Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Hubbleteleskopet fångar fin bild på krockande galaxer - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Hubbleteleskopet fångar fin bild på krockande galaxer

Feber.se - 25 Nov 22 kl. 19:30

Det är inte bara James Webb som tar fina bilder Nuförtiden är ju allas favorit-teleskop James Webb, men vi får inte glömma Hubbleteleskopet, som varit i rymden sedan 1990. Hubble har nyligen tagit bilden vi ser ovan, som föreställer Arp-Madore 417-391, som är en galaktisk sammanslagning som ligger 670 miljoner ljusår från jorden. Nasa skriver, "de två galaxerna har förvrängts av gravitationen och bildar en stor ring, vilket har fått deras kärnor att hamna inbäddade sida vid sida." Läs vidare och kommentera: https://feber. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

VIDEO: Forne TUF-fightern jagar och fångar misstänkta pedofiler!

MMAnytt - 10 Jan 23 kl. 21:12

The Ultimate Fighter-deltagaren Dustin Lampros har ett minst sagt ovanligt extrajobb! ”Scrappy” Lampros och hans team överlämnar personer som har kontakt med minderåriga till polisen och uppmanar dem att söka hjälp. De filmar även händelsen och delar med sig av klippen på sociala medier, där de misstänkta pedofilerna hängs ut för sina handlingar.

Så här fångar man Lofoten i Unreal Engine 5

Feber.se - 09 Nov 22 kl. 11:00

Fin genomgång William Faucher fick för sig att han skulle fånga en del av Lofoten i den virtuella världen. Sagt och gjort så åkte han dit och samlade in material, främst i form av bilder. Sedan återskapade han det hela i Unreal Engine 5.

Tut i luren - Hubbleteleskopet fyller 32 år

Feber.se - 24 Apr 22 kl. 08:00

Firar det med bild på ett galaxkluster Idag är det 32 år sedan NASA:s rymdteleskop Hubble Space Telescope sköts upp till rymden och det uppmärksammas som vanligt med en bild från teleskopet. På bilden ovan syns ett galaxklustret som kallas Hickson Compact Group 40 vilket ligger cirka 300 ljusår från oss i riktning mot stjärnbilden Vattenormen (Hydra). Hickson Compact Group 40 består av en tre spiralformade galaxer, en elliptisk galax samt en linsformad galax.

Uppgifter: MMA-veteranen tar lagen i egna händer – Fångar tre inbrottstjuvar!

MMAnytt - 29 Mar 22 kl. 09:57

Bellator-veteranen Melvin Manhoef stoppade tre tjuvar efter att de brutit sig in i hans hus, men nu kan han själv få problem med lagens långa arm! Det var i måndags som holländsk polis tillkallades för att gripa tre misstänkta inbrottstjuvar. När de väl anlände hade dock Manhoef tagit lagen i sina egna händer.

Nu har vi hittat över 5000 exoplaneter

Feber.se - 22 Mar 22 kl. 12:00

Ny milstolpe i utforskningen av universum nådd NASA meddelade igår att man nu har har hittat och validerat över 5000 stycken exoplaneter. I sin senaste validering av potentiella exoplaneter lades ytterligare 65 exoplaneter till NASA:s så kallade "Exoplanet Archive", något som gör att vi nu känner till totalt 5005 planeter utanför vårt eget solsystem. Det handlar om olika typer av planeter man upptäckt och runt fyra procent är jordliknande planeter.

Nu har vi hittat 5000 exoplaneter

Feber.se - 22 Mar 22 kl. 12:00

Ny milstolpe i utforskningen av universum nådd NASA meddelade igår att man nu har har hittat och validerat över 5000 stycken exoplaneter. I sin senaste validering av potentiella exoplaneter lades ytterligare 65 exoplaneter till NASA:s så kallade "Exoplanet Archive", något som gör att vi nu känner till totalt 5005 planeter utanför vårt eget solsystem. Det handlar om olika typer av planeter man upptäckt och runt fyra procent är jordliknande planeter.

Honor X8 är en budgetmobil från före detta Huawei-märket

Swedroid.se - Allt om Google Android - 11 Mar 22 kl. 10:06

Honor X8 är en ny budgettelefon med komponenter som en 6,7-tums LCD-skärm (90Hz), systemkretsen Snapdragon 690, 6GB RAM, 128GB lagring, och ett 4000mAh-batteri med 22W snabbladdning. Kamerakvartetten uppe i vänstra hörnet av bakstycket består av en 64MP huvudkamera, en 5MP supervidvinkelkamera och 2MP-sensorer för makrofoto och djupmätning. Hålstanskameran framtill fångar 16MP-foton.

