Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Läsvärda inlägg från Svenska bloggar - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Senaste Blogginlägg

Kolla invigningen för Dreamhack Winter

Feber.se - 11 timmar sedan

Party, party Den stora LAN-festen Dreamhack Winter är igång och som vanligt bjöd man på en stor öppningscermoni. Som vanligt var Hejsan.tv där för att dokumentera det hela och en titt på invigningen kan beskådas ovan.

En Mclaren P1 GTR Lanzante säljs på svensk auktion

Feber.se - 12 timmar sedan

En trafikgodkänd sådan Collecting Cars i Sverige har tagit in en riktigt ovanlig skönhet i form av en Mclaren P1 GTR Lanzante. Det tillverkades endast 58 sådana och enbart cirka 20 genomgick en ytterligare konvertering hos Lanzante i Storbritannien för runt 3 till 5 miljoner kronor utöver bilens nypris. Den extra konvertering gjordes helt enkelt för att se till att bilen blev trafikgodkänd.

Kanye West vill bli president

Feber.se - 13 timmar sedan

Den rubriken har vi använt förut Under 2020 var Kanye West sugen på att bli president och försökte bli en del av presidentvalskampanjen som pågick då. Han drog sig dock ur kampanjen kort efter han hoppade in i den men nu verkar det nalkas ett nytt försök från den amerikanska artisten. Via Twitter antydde nämligen Kanye att han vill försöka bli president igen och att han bland annat frågat den tidigare presidenten Donald Trump om han vill bli Kanyes vicepresidentkandidat.

En trailer för Håkan Bråkan

Feber.se - 14 timmar sedan

Sunes lillebror får egen långfilm Här har vi trailern för Håkan Bråkan som har biopremiär den 25 december. Filmen handlar om Sunes lillebror Håkan som är fast hos världens tråkigaste barnvakt och måste rymma för att vinna årets en datorspelstävling. Efter lite tjohej hamnar Håkan i kollisionskurs med en inbrottsliga och för att överlista dem måste han använda sina spelkunskaper i den riktiga världen.

Quake har fått mod för strålföljning

Feber.se - 15 timmar sedan

Härligt Quake från 1996 har nu fått en mod som ger spelet strålföljning vilket gör att det ser lite vackrare ut. Enligt prestandafantasterna borta på Digital Foundry gör denna uppdatering att spelet ser bättre ut än flertalet nyversioner som man fått betala för. En längre genomgång av Quake med strålföljning samt hur man installerar det kan ses i klippet ovan.

Sadibou Sy vann nattens PFL-final

Feber.se - 16 timmar sedan

Grattis Sadibou! Natten till i dag blev det succé för svensk MMA eftersom Sadibou Sy vann finalen i PFL när han besegrade Dilano Taylor i welterviktsklassen. Han vann på beslut med siffrorna 49–46, 49–46 och 49–46.

FN anklagar talibanerna för brott mot mänskligheten

Feber.se - 17 timmar sedan

För landets behandling av kvinnor Reuters rapporterat att FN nu anklagar talibanerna för brott mot mänskligheten. Det är framförallt då Talibanernas behandling av kvinnor i landet som FN tror kan utgöra brott mot mänskliga rättigheter. FN har nu tillsatt en grupp med experter som då ska utreda om det sker könsrelaterad förföljelse i landet och om det är ett brott mot mänskliga rättigheter eller ej.

Ammo NYC rekondar övergiven Volvo 850R

Feber.se - 18 timmar sedan

Vackert att se Här har vi ett mycket tillfredsställande klipp där YouTube-kanalen Ammo NYC rengör en Volvo 850R som hittades övergiven i en skog borta i USA. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Elon Musk ska göra en egen telefon

Feber.se - 19 timmar sedan

Om Google och Apple blockerar Twitter på sina Elon Musk är aldrig rädd att annonsera att han ska bygga saker och det senaste är att han planerar att göra en egen telefon som kan konkurrera med Apple samt Google. Detta skulle dock endast ske om både Google och Apple en dag skulle bestämma sig för att blockera Twitter från Android samt iOS. Han nämnde i en tweet att han verkligen inte hoppas att det ska behövas men om situationen skulle kräva det så skulle han göra en alternativ telefon.

Jag har snabbtestat en cykel med ABS-bromsar

Feber.se - Igår: 20:00

Är det nu det slår? ABS till cyklar har funnits ett litet tag men nu kanske det är på väg ut på vägarna på riktigt. Vi har tidigare sett lösningar från Shimano (Blubrake), en och annan cykel från Crescent och så har Bosch haft en lösning.

