Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Senaste Blogginlägg

Star Wars The Mandalorian The Child Makeup Brush Holder

GeekAlerts - 20 Jan 21 kl. 10:30

50 years old and still look like a child? That’s some good makeup! Get this Star Wars The Mandalorian The Child Makeup Brush Holder and maybe you’ll be looking younger too.

Funko Pop! DC Comics Wonder Woman 1984 Golden Armor Vinyl Figure

GeekAlerts - 06 Jan 21 kl. 17:39

If you have HBO Max, you’ve probably seen Wonder Woman 1984. Before the COVID-19 pandemic, it was set to be released as a big summer blockbuster. It ended up being released on December 25 in theaters and on the HBO Max streaming service.

Star Wars The Mandalorian The Child Premium Plush Bundle

GeekAlerts - 05 Jan 21 kl. 18:15

If you just can’t get enough of the cute 50-year-old “baby Yoda” from The Mandalorian, you need to check out the Star Wars The Mandalorian The Child Premium Plush Bundle. It features an adorable 11″ plush “Baby Yoda” as well as a satchel like the [...] The post Star Wars The Mandalorian The Child Premium Plush Bundle first appeared on GeekAlerts.

Taco Bell Sauces Tab Journal

GeekAlerts - 04 Jan 21 kl. 17:08

Taco Bell hot sauce packets always have something to say. Get the Taco Bell Sauces Tab Journal, and you’ll have plenty of space to write all the things that you want to say. Perhaps you’ll take inspiration from the Bell and come up with some [...

Regionalt flyg kan snart vara hållbart

Ecoprofile - 01 Jan 21 kl. 08:06

Långdistansflyg har långt kvar till hållbarhet och måste troligtvis begränsas kraftigt om vi ska få en reduktion som ligger i linje med vad som krävs för att nå 1,5-gradersmålet. Regionalt flyg ligger betydligt närmare hållbarhet, med eldrift, som beräknas kunna kommersialiseras inom ett decennium. För att kunna hävda hållbarhet krävs att flygplanstillverkare och dess underleverantörer samt flygbolag och flygplatser investerar i produktionskapacitet av hållbar el och att problematiken kring sällsynta jordartsmetaller till batterierna lösts, både miljömässigt och socialt.

Ska vi göra el av ved, hemma?

Ecoprofile - 05 Dec 20 kl. 10:12

Det här är andra artikeln om ved som jag skrivit, den första var Småskalig vedförbränning. Det är egentligen det här ämnet, att göra el av ved, som jag är mest intresserad av, men var tvungen att börja från början för att ha en bra bas att stå på inför den här artikeln! Att göra el av ved är något jag gått och klurat på i flera år, och ju mer jag tänkt på det desto mer har jag tyckt att det är otroligt att det idag inte finns någon lösning på marknaden som gör el av ved, småskaligt.

Five fun facts

Husmusen - inredning och design på nätet - 27 Oct 20 kl. 22:40

Några nya saker jag lärt mig av att översätta en inredningsbok till andra språk. Kände du till exempel till;1) The 80% Carpet RuleOm du hyr en lägenhet i USA kan hyresvärden kräva att du täcker minst 80% av golvet med mattor eller en heltäckningsmatta. Alltså du kan inte bli bötfälld, men det är en vanlig praxis.

Inredningskunskap: Vad har du för siktvinkel från soffan?

Husmusen - inredning och design på nätet - 27 Oct 20 kl. 21:09

Vi pratar mycket om risken för skärmnacke när det kommer till våra barn och deras läsplattor – men det verkar inte finnas samma utbredda medvetenhet kring våra teveskärmar. För både små och stora. Även om många har lämnat linjär-teve-tittandet så är det ju desto fler som sträckkollar serier via Netflix, HBO och Play-kanalerna.