Ryska Kamaz har personalbrist - funderar på att anställa fångar

Feber.se - 22 Dec 21 kl. 09:30

Intressant Kamaz är en rysk lastbilstillverkare som har byggt bilar sedan 1976. Just nu ser det lite brunt ut på personalfronten och bristen har fått företaget att tänka lite annorlunda - som att anställa fångar att göra jobbet. Just nu saknar man runt 4000 stycken arbetare på fabriken i Naberezjnyje Tjelny.

9 böcker jag har gett upp

Bokbloggar - 01 Sep 21 kl. 15:15

”Det här med att inte läsa ut böcker är kontroversiellt. I den engelskspråkiga bokvärlden kallas det ofta DNF (Did Not Finish) och används som ett verb. Vissa DNF:ar böcker till höger och vänster; om en bok inte fångar dem nästan omedelbart går de vidare till något annat.

Sverok släpper novellsamling

Feber.se - 08 Oct 20 kl. 13:40

Med ungas scifi- och fantasy-noveller Det svenska spelhobbyförbundet Sverok släpper nu novellsamlingen Galaxer i mitt huvud - och andra berättelser där man samlat noveller om scifi och fantasy som skrivits av ungdomar. Boken är resultatat av en novelltävling som Sverok tidigare i år arrangerade för tredje gången. Ungdomarna som deltog fick välja att skriva noveller på de två olika teman, "Året är 3020" eller "En Magisk Tidsålder".


Fler inlägg från Feber.se

SmartThings-appen på iOS har nu stöd för Matter

Feber.se - 1 timme sedan

Äntligen? För dig som använder en iPhone för att kontrollera ditt smarta hem med Samsungs SmartThings kommer här en god nyhet – appen har nämligen nu fått stöd för den nya standarden Matter. Stödet för Matter rullade ut för Android-appen i slutet av förra året, och Samsung lovade tidigare att uppdatera iOS-appen under januari, vilket man nu lyckats göra med en dag tillgodo.

DIGG lämnar förslag för statlig e-legitimation

Feber.se - 2 timmar sedan

Ska fungera som ett komplement till de privata alternativen DIGG, den statliga myndigheten för digital förvaltning, har tagit fram ett förslag på en säker och tillgänglig statlig e-legitimation som de publicerade igår. Tanken bakom den statliga e-legitimationen är att den ska komplettera de e-legitimationer som redan idag används på den svenska marknaden. Utredningen visar att runt en miljon människor i Sverige saknar e-legitimation och att det behövs åtgärder för att få ihop helheten i det e-legitimationssystemet.

Ford sänker priset på Mustang Mach-E

Feber.se - 2 timmar sedan

Med upp till 5900 dollar Ford planerar att skala upp tillverkningen av den eldrivna suven Mustang Mach-E rejält och för att kunna vara med och konkurrera efter Teslas stora prissänkning har de nu även justerat sina priser för modellen. Inte lika mycket som Tesla dock, men upp till 5900 dollar har priset sjunkit i alla fall. Mest pengar sparar man på GT Extended Range som går från 71.

Trailer för The Boogeyman

Feber.se - 3 timmar sedan

Mer Stephen King-skräck på ingång I sommar är det dags för ännu en skräckfilm som baseras på ett av Stephen Kings verk. Den här gången handlar det om The Boogeyman, en novell som King skrev 1973 och som ingår i hans novellsamling "Dödsbädden" (Night Shift) som kom på svenska 1985. Handlingen i filmatiseringen av The Boogeyman kretsar runt en familj där mamman i familjen nyligen dött.

Trailer för Murder Mystery 2

Feber.se - 14 timmar sedan

Adam Sandler och Jennifer Aniston löser brott igen Här kommer trailern för efterföljaren Murder Mystery, filmen som var en stor framgång för Netflix 2019. I uppföljaren, som fått titeln Murder Mystery 2, har Nick och Audrey Spitz (Adam Sandler och Jennifer Aniston) blivit privatdetektiver på heltid och gör sitt bästa för att hitta uppdrag till sin detektivbyrå. När de blir inbjudna till en väns bröllop vill det sig dock inte bättre än att de plötsligt befinner sig mitt i kidnappningsdrama som de åtar sig att försöka lösa.

Gamla Tesla Roadster mot Lotus Elise

Feber.se - 14 timmar sedan

Hur står sig Teslan mot bilen den baseras på? Teslas första modell heter Roadster och det är en Lotus Elise som man slängde ut förbränningsmotorn ur och gav en annan kaross och elmotor. Roadster hade mer effekt än Elise men vägde också mer då ett batteripack även behövde få plats.

