Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Instagram sägs ha nått två miljarder användare

Feber.se - 15 Dec 21 kl. 15:45

Men verkar inte vilja berätta om det Instagram ska nu ha nått 2 miljarder användare, enligt CNBC. Detta är dock ingenting företaget verkar vilja erkänna, senaste gången man berättade om en sådan målstolpe var 2018 när man nådde en miljard användare. De anställda som läckt informationen till CNBC säger att plattformen ska ha nått milstolpen redan runt en vecka innan Facebook annonserade sitt namnbyte till Meta. Instagram är just nu under ganska hårt press, framförallt efter studier som visar att appen inte är jättebra för ungas hälsa, samt företagets jobb kring ett framtida Instagram för barn. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Gotland ska få nya kraftledningar

Feber.se - 30 May 23 kl. 10:30

Ska anslutas till det svenska stamnätet från 2031 Svenska kraftnät har nu beslutat att bygga två nya kraftledningskablar till Gotland för nästan sex miljarder kronor. Planen är att ön ska anslutas till det svenska stamnätet från 2031, rapporterar Ekot. Idag finns det två kraftledningar mellan Västervik och Ygne på Gotland som funnits där sedan 80-talet.

YouTube säger hejdå till YouTube Stories

Feber.se - 26 May 23 kl. 10:00

Snapchat-klon verkar inte ha blivit någon hit YouTube meddelade igår att deras funktion YouTube Stories, med vilken användare kunde skapa korta videoklipp som försvann efter sju dagar, snart läggs ner. YouTube Stories var bara möjligt att skapa och titta på i mobilen och var antagligen tänkt att konkurrera med liknande "Story-funktioner" på Instagram och Snapchat. YouTube skriver i ett blogginlägg att användare som kommer att sakna YouTube Stories, vilket antagligen inte är särskilt många, istället kan använda deras funktioner YouTube Community och deras TikTok-klon YouTube Shorts om de vill skapa kortare videoklipp på plattformen.

TikTok testar sin egen chattbot

Feber.se - 26 May 23 kl. 09:30

Tako kan rekommendera videor baserat på vad användare frågar den TikTok har börjat testa en AI-chattbot som man kallar för Tako och kan rekommendera videor baserat på vad användare frågar den. Tako kan svara på en mängd olika frågor och kommer att visa förslag för att hjälpa användare att starta en konversation med boten. Än så länge testas chattboten i begränsad skala i Filippinerna och är inte tillgänglig för användare i USA eller Europa.

En hemsida med GIF-bilder var tydligen värd 562 miljoner kronor

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 May 23 kl. 08:48

Shutterstock har förvärvat Giphy, en hemsida med GIF-bilder, för motsvarande 562 miljoner kronor. Meta ville köpa upp Giphy för tre år sedan men Storbritanniens Competition and Markets Authority (CMA) ansåg att affären var konkurrenshämmande. Därför blev Meta tvunget att sälja vidare Giphy.

Meta får rekordböter på 13 miljarder kronor

Feber.se - 22 May 23 kl. 11:45

Skickar användares data till USA Meta har nu fått ta emot en böter på 1,2 miljarder euro (eller cirka 13 miljarder kronor) från EU efter att man överfört användares data till datacenter i USA, rapporterar Bloomberg. EU-domstolarna tror att sådan överföring av data utsätter EU-medborgare för integritetskränkningar, vilket man oroat sig för ända sedan 2013 efter avslöjanden av visselblåsaren Edward Snowden om amerikanska massövervakningsprogram. Domslutet togs av Irlands dataskyddsmyndighet (DPC).

Meta bygger Twitter-konkurrent

Feber.se - 22 May 23 kl. 08:30

Kan bli en del av Instagram Det verkar som om Meta är sugna på att börja konkurrera med Twitter och nu har det läckt ut lite mer uppgifter om hur det kanske kan komma att gå till. Lia Haberman som skriver nyhetsbrevet ICIMY har kommit över en läckt presentationsbild där något som ser ut som en Twitter-liknande tjänst från Instagram visas upp. Ni kan kolla in den läckta bilden här ovanför.

