Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Helgfrågan v.34 - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Helgfrågan v.34

Bokbloggar - 27 Aug 21 kl. 17:51

”Nu var det dags för helg igen och denna veckan handlar helgfrågan om nyupptäckta favoritförfattare. Har du upptäckt någon ny favoritförfattare? Jag är inte helt säker men jag antar att vi då pratar om de böcker vi har läst i år. Jag utgår ifrån det i alla fall och då skulle jag nog vilja påstå att Camilla Sten har seglat upp på listan. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Helgfrågan vecka 38 / 2021

Bokbloggar - 24 Sep 21 kl. 19:45

”Det blir enkelt att svara på Helgfrågan denna gång då det är Bokmässan Mia undrar över, och även om jag bor i en stad där det bara skulle ta sig ca 1 timme att resa ner till bokmässan från, så har jag inte en tanke på att i år att åka dit. Sen hade jag faktiskt inte en aning om att man kan köpa en playbiljett och se hemma i soffan, så det har jag ju inte gjort, men kanske ändrar mig då jag får fundera lite över det, det kostar ju lite mycket men man har ju året ut på att se på det man vill se … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

Helgfrågan v. 38

Bokbloggar - 23 Sep 21 kl. 17:00

”Helgfråga från Mias bokhörna . Det är bokmässa i Göteborg. Helgfrågan lyder: Nu är det bokmässa i Göteborg.

lockande omslag – helgfråga

Bokbloggar - 16 Sep 21 kl. 18:29

”London in Bloom (2020) . jag kan köpa en bok bara för att det finns påfågel på omslaget. Mias Helgfråga Hur ska ett omslag se ut för att locka dig?

Helgfrågan vecka 36 / 2021

Bokbloggar - 10 Sep 21 kl. 20:32

”Denna gång undrar Mia i helgfrågan , vilket sidantal i en bok vi tycker är mest optimalt, Jag har faktiskt inte riktigt något bra svar på det, för det beror som helt på, ibland går en bok med många sidor snabbt att läsa som Pestens tid / The Stand av Stephen King som bara tog ett par dagar, medans The way of kings av Branson Sanderson med över 1000 sidor tog nästan en hel månad att läsa, fast bägge, även om den senare var bra, så hade den lite trögare partier som gjorde att det var svårt att läsa den. Så det beror mest på om språket flyter på och handlingen är sådan … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

Helgfrågan v. 36

Bokbloggar - 09 Sep 21 kl. 17:00

”Helgfråga från Mias bokhörna . Tjocka eller tunna böcker? Helgfrågan lyder: Vilket sidantal är bäst tycker du?

Helgfrågan v. 35

Bokbloggar - 02 Sep 21 kl. 17:00

”Helgfråga från Mias bokhörna . Nu får vi nog acceptera att hösten är här. Helgfrågan lyder: September är en höstmånad.

Helgfrågan vecka 34 / 2021

Bokbloggar - 27 Aug 21 kl. 18:01

”Mia undrar i Helgfrågan : Har du upptäckt någon ny favoritförfattare? Jag har sen tidigare läst några av Matt Haigs barnböcker med jultema och gillat dem, så jag har länge känt att jag behövde prova och läsa något han skrivit till en vuxnare publik, och inte för så länge sen föll valet på Historieläraren, som jag gillade speciellt med den lite fantastik,känslan det blev med den plus att den var rätt lättläst (vill ju inte ha det för tillkrånglat i språket när jag läser) så jag är definitivt inne på att testa flera av hans romaner, så jag skulle nog kunna … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

Helgfrågan v. 34

Bokbloggar - 26 Aug 21 kl. 17:00

”Då är det snart helg igen och vi startar den med en liten Helgfråga, ni kan läsa frågorna i förväg, finns en flik här ovan som heter Helgfrågan. Har du upptäckt någon ny favoritförfattare? Jag har inte läst så många nominerade till Årets bok men en jag läst är Emma Hambergs bok, Jag måste säga att den var väldigt underhållande, jag har läst en tidigare bok av Emma som heter Badaren.

Helgfrågan – semesterläsning

Bokbloggar - 22 Aug 21 kl. 17:28

”Mia har en ny bild till Helgfrågan från och med den här helgen och man kan dessutom se en lista över kommande helgfrågor hos henne. Jag gillar båda nyheterna! Jag har jobbat en vecka nu och befinner mig i någon slags mental chock.

läst i sommar – helgfråga

Bokbloggar - 19 Aug 21 kl. 17:04

”Några trevliga biblioteksböcker som jag har berättat om. Mias Helgfråga Vad har du läst för böcker på semestern? undrar Mia i Helgfrågan v 33 … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.


Fler inlägg från Bokbloggar

Hett i hyllan vecka 39 / 2021

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:17

”Så här skriver Monika om Hett i hyllan Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag.

Bokrecension: Till de döda

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:01

”Stort tack till Piratförlaget för recensionsexemplaret! TILL DE DÖDA EMMA ÅNGSTRÖM ?????, 4/5 Han ska vara borta i drygt en vecka.

Oväntat fin läsning

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 12:16

”Tre månader har gått sedan Mammas lilla prins kom ut och jag får väl erkänna att jag hoppat på lite mer mediabevakning. Men, på Instagram skriver Annika Lindeberg: ”Mammas lilla prins av Mårten Melin var en oväntat fin läsning. Denna kapitelbok för mellanåldern handlar ovanligt nog om Elvis Presleys barndom, där han är en ensam, fattig, lite udda kille som drömmer om att få sjunga.

