Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Freedomtravel

Husbåt i Stockholm – några foton från vårt boende

Freedomtravel - 16 Apr 22 kl. 06:00

Vi bor i husbåt i Stockholm. Alldeles snart ska vi ge oss av på en längre resa – med vår husbil – och innan dess passar vi på att visa några foton från vårt boende i Pampas marina. Husbåt i Stockholm i Pampas marina Vi bor i Pampas marina, som ligger i Solna stad i […] Inlägget Husbåt i Stockholm – några foton från vårt boende dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

En mysig uteplats är guld värd när det är vår

Freedomtravel - 10 May 23 kl. 06:00

Vem vill inte ha en mysig uteplats på våren? Den här veckan har vi kunnat njuta av sol och ljumma vårvindar och vi har varit hemma i husbåten, varför det förstås lockar att hänga på däck. Vår uteplats på husbåten Vi har en uteplats i fören på vår husbåt och det absolut bästa med denna […] Inlägget En mysig uteplats är guld värd när det är vår dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Mobilt boende, trafiktrender på bro och vinterbad

Freedomtravel - 09 Jan 23 kl. 06:00

Då var det måndag igen och det betyder ju resenyheter här på FREEDOMtravel. Idag handlar det bland annat om registrering av husbilar och husvagnar 2022, trafiktrender på Öresundsbron och om … vinterbadande. 2022 – ett bra år för mobilt boende Under 2022 registrerades totalt 8 709 fordon för mobilt boende i Sverige, enligt Husvagns- och […] Inlägget Mobilt boende, trafiktrender på bro och vinterbad dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Varför foton tagna på natten är så mycket bättre nu

Feber.se - 27 Mar 22 kl. 09:00

Tekniken är bättre helt enkelt Här har vi ett klipp där Julian Chokkattu från Wired försöker förklara varför foton tagna med mobilen på natten var mer eller mindre värdelösa en gång i tiden och varför telefonkamerorna är avsevärt mycket bättre på att ta bilder i mörker i dag. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Airbnb ska hjälpa ukrainska flyktningar

Feber.se - 28 Feb 22 kl. 16:45

Genom att ge 100.000 flyktningar boende Airbnb har idag berättat att man kommer att hjälpa ukrainska flyktingar genom att erbjuda boende för upp till 100.000 personer som just nu flyr landet.

Hotel Esplanade i Stockholm – trevligt på Strandvägen

Freedomtravel - 23 Feb 22 kl. 06:00

Hotel Esplanade i Stockholm är ett anrikt hotell som ligger både vackert och centralt på Strandvägen på Östermalm. Här kan man bo fint och hemtrevligt under ett besök i Stockholm. Hotel Esplanade i Stockholm Hotel Esplanade finns inrymt i ett vackert jugendhus från 1910, och har ett perfekt läge för den som vill upptäcka Stockholm.

Rekrytering på campingar, snälltåget till Alperna och skygg bläckfisk

Freedomtravel - 31 Jan 22 kl. 06:00

Hoppas att stormen inte ställde till någon oreda för dig igår! Vi, som bor i husbåt, valde att lämna båten och besöka Peters bror över dagen och natten. Nu är det måndag, vilket förstås innebär att det är dags för resenyheter här på FREEDOMtravel!

Biosalong i baksätet och ändra bilfärg med knapptryck

Freedomtravel - 10 Jan 22 kl. 06:00

Då var det måndag igen och dags för resenyheter här på FREEDOMtravel. Veckans nyheter handlar om mobilt boende, hotell, olympiska aktiviteter, sommarjobb på Göta kanal, orienteringstävlingen O-ringen och framtidsteknik i bilar. Håll till godo!

Göra i Stockholm – 30 sevärdheter och upplevelser

Freedomtravel - 29 Dec 21 kl. 06:00

Vad kan man se och göra i Stockholm? Stockholm är Sveriges huvudstad och har massor att erbjuda i form av kultur, historia, nöjen och upplevelser. Vi har till slut skrivit ihop en guide till vår hemstad.

Vidinge gård och ställplats – hundvänligt boende i Småland

Freedomtravel - 23 Nov 21 kl. 06:00

Vidinge gård är ett hundvänligt boende i Småland, en ställplats, ett fiskecenter och en utgångspunkt för naturupplevelser och packraft, med läge mitt i de småländska skogarna. Vi rullade hit med husbilen, i samarbete med Glasriket, och fick uppleva både publiv och en härlig cykeltur längs Alsterån. Vidinge gård På Vidinge gård kan du bo över […] Inlägget Vidinge gård och ställplats – hundvänligt boende i Småland dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Att inreda uteplatsen – vi bollar ideer!

Freedomtravel - 28 Sep 21 kl. 06:00

Hur lyckas man inreda uteplatsen så man trivs? Vår uteplats ligger i fören på vår husbåt, där man kan vaggas till ro av det mjuka gunget samtidigt som man hör det charmiga ljudet från båtlivet runt om. Ändå har vi aldrig fått till mysfaktorn … Vår uteplats idag Fören på vår husbåt är vår uteplats […] Inlägget Att inreda uteplatsen – vi bollar ideer!


Fler inlägg från Freedomtravel

En resa till Baltikum och Polen sommaren 2018

Freedomtravel - 01 Jun 23 kl. 06:00

Gästskribenter: Minna och Kaj Avrin Här berättar vi om vår resa till Baltikum och Polen. Under resan upplevde vi historia, traditioner, storstäder och ljuvliga sandstränder. Haapsalu Vi tog Tallink från Stockholm till Tallinn 22/6.

