Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Senaste Blogginlägg

Inredningsnyheter v.38/2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 4 timmar sedan

Vad har hänt i inredningsbranschen vecka 38? Håll i er. Ett färgfyrverkeri.

Äppelfest med Mathem.se

Husmusen - inredning och design på nätet - 17 timmar sedan

Inlägget är reklam för mathem.se Många prylar man köper till köket blir inte använda så ofta som man först hade tänkt men den här äppelsvarven från Mathem har hängt med oss länge och jag kan ärligt säga att den går varm varje dag. Mina barn äter ett äpple om dagen till mellanmål och med svarven är det skalat och skivat på ett kick.

Kalla mig Фрида Рамстед

Husmusen - inredning och design på nätet - i förrgår: 17:16

Innehåller reklam för egen verksamhet Nej. Det här kunde jag inte se framför mig när jag satt uppe sent på nätterna under min föräldraledighet och blickade ut över ett nedsläckt radhusområde, med datorns blåaktiga sken som enda sällskap. Tusen trassliga tankar som flöt genom tangentbordet och en stark vision att försöka översätta inredarnas yrkeskunskaper och riktmått till en handbok i inredning – för privatpersoner.

Up & coming: Skryta

Husmusen - inredning och design på nätet - i förrgår: 09:31

Jag fick ett läsartips om företaget Skryta som formger lampskärmar av spill från textilindustrin (bland annat från Kasthalls mattproduktion) samtidigt som de skapar sysselsättning för människor som står utanför arbetsmarknaden, eller som behöver arbetsträna. Både miljömässig och social hållbarhet med andra ord. Och så fint resultat!

Local hero: Caryngo

Husmusen - inredning och design på nätet - 17 Sep 20 kl. 09:45

Inlägget är reklam för Swedese Under 2020 kommer jag att lyfta och belysa kända Nordiska designklassiker. Genom att berätta mer om klassikernas historik, bakgrund och tillverkningsprocess hoppas jag att fler ska få både kunskap men också förståelse för den verkshöjd de har. Dessutom känns det som en lite roligare och mer lärorik annonsform.

The Mandalorian – Season 2 Official Trailer

GeekAlerts - 16 Sep 20 kl. 14:44

If you’re eager for a new season of The Mandalorian, you’re not alone. Fortunately, Disney+ released The Mandalorian – Season 2 Official Trailer, and the new season will start streaming on Friday, October 30, 2020. Watch the The Mandalorian – Season 2 Official Trailer from [...

Inredningskunskap: Fuktslitage, ånga och eluttag

Husmusen - inredning och design på nätet - 16 Sep 20 kl. 08:00

Förra veckan var det en lång diskussion i Trendensers Facebookgrupp om var medlemmarna hade ordnat det runt kaffebryggaren i sina kök. Ur ett estetiskt perspektiv. Alltså hur hade de stylat köksbänken.

DIY: Grytlockstavla

Husmusen - inredning och design på nätet - 14 Sep 20 kl. 19:21

Känner du dig osäker på att teckna men vill göra en egen tavla. Ett tips? Använd grytlock och linjal!

Inredningsnyheter v 37/2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 13 Sep 20 kl. 20:15

Söndag och dags att summera de senaste dagarnas nyheter från inredningsbranschen. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha koll! Veckans skräll!

Up & coming: Hästö Leramik

Husmusen - inredning och design på nätet - 12 Sep 20 kl. 11:50

Via inredningsbutiken The Home Company i Karlskronas instagramkonto (en butik jag besökte och föreläste hos förra hösten) fick jag nys om Hästö Leramiks fina vaser med textur. Så fina! Som poesi för ögat.

Teknikstrul och mindfullness

Husmusen - inredning och design på nätet - 10 Sep 20 kl. 22:08

Om ni undrar varför det har varit ovanligt tyst här på bloggen de senaste dagarna så beror det på teknikstrul. En rysk SPAM-robot har pepprat mina gamla arkivinlägg med reklamkommentarer vilket skapat en massa onödigt arbete bakom kulisserna. Men jag hoppas det ska vara i sin ordning snart och ber om ursäkt för den oplanerade radioskuggan.

Dune (2020) Official Trailer

GeekAlerts - 10 Sep 20 kl. 14:51

There’s a new big-screen adaptation of Frank Herbert’s seminal bestselling novel, and you can preview it in this new Dune (2020) Official Trailer. Directed by Denis Villeneuve, known for Arrival and Blade Runner 2049, Dune features a cast of stars including Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, [...] The post Dune (2020) Official Trailer first appeared on GeekAlerts.

