Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Freedomtravel

Husbilen Swift Toscane 794eb – vi har testat

Freedomtravel - 09 Jun 19 kl. 06:00

Vi har testat husbilen Swift Toscane 794eb. Vi körde och bodde i husbilen under en åtta dagar lång husbilsresa genom Sverige och Tyskland. Såhär tyckte vi! Vi har testat en husbil från Swift Vi har kollat på Swifts husbilar på flera mässor, och skrev bland annat ett inlägg om Toscane – smarta och säkra husbilar […] Inlägget Husbilen Swift Toscane 794eb – vi har testat dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Fix med husbil – dekaltext, oljud och … en liten olycka

Freedomtravel - 25 Jun 20 kl. 06:00

Det är husbilssäsong och vi har hunnit med lite mer fix och trix. Vi har satt upp ny dekaltext på husbilen och lämnat in den på nytt för att försöka fixa problemet med det “klånkande” ljudet. Dessutom har vi klantat till det och skaffat oss ett nytt problem … Ny dekaltext på husbilen När vi […] Inlägget Fix med husbil – dekaltext, oljud och … en liten olycka dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Smarta lösningar i husbilen – 11 praktiska tips

Freedomtravel - 14 Jun 20 kl. 06:00

Smarta lösningar i husbilen, det vill man ju ha, eller hur? Efter mer än tio år med husbil har vi kommit på olika lösningar som vi tycker underlättar husbilslivet. Här är våra tips!

Ny framruta på husbilen – och annat fix

Freedomtravel - 13 Jun 20 kl. 06:00

Vi har skaffat en ny framruta på husbilen, eftersom vi hade stenskott i den gamla. Vi har också fixat (eller åtminstone försökt fixa) det klånkande ljudet som hörs när vi kör, putsat framlyktorna och skaffat några små nya detaljer till husbilen. Ny framruta på husbilen Vi hade massor av stenskott i vår framruta på husbilen, […] Inlägget Ny framruta på husbilen – och annat fix dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Premiärtur med husbilen och elcyklarna

Freedomtravel - 07 Jun 20 kl. 06:00

Till slut kom vi iväg på en premiärtur med husbilen och elcyklarna. Vi har rullat med husbilen flera gånger tidigare i år, men detta blev första turen med övernattning. Det blev också första gången vi hade med oss elcyklarna i husbilens garage.

Problem med gasolen i husbilen (ingen husbilstur ännu)

Freedomtravel - 06 Jun 20 kl. 06:00

Vi skulle ha gett oss ut på husbilstur redan på fredagen, men problem med gasolen i husbilen satte käppar i hjulet. Vi trodde att vi redan haft alla problem man kunde ha, men tydligen kunde man ha ytterligare ett. Vi hade planerat en husbilstur … Vi hade planerat att äntligen ge oss ut på en […] Inlägget Problem med gasolen i husbilen (ingen husbilstur ännu) dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Mr JWW har nu testat nya Porsche 911 Turbo S

Feber.se - 05 Jun 20 kl. 09:40

Gjorde honom fnittrig Det är många som redan testat nya Porsche 911 Turbo S och nu har turen kommit till Mr JWW som nyligen delade med sig av följande klipp. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Husbilen och elcyklarna är redo för äventyr

Freedomtravel - 22 May 20 kl. 06:00

Vi är sååå redo för äventyr nu! Man ska inte resa så långt hemifrån i dessa tider, men det finns ju massor att upptäcka i närområdet. Nu är både husbilen och elcyklarna redo för äventyr.


Fler inlägg från Freedomtravel

Att flytta till Portugal – Kristinas berättelse

Freedomtravel - 14 timmar sedan

Idag presenterar vi ett gästinlägg av Kristina från Mitt Portugal Hejsan, jag heter Kristina och jag har flyttat till Portugal från Sverige. Vi är två men det är bara jag som flyttat, min andra hälft flyttar ner lite senare. I detta gästinlägg vill jag berätta om mina upplevelser i samband med flytten.

Husbil hett på blocket – och så många vill resa trots covid-19

Freedomtravel - Igår: 06:00

Då var det dags för resenyheter igen! Det var längesedan sist. Vi har gjort uppehåll under sommarens husbilsresa i Sverige, men nu är vi hemma igen och tillbaka i vardagen.

Bengtsfors i Dalsland – natur och kanalbåtar

Freedomtravel - i förrgår: 06:00

Bengtsfors ligger längs med Dalslands kanal, och vi kom hit med husbil efter våra besök vid akvedukten i Håverud och i Dals Långed. Här upplevde vi charmiga slussar, fantastiskt vacker natur och ett fint friluftsmuseum. Bengtsfors i Dalsland Ett charmigt sätt att ta sig till Bengtsfors är att ta kanalbåt från Håverud, och sedan kanske […] Inlägget Bengtsfors i Dalsland – natur och kanalbåtar dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Idag öppnar vi webbutik – rabatter hela första helgen!

Freedomtravel - 08 Aug 20 kl. 06:00

Idag öppnar vi vår webbutik! Vi har jobbat med detta i flera månader, och det känns fantastiskt roligt att äntligen få öppna. Nu under den första helgen (8-9 augusti) har vi flera öppningserbjudanden med superbra priser.

