Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Senaste Blogginlägg

Trailer för Pinball: The Man Who Saved the Game

Feber.se - 1 timme sedan

Roger Sharpe slogs för att flipperspel skulle tillåtas i New York Här är trailern för filmen Pinball: The Man Who Saved the Game vilket är en filmatisering om hur en man fick delstaten New York att skrota sitt förbud mot flipperspel i mitten på 1970-talet. I filmen får vi följa hur redaktören Roger Sharpe, som även var en professionell flipperspelare, lyckades övertyga myndigheterna i New York att flipperspel var ett skicklighetsspel snarare än ett turspel, något som till slut fick myndigheterna att tillåta flipperspel i den amerikanska delstaten. Pinball: The Man Who Saved the Game hade premiär i USA förra veckan men när vi kan få ta del av filmen här i Sverige finns det än så länga inga uppgifter om.

Gears of War ska bli film på Netflix

Feber.se - 2 timmar sedan

With All Due Respect, Fuck You, Sir Netflix meddelade i dag att de samarbetar med spelstudion The Coalition för att filmatisera spelserien Gears of War. Tanken är att det minst ska bli en långfilm och en animerad serie av samarbetet. Det kan även bli mer Gears of War-grejer senare, men det beror väl på hur det går för filmen och serien.

Nu kan nya Bing skapa bilder utifrån beskrivningar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 2 timmar sedan

Nya Microsoft Bing kan nu även skapa bilder utifrån användares beskrivningar av motiv och stil. Precis som själva chattbotten i Bing kommer tekniken från OpenAI och är en variant av Dall-E. Funktionen kallas Bing Image Creator och har börjat skickas ut till testare på webben och för mobiler med start idag.

Peter har byggt en Gamecube i Lego

Feber.se - 2 timmar sedan

Klassisk Nintendo-konsol legofieras YouTubern Peter Knetter verkar ha ett brinnande intresse för både Lego och spelkonsoler och många av byggena på hans YouTube-kanal handlar om just detta. Ett av hans senaste projekt handlar om ett bygga en fungerade Nintendo Gamecube i lego-kostym. Som synes i videon har Petter tagit en gammal Gamecube-konsol och legofierat både denna och handkontroll vilket gör att det går att spela precis som vanligt på hans modifierade konsol.

Google inleder öppet test av chattbotten Bard

Swedroid.se - Allt om Google Android - 2 timmar sedan

Google har börjat testa sin generativa artificiella intelligens Bard i USA och Storbritannien. Testet kommer utökas till fler länder och till fler språk efterhand. Bard är Googles motsvarighet till ChatGPT och till nya Bing.

Bilder på nya Renault Espace läcker

Feber.se - 2 timmar sedan

Läcker? Den 28 mars är tanken att Renault ska visa upp den sjätte generationen av modellen Espace som har gått från att vara en minibuss till att bli en SUV. Nu har bilder från instruktionsboken till bilen läckt ut och dessa avslöjar bland annat hur den kommer att se ut.

Google öppnar upp sin ChatGPT-utmanare för fler användare

Feber.se - 3 timmar sedan

I USA och Storbritannien Förra månaden blev Googles Bard tillgänglig för tillförlitliga testare, och nu verkar det som att chattboten närmar sig en offentlig lansering då Google öppnar upp Bard för ännu fler. Användare i USA och Storbritannien kan nu lägga till sig själva på en väntelista för att testa Alexander Bard direkt. Google varnar dock för att chattboten fortfarande är i ett experimentellt stadie och att den inte är här för att ersätta Google Sök.

Philips släpper ny bärbar skärm

Feber.se - 3 timmar sedan

Som är 15,6 tum stor Philips lanserar nu den bärbara skärmen 16B1P3302D, som kan vara perfekt att ha på till exempel flyget, när du inte betalat för liggplats. Skärmen, som är på 15,6 tum, ska smidigt kunna packas ner i en portfölj eller ryggsäck säger Philips. Den har även två USB-C-ingångar som kan kopplas in och användas samtidigt.

