyxa till det med en sån här tallrik.

Min bästa omelett till brunch

Birgitta Höglund's Mat - 05 Jan 20 kl. 06:07

Glad Trettondagsafton Idag får du ett gott brunchtips på en av mina favoritomeletter, så som jag lärt mig att laga den på Kreta. När jag jobbade som kock så gjorde vi alltid fluffiga omeletter, genom att röra hela tiden med stekspaden mot botten av omelettpannan. Men sen några år gör jag oftast mina omeletter på det här viset, där den får ligga helt orörd i pannan tills det är dags att servera den.