Dals Långed – charmigt vid Dalslands kanal

Freedomtravel - 07 Aug 20 kl. 06:00

Dals Långed är en liten ort längs med Dalslands kanal. Vi hade inga höga förväntningar, men överraskades av idylliska sjöar, charmiga slussar och en bygd som lever tack vare initiativförmåga och en skola för hantverk och konsthantverk. Dals Långed i Dalsland När man dör kommer man till Kramfors.

Akvedukten i Håverud – spektakulärt vid Dalslands kanal

Freedomtravel - 06 Aug 20 kl. 06:00

Akvedukten i Håverud är ett spektakulärt bygge i Dalsland där väg, järnväg och kanal korsar varandra i luften. Man kan stå länge och titta på båtarna som passerar genom den vattenfyllda plåtrännan. Om man vill kan man också hänga med på båttur från Håverud till Bengtsfors.

Köpmannebro och Upperud – starten på Dalslands kanal

Freedomtravel - 05 Aug 20 kl. 06:00

Köpmannebro kan beskrivas som porten till Dalslands kanal. Här finns kanalens både första och största sluss. Fortsätter man ytterligare en bit längs kanalen kommer man till slussarna vid Upperud.

Hamburgsund – Västkustcharm och skaldjursfrossa

Freedomtravel - 04 Aug 20 kl. 06:00

Hamburgsund är en mysig liten ort på Västkusten, med höga klippor, båtar, röda stugor och ett överflöd av fisk och skaldjur. Här kan man hänga på uteserveringar, bada, göra båtturer, ägna sig åt krabbrace eller frossa i havets läckerheter. Hamburgsund på Västkusten Till Hamburgsund kommer man förmodligen för att man gillar att vara vid havet, […] Inlägget Hamburgsund – Västkustcharm och skaldjursfrossa dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Bohus fästning – borgen som klarat 14 belägringar

Freedomtravel - 03 Aug 20 kl. 06:00

Bohus fästning har försvarats av norrmän, danskar och svenskar och sammanlagt utsatts för 14 belägringar – ett nordiskt rekord. Idag kan man komma hit för ströva runt i ruinen, föreställa sig historiens dramatiska strider och kanske andas ut för att man inte behöver stanna i någon av fängelsehålorna. Bohus fästning Det är väldigt mycket nordisk […] Inlägget Bohus fästning – borgen som klarat 14 belägringar dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Att göra i Trollhättan – våra 10 bästa tips

Freedomtravel - 02 Aug 20 kl. 06:00

Vad kan man göra i Trollhättan som turist? Vi kom hit med husbil direkt efter vårt besök i Vänersborg eftersom vi bestämt oss för att följa Trollhätte kanal och Göta älv. Förutom att vi planerat att se slussar hade vi inga speciella förväntningar, men Trollhättan överraskade verkligen!

Att göra i Vänersborg – våra 5 bästa tips

Freedomtravel - 01 Aug 20 kl. 06:00

Vad kan man göra i Vänersborg? Vi kom hit med husbil efter att vi följt Göta kanal, och därefter planerade vi att följa Trollhätte kanal från Vänern mot Kattegatt. Vi spenderade två dagar i staden, och här är våra bästa tips på saker att göra i Vänersborg som turist.

Läckö slott – De la Gardies sagoslott vid Vänern

Freedomtravel - 31 Jul 20 kl. 06:00

Läckö slott speglar sig i Vänern med sina tinnar och torn, och känns nästan som ett slott i en sagobok. På 1600-talet formade Magnus Gabriel De la Gardie slottet efter dåtidens barockideal, och idag kan man som besökare göra en tidsresa i tanken medan man strosar genom de vackra rummen. Läckö slott På 1700- och […] Inlägget Läckö slott – De la Gardies sagoslott vid Vänern dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Budget för roadtrip – våra 8 bästa tips

Freedomtravel - 30 Jul 20 kl. 22:09

Hur kan man planera sin budget för en roadtrip? Och framför allt, hur kan man se till att kostnaderna inte skenar iväg? Här är våra bästa tips för att hålla kostnaderna nere under en roadtrip, oavsett om du reser med personbil, husbil eller något annat färdmedel.

Gudhems klosterruin i Gudhem, Falköping

Freedomtravel - 30 Jul 20 kl. 06:00

Gudhems klosterruin ligger i Västergötland och berättar historien om ett av Sveriges första kloster. Kanske känner du också igen klostret i Gudhem från Jan Guillous berättelser om Arn, där det spelar en viktig roll. Att besöka Gudhems klosterruin Efter vårt besök i Varnhems klosterkyrka ville vi också besöka Gudhems klostterruin, som ligger cirka två mil […] Inlägget Gudhems klosterruin i Gudhem, Falköping dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Varnhem – Varnhems kloster och klosterkyrka

Freedomtravel - 29 Jul 20 kl. 06:00

Varnhem ligger i Västergötland och här hittar du Varnhems klosterkyrka och ruinerna av Varnhems kloster, som grundades redan 1150. Förutom att kyrkan är ovanligt vacker är platsen proppfylld av svensk historia. Varnhem och varnhems klosterkyrka Redan innan munkarna kom på 1100-talet var Varnhem en betydelsefull plats, och man har hittat gravar som berättar om inflytelserika […] Inlägget Varnhem – Varnhems kloster och klosterkyrka dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.