Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Här är Redmi Note 11 Pro och Pro 5G

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 22 kl. 14:02

Xiaomi-märket Redmi har nyss presenterat nya telefoner. Toppmodellerna i serien är Redmi Note 11 Pro och Redmi Note 11 Pro 5G. Kanske är det hög tid att sluta använda ”5G” i produktnamn, men det är en annan fråga. Telefonerna har 6,67-tums AMOLED-skärmar med FHD+-upplösning och 120Hz uppdateringsfrekvens. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Garmin introducerar kostsamma smartklockor för äventyrare

Swedroid.se - Allt om Google Android - 01 Jun 23 kl. 11:01

Garmin har introducerat nya kostsamma smartklockor, eller smarta klockor, som delvis riktar sig till äventyrare. Priserna ligger mellan 10 000 – 13 549 kronor. Företaget har presenterat för många nya modeller för att alla rimligen ska kunna diskuteras.

Razer Hammerhead Pro Hyperspeed är inear-lurar för gamers

Feber.se - 31 May 23 kl. 20:30

Inkluderar dongel som förkortar fördröjning av ljudet Razer har släppt en ny version av sina Hammerhead Pro-hörlurar vilka specifikt riktar sig till dem som vill använda inear-lurarna för att lira spel på datorn. Den nya versionen kallas för Hammerhead Pro Hyperspeed och levereras med en USB-C-dongel som skickar ljudet trådlöst på 2,4GHz-bandet mellan datorn och hörlurarna. Detta ska göra att latensen sjunker från 60ms till 40ms jämfört med om man hade kopplat hörlurarna via Bluetooth till datorn.

Vi kan få se flera nya Mac-datorer under WWDC

Feber.se - 31 May 23 kl. 17:00

En MacBook Air på 15 tum tackar vi inte nej till Apples stora presentation på WWDC kan bli rekordlång, det tror åtminstone Mark Gurman. I en tweet skriver han att Apple kommer att fokusera på tre olika saker under sin presentation: nya Mac-datorer, nya uppdateringar för sina operativsystem och sitt nya AR/VR-headset. Vad gäller nya Mac-modeller är det fortfarande oklart vad vi kan få se på måndag, men en enhet som det har ryktats om länge är en MacBook Air med en större 15-tums skärm, vilket skulle kunna vara en storsäljare för Apple då det säkert finns en del användare som vill ha den större skärmen som går att hitta i MacBook Pro utan att betala Pro-priser.

Galaxy S23 Ultra är den populäraste Android-telefonen

Feber.se - 30 May 23 kl. 17:30

Samsungs senaste flaggskepp säljer bra Samsungs Galaxy S23 Ultra var den populäraste Android-telefonen under Q1 2023 – men inte populärare än iPhone 13, iPhone 14, iPhone 14 Pro eller iPhone 14 Pro Max. Enligt Canalys siffror lyckades marknaden för smartphones som kostade över 500 dollar faktiskt växa med 4,7 procent jämfört med föregående år. Smartphonemarknaden i stort krympte dock med över 13 procent.

Microsoft fixar kameran på Surface Pro X

Feber.se - 30 May 23 kl. 16:30

Men inte helt och hållet Kameran i Microsofts Surface Pro X slutade mystiskt att fungera förra veckan. Microsofts ska dock ha varit hyfsat snabba och fixat den speciella mjukvarubuggen, som troligtvis har något att göra med klockan och datumet på enheter. "Microsoft implementerar en viktig felsökningsåtgärd för att minska problemet på de mest påverkade Windows-enheter.

Belkin släpper powerbank med snabbladdning för Apple Watch

Feber.se - 26 May 23 kl. 09:00

Samtidigt som den laddar en iPhone Belkin har visat upp en ny powerbank med vilken det är möjligt att snabbladda både en Apple Watch och en iPhone samtidigt. Belkins "BoostCharge Pro" har ett batteri på 10.000mAh och kan trådlöst snabbladda de Apple Watch-modeller som har stöd för det med 7.

Var Final Cut Pro på iPad värd väntan?

Feber.se - 24 May 23 kl. 19:00

Det verkar som det Igår släpptes äntligen Final Cut Pro för iPadOS, men frågan är om den var värd väntan? Kort sagt verkar det som att Apple levererat. Den största bristen verkar dock vara att appen inte har stöd för redigering från extern lagring, vilket innebär att en iPad med exempelvis 128 GB lagringsutrymme kan fyllas rätt fort eftersom videoklipp sparas i Final Cut-biblioteket samt ligger kvar på sin ursprungliga plats.