Hyundai och Kia går med på förlikning

Feber.se - 20 May 23 kl. 13:00

Får betala 200 miljoner dollar för TikTok-fenomen Vi har tidigare skrivit om KIA-utmaningen på TikTok, där folk spelade in sig själva när de snodde KIA- och Hyundai-bilar och körde runt med dem, ofta väldigt vårdslöst. Anledningen till att folk gjorde detta var för att det var otroligt enkelt att sno bilarna, vilket ledde till att KIA och Hyundai fick uppdatera sin mjukvara så att det blev svårare att tjuvkoppla. Inte helt oväntat ledde allt detta till en grupptalan, och biltillverkarna har nu nått en förlikning på 200 miljoner dollar, vilket är drygt två miljarder svenska kronor.

Metas påstådda Twitter-utmanare kan släppas redan i juni

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 May 23 kl. 21:22

Rykten har sedan i mars hävdat att Meta arbetar på en motsvarighet till Twitter. Enligt ett nytt rykte med Lia Haberman som källa är Twitter-utmanaren så gott som redo för rampljuset och kan släppas redan i slutet av juni, om en dryg månad. Meta ska ha beskrivit tjänsten som ”Instagram för dina tankar”.

Android 14 låter användare skapa app-par och starta två appar samtidigt

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 May 23 kl. 10:24

Android 14 kommer låta användare spara ”app-par” så att två appar startas samtidigt sida vid sida i split-screen. Fördelen är förstås att användare inte behöver starta split-screen manuellt för apparna varje gång de ska visas på skärmen samtidigt. Om två appar passar särskilt bra ihop kan ett par skapas, med genväg på hemskärmen.

Logitech samarbetar med iFixit för reparationer

Feber.se - 18 May 23 kl. 18:00

Användare kan snart beställa reservdelar och reparationsguider Logitech är det senaste företaget att annonsera ett samarbete med DIY-specialisterna iFixit, som ska göra det enklare för användare att reparera sina egna prylar. De två företagen ska erbjuda sådant som reservdelar, batterier och reparationsguider för produkter som nått slutet av sin garanti. Satsningen börjar i sommar då det kommer att finnas reservdelar till produkter som MX Master och MX Anywhere att köpa hem.


Fler inlägg från Feber.se

Faraday Future ska tydligen ha börjat leverera bilar

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 11:30

Dyraste versionen kostar 309.000 dollar Efter hur många turer som helst ska Faraday Future nu har börjat leverera de första exemplaren av den eldrivna modellen FF 91. Det finns tre olika versioner att välja mellan - 2.

Polestar 2 får uppgraderat Apple CarPlay

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 11:00

Och YouTube Polestar uppdaterar nu mjukvaran i sin bil Polestar 2 med stöd för YouTube, en ny räckviddsassistent och uppgraderat Apple CarPlay. Den första nyheten är alltså att den inbyggda mjukvaran, som baseras på Android Automotive, nu får stöd för YouTube, vilket är perfekt när du exempelvis väntar på att bilen ska laddas. Den andra nyheten är en ny app som ska hjälpa till med räckvidden.

Robotar kommer inte att få gifta sig i kyrkan

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:30

"Vi håller oss till människor som medlemmar i Svenska kyrkan" SVT har intervjuat Susanne Rappmann, biskop i Göteborg stift, för att se vad Svenska kyrkan har för syn på artificiell intelligens. Hon säger bland annat att det finns många fördelar med AI och nämner bland annat att AI kan användas för att "energioptimera saker och den kan hantera fantastiska mängder data". Rappman tror inte heller att utvecklingen av AI är något som går att förhindra men efterlyser någon typ av reglering av artificiella intelligenser på politisk nivå.