150 miljoner amerikaner använder TikTok

Feber.se - 4 timmar sedan

Hur skulle det gå om appen förbjöds i landet? Enligt nya siffror från TikTok används appen av 150 miljoner miljoner amerikaner. Med andra ord använder alltså ungefär 45 procent av landets befolkning den kinesiska appen.

Mullen Automotive presenterar den eldrivna modellen GT

Feber.se - 4 timmar sedan

Är en kinesisk Qiantu K50 med annat namn Det amerikanska företaget Mullen Automotive har en eldriven SUV kallad Five på gång och nu presenterar de en superbil som också går på el. Fast det är egentligen bara en kinesisk bil kallad Qiantu K50 som Mullen satt sitt märke på. De har nu fått tillåtelse att montera och sälja en version av bilen i USA och då kommer den att heta Mullen GT och Mullen GTRS.

Oppo Find X6 Pro är den senaste luren med en 1-tums-sensor

Feber.se - 5 timmar sedan

De andra två kamerorna är inte helt dumma de heller Oppo blir den senaste mobiltillverkaren att hoppa på tåget med gigantiska "1-tums"-sensorer. Själva sensorn är Sonys 50-megapixel 1-tums IMX989-sensor. Men det är inte bara den som är större än vanligt, även telefoto- och ultravidvinkeln kamerorna på telefonen använder 1/1,56-tums Sony IMX890-sensorer.

Antisemitism på Twitter dubbelt så vanlig sedan Musk tog över

Feber.se - 5 timmar sedan

Det var inte bra Antisemitiska tweets på Twitter har mer än fördubblats sedan Elon Musk tog över den sociala medieplattformen i oktober förra året, enligt ny forskning utförd av teknikföretaget CASM Technology och tankesmedjan Institute for Strategic Dialogue. Detta trots att Musk sagt att uppsvinget av hatiskt beteende när han tog över endast handlade om en kortsiktig trollingkampanj. Mellan juni och 26 oktober 2022 ansågs i genomsnitt 6 204 tweets vara "troligt antisemitiska" per vecka.

Whisker släpper ny version av Litter-Robot

Feber.se - 5 timmar sedan

En automatiserad kattlåda Det har nu gått tolv år sedan vi skrev om den automatiserade kattlådan Litter-Robot och nu har Whisker släppt en fjärde version av denna. Precis som sina föregångare kan Litter-Robot 4 separera kattbajset från sanden i lådan och samla upp detta i en behållare, något som gör att sanden i lådan alltid är fräsch när katten bestämmer sig för att utföra sina behov. Litter-Robot är även försedd med en doftanordning så att bajset i behållaren inte ska sprida odör i rummet efter att katten uträttat sina behov.

Dodge rullar ut 1039 hästar stark Challenger

Feber.se - 6 timmar sedan

SRT Demon 170 firar av modellen Dodge har den senaste tiden rullat ut flera versioner av modellen Challenger och nu är det dags för final, och som väntat går man ut med flaggan i topp. Det vi har här är Challenger SRT Demon 170 och det är ett rejält muskelpaket med inte mindre än 1039 hästar stark V8:a under huven om du tankar E85. Den gör 0-96 km/h på 1,66 sekunder, klarar kvartsmilen på 8,91 sekunder och ska vara den produktionsbil med högst g-kraft (2.

Teaser för andra säsongen av Sweet Tooth

Feber.se - 6 timmar sedan

Mad Max meets Bambi Diggade ni första säsongen av Netflix fantasydrama Sweet Tooth så är det snart dags för en ny säsong av serien. Här ovanför kan ni kolla in lite vad andra säsongen av serien har att bjuda på. I Sweet Tooth, som baseras på en serietidning från DC Comics med samma namn, får vi hänga med in i en postapokalyptisk värld där det finns hybridvarelser som är en slags blandning av människor och djur.