Mercedes-Benz först ut i USA med självkörning i nivå tre

Feber.se - 15 timmar sedan

Spela Tetris medan du sitter i förarstolen Det finns fem nivåer av autonomi för självkörande bilar – vid nivå tre finns det inget krav på att händerna är på ratten, du behöver heller inte fokusera på vad som händer på vägen vilket är ett krav vid nivå två. Mercedes-Benz teknik Drive Pilot, som är av sorten nivå tre, har nu godkänts i delstaten Nevada i USA. Dock endast i hastigheter upp till cirka 65 km/h.

Nothing Phone 2 ska släppas i år

Feber.se - 15 timmar sedan

Carl Pei bekräftar Förra året släppte det nya företaget Nothing sin första telefon med Nothing Phone (1), med sin speciella baksida med led-belysning och sitt låga pris lyckades telefonen charma vissa kritiker. Nu berättar företagets vd Carl Pei för Inverse att Nothing kommer att släppa en efterträdare till telefonen i år. Prioriteten är att lansera telefonen i USA direkt, något som dröjt ett bra tag med Phone (1).

Trailer för Hitman World of Assassination

Feber.se - 16 timmar sedan

Alla Hitman-spel i ett och samma paket I slutet av förra veckan släppte IO Interactive Hitman World of Assassination vilket är Hitman 3 i en omförpackad version som även inkluderar Hitman och Hitman 2. Spelare som redan har införskaffat Hitman 3 kan uppgradera detta gratis till Hitman World of Assassination för att få de två tidigare titlarna i serien. I samband med att Hitman World of Assassination släpps kommer även Hitman och Hitman 2 att plockas bort från spelbutiker.

Nevs har fått nya ägare

Feber.se - 16 timmar sedan

Oklart vilka dock 2012 tog Nevs över Saab Automobiles fabrik i Trollhättan men som ni säkert alla redan vet blev det inget återupplivande av Saab. Tanken var först att bygga eldrivna Saabar men fokus har sedan dess ändrats till att utveckla mjukvara för självkörande fordon istället. De senaste åren har Nevs ägts av det kinesiska fastighetsbolaget Evergrande och i höstas skrev vi om de ofantliga skulder Evergrande hade.

Långtids-test av Intels Arc-grafikkort

Feber.se - 17 timmar sedan

Hur mycket sämre är Intels grafikkort? Vi har tidigare skrivit om Linus Tech Tips tester av Intels Arc-produkter, då handlade det dock om en laptop, men denna gång har både Linus och Luke testat grafikkortet Arc A770 under en längre period hemma. Resultatet?

Ännu fler koncept till elbilsmässa

Feber.se - 17 timmar sedan

Från Hyundai, Audi och Mini Ännu fler konceptbilar är klara för elbilsmässan eCarExpo som går av stapeln nu i helgen. Tidigare har vi berättat att Volkswagen kommer med sin ID. Life, Skoda med sin Vision 7S och Polestar med sin Precept.

Zeekr testar nya elbilen i Sverige

Feber.se - 17 timmar sedan

Syskon till kommande Volvo EX30 Zeekr har nu släppt maskerade bilder på deras kommande tredje modell som kanske, och troligtvis, får namnet 003. Den här är syskon med kommande Volvo EX30 och som vi kan se kommer dessa bilder från Sverige, närmare bestämt Göteborg. Bilen som givetvis är en crossover bygger på Geelys SEA-plattform och är cirka 4,3 meter lång.

Vikbar iPad kan släppas nästa år

Feber.se - 18 timmar sedan

Med ett kickstand i kolfiber Apple ska enligt analytikern Ming-Chi Kuo planera att lansera en böjbar iPad med ett kickstand i kolfiber någon gång under nästa år. Stativet i kolfiber ska enligt Kuo göra enheten både lätt och hållbar, men det är oklart på vilket sätt det skulle hålla enheten uppe. I den senaste serien tweets skriver han även att han förväntar sig att iPad-försäljningen kommer att minska 10–15 procent jämfört med förra året, men att han förväntar sig att en vikbar enhet skulle kunna vända denna trend nästa år.

Bilprovningen: Varannan A-traktor har allvarliga brister

Feber.se - 18 timmar sedan

Gotland var värst förra året För första gången delar nu Bilprovningen med sig av besiktningsstatistik för A-traktorer och det är ingen rolig läsning direkt. Sju av tio hade brister och varannan bil hade fel som krävde ombesiktning av de runt 3000 A-traktorer som Bilprovningen besiktigade förra året. På Gotland såg det mörkast ut där 84,6 procent av bilarna hade brister.