Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Har MediaTek Dimensity 9000 högst processorprestanda bland systemkretsar för Android? - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Har MediaTek Dimensity 9000 högst processorprestanda bland systemkretsar för Android?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Jan 22 kl. 11:51

De tre senaste och snabbaste systemkretsarna för Android är Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, Samsung Exynos 2200 och MediaTek Dimensity 9000. Snapdragon 8 Gen 1 sitter redan i telefoner, medan Exynos 2200 kommer debutera genom Galaxy S22-serien om lite drygt två veckor. MediaTek Dimensity 9000 är ett 4nm-chipp som inte har släppts än. Enligt ett preliminärt benchmark delat av Ice Universe på Twitter kan MediaTeks systemkrets ha högst processorprestanda av trion. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

OnePlus släpper Nord 2T 5G och Nord CE 2 Lite 5G

Feber.se - Igår: 12:00

Kostar 4690 respektive 3490 kronor OnePlus lanserade under gårdagens tre nya produkter från Nord-serien, varav två nya telefoner: OnePlus Nord 2T 5G och OnePlus Nord CE 2 Lite 5G. OnePlus Nord 2T 5G är helt enkelt en uppgraderad OnePlus Nord 2. Den har samma 80 W SUPERVOOC-snabbladdning som först kom till OnePlus 10 Pro, ett MediaTek Dimensity 1300-chipset och en ny frontkamera med 32-megapixlar.

Apple inte längre världens högst värderade företag

Feber.se - 12 May 22 kl. 10:15

Saudi Aramco värderas nu högre Efter den senaste tidens kursfall inom techsektorn är Apple nu inte längre världens högst värderade företag. Energisektorn har dock gått framåt den senaste tiden, något som har gynnat det saudiska oljebolaget Saudi Aramco som nu räknas som världens högst värderade företag. Apples börsvärde är efter kursfallet 2,37 biljoner dollar medan Saudi Aramcos värdering nu ligger på 2,43 biljoner dollar skriver CNN.

Rykte: OnePlus 10 Ultra släpps senare i år med Snapdragon 8 Gen 1+

Swedroid.se - Allt om Google Android - 04 May 22 kl. 12:41

OnePlus har hittills bara presenterat 10 Pro men enligt rykten kommer Pro-modellen att få syskon senare i år. För några veckor sedan diskuterades OnePlus 10 och ett nytt rykte nämner OnePlus 10 Ultra. Yogesh Brar påstår att telefonen är i testfasen och att den kommer förtjäna sitt epitet genom bättre kameror och ett snäppet snabbare chipp i form av Snapdragon 8 Gen 1 Plus.

Android 13 stänger eventuellt ned appar mindre aggressivt

Swedroid.se - Allt om Google Android - 20 Apr 22 kl. 10:29

Ett problem med många Androidtelefoner är att appar ibland stängs ned i bakgrunden, även de som ska fortsätta köras. Detta är mindre användarvänligt då vissa appar måste ges undantag från batterioptimeringar för att inte råka stängas ned, exempelvis träningsappar. En annan lösning som är mindre optimal är att appen visar en permanent avisering för att hindra att den stängs ned.

Samsung påstås använda MediaTek-chipp för Galaxy S23

Swedroid.se - Allt om Google Android - 06 Apr 22 kl. 14:00

Enligt Business Korea planerar Samsung att använda MediaTek-chipp för kommande Galaxy S22 FE. Rapporten hävdar att Samsung rentav kommer utrusta Galaxy S23 med systemkrets från MediaTek, men endast i Asien. Samsung har hittills bara använt MediaTek-chipp för vissa telefoner i budgetklassen.

Rykte: Grundspecifikationerna för OnePlus Nord 2T

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 Mar 22 kl. 09:00

En av de nya telefonerna OnePlus förväntas lansera senare i år är Nord 2T. Ett tidigare rykte påstod att mobilen kommer presenteras kring månadsskiftet april/maj. En handfull specifikationer har nu tagits upp av Yogesh Brar.