Inredningsnyheter v.43/2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 25 Oct 20 kl. 19:06

Söndag och strax dags för höstlov hos alla som har skolbarn. Här kommer en snabb summering av förra veckans nyheter från inredningsbranschen för dig som vill ha koll på vad som händer.ByLassen relanserar Ingeborg som designades redan på 40-talet.

Lär dig mer om kalksten med Flisby AB

Husmusen - inredning och design på nätet - 25 Oct 20 kl. 07:02

Inlägget är reklam i samarbete med Flisby AB Kalksten är ett av det mest klassiska och använda stenmaterialen i inredning, genom tiderna. Den finns i mängder av färger och former och lokalt i de flesta länder. Kyrkor och tempel har i alla tider byggts till största delen av kalksten.

Inredningskunskap: Belysning intill ytterdörren

Husmusen - inredning och design på nätet - 24 Oct 20 kl. 18:28

Några saker som är viktiga att tänka på när det gäller placering av belysning intill ytterdörren. – Undvik att välja lampmodeller eller att montera lampor på ett sådant sätt så att de bländar dem som ska gå in eller ut genom dörren. Man ska inte kunna se rakt in i ljuskällan eftersom kontrasten mellan mörker och ljus kan skapa synstörande bländning för dig eller dina gäster.

DIY Art – På papper med grov gräng.

Husmusen - inredning och design på nätet - 23 Oct 20 kl. 18:04

Mina tidigare tips för hur man enkelt kan skapa egna alster till väggarna, även om man inte anser sig vara konstnärligt lagd, har varit väldigt uppskattade. Så här kommer ett till som de flesta klarar av även om de inte kan teckna. Kanske något att testa till helgen?

DIY Art – Papper med grov gräng

Husmusen - inredning och design på nätet - 23 Oct 20 kl. 18:04

Mina tidigare tips för hur man enkelt kan skapa egna alster till väggarna, även om man inte anser sig vara konstnärligt lagd, har varit väldigt uppskattade. Så här kommer ett till som de flesta klarar av även om de inte kan teckna. Kanske något att testa till helgen?

Pressklipp: Ica Kuriren

Husmusen - inredning och design på nätet - 22 Oct 20 kl. 10:47

Prenumererar du på Ica Kuriren? Håll utkik i brevlådan efter nummer 42 i oktober 2020. På sidan 46 hittar du en helsida om mig och min bok.

Inredningskunskap: Svängrum i badrum

Husmusen - inredning och design på nätet - 21 Oct 20 kl. 23:36

När man ska köpa ett par nya jeans ägnar man ofta mer tid åt att prova ut dem, än man gör mer ett hus eller en lägenhet i mångmiljonklassen innan man slår till. Det inte ovanligt att det är först när vi har flyttat in som vi blir varse om att köket var lite konstigt planerat eller att badrummet känns väldigt trångt när man använder det. Därför kan det vara bra att öva upp sitt eget ögonmått och sina inredningskunskaper så att man kan göra funktionella bedömningar med hjälp av en ockulärbesiktning.

3986 gånger

Husmusen - inredning och design på nätet - 16 Oct 20 kl. 07:02

Häromdagen damp det ner en utlåningsrapport från Sveriges författarfond. Under 2019 gjordes 3986 ersättningsgrundande utlån av ”Handbok i inredning och styling” på Sveriges bibliotek. En siffra som kanske inte säger så mycket för den som inte är insatt i förlagsvärlden – men det motsvarar nästan två normalstora tryckupplagor av en förstagångsförfattares verk.

Inredningskunskap: Informationsbelysning

Husmusen - inredning och design på nätet - 14 Oct 20 kl. 21:52

De flesta som är intresserade av inredning brukar vara bekanta med principerna om allmänbelysning, dekorationsbelysning och funktionsbelysning. Informationsbelysning däremot verkar inte lika många ha hört talas om eller arbeta medvetet med. I takt med att det blir allt mörkare på kvällarna nu ökar vårt behov för och betydelsen av informationsljus inuti och utanför våra hem.

