Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från UNDERBARACLARA

Hanne Kjöller nominerad till bokpris

UNDERBARACLARA - 14 Nov 13 kl. 17:07

Hanne Kjöller har nominerat till Stora fackbokspriset för sin omdebatterade bok ”En halv sanning är också en lögn”. Priset, som delas ut av Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse, har en prissumma på 125 000 kronor och är Sveriges största fackbokspris. De övriga nominerade är Carl-Johan Malmberg för ”Stjärnan i foten – dikt och bild, bok [... Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Kjöller efter #metoo: ”Rädd för en kultur där lättkränkta sätter tonen”

Nyhetspressen - 29 Nov 17 kl. 23:23

Cissi Wallin och Hanne Kjöller möttes i Aktuellt.

Kjære

Bokbloggar - 19 Nov 17 kl. 14:46

Elaine och Sarah Thjulnder vann priser på Direct Selling sweden galan

Gossips.se - 12 Nov 17 kl. 08:38

Igår var det dags för årets Direct Selling sweden galan som hölls på Grand Hotel i Stockholm. Elaine var nominerad i kategorin "Årets kvinnliga entreprenör" och hon vann i sin kategori där vinsten var 25 tusen. En annan som var nominerad var Sarah Tjulander och hon var nominerad för företaget "Nu Skin" som hon jobbar för och hon vann i sin kategori ihop med kollegan Filip Billström.

Azure window – en gång nominerad till världens åttonde underverk, har nu rasat

Freedomtravel - 21 Mar 17 kl. 06:00

I samarbete med casinotopplistan Idag presenterar vi ett gstinlägg av Julia Johannesson, som berättar om Azure Window, som nyligen rasade och störtade i havet … Azure Window (även kallad Dwejra Window) är en 28 meter hög naturlig kalkstensbåge som gick att hitta på den västra delen av Gozo, en ö som tillhör Malta. Under flera år […] Inlägget Azure window – en gång nominerad till världens åttonde underverk, har nu rasat dök först upp på FREEDOMtravel Reseblogg.

Therese Lindgren nominerad i Nickelodeon Kids Choice

Gossips.se - 19 Feb 17 kl. 09:52

Nu har Nickelodeon släppt dom nominerade i Nickelodeon Kids Choice och både Therese Lindgren och Zara Larsson är nominerade. Therese är nominerad i kategorin "Sveriges favoritvloggare" och Zara är nominerad i kategorierna "Bästa internationella musikstjärna" och "Sveroges favoritstjärna" Om ni vill rösta så kan ni göra det HÄR.

Planerar en svensk-norsk rullskidbana

Nyhetspressen - 10 Feb 17 kl. 16:27

Så ska Kjölen sportcenter bli en året runt-anläggning.

Nya framgångar för Diana Halldén

Nyhetspressen - 31 Jan 17 kl. 22:59

VM-guld i november, nu är Diana Halldén nominerad till Folkets Pris. Prisutdelning är vid Kampsportsgalan den 25:e mars..

En man som heter Ove fick två Oscars-nomineringar

Feber.se - 24 Jan 17 kl. 13:40

"Bästa utländska/icke– engelskspråkiga film" och "Bästa smink" Hannes Nyholms film En man som heter Ove lyckades bli Oscars-nominerad i kategorierna "Bästa utländska/icke– engelskspråkiga film" och "Bästa smink". Detta är Sveriges första Oscars-bidrag som lyckas bli nominerad i "Bästa utländska/icke– engelskspråkiga film"-kategorin sedan 2004. I kategorin "Bästa smink" tävlar Ove med Suicide Squad och Star Trek Beyond.

En man som heter Ove nominerad till en Oscar

Kulturbloggen - 24 Jan 17 kl. 14:34

”En man som heter Ove” i regi av Hannes Holm medRolf Lassgård i huvudrollen är nomiernad till en Oscar i kategorin bästa utländska film. Filmen är baserad på Helsingborgsförfattaren Fredrik Backmans succéroman med samma namn. Det är första gången påtretton år en svensk film blir nominerad för bästa utländska film.