Samsung kanske släpper lur med Dimensity 9000

Feber.se - 21 Mar 22 kl. 11:00

MediaTeks flaggskeppschip MediaTek släppte sitt chip Dimensity 9000 som är företagets flaggskeppschip tänkt att sitta i riktigt påkostade telefoner, vi har redan sett chippet i exempelvis Oppo Find X5 Pro, men de senaste ryktena säger att Samsung kommer att använda chippet i en kommande lur. Enligt läckaren "It's Fat" på plattformen Weibo verkar alltså Samsung vara redo att använda Dimensity 9000 i en av sina lurar, i inlägget säger "It's Fat" också att enheten ska få ett batteri på 4500 mAh och ett pris på mellan 470 och 630 dollar. Vilken modell chippet kan hamna i är än så länge oklart, men inlägget gissar på att det kan vara aktuellt i en Galaxy A53 Pro, vilket skulle innebära att Samsung för första gången släpper en A-modell med "Pro" i namnet.

Rykte om OnePlus Nord 3 nämner 120Hz uppdateringsfrekvens

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 Mar 22 kl. 08:56

OnePlus Nord 2 presenterades i juli förra året. Nu har det börjat trilla in rykten om uppföljaren Nord 3. Enligt Digital Chat Station på Weibo har telefonen utrustats med en 6,7-tums AMOLED-skärm med FHD+ och 120Hz uppdateringsfrekvens.

Twitter gör det jobbigare att använda kronologiskt flöde

Feber.se - 11 Mar 22 kl. 08:30

Än så länge bara på iOS I sin senaste ändring gör Twitter det snäppet svårare att använda kronologiskt flöde som standard. Nu får användare svepa mellan "Hem" och "Senaste Tweets", istället för att kunna välja vilket flöde de alltid ser genom den skimrande ikonen högst upp i högra hörnet. "Hem" kommer att öppnas som standard, "Senaste Tweets" är det kronologiska flödet.

Fairphone 2 får officiell Android 10-uppdatering

Feber.se - 09 Mar 22 kl. 17:30

Telefonen släpptes 2015 Fairphone har precis skickat ut en uppdatering till Android 10 till sen sju år gamla telefon Fairphone 2. Telefonen lanserades först med Android 5.1 Lollipop.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Rykte: Google Pixel Watch har stödprocessor och högst minne för Wear OS

Swedroid.se - Allt om Google Android - 12 timmar sedan

Förra veckan påstod 9to5Google att Pixel Watch erbjuder fyra år gamla chippet Exynos 9110. En andra, separat källa ska nu ha bekräftat uppgiften. Att systemkretsen inte är den senaste kan i bästa fall vägas upp av den stödprocessor klockan sägs erbjuda.

Snapdragon 7 Gen 1 ger förbättringar i mellansegmentet, bygger på 4nm

Swedroid.se - Allt om Google Android - 13 timmar sedan

Qualcomm har presenterat första chippet i 7-serien som använder det nya namngivningsformatet. Snapdragon 7 Gen 1 är ett kompetent chipp på pappret som för förbättringar till mellansegmentet. Tillverkare som Xiaomi, Oppo och Honor har bekräftat att de kommer släppa mobiler med systemkretsen.

Qualcomm introducerar Snapdragon 8+ Gen 1, är snabbare och mer strömsnålt

Swedroid.se - Allt om Google Android - 13 timmar sedan

Qualcomm har presenterat en uppgraderad variant av sin snabbaste systemkrets. Snapdragon 8 Plus Gen 1 kommer sitta i toppmodeller senare i år. Både Asus och Osom har redan bekräftat att de kommer använda chippet, i ROG Phone 6 respektive i Osoms debutmobil.

Google nu femte största smartphonetillverkaren i USA

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 11:47

Hur stort är egentligen Google på hemmaplan när det gäller smartphones, sex år efter starten med Pixel-serien? En rapport från Canalys visar att Googles marknadsandel för all del vuxit kraftigt tack vare Pixel 6 men fortfarande är försvinnande liten. Canalys rapporterar att Googles marknadsandel i USA under årets första kvartal bara var 3 %, vilket innebär en årlig tillväxt på 380 %.

Här är true wireless-hörlurarna OnePlus Nord Buds

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 19:20

Nord Buds är första hörlurarna i Nord-serien från OnePlus. Precis som de övriga Nord-produkterna som lanserats under dagen blir Nord Buds tillgängliga 24 maj. Priset ligger på 599 kronor.

