Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Språkmakargatan

Hmmm …

Språkmakargatan - 14 Jun 11 kl. 18:26

Att använda tankeljud när man talar är inget ovanligt; ehm, eeee, hmm osv. Vi gör det för att markera att vi tänker (t.ex. letar efter ett ord) och för att signalera till samtalspartnern att vår replik inte är slut. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Glitter klänning

CAMERAS ARE FLASHING: Jackie Perez - 26 Apr 12 kl. 21:53

Köpa eller inte köpa?

Party New York

Åsa Vesterlund Svenska New York Frun - 30 Oct 11 kl. 02:10

Hmmm vad kan jag ha för mig som festar med HBO kanalen....

Hiss eller diss?

Prinsessans Dagbok - 17 Aug 11 kl. 19:25

Hmmm, jag kan inte bestämma mej för om det ser ut som skit eller om det helt enkelt är jag som inte är van att se mej så ljus.. hur ...

God natt time

Prinsessans Dagbok - 05 Aug 11 kl. 23:27

Vilken dag vi har haft! den avslutades med några vänner över och nyss landa jag i soffläge så ska även ta mig upp till sängen för sova! hmmm började fundera ...

Väldigt kul

Fuck you right back - 23 Jul 11 kl. 17:02

Ringo är i paradiset. Hmmm, ny period börjar nu inser jag. Tipsa mig gärna om andra lekland i stan.

Hmmm

Bokbloggar - 19 Mar 11 kl. 08:04

Lyxproblem

Hugo Rosas The Challenge Boy - 01 Feb 11 kl. 23:35

Hmmm Vem ska jag välja??

Anna O

Simplicity - 20 Jan 11 kl. 17:37

Ljuvligt gråblåa toner hos Anna O. Kanske blir inte bilden rättvis? Blev sugen att ta in den tonen i vårt sovrum.

Hot pink tränings outfit

Åsa Vesterlund Svenska New York Frun - 12 Jan 11 kl. 05:14

Detta är dagens morgon tränings outfit. Naturligtvist lululemon för hela slanten:) Denna topp har jag i flera färger, är ni förvånade?


Fler inlägg från Språkmakargatan

Pauskvitter

Språkmakargatan - 29 Nov 12 kl. 21:33

Oj, vad jag längtar efter att fylla Språkmakargatan med inlägg igen – men just nu får jag det inte riktigt att gå ihop. Jag måste ro Portal-projektet i hamn först. Men snart kommer jag tillbaka med full kraft!

UR-program och datorbrist

Språkmakargatan - 27 Aug 12 kl. 21:16

För ungefär ett och ett halvt år sedan läste jag debattartikeln “Lös upphovsrätten och släpp UR-programmen fria” av Eric Fichtelius i Dagens Nyheter. Då skrev han: – För att UR ska nå sin publik i framtiden måste även andra än public service-företagen få sprida de program som folket redan betalat för. Snart kommer UR-programmen att distribueras i ett annat universum än etersänd gammel-tv och gammelradio.

Kommande föreläsningar

Språkmakargatan - 26 Aug 12 kl. 23:02

Nu är några av höstens föreläsningsdatum spikade. I oktober dyker jag upp i Linköping igen och föreläser om bloggar i undervisningen. En månad sedan fortbildar jag på hemmaplan dvs.

Ordfundering

Språkmakargatan - 13 Aug 12 kl. 20:45

Vi har nästan nått halvvägs i arbetet med Portal och just nu skrivs det elevwebbsövningar så att det ryker om det. En stor del av jobbet går ut på att skapa ordquizzar vilket ger oss många tillfällen att stanna upp och fundera kring ords betydelser och härkomst. Igår knåpade jag på ett ordquizz som bl.

Jämföra kursplaner (sv/sva)

Språkmakargatan - 12 Aug 12 kl. 11:22

Under semestern fick jag tid att sätta mig ner och i detalj jämföra kursplanerna i svenska och svenska som andraspråk (årskurs 7-9). Det här är något som har stått på min ”att-göra-lista väldigt länge. Sammanställningen av kunskapskraven publicerar jag här i bloggen, förhoppningsvis kan fler få användning av den.

Blomsterbarn

Språkmakargatan - 16 Jul 12 kl. 19:31

För några dagar sedan snubblade jag över ordet orkidébarn i en tidningsartikel. Maskrosbarn känner jag ju till sedan tidigare, men orkidébarn? Jag blev nyfiken och gav mig ut i cyberrymden för att hitta mer information.

Ny tidning

Språkmakargatan - 14 Jul 12 kl. 21:44

Det finns en ny tidning ute på marknaden som heter Skriva. Har ni läst den? Det har inte jag … men jag är väldigt nyfiken.

Fjortiska

Språkmakargatan - 14 Jul 12 kl. 21:13

“Typ”, “sånt”, “e”, “ba”, “asså” … som svensklärare har man markerat många talspråksvarianter i elevernas texter. När mina elever och jag pratade just om talspråk i skrift räckte en kille upp handen och sa: - Det där kallas för fjortiska, Liza! - Fjortiska?

Läsåret som gått

Språkmakargatan - 27 Jun 12 kl. 19:43

Så har vi gått in i juli månad vilket betyder semester för många lärare. Jag pustar ut efter ett händelserikt och hektiskt läsår (att jobba med två läroplaner samtidigt …phu.. bara en sådan sak).

Tankar om modersmålets betydelse

Språkmakargatan - 12 Jun 12 kl. 21:30

Som SvA-lärare har jag förmånen att arbeta på en plats där språk från världens alla hörn möts t.ex. arabiska, tigrinja, kurdiska, persiska, turkiska och grekiska.

… och när man talar om trollen

Språkmakargatan - 08 Jun 12 kl. 18:50

Idag fick mina medförfattare och jag varsitt rykande färskt exemplar av Portal i brevlådan. Nu ska jag bläddra … och njuta!

Livstecken

Språkmakargatan - 03 Jun 12 kl. 23:55

Det har varit tyst länge på Språkmakargatan. Det beror på att jag har varit fullt upptagen med ett spännande projekt som har ätit upp en stor del av min tid. Jag och tre författarkollegor har tillsammans med Gleerups förlag skrivit ett läromedelspaket i svenska för årskurs 7-9.

“Svenska för alla”

Språkmakargatan - 23 Sep 11 kl. 19:15

Den 25 november ska jag föreläsa på China teatern i Stockholm vid konferensen “Svenska för alla” (Natur och Kultur). Min föreläsningspunkt heter “Digital svenska i klassrummet” och handlar om hur man kan använda sig av den digitala tekniken i sv/sva-undervisningen. Konferensprogrammet ser väldigt spännande ut.

Läsborgarmärket

Språkmakargatan - 11 Sep 11 kl. 19:15

Nu lanserar Akademibokhandeln läsborgarmärket. “Som en uppmuntran att få igång ditt barns läsning lanserar vi nu Läsborgarmärket. Hämta ett läskort på Akademibokhandeln och välj ut de böcker som passar just ditt barns läsnivå.

Bloggsaknad

Språkmakargatan - 11 Sep 11 kl. 18:55

Bloggen återspeglar stressfaktorn i mitt liv ganska bra. När jag är avslappnad och har mycket tid över, då duggar blogginläggen tätt. När jag (som nu) är överhopad av jobb kan det gå många veckor mellan inläggen.