Det finns aktiva vulkaner på Venus

Feber.se - 6 timmar sedan

Forskare säger sig ha hittat bevis för det Den amerikanska rymdmyndigheten NASA uppger att forskare nu för första gången hittat bevis på att en vulkan på vår grannplanet Venus fortfarande är aktiv. Forskarna har studerat 30 år gamla arkivbilder av Venus största vulkan Maat Mons, som är runt 8 kilometer hög, och hittat skillnader på bilderna vilket tyder på att det skett ett vulkanutbrott vid Maat Mons. Det är forskaren Robert Herrick, professor vid University of Alaska Fairbanks och medlem i NASA:s Veritas-projekt, som har undersökt bilder som fotograferades av NASA:s Magellan-farkost på 1990-talet som upptäckt att Maat Mons då verkar ha haft ett utbrott.

Norges regering får inte heller använda TikTok

Feber.se - 7 timmar sedan

Börjar bli ett gäng länder som förbjudit appen nu Allt fler länder har den senaste tiden börjar förbjuda politiker och anställda på myndigheter att använda den kinesiska sociala medie-tjänsten TikTok. Det senaste landet att införa förbud mot TikTok är Norge som idag förbjöd den norska regeringens ministrar, statssekreterare och politiska rådgivare att installera TikTok på sina mobiltelefoner. Andra länder där politiker och myndighetspersonal i olika grad förbjudits att installera TikTok på sina telefoner är Belgien, Danmark, Kanada, Lettland, Nya Zeeland, Taiwan, Storbritannien och USA.

7-Eleven drar igång laddnätverket 7Charge

Feber.se - 7 timmar sedan

I USA och Kanada Servicebutiks-kedjan 7-Eleven drar nu igång ett eget laddnätverk för elbilar vilket ska kunna serva deras kunder på de platser där laddstationerna byggs upp. 7-Elevens laddnätverk har fått namnet "7Charge" och kommer att få stöd för kontakterna CCS och CHAdeMO skriver Ars Technica. 7Charge har även försetts med en egen app vilken finns tillgänglig i amerikanska App Store och Google Play Store.

Rekordmånga använder kondom

Feber.se - 7 timmar sedan

Vad bra! En ny RFSU-undersökning visar att användandet av kondom aldrig har varit så högt i Sverige som det är nu. 39 procent ska ha använt skyddet förra året och i åldrarna 16-24 år ska siffran ligga på 68 procent.

Tänk om varje sekund var en timme lång

Feber.se - 7 timmar sedan

Öka takten! Det är ett tag sedan vi postade något från The Slow Mo Guys, det känns lite som att allt som går att filma i slowmotion är filmat i slowmotion. Men nu har man släppt andra delen i en liten serie där man filmar saker i exakt 90.

Handkontroller från 8BitDo får stöd för Apple-prylar

Feber.se - 8 timmar sedan

Lira på iPhone, iPad, Mac och Apple TV 8BitDo, företaget som gjort sig ett namn inom handkontroll-branschen, har nu fixat stöd för flera av Apples operativsystem för sina handkontroller. I dagsläget kommer 8BitDo-kontrollerna Lite SE, Pro, Pro 2, SN30 Pro+, SN30 Pro for Android och Ultimate Controller 2.4g gå att använda när man spelar spel på iPhones, iPads, Apple TV samt Mac-datorer som kör operativsystemen iOS 16.

Jabra släpper Elite 4

Feber.se - 8 timmar sedan

Finns att köpa nu Jabra släpper idag sina senaste trådlösa in-ear-hörlurar Elite 4, med funktionen rosa bland annat aktiv brusreducering, Bluetooth Multipoint och Googles Fast Pair (samt Microsofts Swift Pair). Hörlurarna ha fyra mikrofoner som ska bidra till att du hörs under samtal, hur de och 6 mm elementen inuti hörlurarna låter återstår att se. Batteritiden hamnar på 5,5 timmar och 22 timmar med fodralet, eller 28 timmar om du stänger av aktiv brusreducering.

Ford presenterar eldrivna Explorer

Feber.se - 8 timmar sedan

Ska börja levereras i början av nästa år Ford rullar nu ut en ny modell med ett välkänt namn - Explorer. Den är dock långt från den Explorer vi känner till sedan tidigare utan det här är en helt ny eldriven modell. Det är i alla fall vad Ford säger, men egentligen är det en Volkswagen ID.