Nästa bäddningstrend?

Husmusen - inredning och design på nätet - 12 Oct 20 kl. 22:04

Jag gissar att det här har potential att bli sängklädestillverkarnas motsvarighet till panelgardiner (= minskad försäljning och textilåtgång) men det behövs nog efter de senaste årens överkonsumtion av hemtextilier. Oavsett. Anar man ett nytt bäddningsfenomen på ingång?

Inredningsnyheter v 41/2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 11 Oct 20 kl. 20:14

Vad har hänt i inredningsbranschen v 41, 2020? Här kommer en scroll för att få koll! Ett nytt svenskt möbelvarumärke har sett dagens ljus.

Inredningskunskap: Fönster i dusch och badutrymmen?

Husmusen - inredning och design på nätet - 11 Oct 20 kl. 16:03

Planerar du att bygga nytt, renovera eller rita om planlösningen i ett badrum – försök undvika fönster i duschutrummet. Jag har all förståelse för att det är lätt att missa den rekommendationen eftersom det cirkulerar så många bilder som visar badrum med fönster på alla möjliga och omöjliga ställen – men det är inte optimalt planerat att placera dusch eller badkar så att duschvattnets strålar och ånga kan innebära en ökad risk för fuktskador.Att fönster bör placeras utanför bad- och duschplatser är inte mitt påhitt, utan finns att läsa i ”Säker Vatteninstallation” som gäller från den 1 januari 2016.

Up & coming: @Bonnibonne

Husmusen - inredning och design på nätet - 10 Oct 20 kl. 09:52

Har ni koll på Shalony van Stralendorffs och Emelie Ivarssons nystartade (och norrlandsbaserade) Bonnibonne? I maj lanserade de ett bokasin; ”kontur vol 01” som ska inspirera till en mer långsam livsstil och som innehåller 14 recept baserade på vildplockade råvaror från skogen varvat med inredning- och stillebenfotografier med unika produkter som de tillverkat i samarbete med Norrländska producenter. Om ett par veckor släpps den även i engelsk upplaga.

Pressklipp: Boligskolen D2s interiørspalte

Husmusen - inredning och design på nätet - 09 Oct 20 kl. 15:33

Nu är det officiellt – jag har fått en alldeles egen ”interiørspalte” i den Norska morgontidningen Dagens Naeringsliv! Idag publicerades den första delen i min Boligskole. En serie helt utan köptips och foton på stylade miljöer!

Dagens mantra.

Husmusen - inredning och design på nätet - 08 Oct 20 kl. 09:06

Torsdag morgon 08.19. Det duggregnar i Kungsbacka och jag sneddar över skolgården med två stora kassar i varje hand.

DIY: Spackeltavla tekniker och tips

Husmusen - inredning och design på nätet - 07 Oct 20 kl. 22:01

Jag har fått så otroligt många frågor om spackeltavlorna jag visat på blogg och instagram. Det är ingen avancerad teknik bakom. Den viktigaste ingrediensen är fantasi.

Inredningskunskap: Väntrumsljus

Husmusen - inredning och design på nätet - 06 Oct 20 kl. 14:36

När man ser över belysningen i ett rum eller ska köpa nya lampor är det lätt hänt att allt fokus hamnar på just ljuset. Men faktum är att även mörker och skuggor är en viktig del av en genomtänkt ljussättning. När man inreder ett hem vill man helst undvika så kallat ”väntrumsljus”.

Annons: Sätt färg på din tillvaro med Jotun LADY

Husmusen - inredning och design på nätet - 05 Oct 20 kl. 09:30

Inlägget är betald reklam för Jotun Jag vet att det är många av er som läser Trendenser som gärna vill få in lite mer färg i era hem, men som precis som mig tycker det kan kännas svårt att veta var och hur man ska börja. I samarbete med Jotun gjorde jag ett test och målade upp tre olika kulörer, på samma grund, för att visa vilken skillnad det kan göra att sätta lite färg på tillvaron. När jag skrev Handbok i inredning och styling lärde jag mig att grönt och brunt är bra kompisar till de allra flesta kulörer, kanske för att de finns naturligt i grönskan, jorden och träden och ingenting skär sig ju mot det som fond.