Hubbleteleskopet fångar fin bild på krockande galaxer

Feber.se - Igår: 19:30

Det är inte bara James Webb som tar fina bilder Nuförtiden är ju allas favorit-teleskop James Webb, men vi får inte glömma Hubbleteleskopet, som varit i rymden sedan 1990. Hubble har nyligen tagit bilden vi ser ovan, som föreställer Arp-Madore 417-391, som är en galaktisk sammanslagning som ligger 670 miljoner ljusår från jorden. Nasa skriver, "de två galaxerna har förvrängts av gravitationen och bildar en stor ring, vilket har fått deras kärnor att hamna inbäddade sida vid sida.

Den ultimata versionen av Datsun 240Z?

Feber.se - Igår: 19:00

Ge mig den Om man ger en stor slant till det brittiska företaget MZR Roadsports så kan de ge dig en restomoddad Datsun 240Z tillbaka. Och vilken bil det blir efter deras behandling. Utseendet fanns där sedan tidigare men här är bilen förfinad ut i fingerspetsarna och maskinen som masserats upp till 275 hästar passar helt perfekt, och låter magiskt.

Liten sticka släcker branden när du inte är där

Feber.se - Igår: 18:30

Verkar ju smart Maus gör lösningar för att släcka bränder och deras Maus Stixx Pro verkar smått genial faktiskt. Det är en liten bricka som är fylld med kaliumbaserad aerosol som ska vara giftfri och miljövänlig. Man sätter den på ställen där det kan uppstå brand och som man kanske inte befinner sig på alltid.

En Fisker Ocean blir till

Feber.se - Igår: 18:00

Häng med till fabriken Henrik Fisker har fått en hel del skit för att han "bara" designar grejer och lovar saker han inte kan hålla. Men modellen Ocean är inget luftslott och efter att ha dragit igång tillverkningen på utsatt datum får vi nu se hur bilen blir till i fabriken i Österrike. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Apple-chef snackar nya AirPods Pro

Feber.se - Igår: 17:30

Och varför de inte fick stöd för lossless Innan Apple släppte nya generationen AirPods Pro ryktades det att dessa kanske skulle få stöd för någon typ av lossless-ljud. I slutändan stämde inte ryktena och i en ny intervju med tidningen What Hi-Fi berättar Apple-ingenjören Esge Andersen om varför de fortfarande använder sig av Bluetooth och AAC: "It is important to understand that we can still make big strides without changing the codec. And the codec choice we have there today, it's more about reliability.

Chris Harris spanar in Mercedes-AMG C63 S E Performance

Feber.se - Igår: 17:00

Ni vet den med turbo-fyra Här ger Chris Harris oss en liten genomgång av Mercedes-AMG C63 S E Performance som är den nya vassa C-klassen. Åttan har åkt ut och här sitter det istället en fyra under huven, men bilen är långt från slö bara för det - 680 hästar är ju inte så illa pinkat ändå. Bonusklipp nedan.

Silent Yachts presenterar eldriven tenderbåt

Feber.se - Igår: 16:30

Ta dig in till hamnen utan massa oväsen Tenderbåt kallas en liten båt som finns ombord på ett större fartyg och som används för att frakta passagerare och varor mellan fartyg och hamn. Nu presenterar Silent Yachts sin lilla eldrivna Tender 400 och den kan man ladda ombord på de större solcellsdrivna båtarna när den inte används. Man kan välja mellan dubbla eldrivna utombordare eller ett eldrivet jetsystem till den lilla båten men oavsett val ska den göra över 20 knop.

En titt på elbilen Coda från 2012

Feber.se - Igår: 16:00

Skulle utmana Tesla Model S Att lansera en ny bil idag och inte erbjuda någon form av elektrifiering är typ lika med halshuggning. Så har det inte varit så länge dock, och backar vi bara bandet tio år såg det helt annorlunda ut. Några som trodde på det här med elbilar vid den tiden var det amerikanska företaget Coda Automotive som efter två års förseningar 2012 lanserade en eldriven sedan-modell.

I helgen är julen här på riktigt

Feber.se - Igår: 15:00

Vad ska ni göra denna första advent-helg? Trots att det kanske är lite svårt att få till den där rätta julkänslan med tre grader och konstant molnighet i överskådlig framtid, i vissa delar av Sverige, så är det ju ändå första advent på söndag. Vilket förstås innebär glögg, pepparkakor och annat mys.

Nu är Black Friday här - uppdaterad!

Feber.se - Igår: 15:03

Lego, Leif GW och Bose Artikeln innehåller affiliatelänkar, men är skriven av redaktionen och inte på uppdrag av någon. Hade det inte varit för batteritiden hade iPhone 12 mini varit en magisk telefon. Men 3990 kronor är den verkligen värd!