Inredningskunskap: Lårutrymme

Husmusen - inredning och design på nätet - 09 Sep 20 kl. 15:59

För att vi ska sitta bekvämt runt ett bord har man räknat ut att det optimala avståndet mellan stolsits och bordskiva är någonstans mellan 27-30 cm. Hamnar man längre ner än så kan man få ont i axlar, nacke och rygg när man sitter och äter längre stunder och har man för höga stolar i förhållande till bordets höjd finns det risk att låren känns inklämda. Det räcker dock inte att enbart jämföra sitthöjd mot bordshöjd för att garantera lårutrymmet, det är viktigt att även titta på bordets konstruktion.

Inredningsnyheter v.36/2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 06 Sep 20 kl. 20:32

Söndag igen och dags att summera de senaste nyheterna från inredningsbranschen. Designmässan ”3 Days of Design” har gått av stapeln i Köpenhamn. Därav övervikt på danska lanseringar.

Norrgavel – för människa och miljö

Husmusen - inredning och design på nätet - 06 Sep 20 kl. 07:00

Inlägget är reklam för Norrgavel Att Norrgavel har jobbat med hållbarhet sedan de startade för 27 år sedan är det nog få som har missat. Deras möbler och inredning görs med största omsorg om naturen, men också om människorna – som ska använda dem. Det tycker jag får för lite uppmärksamhet.

70% off Labor Day Weekend Sale at Hot Topic

GeekAlerts - 05 Sep 20 kl. 10:38

You’ve been following the social distancing rules, trying to keep yourself and everyone else safe, so you deserve something cool. Reward yourself with a gift without spending too much at the 70% off Labor Day Weekend Sale at Hot Topic. It’s easy to save and [...

70% off Box Lunch Labor Day Weekend Sale

GeekAlerts - 05 Sep 20 kl. 10:29

Need some gifts, collectibles, toys, t-shirts, or home accessories? Now is the time to shop and save at the 70% off Box Lunch Labor Day Weekend Sale. Saving is easy and automatic; just point your browser over to BoxLunch.

Jurassic Park Gates Faux Succulent Planter

GeekAlerts - 05 Sep 20 kl. 10:42

Welcome visitors to your home, office, cubicle, or room with this Jurassic Park Gates Faux Succulent Planter. It’s a miniature version of the majestic gate to Jurassic Park and will make people subconsciously say “Welcome to Jurassic Park!” upon seeing it.

Clear Thinking

Husmusen - inredning och design på nätet - 03 Sep 20 kl. 16:48

Jag tar helg med ett sorterat huvud. Den känslan! Jag börjar äntligen hitta en fungerande struktur i mitt arbetssätt och märker vilken skillnad det gör både för produktiviteten och de allt längre passagerna av ostörd tanketid där nya resonemang kan få slå rot och gro.

Hemnetgodis: Badviksvägen 14

Husmusen - inredning och design på nätet - 03 Sep 20 kl. 07:50

Ni som följer mig på Instagram har redan förmodligen redan sett trädgården till det här huset, som är ritad av Mattias Stenberg – tills hans egna föräldrar – för 10 år sedan. Jag visade det bara häromdagen i mitt flöde. Men det är för fint för att bara låta insidan passera.

Inredningskunskap: Sittyta eller benbredd?

Husmusen - inredning och design på nätet - 01 Sep 20 kl. 16:56

Det finns ett talesätt som säger ”Measure twice, buy once.” Fritt översatt; Mät två gånger så behöver du bara köpa en. Viktigt inte minst nu när många köper sina möbler oprövade, via webbshopar.

Inredningsnyheter v.35/2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 30 Aug 20 kl. 21:30

Nu rasslar det i inkorgen från ivriga företag som inte har kunnat ställa ut på alla inställda mässor, men som ändå har nyheter att visa upp. Jag har saxat ihop veckans pressreleaser till ett söndagssvep i vanlig ordning! PS.

@trendensereducation

Husmusen - inredning och design på nätet - 29 Aug 20 kl. 13:00

Är det rimligt att nästan all inredningspiration idag handlar om vad man kan köpa, inte hur man kan tänka, för att skapa ett fungerande och harmoniskt hem?  Många är frustrerade för att de inte får till sin inredning. Upplever att de aldrig blir riktigt nöjda och vet inte hur de ska göra för att lösa det.

