Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Senaste Blogginlägg

Inredningsnyheter v.14/2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 1 timme sedan

Livet går vidare och står stilla på samma gång. Här kommer ett svep med branschnyheter från hem- och inredningsvärlden vecka 14. Hoppas du hittar något som kan inspirera!

Reklam: Fira påsk med Mathem.se

Husmusen - inredning och design på nätet - 16 timmar sedan

I samarbete med Mathem.se som utsetts till Årets ekobutik 2018 vill jag inspirera er till ett härligare påskfirande. Skippa trängseln i butik i år och låt någon annan packa din matvaror efter din personliga inköpslista – så att du kan fokusera på det roliga – påskfirandet.

Finaste färgkoden för greige?

Husmusen - inredning och design på nätet - Igår: 06:34

Det är många som frågar om färgkoder för greige så jag tänkte dela de mest återkommande tipsen i Trendensers Facebookgrupp och lista populära färgkoder för greige. Hoppas det kan vara till hjälpTänk alltid på att… Samma färgkod kan se olika ut i olika väderstreck. Läs mer om färgkodsfällan.

Get the look: Viktor Rydbergsgatan

Husmusen - inredning och design på nätet - i förrgår: 08:15

Inlägget innehåller reklam / annonslänkar Eftersom jag ofta får följdfrågor på de möbler och saker som syns i bild när jag har postat ett Hemnetobjekt har jag i vanlig ordning letat reda på dem och gjort ett kollage med adlinks till inköpsställen. Maskerna producerades av HAY 2013 men går att söka på andrahandsmarknaden. Hoppas det kan vara till hjälp!

Hemnetgodis: Viktor Rydbergsgatan 25

Husmusen - inredning och design på nätet - 02 Apr 20 kl. 19:11

Ge mig 15 år. Barnen har flugit ut. Någon kanske pluggar vidare och vill ha nära till universitetet.

Fill in the blanks…

Husmusen - inredning och design på nätet - 01 Apr 20 kl. 20:44

Minns ni Mina-vänner-böckerna man fyllde i när man var liten? Ska vi köra en hemma-hos-version för reflektion (och inspiration)? 12 snabba frågor.

Intervju i Lantliv

Husmusen - inredning och design på nätet - 01 Apr 20 kl. 14:25

I det senaste numret av tidningen Lantliv hittar du en intervju med mig, kocken Pål Svensson och modeprofilen Johanna Nilsson på temat ”Äkta nytänkare. Tack Lantliv för ett mycket spännande samtal. Jag hoppas att ni som läser får inspiration av resultatet!

Inredningskunskap: Kranar och handfat.

Husmusen - inredning och design på nätet - 31 Mar 20 kl. 19:07

Just nu är vi många som tvättar händerna oftare än någonsin. Var vi än befinner oss. Har ni också tänkt på hur många konstiga kombinationer av handfat och kranarman stöter på?

DIY: Fint för fåglarna

Husmusen - inredning och design på nätet - 30 Mar 20 kl. 20:44

Följer ni arkitekten Gert Wingårdh på instagram? Jag har oerhörd respekt för hans yrkeskunnande. Så pass att jag faktiskt har fegat ur förslag på gemensamma boksigneringar och författarevents (för att jag är lite rädd för honom och hans eventuella åsikter om min bok).

Up To 50% Off Sitewide Sale at HotTopic.com

GeekAlerts - 30 Mar 20 kl. 15:00

Hot Topic stores may be closed because of the COVID-19 pandemic, but HotTopic.com is still open 24/7. Right now is a great time to shop, as you can save Up To 50% Off Sitewide Sale at HotTopic.

Inredningsnyheter v.13/2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 29 Mar 20 kl. 19:40

Även om tempot i mailkorgen har saktats ned avsevärt den senaste tiden så släpps det fortfarande en hel del nyheter i inredningsbranschen och PR-byråerna kämpar som aldrig förr. Här är en snabb scroll för dig som vill ha koll på de senaste snackisarna från veckan som gått. Dusty Deco har stängt sin fysiska butik och en egen möbelkollektion istället.

Reklam: Byta beslag i köket?

Husmusen - inredning och design på nätet - 29 Mar 20 kl. 06:03

Inlägget är en annons/reklam för Beslag Design Ett enkelt sätt att förändra utseendet på ditt kök utan större ingrepp är att byta handtag och knoppar. Men det är inte alltid så lätt att föreställa sig hur skillnaden blir. I samarbete med Beslag Design har jag därför låtit min praktikant Rebecka (som studerar arkitekturvisualisering) rendera ett kök i 3D och på det har vi testat ett antal olika varianter för att visa ett mer konkret exempel på hur stor påverkan beslagen kan göra för helhetsintrycket.