Elbilar skrotas på grund av repor i batteripacket

Feber.se - 9 timmar sedan

För dyrt att byta ut Att nya bilar är dyra att laga är inget nytt, och många gånger kan man se dessa bli skrotade för att de helt enkelt inte är värda att reparera för försäkringsbolaget. Det kan handla om elfel eller liknande som i slutändan blir för kostsamt att fixa till, och det är bättre att försäkringstagaren istället får en helt ny bil. Nu börjar det segla upp att repor på elbilars batteripack gör att vissa försäkringsbolag väljer att skrota bilarna direkt.

Metallica köper vinylföretag

Feber.se - 9 timmar sedan

Förbereder sig inför nya skivsläppet? Intresset för vinylskivor verkar hålla i sig och nu meddelar den amerikanska vinylskivs-producenten Furnace Record Pressing att rockbandet Metallica har köpt upp en majoritet av företaget. Furnace Record Pressing drog igång sin verksamhet 1996 och är idag en av USA:s största producenter av vinylskivor.

Play Store kan få funktion som synkroniserar appar mellan enheter

Swedroid.se - Allt om Google Android - 10 timmar sedan

Enligt skärmdumpar är Play Store på väg att få en funktion som synkroniserar nya app-installationer mellan användarens mobiler som är inloggade med samma Google-konto. I två av bilderna visas hur Play Store föreslår att appar även ska installeras på användarens andra telefoner. De övriga skärmbilderna visar ett nytt synkroniseringsalternativ.

Idag rockar vi sockorna!

Feber.se - 9 timmar sedan

För att öka medvetenheten om Downs syndrom Idag är det den 21 mars och FN har utlyst denna dag som Världsdagen för Downs syndrom. Dagens syfte är att öka allmänhetens medvetenheten om Downs syndrom och om man vill delta kan man ha olika strumpor på sig, något som brukar kallas för att rocka sockorna. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Här är Oppo Find X6 Pro med 1-tumskamera och ljusstark skärm

Swedroid.se - Allt om Google Android - 10 timmar sedan

Oppo har introducerat sitt nya mobilflaggskepp Find X6 Pro som sticker ut genom sitt kamerasystem – både bildligt talat och bokstavligen. Alla tre bakre kamerorna ska ha de största sensorstorlekarna för sina respektive typer. Huvudkameran är Sony IMX989 av 1-tumstyp med 50MP och bländaren f1,8.

Google blockerar appar från kinesiska Pinduoduo

Feber.se - 10 timmar sedan

E-handelsjätten spionerar på sina användare Under gårdagen började Google flagga fler appar från den kinesiska e-handelsjätten Pinduoduo som skadlig programvara i Play Store. Användare som försöker installera, eller redan har installerat, appar från företaget ska ha fått en varning på sin enhet. Under de senaste veckorna har flera kinesiska säkerhetsforskare anklagat Pinduoduo, som alltså är en växande e-handelsjätte med nästan 800 miljoner aktiva användare, för att skapa appar för Android som innehåller skadlig programvara utformad för att övervaka användare.

I år kommer deklarationen i ett papperskuvertet

Feber.se - 10 timmar sedan

För att det är mer miljövänligt Snart kommer årets deklaration att trilla ner i brevlådan hos miljontals svenskar men i år kommer inte deklarationen att levereras i en inplastad förpackning. Istället kommer deklarationen att skickas ut i ett papperskuvert, något som Skatteverket har valt att göra på grund av hållbarhetsskäl skriver man i ett pressmeddelande. Pappersdeklarationen kommer att skickas ut mellan 15 mars och 15 april.

Nu kommer CatGPT

Feber.se - 10 timmar sedan

Mjau! AI-tjänsterna duggar tätt i backen och nu kommer CatGPT, en inte helt seriös variant av ChatGPT. Svaren man går säkert att förstå om man är katt, men som människa har jag inte fått många bra svar på de frågor jag ställd.