Operan Carmen från Dalhalla nominerad till internationellt pris

Kulturbloggen - 17 Jan 17 kl. 10:12

Operan Carmen från Dalhalla nominerad till internationellt pris. Föreställningen är nominerad till Event Cinema Association (ECA) Awards 2017 i kategorin ”Best Content Provider”. Bakom den nominerade livesändningen från Dalhalla i augusti 2016 ligger det svenska produktionsbolaget All We Need Is Live.


Fler inlägg från UNDERBARACLARA

[PLUS] Spännande och magisk anime

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:15

Två tonåringar länkas samman på ett magiskt vis och byter kroppar med varandra.

[PLUS] Klaustrofobiskt drama

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:09

Dysfunktionella familjeband och surrealistiska målningar är framträdande inslag i det här polska...

[PLUS] Livfull skildring av Lenins resa

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:00

 Lenin var nog ­aldrig i länet, tror Folkbladets Mats Rosin som läst Catherine Merridales ”Lenins...

Skrapade i tv – storvinst till Bolidenbo

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 11:36

I morse blev det vinst till Bolidenbon Hamdi Al Hashedi, som kom till Sverige tillsammans med fru och barn för ett år sedan. För ett år sedan kom Hamdi Al Hashedi till Sverige. Tillsammans med fru och son hade de tagit sig från Jemen och Syrien, och bor nu i Boliden utanför Skellefteå.

Hon är universitetets nya biträdande rektor

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:55

Det är Anna Lindqvist som är lektor vid institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap som är Umeå universitets nya biträdande rektor. – Det ska bli väldigt spännande att vara med och leda och utveckla en så fantastisk verksamhet som Lärarhögskolan.

Dubbla Jonasson i Tegs SK

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:50

Tegs SK meddelar via ett pressmeddelande att man förlänger kontraktet med forwarden Victor Jonasson. Han får sällskap av brorsan Alexander som ansluter från Björklövens J20-lag. – Alexander är en teknisk lirare som gillar att utmana och vi hoppas att han kan fortsätta att producera även på seniornivå.

Brr: så mycket ska påskvädret pendla

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:38

I morgon börjar påsken och det kommer att bli en omtumlande påsk enligt SMHI – vädermässigt. Längs kusten kommer temperaturen i länet hålla sig runt nollstrecket på dagarna. Men temperaturen kommer att sjunka till -8 grader natten mellan skärtorsdagen och påskafton.

Klart: Här är projekten som får naturvårdsbidrag

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:33

52 friluftslivs- och naturvårdsprojekt i Västerbotten får i år dela på 2,1 miljoner kronor. Det står klart när Länsstyrelsen i Västerbotten nu meddelar vilka som får Lona-bidrag. Det är 34 pågående och 18 nya projekt som får stöd från Lona, Lokala naturvårdssatsningen, som fördelas av Länsstyrelsen i Västerbotten.

[PLUS] Klart: Lövenforwarden får inte förlängt

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:19

En säsong i Björklöven. Nu får Joakim Högberg leta ny klubb. - Det är som det är, säger forwarden.

Västerbotten har flest höns i norra Sverige

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:08

Påsken står runt hörnet och då är det, som på andra svenska högtider, äggätardags. Då kan man undra varifrån äggen kommer. Till årets påskägg kommer hönan innan ägget, i alla fall i Västerbotten, som har flest höns av alla de fyra nordligaste länen.

[PLUS] Måste köra 130 mil för att hämta postpaketet

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:00

Köra 130 mil enkel väg för att hämta ett paket.

[PLUS] ”Vi har ansvar mot avsändaren”

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:00

Det säger Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord.

[PLUS] Ekonomisk kris för konkurrenten

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:26

Sundsvall Hockey måste få in minst en miljon kronor innan månadsskiftet för att rädda föreningen,...

Umeåspelare på landslagsläger

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:24

P16- och P17-landslaget har kallat till Future Team-läger – med Umeå-inslag. Tre Umeåspelare och en Sunnanålirare är kallade till de respektive lägren. P17-landslaget samlas på Bosön den 19-21 april och där är Umeå FC Akademi-duon William Schultz och Ville Norrman samt Sunnanås Lucas Lindfors bland de 29 kallade spelarna.

Så gick L:s experiment att hitta nya politiker

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:19

Liberalerna i Västerbotten genomförde en valprocess med öppna nomineringar till de olika val. Har du någonsin funderat på att bli riksdagsledamot? Den frågan ställdes av Liberalerna till alla västerbottningar.