De vanligaste sökningarna på min blogg

Husmusen - inredning och design på nätet - 28 Mar 20 kl. 08:14

Igår roade jag mig med att gå igenom mitt Google Analytics konto för att se vad ni söker på, vilka inlägg som är mest besökta över tid och vilka frågor som oftast ställs till google via Trendenser. Det bjöd på en hel del insikter. Och några ögonbrynshöjare.

Up & coming: Fanny Schultz

Husmusen - inredning och design på nätet - 27 Mar 20 kl. 07:20

Det är något som händer i mig när jag tittar på Fanny Schultz avbildningar av fåglar och kvinnokroppar. Jag blir så glad. Inifrån och ut.

Inredningskunskap: Ljusfläckar och skuggspel

Husmusen - inredning och design på nätet - 26 Mar 20 kl. 06:03

Det är inte lätt att köpa belysning idag. De flesta inspirationsbilder i inredningstidningar och på nätet är fotade i dagsljus, med lamporna släckta. I butiken hänger lamporna inte ensamma utan ljuset blandas från flera samtidigt.

Mental växtvärk

Husmusen - inredning och design på nätet - 25 Mar 20 kl. 16:20

Jag har absolut ingenting att göra och mängder av saker att ta tag i på samma gång. Nästan alla jobbuppdrag vi hade inplanerade för 2020 är av- eller ombokade och kalendern har aldrig varit såhär luftig på… 15 år? Det känns ovant.

Reklam: Odla en ny hobby

Husmusen - inredning och design på nätet - 25 Mar 20 kl. 06:05

Inlägget innehåller adlinks till Bokus / Odla.nu / Åhléns När allt står stilla och man mest väntar på nästa steg finns plötsligt tiden och utrymmet att lära sig något nytt. Att både bokstavligt och bildligt talat ”odla sig en ny hobby”.

Krönika i Råd och rön

Husmusen - inredning och design på nätet - 24 Mar 20 kl. 07:39

”Vad tycker du? Är den här lampan verk­ligen jag?” Det är trångt på mellandagsrean och jag svettas i min tjocka vinterjacka.

Inredningsnyheter v 12/2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 22 Mar 20 kl. 22:12

Det blev en rekordsen söndagssummering idag men jag har ägnat kvällen åt att spela in poddavsnitt tillsammans med Johannes Hansen. Är det något vi behöver i dessa tider så är det väl starka(re) mentala muskler tänker jag. Känner du inte till honom tidigare rekommenderar jag att du scrollar igenom hans avsnitt och lyssnar ikapp i väntan på att vårt samtal släpps.

Tänkvärt.

Husmusen - inredning och design på nätet - 18 Mar 20 kl. 16:06

Det här är något jag alltid försöker vara uppmärksam på, men kanske lite extra just nu. Vi formas inte bara av vad vi äter. Utan också av allt vi väljer att uppfyllas av och omge oss med.

Up and coming: Maja & Maika

Husmusen - inredning och design på nätet - 18 Mar 20 kl. 09:46

Omställningen till ett mer hållbart samhälle innebär inte bara utmaningar och uppoffringar utan skapar också nya innovationer och affärsidéer. Visste du till exempel att bivaxfolie är ett naturligt och återanvändbart alternativ till engånsplast- och aluminiumfolie. Det kan användas för att slå in de flesta livsmedel eller för att täcka över matrester.

Stylingknep: Lura ögat med takhängda gardiner

Husmusen - inredning och design på nätet - 17 Mar 20 kl. 14:37

Har du normal takhöjd och måttligt stora fönster kan ”gardintricket” vara ett effektivt sätt att lura ögat så att rummet uppfattas lite rymligare än det egentligen är. Nedan ser du exakt samma fönsterparti, men med tre olika längder och placeringar av gardiner/skena. Kom också ihåg att det är väggen, inte fönsterglaset, som ska täckas av tyg om du vill släppa in mycket ljus!

Snickerinörderi – lär dig syna trämöbler i sömmarna

Husmusen - inredning och design på nätet - 16 Mar 20 kl. 07:00

Inlägget är en annons/reklam för Norrgavel Det är med möbelsnickeri precis som med matlagning. Kvalitén på råvarorna och hantverket avgör slutresultatet. Och detaljerna är det som gör skillnaden mellan bra och utmärkt.

Inredningsnyheter v.11/2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 15 Mar 20 kl. 19:17

Det känns som om hela världen håller andan just nu i väntan på att vi ska få klarhet i var utvecklingen kring covid-19 kommer att ta vägen. Kanske är det skönt att få ett avbrott och tänka på annat ett litet tag? Här är en summering av veckans inredningsnyheter v 11 – 2020!

Cześć Polska!

Husmusen - inredning och design på nätet - 13 Mar 20 kl. 10:31

Innehåller reklam/information om egen verksamhet Vilken märklig vecka. Det har varit hela havet stormar och stiltje, på samma gång. I ett svep bokades alla mina föreläsningar för 2020 av.