Inredningsnyheter v 40/2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 04 Oct 20 kl. 22:15

Dags att djupdyka ner i den första oktoberveckans nyheter från inredningsbranschen. En snabb scroll, för dig som vill ha koll!Boråstapeter lanserar en ny tapetkollektion.

Annons: Orbital – den nya hållbara duschen

Husmusen - inredning och design på nätet - 04 Oct 20 kl. 18:00

Inlägget är reklam i stolt samarbete med Orbital Känner ni till det svenska företaget Orbital som vill revolutionera sättet vi duschar och tvättar oss på? De har skapat världens första cirkulära duschsystem. En hållbar modell som hjälper dig att duscha smartare samtidigt som du sparar både vatten och energi och får en perfekt duschupplevelse, varje gång.

Recept på en höstplantering

Husmusen - inredning och design på nätet - 03 Oct 20 kl. 16:25

Jag sprang förbi den här höstplanteringen häromdagen och fastnade för den fina blandning av bladfärger och texturer. Bad min svägerska om hjälp att identifiera växterna. Här kommer receptet på innehållet om du vill härma i en kruka eller rabatt; Vit ljung Skimma (de vinröda blommorna) Prydnadsgräs (de smala gröna bladen)Lager (de breda gröna bladen)Alunrot/Heuchera (de vinröda bladen) Plättar i luften (de små gröna bladen som hänger över kanten) The post Recept på en höstplantering appeared first on Trendenser.

Inredningskunskap: Regel för köksö med spis

Husmusen - inredning och design på nätet - 01 Oct 20 kl. 07:18

Ett konkret exempel på en internationella avvikelser där lokala byggregler ser olika ut i olika länder är; köksöar med spis och tillagningsmöjligheter. I Sverige har Boverket nyligen skärpt sina riktlinjer för detta och förespråkar att man ska ha en utslagsvask i samma inredningslängd som spisen, för att undvika skållskador. Varför det kan man undra?

Judas silverpenningar

Husmusen - inredning och design på nätet - 30 Sep 20 kl. 08:27

Jag fick så många frågor om växten i vasen när jag visade ”behind the scenes bilder” från en fotografering i instagram stories förra veckan. Så jag svarar här. Offentligt.

Höstkampanj på Adlibris

Husmusen - inredning och design på nätet - 29 Sep 20 kl. 12:00

Inlägget är reklam för Adlibris / innehåller adlinks De senaste kvällarna har jag sträckläst Patrik Lundbergs nya bok Fjärilsvägen med tårarna brännande under ögonlocken. Vi hyllar gärna de storslagna kvinnohistorierna, men glömmer så lätt alla dem som kämpat i det tysta. Patrik tecknar ett kärleksfullt porträtt av sin egen, men också av en hel generation mammor som stod upp och stod tillbaka, för vår skull.

Internationell inspiration kräver lokal kunskap.

Husmusen - inredning och design på nätet - 28 Sep 20 kl. 13:09

Jag vet inte om ni ens har tänkt på det. Men det finns faktiskt en risk med att låta sig inspireras av inredningsbilder från andra delar av världen – om man inte har koll på vilka regler som gäller lokalt – där man själv bor. Det förvånar mig faktiskt att vi pratar så lite om det idag.

Inredningsnyheter v 39/2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 27 Sep 20 kl. 19:19

Söndag igen och dags att backa veckan för att se vad som hänt. Här kommer en nyhetssummering för dig som vill hålla dig uppdaterad kring inredningsbranschen!Carl Hansen & Søn (som också producerar Wegners Y-stol) relanserar Nanna och Jørgen Ditzels barnstol från 50-talet.