Mobvoi lanserar smartklockan TicWatch Pro 5 – först ut med Qualcomms bästa chipp

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 May 23 kl. 19:20

Mobvoi har introducerat Wear OS-smartklockan TicWatch Pro 5. Enheten är först att erbjuda Qualcomms bästa chipp för smartklockor, Snapdragon W5+ Gen 1. En laddning ska ge upp till 80 timmars (3,3 dygn) batteritid vid normalanvändning.

Samsungs Galaxy Watch 6 Classic läcker

Feber.se - 24 May 23 kl. 17:15

Den klassiska vridbara boetten återvänder Så här kommer sannolikt Samsungs kommande Galaxy Watch 6 Classic att se ut, enligt OnLeaks. Den kanske största nyheten skulle i sådant fall vara att den vridbara boetten, som funnits på tidigare Samsung-klockor, skulle göra en comeback efter att ha varit borta någon generation. Vad gäller namnet så verkar det som att klockan är en sorts uppföljare till förra årets Galaxy Watch 5 Pro, trots namnbytet till "Classic".

Kameran på Surface Pro X har slutat fungera

Feber.se - 24 May 23 kl. 15:15

Verkar vara någon slags datumbugg Flera användare av Surface Pro X uppger på både Reddit och i Microsofts forum att kameran på deras Surface-laptops inte längre fungerar. The Verge bekräftar att kameran på flaggskeppsmodellen i Microsofts Surface-serie har slutat fungera även för dem. Microsoft har än så länge inte kommenterat varför det inte längre går att göra videosamtal med Surface Pro X eller något annat som har med kameran att göra.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Garmin introducerar kostsamma smartklockor för äventyrare

Swedroid.se - Allt om Google Android - 01 Jun 23 kl. 11:01

Garmin har introducerat nya kostsamma smartklockor, eller smarta klockor, som delvis riktar sig till äventyrare. Priserna ligger mellan 10 000 – 13 549 kronor. Företaget har presenterat för många nya modeller för att alla rimligen ska kunna diskuteras.

Rapport: Främsta anledningen Androidanvändare byter till Iphone

Swedroid.se - Allt om Google Android - 01 Jun 23 kl. 10:21

En studie genomförd av CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) i Chicago försöker ge klarhet i varför Androidanvändare byter till Iphone. Rapporten tycks specifikt avse den amerikanska marknaden. Vissa kunde inte förklara varför de bytte operativsystem annat än att de bara ville prova något nytt.

Tredjepartsappar för Reddit ligger dåligt till efter API-förändringar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 01 Jun 23 kl. 10:00

Utvecklaren av Apollo, en populär tredjepartsapp för Reddit, säger i ett inlägg att Reddits nya avgifter för att få använda företagets API är orimligt höga och inte baserade på verkliga omständigheter. Enligt inlägget kostar det 12 000 dollar att göra 50 miljoner API-anrop. Apollo gjorde sju miljarder anrop förra månaden, vilket skulle innebära en månadskostnad på 1,7 miljoner dollar och en årskostnad på cirka 20 miljoner dollar.

Nothing Phone 2 har större skärm på 6,7?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 01 Jun 23 kl. 09:30

Nothing har bekräftat att sommarens Phone 2 erbjuder en större skärm på 6,7 tum. I samband med tillkännagivandet att uppföljaren har ett mindre koldioxidavtryck skriver nämligen tillverkaren att skärmstorleken utökats med 0,15?. Företaget har tidigare berättat att batterikapaciteten ligger på 4700mAh.

Materialkostnaden för Samsung Galaxy S23 Ultra uppskattas till $469

Swedroid.se - Allt om Google Android - 01 Jun 23 kl. 09:11

Enligt Counterpoint Research är materialkostnaden för Samsung Galaxy S23 Ultra 469 dollar. Med dagens växelkurs motsvarar summan 5095 kronor. Materialkostnaden avser modellen med 8GB RAM och 256GB lagring.

Google slutar uppdatera ursprungliga Chromecast

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 May 23 kl. 09:17

Snart tio år gamla Chromecast har officiellt slutat få uppdateringar. Google skriver på en supportsida att stödet för första generationens Chromecast upphört, vilket innebär att enheten inte längre kommer få mjukvaru- eller säkerhetsuppdateringar, samt att kunder inte längre är berättigade till teknisk support. Första Chromecast presenterades i juli 2013 och blev en dundersuccé tack vare att HDMI-stickan kunde göra vilken tv som helst smart för ett relativt lågt pris.