45 procent av USA:s befolkning använder TikTok

Swedroid.se - Allt om Google Android - 11 timmar sedan

Kinesiska videodelningstjänsten TikTok hävdar att appen nu har 150 miljoner aktiva användare i månaden i USA, upp från 100 miljoner år 2020. Om uppgiften stämmer använder cirka 45 procent av USA:s totala befolkning TikTok. Tjänsten riskerar att bannlysas i USA då vissa anser att TikTok utgör ett säkerhetshot och kan användas för spioneri av kinesiska regeringen.

Polestar är ute och vintertestar 3, 4 och 5

Feber.se - 10 timmar sedan

Fler crossover-coupér åt folket! Den här artikeln har något inbäddat i sig, troligen ett videoklipp. Se klippet.

Längre trailer för filmen om Tetris

Feber.se - 11 timmar sedan

Premiär 31 mars Filmen om Tetris verkar ju faktiskt bli lite intressant. Om du är pepp på filmen har man nu släppt en tre och en halv minuter lång trailer för den. Filmen har premiär 31 mars och kommer till Apple TV+ Läs vidare och kommentera: https://feber.

Subway Surfers når fyra miljarder nedladdningar globalt

Swedroid.se - Allt om Google Android - 10 timmar sedan

Snart elva år gamla Subway Surfers, ett mobilspel av typen ”endless runner”, har nu nått fyra miljarder nedladdningar globalt. Bara för Android har Subway Surfers över en miljard nedladdningar. Titeln blev först populär för IOS och släpptes för Android i september 2012.

Jordan Peeles nästa film kommer i december nästa år

Feber.se - 11 timmar sedan

Regissören av Get Out, Us och Nope är snart tillbaka Filmskaparen Jordan Peele har imponerat med sina tre senaste filmer Get Out, Us och Nope – och nu får fans av regissören ett positivt besked, nämligen att hans nästa film är på gång. Enligt The Wrap ska premiären av den kommande filmen vara planerad till den 25 december 2025. Vad den kommande filmen kommer att handla om har vi dock hittills ingen information om, men det lär inte dröja alltför länge innan vi får höra vad det blir för typ av film.

Greta Thunberg blir hedersdoktor i Finland

Feber.se - 11 timmar sedan

Andra doktorstiteln för Thunberg Helsingfors Universitet har utsett ett 30-tal nya hedersdoktorer och en av dem som förärats med en sådan är den svenska klimataktivisten Greta Thunberg. Thunberg har nu blivit utsedd till hedersdoktor i teologi av Helsingfors Universitet. Bland de andra som nu utsetts till hedersdoktor vid Helsingfors Universitet finns bland annat Finlands president Sauli Niinistö som utses till hedersdoktor i filosofi vid universitetet.

Hundkiss fällde lyckstolpe

Feber.se - 11 timmar sedan

Bara metrar från Magnus Sydsvenskan berättar om Magnus Åhs som var på väg till jobbet på sin cykel. Han fick syn på en kvinna med en hund som lutade sig lite lätt mot en lyktstolpe innan hon skulle gå över vägen. Det var det sista som behövdes för att fälla lyktstolpen som föll och som tur var träffade den ingen.

Lynk & Co visar bilder på modellen 08

Feber.se - 12 timmar sedan

Nästa Volvo XC60 fast i annat skal Lynk & Cos nya modell 08 är baserad på den Volvo-utvecklade plattformen CMA och nu får vi de första officiella bilderna på den. Det här är ingen elbil utan istället en laddhybrid där drivlinan kommer att bestå av en turbomatad fyra på 1,5 liter parad med en elmotor. Bilen sägs presenteras i sin helhet den 25 mars och då lär vi få reda på mer om den.

Paradox presenterar Life by You

Feber.se - 12 timmar sedan

En konkurrent till Sims Paradox-studion Paradox Tectonic har visat upp lite mer av sin kommande "livssimulator" Life by You, ett spel som man hintade lite om förra månaden. Life by You ser ut att bli en ren konkurrent till Sims-spelen och beskrivs som ett open world-spel där spelaren ska styra en karaktär befolkad av andra spelares karaktärer. Det finns även möjligheter för spelaren att bygga upp egna världar runt sin karaktär.