Läst i september

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:50

”The Essential Dykes to Watch Out For av Alison Bechdel Samling med Alison Bechdels klassiska tecknade serie. Efter solen av Jonas Eika Märklig dansk novellsamling. Raskrigaren: Seriemördaren Peter Mangs av Mattias Gardell Bokcirkelbok.

Kort-kort: Dick Fight Island

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:24

”Alltså, ibland förstår jag inte varför jag satt upp en serie på min lista över serier jag borde kolla in. Jag läser någonting om en serie och tycker av någon anledning den låter intressant, lägger till den i listan, och sen glömmer jag prompt bort varför den finns där. När jag sedan till slut läser serien förundras jag över hur den hamnade där en gång i tiden.

Bokmässan 2021: Yttrandefrihetstorget och demokratiseminarium

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:01

”Demokrati var ett av bokmässans stora teman 2021 och jag bevakade det ganska så flitigt eftersom jag var där för Tidningen Nu , som är en politisk tidning och vars läsare inte sällan är otroligt intresserade av demokrati, och yttrandefrihetsfrågor. Jag träffade Simona Mohamsson och besökte seminariet med henne om situationen i Hongkong och det kommer en större artikel om det senare. Först måste jag bara säga att Yttrandefrihetstorget, där många av demokratiseminarierna ägde rum, var ett digitalt torg.

gör snart som Jane Austen

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:08

”hittade en liten fin Encyclopedia of Needlework (fully illustrated 1930) by Therese de Dillmont. This handsome hardback contains the full text and all 890 illustrations. The chapters are Sewing, Mending, Single and Cut Open Work, Net and Damask Stitches, White Embroidery, Flat and Gold Stitch Embroidery, Tapestry and Line Embroidery, Knitting, Crochet, Tatting, Netting, Irish Lace, Laces of Different Kinds, Miscellaneous Fancy Work, and Practical Directions.

Bokrecension – Vilda barn

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Författare : Maria Borda Förlag : Domeratzky Utgivningsår : 2020 Antal sidor : 209 Handling Vilda barn är berättelsen om föräldracoachen Maria Bordas egen resa som förälder. Det är en inspirerande samling texter om livet med barn, amning och närhet utifrån såväl vetenskapliga som personliga perspektiv. Texterna är till största del hämtade från Bordas blogg Vilda barn som drevs mellan 2009,2014, men boken innehåller också nyare material och ett bonuskapitel med recept och pyssel.

Monday´s Not Coming av Tiffany D. Jackson

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Originaltitel: Monday´s Not Coming Sidor: 435 (Häftad) Ålder: Unga vuxna ”Monday Charles is missing, and only Claudia seems to notice. Claudia and Monday have always been inseparable , more sisters than friends. So when Monday doesn’t turn up for the first day of school, Claudia’s worried.

Den mänskliga apans uppgång och fall av Jared Diamond

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:55

”Hur har vi utvecklats genom evolutionen och varför? Hur lika är vi egentligen våra närmaste släktingar och vad är det som har gjort att vi utvecklats åt olika håll? Sexualitet, redskap, språket och domesticeringen av djur.

Mer om bibliotek som slopar avgifter för försenade böcker

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:45

”BookRiot Times Are Changing: Covid,19 and Library Late Fees And yet, as Sabrina Unrein states in the opening of her report, “ Overdue Fines: Advantages, Disadvantages, and How Eliminating Them Can Benefit Public Libraries ,” libraries have traditionally also had an aspect of public shame associated with them. After all, what happens when you speak too loudly in the library? Or when you return your books late?

Klas Östergren — Två pistoler

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:00

”Klas Östergren , inläst av författaren själv 8 h 34 min. Bokförlaget Polaris 2021 (2021) Efter tungviktaren Renegater (2020) och vad som nog får anses vara avslutningen på berättelsen om bröderna Morgan (men man vet aldrig!) begav sig Klas Östergren (f.

Pestön — en riktigt bra tvåa

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:42

”Marie Hermanson låter oss återse polisen Nils Gunnarsson i boken Pestön som inleds med att en död man hittas i en kåkstad byggd på pålar vid Säveån. Han verkar inte tillhöra några av de så kallade vrakarna som bor i området och när Gunnarsson söker efter mannens identitet tar sökandet oväntade och ibland farliga vägar. Det har hunnit bli 1925 och sedan Den stora utställningen har Ellen träffat en fästman och gått hushållsskola.

Hett i hyllan #125 – I sanningens tjänst

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:06

”I sanningens tjänst handlar om Ned, en erfaren brittisk agent, som undervisar underrättelsetjänstens unga rekryter. På avslutningskvällen bjuder han in sin före detta chef, George Smiley, att föreläsa. Smiley ställer allt på sin spets och får Ned att återuppleva det förflutna.

Rouge Protocol, Martha Wells

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:04

”Titel : Rogue Protocol Serie: The Murderbot Diaries #3 Författare: Martha Wells U tgivningsår: 2018 Förlag: Recorded books, Inc Sidor/tid: 3 timmar 46 minuter Genre: SciFi Språk: Engelska Ljudbok Inläsare: Kevin R. Free Handling: SciFi’s favourite antisocial A.I.