Twitters nya verifikationer kommer nästa fredag

Feber.se - Igår: 15:30

Olika varianter i blå, grå och guld Efter att ha insett att verifiera varje konto som betalat 8 dollar kanske inte var den bästa idén någonsin meddelar nu Elon Musk att Twitter kommer börja verifiera konton igen manuellt 2 december, alltså fredag nästa vecka. Det nya verifikations-programmet ska se till att konton inte imiterar någon annan genom en ny manuell autentiseringsprocess som Musk kallar "smärtsam, men nödvändig." Det kommer att finnas tre olika varianter av verifiering: guld för företag, grått för myndigheter och blått för individer.

Lynk & Co har nu byggt 800.000 bilar

Feber.se - Igår: 14:30

Sex år tog det Det är nu nästan sex år sedan som Geely och Volvo slog sina påsar ihop och lanserade bilmärket Lynk & Co. Nu passerades nyligen en milstolpe då bil nummer 800.000 rullade av bandet.

Här är en trailer för Inside

Feber.se - Igår: 14:00

Läskigt med Willem Dafoe Ovan ser vi trailern för den kommande filmen "Inside" med Willem Dafoe. I filmen följer vi Nemo, en konsttjuv som är instängd i en takvåning i New York efter att hans rån inte gått som planerat. Inlåst med ingenting annat än ovärderliga konstverk måste han använda all sin list för att överleva.

Foxconn erbjuder arbetare pengar för att sluta protestera

Feber.se - Igår: 13:30

14 500 kronor för att sluta och återvända hem Tidigare denna vecka utbröt stora protester vid Foxconns största iPhone-fabrik, där arbetare klagat på usla förhållanden och bonusar som inte anlänt i tid. Nu erbjuds dock arbetarna 10 000 yuan, motsvarande cirka 14 500 kronor, för att sätta sig på bussen och lämna fabriken. En summa som motsvarar två månadslöner.

Köp mobil, få hamburgare för 10.000 spänn

Feber.se - Igår: 13:00

Hmm, gott Halebop fortsätter att släppa deras begränsade och roliga erbjudanden. Det senaste släpps på onsdag och köper du en Samsung Galaxy Flip4 med Halebops 20 GB-abonnemang så får du en speciellt kort som fungerar på Bastard Burgers som är laddat med 10.000 kronor.

Darryl Sittler minns Börje Salming

Feber.se - Igår: 13:15

Fint Börje Salming avled igår, 71 år gammal. När han hyllades i Toronto för två veckor sedan var Darryl Sittler med på isen och här får vi höra honom berätta om Börje. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Zenvo TSR-GT saknar den flummiga vingen

Feber.se - Igår: 12:30

Men får mer effekt och går sjukt snabbt För att fira av sin modell TS presenterar den danska biltillverkaren Zenvo nu TSR-GT. Den saknar den självjusterande jättevingen på bakluckan som istället har ersatts av en mindre variant. Men bilen får 186 hästar fler än modellen TSR-S och siffran landar här på 1379 hästar.

Borde Apple köpa Disney?

Feber.se - Igår: 12:00

En intressant tanke... Bog Iger är tillbaka som chef på Disney. Han slutade där i februari 2020 men nu i veckan kom han tillbaka efter att hans ersättare Bob Chapek petades.

Är röstassistenter ett fiasko?

Feber.se - Igår: 11:30

Dagens fråga När Amazon berättade att man skulle sparka en del kom det fram att Alexa har kostat dem en herrans massa pengar, det talas om förluster på 10 miljarder dollar bara i år. Alexa har kanske dragit in en och annan krona till Amazon också, men det visar väl att assistenter som enskild business inte är en lysande investering. Det tidigare racet mellan Google, Apple och Amazon har också avtagit lite.

MSI ska släppa spelmotor med QD-OLED

Feber.se - Igår: 11:00

Och 240 Hz Om en dryg månad är det CES-mässan i Las Vegas och då kommer MSI att visa upp något som de kallar för Project 491C. Det är en spelskärm på 49 tum som är superbred och kurvad, om än lite lagom. Panelen är en QD-OLED som har 240 Hz uppdatering och den kombinationen ska vara världens första.

Tips: Använd Google One-appen för att frigöra utrymme

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:46

I en undersökning tidigare i november svarade 59 procent att de betalar för utökad Google-lagring. För de som vill få lite extra utrymme över genom att rensa bort överflödigt material kan Google One-appen komma väl till pass. Appen möjliggör ingen helt ny form av rensning men kan förenkla processen.