DIY: Inmålade tavellister

Husmusen - inredning och design på nätet - 26 Aug 20 kl. 10:50

Ni har väl gått med i Trendensers slutna Facebookgrupp? Där postas dagligen inspirerande läsarbilder och rådvilla kan få svar av andra engagerade inredningsintresserade. Häromdagen skapades en tråd med inspiration för tavellister.

Inredningskunskap: Spegeltestet på hemmakontoret

Husmusen - inredning och design på nätet - 25 Aug 20 kl. 22:03

På grund av pandemin är det många som jobbar hemifrån just nu. På temporära platser som kanske inte är helt optimerade för skrivbordsarbete. Hur du sitter är jätteviktigt, men också hur du ser.

Småskalig vedförbränning

Ecoprofile - 25 Aug 20 kl. 18:46

Småskalig förbränning av ved är och kommer förmodligen fortsätta att vara en viktig del av världens energimix. I vår del av världen, där vi har kallt samt tillgång till skog, har ved länge haft en given plats för uppvärmning. I andra delar av världen med dålig tillgång till el och gas är ved en förutsättning för matlagning.

Inredningsnyheter sommaren 2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 23 Aug 20 kl. 21:05

Dags att summera de inredningsnyheter som passerat revy under semesterveckorna och den första delen av augusti. Svårt att få med allt, förstås – men jag har försökt få med mycket. Håll i er!

Happy Frida(y) 2.0

Husmusen - inredning och design på nätet - 21 Aug 20 kl. 16:08

Jag balanserar min kaffemugg på en trave böcker medan jag går med forcerade små myrsteg uppför den branta trappan på Kungsbacka bibliotek. Fokuserad. Målmedveten.

Back in business

Husmusen - inredning och design på nätet - 18 Aug 20 kl. 18:03

Det här blogginlägget har suttit långt inne, men nu är semestern definitivt över och jag är back in business igen. Efter en riktigt skön ledighet. Egentligen började jag jobba redan för två veckor sedan, men de första arbetsdagarna behövde jag ge min odelade uppmärksamhet till den brittiska översättningen av min bok och min kvartalsredovisning för Q2.

Göteborg-Torsby på Velove Armadillo lastcykel

Ecoprofile - 24 Jul 20 kl. 08:30

Det var alltför länge sen jag var ute på långtur på cykel, äntligen fick jag tre underbara dagar på en Velove Armadillo!

Sommaren är din. Och min.

Husmusen - inredning och design på nätet - 10 Jul 20 kl. 21:27

Hur många sommarlov får vi ihop? Tanken svindlar när jag tittar på mina barn och räknar. Kan vi ha fem kvar med den äldsta?

Sommarpresent från mig till mig

Husmusen - inredning och design på nätet - 03 Jul 20 kl. 09:31

En vattenspegel. Ett fågelbad. Ett planteringskärl.

Sommarhusdröm i Skåne

Husmusen - inredning och design på nätet - 30 Jun 20 kl. 20:01

Jag lärde känna @ninagerthel för åtta år sedan, när jag och Bodil gjorde ett hemma-hos-reportage för Femina. Nyligen köpte hon och hennes man ett sommarhus i Skåne och vi svängde förbi på väg till Österlen häromåret och jag blev… golvad. Vilken sommarhusdröm!

Planteringsrecept för utomhuskrukor

Husmusen - inredning och design på nätet - 29 Jun 20 kl. 18:40

Jag har alltid tyckt att har varit knepigt att få till snygga kombinationer av sommarblommor i utomhuskrukor och amplar. Jag vet inte hur många gånger jag har åkt till Plantagen eller Blomsterlandet med stora ambitioner men mest känt mig förvirrad när jag varit på plats. Engelsktalande trädgårdsarkitekter refererar ofta till den här ramsan, som dessutom rimmar och är lätt att komma ihåg.

Trädgårdsinspiration för nybyggda hus

Husmusen - inredning och design på nätet - 29 Jun 20 kl. 11:56

Det är tydligt att många stora trädgårdsentusiaster har andra referensramar än dagens nybyggda prefabvillor och moderna radhuskvarter. Men hur gör man då? Om man har ett sådant hus, utan charmig snickarglädje och ändå vill ha en härlig trädgård.

Inredningsnyheter v 26/2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 28 Jun 20 kl. 20:10

Sista söndagen i juni och det har blivit dags för sommarens sista söndagssvep. Under juli är det stiltje i nyhetsflödet, PR-byråerna och företagen tar semester och därför gör min summering också det. Jag samlar ihop sommarens strösnackisar till ett större svep i början på augusti istället.