Urbanears presenterar Juno

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:15

Inear-lurar med ANC Idag presenterade svenska Urbanears ett par true wireless-hörlurar som man kallar för Juno. Hörlurarna är försedda med aktiv brusreducering (ANC) och via Urbanears nya app går det även att ställa in hörlurarna efter eget tycke och smak. Det finns även möjlighet att koppla lurarna till två enheter samtidigt, till exempel en dator och en mobiltelefon.

Tibber och Polarium lanserar hembatteri

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Tibber och Polarium lanserar hembatterit Homevolt

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:30

Appen Apollos dagar kan vara räknade Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Reddit-appen Apollos dagar kan vara räknade

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:30

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Fyra av fem vet inte varför Sveriges nationaldag firas

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:00

Vet du? På tisdag nästa vecka är det den 6 juni och Sveriges nationaldag. Det är en röd dag och då är det många som är lediga - vilket de flesta har koll på.

En trailer för sista säsongen av Jack Ryan

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:45

Jack is back! Nu är det mindre än en månad kvar till den fjärde och sista säsongen av Jack Ryan som har premiär på Amazon Prime. Streamingtjänsten kommer att sända två avsnitt i veckan så man har lite att titta på innan det sista avsnittet släpps den 14 juli.

Socialdemokraterna starkt framåt

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:30

L och KD under riksdagsspärren Nu har SCBs senaste mätning för partisympatier kommit och det finns en otroligt tydlig vinnare i den. Jämfört med den senaste mätningen i november 2022 så går nämligen Socialdemokraterna starkt framåt och ökar med 4,0 procentenheter till 38,6 procent. Partiet är nu mer än dubbelt så stort som tvåan Moderaterna som får 19,1 procent.

RARBG tackar för sig

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:00

Populär torrentsida stänger ner Personerna som driver den populära torrenttjänsten RARBG skriver i ett meddelade att de nu kommer att lägga ner tjänsten rapporterar TorrentFreak. Anledningen till nedstängningen av RARBG uppges vara flera. I sitt meddelande skriver en av administratörerna av sidan att det handlar om såväl pandemin som krig och ekonomi.

Trailer för I'm a Virgo

Feber.se - 31 May 23 kl. 21:00

Cootie har jätteproblem i Oakland I'm a Virgo är en ny tv-serie från Boots Riley, musikern och regissören som tidigare gjort filmen Sorry to Bother You. Det handlar om en fantasyserie där vi får följa den fyra meter långa tonårs-jätten Cooties (Jharrel Jerome) vardag i ett nutida Oakland. Initialt lever han gömd hemma hos sin faster tills han en dag upptäcks av ett gäng unga politiska aktivister som tar med honom ut på äventyr i världen utanför hans hem.

Razer Hammerhead Pro Hyperspeed är inear-lurar för gamers

Feber.se - 31 May 23 kl. 20:30

Inkluderar dongel som förkortar fördröjning av ljudet Razer har släppt en ny version av sina Hammerhead Pro-hörlurar vilka specifikt riktar sig till dem som vill använda inear-lurarna för att lira spel på datorn. Den nya versionen kallas för Hammerhead Pro Hyperspeed och levereras med en USB-C-dongel som skickar ljudet trådlöst på 2,4GHz-bandet mellan datorn och hörlurarna. Detta ska göra att latensen sjunker från 60ms till 40ms jämfört med om man hade kopplat hörlurarna via Bluetooth till datorn.

Bugatti Chiron-ägare fick testa på 400 km/h

Feber.se - 31 May 23 kl. 20:00

Med sina egna bilar 18 Chiron-ägare bjöds in av Bugatti för att få testa det här med att åka fort. Alla vet att dessa bilar är sjukt snabba, men det är väldigt sällan man kan utnyttja effekten och att köra 400 km/h på allmänna vägar är inte att rekommendera. Men på en flygraka går det utmärkt.