Att vandra till Slåttdalsskrevan i Höga kusten

Freedomtravel - 31 May 23 kl. 06:00

Hur är det att vandra till Slåttdalsskrevan i Höga kusten? Vi vandrade nyligen till denna spektakulära plats och vi blev några av de sista att gå igenom skrevan. Nu är passagen stängd av säkerhetsskäl, men man kan fortfarande vandra till Slåttdalsskrevan och se de dramatiska formerna.

Tips för en romantisk sommarsemester

Freedomtravel - 30 May 23 kl. 06:00

Idag presenterar vi en gästartikel Nu står sommar och semestertid inför dörren och vad passar då bättre än att boka in en romantisk semester tillsammans med sin kärlek? Att åka bort och bara rå om varandra i kärlekens tecken kan nämligen få en att känna sig sådär härligt nykär igen. Men hur gör man egentligen […] Inlägget Tips för en romantisk sommarsemester dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Billiga länder, sommarevenemang och jubileumsvagn

Freedomtravel - 29 May 23 kl. 06:00

Då var det måndag igen, vilket betyder att vi i korthet listar veckans nyheter från rese-, turism- och campingbranschen. By the way, gillar du våra måndagsnyheter? Är det någon sorts nyheter du skulle vilja ha mer eller mindre av?

Axmar Brygga – ställplats, restaurang och bruk

Freedomtravel - 28 May 23 kl. 06:00

Axmar Brygga är en härlig havsrestaurang – med en mycket populär ställplats för husbilar – som ligger vackert vid ostkusten, strax intill det historiska Axmar bruk. Här är fantastiskt fint att göra ett stopp på vägen genom Sverige. Axmar Brygga Havskrog Axmar Brygga Havskrog har verkligen lyckats skapa en attraktiv plats.

Ögruppen Sporaderna – allt du vill ha är grekland!

Freedomtravel - 27 May 23 kl. 06:00

Idag presenterar vi en gästartikel av Visit Greece Skiathos Skiathos, den mest kosmopolitiska ön i norra Sporaderna, är verkligen ett paradis på jorden, med frodiga tallskogar och kristallklart azurblått vatten. Trots att turismen växt snabbt under de senaste decennierna är ön fortfarande pittoresk och orörd, med mer än 60 fantastiska stränder. Den mest kända är […] Inlägget Ögruppen Sporaderna – allt du vill ha är grekland!

Att upptäcka norra Sverige – vi börjar i Höga kusten

Freedomtravel - 26 May 23 kl. 06:00

Norra Sverige är lite av en vit fläck på kartan för oss. Det är klart att vi varit en del i norra Sverige under åren, men ändå relativt lite. Nu är det dags att ändra på det.

Att göra i Nora – 12 tips till trästaden i Bergslagen

Freedomtravel - 25 May 23 kl. 06:00

Vad kan man göra i Nora? Denna charmiga lilla trästad, som ligger fint vid Norasjön i Bergslagen, bjuder på allt från tåg och trähus till glass och mordvandringar. Vi har samlat våra bästa tips på upplevelser och sevärdheter i Nora.

Tant Anna och den stora kärleken – att resa ensam i Afrika

Freedomtravel - 24 May 23 kl. 06:00

Gästskribent: Anna Nilsson Spets Afrika är min plats på jorden, där är jag hemma. Rytmen, värmen, färgerna och dofterna. Jag har testat Latinamerika, jag har varit i olika länder i Asien och Mellanöstern, jag bor mitt i Europa, men Afrika är sedan 1980 dit jag alltid återvänder.

Att göra i Hjo – 12 tips till trästaden vid Vättern

Freedomtravel - 23 May 23 kl. 06:00

Vad kan man göra i Hjo? Denna fina lilla trästad vid Vättern är en riktig pärla med vackra trävillor, ångbåtsturer och glass i stora lass. Vi har nu samlat våra bästa tips på upplevelser och sevärdheter i Hjo.

Roadtrips, sandskulpturer och populära ställplatser

Freedomtravel - 22 May 23 kl. 06:00

Då var det måndag igen! Vi befinner oss på husbilsresa i Sverige, men det hindrar oss förstås inte från att publicera resenyheter här på måndagar. Samtidigt passar vi på att önska alla läsare en fin vecka!

Tant Anna i franskt blåsväder vid Opalkusten

Freedomtravel - 21 May 23 kl. 06:00

Gästskribent: Anna Nilsson Spets Trots att jag bor ett stenkast från franska gränsen så är Frankrike ett land jag varit i alldeles för lite, törs knappt tala om att jag inte varit i Paris ännu. Nåväl, ett par dagar på Opalkusten är inte helt fel och utanför turistsäsongen är det oerhört lugnt. Precis som belgiska […] Inlägget Tant Anna i franskt blåsväder vid Opalkusten dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Att göra i Eksjö – 11 tips till trästaden i Småland

Freedomtravel - 20 May 23 kl. 06:00

Vad kan man göra i Eksjö? Denna småländska stad, som brukar kallas ”den unika trästaden” bjuder på charmiga miljöer, mysiga fik och massor av historia. Vi har vi nu samlat våra bästa tips på upplevelser och sevärdheter i Eksjö.

På husbilsäventyr genom Sverige

Freedomtravel - 19 May 23 kl. 06:00

Just nu befinner vi oss på husbilsäventyr genom Sverige. Vi har gjort en runda som tagit oss söderut mot Småland, och sedan fått oss att vända norrut längs med Vättern. Stockholm – Mariefred – Småland Årets husbilsresa startade som vanligt i Stockholm.

Vad äter man i Filippinerna? – 15 filippinska specialiteter

Freedomtravel - 18 May 23 kl. 06:00

Vad äter man i Filippinerna? Vi har spenderat tre månader, på 30 olika öar, i Filippinerna. Här har vi samlat våra erfarenheter om filippinsk mat, samt om specialiteter, efterrätter och drycker.