Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Hur är det att leva med Amazons robot Astro? - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Hur är det att leva med Amazons robot Astro?

Feber.se - 07 Apr 22 kl. 20:00

Joanna Stern har testat Förra året släppte Amazon sin Alexa-robot Astro och i denna video testar Joanna Stern hur roboten är att leva med och om den är någonting att ha. Resultatet är väl tyvärr nej, då roboten inte är särskilt bra på någonting egentligen. Skaffa en robotdammsugare istället om du vill ha en lite robot som kör omkring på golvet hemma. Läs vidare och kommentera: https://feber. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Max Hamburgare börjar med robot i restaurangen

Feber.se - 16 May 22 kl. 13:00

Ska servera burgare och tillbehör till bordet Nu har Max Hamburgare anställt sin första robot på provanställning. På restaurangerna i Sköndal och vid Odenplan kommer nu roboten att glida runt i restaurangen och servera hamburgare och tillbehör till kunder. Restaurangerna har en varsin robot från det svenska företaget Wiibot.

Världens första konst-bil målad av robot

Feber.se - 11 May 22 kl. 14:00

Gör jobbet på 30 minuter Här får vi se när ABB Robotics nya PixelPaint-robot målar en bil på 30 minuter. Det Dubai-baserade designkollektivet Illusorr fick göra en design och åttaårige Advait Kolarkar en annan, och sen började roboten att använda bilen som canvas. I målarhuvudet på roboten finns inte mindre än 1000 munstycken och dessa kan lägga på färgen såpass nära lacken att det inte finns risk för någon översprutning av färgerna.

Elon Musk vill ha Tesla-robot klar till nästa år

Feber.se - 21 Apr 22 kl. 19:00

"Roboten" som i augusti förra året var en människa spandex I augusti förra året fick vi vår första titt på Teslas kommande humanoida robot Optimus, när företaget då visade upp "roboten" på scenen var det dock bara en vanliga människa iklädd spandex. Den 172 cm långa roboten ska använda sig av Teslas arbete inom neurala nätverk och företagets superdator Dojo. Musk säger också att roboten ska kunna utföra sysslor som matinköp och andra vardagliga saker.

Magnetisk robot kan rensa kroppen

Feber.se - 03 Apr 22 kl. 11:00

Symbiot? Några forskare har tagit fram en magnetisk robot som ska kunna användas för att ta sig fram i trånga utrymmen. Roboten kan ändra form och greppa tag i objekt för att tränga sig genom kluriga platser.

Nu går Hondas robot Asimo i pension

Feber.se - 17 Mar 22 kl. 15:00

Tackades av idag i Tokyo Snart kommer Hondas humanoida robot Asimo dra sig tillbaka från rampljuset. Tidigare idag tackades roboten av för trogen tjänstgöring på Tokyos tekniska museum Miraikan. Honda visade upp Asimo för världen år 2000 och den ansågs under många år vara världens mest avancerade humanoida robot.

Logitech G visar upp headsetet Astro A10

Feber.se - 02 Mar 22 kl. 16:30

Lite billigare headset Logitech har visat upp nya headset från Astro och den här gången handlar det om lite billigare Astro A10 Gen 2. Headsetet är riktigt lätt med en vikt på 246 gram och ska tack vare det kunna användas under längre spelsessioner. Ljudmässigt ska headsetet erbjuda ett balanserat ljud med element på 32mm och den infällbara mikrofonen ska göra att du hörs när du lirar.

Hur gör man en robot realistisk?

Feber.se - 24 Feb 22 kl. 20:00

Engineered Arts berättar mer om hur man utvecklade Ameca Läs vidare och kommentera: https://feber.

Disco Elysium kan bli Amazons nya TV-satsning

Feber.se - 18 Feb 22 kl. 16:30

Life is Strange med Amazon har kommit överens med produktionsbolaget dj2 Entertainment om att göra fler filmatiseringar av spel. Mer specifikt handlar det om spelen Life is Strange samt Disco Elysium som kommer bakas om till TV-form. Seriefieringarna verkar vara i goda händer.

Nya bilder från Amazons Sagan om Ringen-serie

Feber.se - 11 Feb 22 kl. 14:00

En lite närmare titt på Rings of Power På natten till måndag kommer vi få en ordentlig trailer för den kommande serien The Lord of the Rings: The Rings of Power, men innan dess har vi fått lite nya bilder från Amazon-serien. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Robot-barista serverar kaffe i Vinter-OS

Feber.se - 03 Feb 22 kl. 20:00

Imorgon drar OS igång Inför Vinter-OS har vi skrivit lite om en del av de robotar som kommer att användas där. Här kommer ytterligare en sådan vilken har programmerats för att förse OS-besökare med kaffe. Robot-baristan är en industrirobot som kan ta kaffebönor och sedan göra en kopp kaffe av det.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.