Spela Star Wars: Squadrons

Feber.se - Igår: 10:30

Gratis på Epic Games Store just nu Som vi tidigare rapporterat så erbjuder Epic Games Store nu alla som vill Stjärnornas krig-spelet Star Wars: Squadrons. Spelet är ett flerspelarfokuserat spel där man då ska flyga runt i en galax långt, långt borta och skjuta ner motståndarlaget. Du hittar spelet, i alla fall fram till den 1 december, via länken nedan.

Elon Musk välkomnar tidigare avstängda Twitter-konton

Feber.se - Igår: 10:00

Efter ännu en omröstning Elon Musk vill erbjuda amnesti för konton som tidigare blivit avstängda från Twitter. I en omröstning på Twitter frågar han sina följare om plattformen "borde erbjuda en allmän amnesti till avstängda konton, förutsatt att de inte har brutit mot lagen eller ägnat sig åt grov spam?" Omröstningen som svarats på över tre miljoner gånger landade till slut på 72 procent "ja" och 27 procent "nej".

Säkerhetsbrister i Exynos-chipp har inte åtgärdats

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:02

Google har tillkännagivit säkerhetsbrister i telefoner som har Arms grafikdel Mali, vilket inkluderar en mängd Samsung-mobiler och Googles egna smartphones med Tensor. Sökjättens team med säkerhetsanalytiker, Project Zero, uppmärksammade luckorna för Arm i somras. Arm åtgärdade problemet i augusti men enligt Project Zero har tillverkare som Samsung, Xiaomi, Oppo och Google själv inte skickat ut uppdateringar som täpper till luckorna.

Försvaret har köpt en massa nya lastbilar

Feber.se - Igår: 09:30

Från Volvo och Scania Försvarets materialverk har köpt in nästan 300 lastbilar från Volvo och Scania. Anledningen är att Försvaret nu växer och därför fått större behov. Fordonen ska levereras under 2023 och 2024 och när de 300 fordonen är levererade finns det option på ytterligare 260 fordon.

Bertone teasar ny superbil

Feber.se - Igår: 09:00

Ska bli en "instant classic" Den legendariska karosserifirman Bertone grundades 1912 av Giovanni Bertone och under andra världskriget såg Nuccio Bertone även till att det blev ett företag som erbjöd design åt andra. 2014 fick man ansöka om konkurs men 2020 köptes det som fanns kvar av Jean-Franck och Mauro Ricci. Nu ska dessa två herrar återuppliva märket igen och lansera en egen superbil.

Johnny Depp ska kanske spela Jack Sparrow igen

Feber.se - Igår: 08:30

Ny "Pirates Of The Caribbean" sägs vara på gång Det var ett tag sedan Johnny Depp spelade Jack Sparrow i "Pirates of The Caribbean" sist, men nu hävdar vissa tidningar att skådespelaren ska vara tillbaka i rollen inom kort. Enligt The Sun ska de dragit igång med en sjätte film i franchisen med arbetstiteln "A Day at The Sea". Källan ska ha sagt att filmen ska börja filmas i början av februari på en hemlig plats i Storbritannien, med Johnny Depp.

Racerföraren Marcus Ericsson nominerad till Jerringpriset

Feber.se - Igår: 08:00

Vinnaren utses i januari Jerringpriset är ett pris som är instiftat av sportredaktionen i Sveriges Radio. Priset som har delats ut sedan 1979 är uppkallat efter den svenske radiopionjären Sven Jerring och det delas ut till en framgångsrik svensk idrottare för årets bästa svenska idrottsprestation. Nu är racerföraren Marcus Ericsson nominerad för sina framgångar inom racing.

Grönland kommer att byta tidzon

Feber.se - Igår: 07:30

Byter inte tillbaka till vintertid nästa år Nu har Grönlands parlament röstat för en ändring som gör att ön inte kommer att byta tillbaka till vintertid nästa höst. Då kommer man en timme närmare Europa. Beslutet har fått flera politiker att oroa sig för att detta kan få konsekvenser på folkhälsan, då den nya tidszonen inte passar lika bra med dygnets rytm än den som gäller nu.

Nu är Black Friday här!

Feber.se - Igår: 06:55

iPhone, smartags, kaffemuggar och en kamera Artikeln innehåller affiliatelänkar, men är skriven av redaktionen och inte på uppdrag av någon. Hade det inte varit för batteritiden hade iPhone 12 mini varit en magisk telefon. Men 3990 kronor är den verkligen värd!

Warning: Illegal string offset 'cid' in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/footer.php on line 3 Warning: Illegal string offset 'search' in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/footer.php on line 4