Disney’s Jungle Cruise – Official Trailer #2

GeekAlerts - 12 Mar 20 kl. 14:00

Even if the first trailer had you questioning whether this movie would be any good, you should still check out the new Disney’s Jungle Cruise – Official Trailer #2, because it looks quite a bit better. It’s still a family adventure movie, but it appears [...

Altered Carbon: Resleeved – Official Trailer

GeekAlerts - 12 Mar 20 kl. 13:39

If you wanted Altered Carbon to go in a new direction, you’ll really want to check out the Altered Carbon: Resleeved – Official Trailer. Fans of anime should certainly love it, because it’s an anime adaptation of an expanded Altered Carbon universe. Written by Tsukasa [...

Plant goals…

Husmusen - inredning och design på nätet - 12 Mar 20 kl. 09:12

Gängliga, knotiga, yviga, livskraftiga och alldeles, alldels underbara. Så kan man summera målbilden för mina krukväxter. Dessa gröna idoler förevigade jag när jag besökte Norrgavels butik i Lammhult på väg mot ett föreläsningsuppdrag förra veckan.

Get the look: Kungsgatan

Husmusen - inredning och design på nätet - 11 Mar 20 kl. 22:18

Inlägget innehåller reklam / annonslänkar Jag fick så många frågor på soffbordet och detaljerna som syns i stylingen efter mina inlägg om lägenheten som är till salu på Kungshöjdsgatan. Jag har letat reda på dem och gjort ett kollage med adlinks/reklamlänkar till butiker som säljer dem. Hoppas det kan vara till hjälp!

Hemnetgodis: Kungshöjdsgatan

Husmusen - inredning och design på nätet - 11 Mar 20 kl. 18:45

Ljusterapin i den här lägenheten är nästan bländande. Så pass att jag inte ens såg att ägarna har min bok på soffbordet! Visade en bild på det här vardagsrummet via mitt instagramkonto och fick så många frågor.

Call of Duty: Warzone – Official Trailer

GeekAlerts - 11 Mar 20 kl. 13:35

As you can see in this Call of Duty: Warzone Official Trailer, CoD is jumping into the free to play battle royale ring. With this massive battle royale game, you drop in a combat arena with up to 150 players to armor up, battle, and [...

Marvel Studios’ Black Widow – Final Trailer

GeekAlerts - 11 Mar 20 kl. 13:03

If you’re the type that always finds the villain the most interesting character in superhero movies, you’ll want to check out the Marvel Studios’ Black Widow – Final Trailer. In it, you’ll get to see Taskmaster, the main baddie of the film, who controls the [...

Hur bor ni?

Husmusen - inredning och design på nätet - 10 Mar 20 kl. 18:06

När jag gjorde om Trendensers layout och bytte bloggplattform förra året lade jag till en ny funktion som jag inte vet om alla har lagt märke till. ”Veckans fråga”. När man surfar in på mobilen hamnar den nämligen längst ner på startsidan, så man får scrolla lite för att se den.

Bokhylledrömmen

Husmusen - inredning och design på nätet - 09 Mar 20 kl. 18:48

Jag har alltid älskat böcker och minns den euforiska känslan när jag knäckte läskoden och kunde börja bläddra runt i mina föräldrars bokhylla. Men jag har ändå inte skapat någon naturlig plats för böcker i mitt eget hem. När jag tänker efter så har jag nog inte haft en ordentlig bokhylla sedan jag flyttade hemifrån.

Star Wars The Child “Baby Yoda” Animatronic Figure

GeekAlerts - 09 Mar 20 kl. 13:36

When it comes to The Mandalorian, just about everyone’s favorite character is The Child AKA “Baby Yoda.” If that’s you, or someone you know, you’re going to want to get this sweet Star Wars The Child “Baby Yoda” Animatronic Figure. Not only does it looks [...

Inredningsnyheter v.10/2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 08 Mar 20 kl. 19:10

Söndag igen och dags att knyta ihop veckan som gått. Coronaviruset har ställt till det – även för flera Skandinaviska inredningsföretag – som nu drabbats av leveransförseningar för att de inte kan få sina möbeldelar eller produkter från Kina. Intressant tänker jag.

Moi Suomi!

Husmusen - inredning och design på nätet - 06 Mar 20 kl. 15:51

Innehåller reklam för egen verksamhet Titta vad som låg i brevlådan igår. Ännu en översatt upplaga av Handbok i inredning och styling! Tyylikäs Koti.

Star Wars R2-D2 Deluxe Popcorn Maker

GeekAlerts - 06 Mar 20 kl. 14:44

This Star Wars R2-D2 Deluxe Popcorn Maker isn’t the first R2-D2 popcorn maker we’ve seen, but compared to the previous ones, this really does appear to be the “deluxe” model. First off, it really does look like R2-D2 and doesn’t appear to be any sort [...