På tiden: Google kan börja visa väderprognoser i fristående app

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 May 23 kl. 09:02

Googles väderapp är på väg att få en ny Material You-baserad design som eventuellt erbjuder ett mörkt tema. En större nyhet är att Google eventuellt kommer börja visa sina väderprognoser i en fristående applikation. Fördelen vore i så fall att användare slipper krångla med att lägga ut en genväg till väderappen på hemskärmen.

Google Pixel Watch 2 sägs erbjuda Snapdragon istället för Exynos

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 23 kl. 20:55

Google introducerade sin första smartklocka i höstas: Pixel Watch. Enligt rykten kommer vi få se uppföljaren Pixel Watch 2 i samband med lanseringen av Pixel 8 i höst. Första Pixel Watch drivs av Exynos 9110 – ett chipp som vid lanseringen av klockan var drygt fyra år gammalt.

Xiaomi 13 Ultra kan få ett europeiskt pris kring 1300 euro

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 23 kl. 16:39

Xiaomi 13 Ultra kommer få ett europeiskt pris kring 1300 euro, enligt webbutiker som redan lagt upp produktsidor för telefonen. Med dagens växelkurs motsvarar priset cirka 15 150 kronor. Priset avser upplagan med 12GB RAM och 512GB lagringsutrymme.

Ledande AI-forskare varnar om utrotning i koncist uttalande

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 23 kl. 15:54

En mängd ledande AI-forskare och framstående personer har tillsammans gjort ett kärnfullt uttalande angående riskerna med AI. Några av forskarna som ställt sig bakom uttalandet, vilket bara innehåller 22 ord, är Google DeepMind-chefen Demis Hassabis, OpenAI:s vd Sam Altman, samt Geoffrey Hinton and Youshua Bengio som vann Turingpriset 2018 för deras arbete inom artificiell intelligens. Uttalandet menar att det bör vara en global prioritet att minska och motverka risken för utrotning genom AI på samma sätt som andra samhällsrisker likt pandemier och kärnvapenkrig.

Här är de populäraste mobilerna som kostar minst 500 dollar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 23 kl. 15:21

Canalys har listat de 15 mest populära mobilerna i toppskiktet under årets inledande kvartal. Kriteriet för att ingå i statistiken är ett pris på minst 500 dollar. Apple dominerar genom att stå för de fyra mest levererade telefonerna i prissegmentet: Iphone 14 Pro Max, Iphone 14 Pro, Iphone 14 och Iphone 13.

MediaTeks nästa flaggskeppschipp påstås erbjuda ovanlig CPU-konfiguration

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 23 kl. 09:55

MediaTeks nästa flaggskeppschipp, företagets motsvarighet till kommande Snapdragon 8 Gen 3, påstås erbjuda en ovanlig processor som helt hoppar över de små kärnorna. Snapdragon 8 Gen 2 har exempelvis en ensam Cortex-X3-kärna, två Cortex-A715, två Cortex-A710 och tre små Cortex-A510-kärnor. Dimensity 9300 sägs erbjuda hela fyra högpresterande Cortex-X4-kärnor och därefter rätt och slätt fyra Cortex-A720-kärnor – inget mer.

WhatsApp kommer få skärmdelning

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 23 kl. 09:21

WhatsApp kommer få en funktion som gör att användare kan dela innehållet på skärmen med motparten under videosamtal. Vissa som kör betaversion 2.23.

Generativ AI är på väg till dataspel, möjliggör improviserade samtal med karaktärer

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 23 kl. 09:01

Nvidia har visat upp generativ AI för dataspel som gör att spelare kan ha improviserade röstsamtal med icke-spelbara karaktärer. Istället för att välja mellan 3–5 fördefinierade fraser i NPC-konversationer och få ett fördefinierat svar som i dagens spel, ska alltså tekniken möjliggöra fria samtal i realtid via headset. När chattbottar kommer integreras i dataspel har bara varit en tidsfråga.

Arm tillkännager snabbare och mer energieffektiva processorkärnor

Swedroid.se - Allt om Google Android - 29 May 23 kl. 10:34

Arm designar arkitekturen för chippen som driver de flesta av våra mobiler och surfplattor. Företaget har nu introducerat Cortex-X4 som erbjuder 15 procent högre prestanda och 40 procent högre energieffektivitet jämfört med ”förra årets Androidflaggskepp”. Nya kärnorna Cortex-A720 och A520 är 20 procent respektive 22 procent mer energieffektiva än sina föregångare, vilket kan leda till bättre batteritid i mobiler.