OnePlus Nord CE 2 Lite lanseras i Sverige

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 18:07

Utöver Nord 2T har OnePlus även lanserat budgetmobilen Nord CE 2 Lite på svenska marknaden. Lite-modellen blir tillgänglig 24 maj för 3490 kronor, med minneskonfigurationen 6GB och 128GB. För 3500 kronor erbjuds en 6,59-tums LCD med 1080 x 2412 pixlar, bildförhållandet 20:9 och 120Hz uppdateringsfrekvens.

OnePlus introducerar Nord 2T, säljstart 24 maj

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 17:43

OnePlus har nu i eftermiddag lanserat mellanklasstelefonen Nord 2T som börjar säljas i Sverige 24 maj. Enheten erbjuder samma snabba 80W-laddning över kabel som OnePlus 10 Pro. Batteriet har en kapacitet på 4500mAh.

Nu går det att radera bilder i album i Google Photos

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 11:30

En av de märkliga egenheterna i Google Photos har varit att Androidappen inte låter användare radera bilder och videor som visas medan de bläddrar i album. Istället har vi behövt leta rätt på bilderna från huvudvyn och radera därifrån. Nu går det till sist att radera bilder som öppnas i album, men det fungerar bara i privata, icke delade album.

Spotify vill att företag ska ge anställda abonnemang som förmån

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 11:07

Spotify hoppas att företag ska börja ge sina anställda Spotify-abonnemang som anställningsförmån, en satsning utvecklaren kallar ”Spotify for Work”. I sitt pressmeddelande menar Spotify att musik och poddar inte bara är till för underhållning, utan även är bra för att fokusera, varva ned och för inlärning. Först ut med Spotify for Work är ett företag kallat Accenture som kommer erbjuda Spotify till anställda i Sverige, Lettland och Litauen.

Allt fler långvariga prenumeranter säger upp Netflix

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 10:43

Netflix tappade 200 000 prenumeranter under årets första kvartal och befarar att bli av med två miljoner kunder under andra kvartalet. Enligt en analys från Antenna har Netflix dessutom i större utsträckning börjat bli av med långvariga, trogna kunder. Alldeles i början av året stod kunder som varit prenumeranter i minst tre år för bara fem procent av uppsägningarna, medan samma grupp utgjorde 13 procent av uppsägningarna sett till hela första kvartalet.

Google puffar för Androids säkerhet i reklamfilm

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 May 22 kl. 11:59

Google har ökat satsningen på Androids säkerhet och integritet senaste åren, kanske inte minst för att matcha Apple. Operativsystemet har fått en mängd nya säkerhets- och integritetsrelaterade finesser. Kommande Android 13 erbjuder dessutom en ny inställningskategori som förenar alla inställningar som berör säkerhet och integritet.

Fullspäckade Vivo X80 Pro lanseras globalt, kommer till Europa

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 May 22 kl. 11:23

BBK-företaget Vivo har lanserat flaggskeppet X80 Pro globalt. Telefonen kommer släppas i Europa och erbjuder kraftfulla komponenter. Skärmen på 6,8 tum är så gott som fullspäckad med 1440 x 3200 pixlar, AMOLED-teknik, 120Hz uppdateringsfrekvens, 300Hz samplingsfrekvens och 1500 nits.

YouTube Music-appen för Wear OS låter användare strömma över Wi-Fi eller LTE

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 May 22 kl. 10:56

Rubriken säger egentligen allt: YouTube Music-appen för Wear OS låter nu användare strömma musik över Wi-Fi eller LTE, oberoende av smartphone. Även om funktionen borde ha funnits från början är det en välkommen nyhet. De som har en Wear OS-klocka med LTE kan alltså strömma musik via YouTube Music utan mobil och utan att behöva förlita sig på offline-spellistor.

Fler börjar få fram nya designen av Play Store på webben

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 May 22 kl. 10:42

Den nya designen av Play Store på webben är nu på väg ut till fler användare. Att Google är i färd att modernisera webbutiken uppdagades redan i höstas, men få har hittills haft tillgång till nya layouten. Designen är mer i linje med Play Store för mobiler och surfplattor.

Pebble-grundaren vill verkligen ha en liten Androidtelefon

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 May 22 kl. 19:52

Pebble-grundaren Eric Migicovsky, som nyligen gav sin syn på varför Pebble misslyckades, vill verkligen ha ett litet Androidflaggskepp. Så pass att han skapat hemsidan smallandroidphone.com där han efterlyser en Android med samma storlek som Iphone Mini.