Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Intel slipper betala miljardböter till EU - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Intel slipper betala miljardböter till EU

Feber.se - 27 Jan 22 kl. 10:45

Tolv år gammal dom upphävs EU-domstolen upphäver nu en tolv år gammal dom mot Intel. Det innebär att företaget inte kommer att behöva betala 1,06 miljarder euro, motsvarande lite över 11 miljarder kronor, i böter. Det var 2009 som Intel dömdes att betala miljardböterna då EU-kommissionen ansåg att Intel brutit mot EU:s konkurrenslagstiftning. Det ska specifikt ha handlat om ett program som Intel drev 2002 - 2007 där Intel erbjöd datortillverkare rabatt på datorchip om de använde dessa i sina produkter. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Intel släpper nya Core HX-processorer för bärbara enheter

Feber.se - 10 May 22 kl. 17:00

Upp till 65 procent högre flerkärnig prestanda Under Intel Vision 2022 idag släppte Intel sju nya 12:e generationens processorer för bärbara enheter. 12:e generationens Intel Core HX-processorer ska enligt Intel erbjuda prestanda likt desktop-processorer, men för bärbara enheter. HX-processorerna är upplåsta ur kartongen och finns i Core i5, Core i7 och Core i9-modeller.

Intel tror nu att chipbristen kan fortsätta in på 2024

Feber.se - 02 May 22 kl. 09:00

Men Intel själva möter nästan efterfrågan För sex månader sedan menade Intels VD Pat Gelsinger att halvledarbristen skulle pågå till åtminstone 2023, nu tror han att bristen kan fortsätta in på 2024. Så här säger han till CNBC: – We believe the overall semiconductor shortage will now drift into 2024, from our earlier estimates in 2023, just because the shortages have now hit equipment and some of those factory ramps will be more challenged. Trots att det låter riktigt illa så innebär det inte att det är brist av alla typer av chip på samma gång, vissa industrier klarar sig bättre än andra, Intel har till exempel klarat sig relativt bra och säger nu att man för första gången på flera år är nära på att möta efterfrågan.

Framework börjar sälja enskilda moderkort

Feber.se - 25 Apr 22 kl. 08:30

Om du vill bygga ihop en egen minidator Framework, datorföretaget som förra året lanserade en modulär laptop, släpper nu moderkortet till laptopen separat för dem som enbart är intresserade av att köpa det. Tanken är att köparna av moderkortet själva ska kunna använda det som en minidator. Framework skriver att det enda köparna behöver göra för att få en fullt fungerande minidator med hjälp av deras moderkort är att ansluta en USB-C-adapter samt montera in RAM- och lagringsminne till datorn.

LinusTechTips besöker Intel

Feber.se - 14 Apr 22 kl. 16:30

För att se hur de tillverkar chip Linus Sebastian från LinusTechTips har alltid haft en dröm, och det är att besöka en fabrik som tillverkar chips chip, den har nu gått i uppfyllelse. I videon ovan får vi nämligen hänga med Linus när han besöker Intels fabriker, där de gör just detta. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Intel drar sig ur Ryssland helt och hållet

Feber.se - 06 Apr 22 kl. 15:30

En månad efter att företaget slutade leverera dit En månad efter att Intel slutade leverera till Ryssland har företaget nu stoppat all sin verksamhet i landet. I ett uttalande skriver Intel att företaget "fortsätter att ansluta sig till det globala samfundet i att fördöma Rysslands krig mot Ukraina och uppmanar till en snabb återgång till fred", de tillägger även att de kommer att stödja sina 1 200 anställda i Ryssland och implementera "affärskontinuitetsåtgärder för att minimera störningar i vår globala verksamhet." Andra teknikföretag som Apple, Microsoft och AMD har också dragit sig ur landet på olika sätt.

Intel visar upp Arc GPU för stationära datorer

Feber.se - 31 Mar 22 kl. 15:30

Släpps i sommar Igår släppte Intel sin Arc GPU till laptops och i samband med det visade man även upp lite av den kommande Arc GPU:n som är avsedd för stationära datorer. Intel är dock sparsamma med detaljer runt deras kommande gaming-CPU för stationära datorer. I det korta klippet som Intel släppte syns dock att det rör sig om ett grafikkort med dubbla fläktar, en HDMI-ingång samt tre DisplayPort-ingångar.

Intel släpper Arc GPU till laptops

Feber.se - 31 Mar 22 kl. 13:00

Dock bara den minst kraftfulla Arc 3 GPU än så länge Nu släpper Intel den första GPU:n i sin serie Arc, en familj av kraftfulla GPU:er som primärt är utvecklade för speldatorer. Den första GPU:n i familjen Arc som Intel nu släpper är Arc 3 GPU, vilken är den minst kraftfulla av de tre Arc-GPU:erna som Intel planerar att släppa till laptops. Arc GPU har stöd för DirectX 12 och är försedd med dedikerad hårdvara för raytracing.

Intel presenterar Core i9-12900KS

Feber.se - 28 Mar 22 kl. 20:00

"Världens snabbaste processor för stationära datorer" Intel lanserade idag sin 12:e generationen Intel Core i9-12900KS, som man hävdar är världens snabbaste processor för stationära datorer. Den nya processorn är baserad på Alder Lakes hybridarkitektur och kan leverera upp till 5,5 GHz maximal turbofrekvens med Intels Thermal Velocity Boost. Hybridarkitekturen består av 16 kärnor (8 Prestanda-kärnor och 8 Effektivitets-kärnor), 24 trådar, har en baseffekt på 150 W, 30 MB Intel Smart Cache och stöd för PCIe Gen 5.

Intel presenterar stor europeisk satsning

Feber.se - 16 Mar 22 kl. 07:30

Plöjer ner 80 miljarder euro i nya och befintliga chip-fabriker i Europa Intel har presenterat en ny jättesatsning på Europa vilken förhoppningsvis kan göra att det tillverkas lite mer chip innanför Europas gränser, något som EU satsat en del på det senaste åren. Sammanlagt planerar Intel att investera upp emot 80 miljarder euro, motsvarande närmare 840 miljarder kronor, på befintliga och nya anläggningar i Europa. Den största satsningen handlar om två nya chip-fabriker i tyska Magdeburg vilka kommer att kosta 17 miljarder euro.

Intel visar 12:e generationens chip för tunnare datorer

Feber.se - 24 Feb 22 kl. 16:15

Hela 20 stycken olika chip Intel lanserade nyligen sina första 12:e generationens Alder Lake-chip, men då endast H-serien som är avsedd för större och mer krävande laptops. Nu kommer dock chippen som ska passa i tunnare, lättare och billigare laptops: P- och U-serien. Totalt handlar det om 20 olika chip, P-serien består av chip på 28W.


Fler inlägg från Feber.se

Niko åker till USA:s mest rasistiska by

Feber.se - 7 timmar sedan

Och hänger med ledaren för KKK YouTube-användaren Niko Omilana tänkte att det var en bra idé att åka till Harrison i Arkansas för att se om ryktet stämmer att det är en av de mest rasistiska byarna i USA. Bonus-Niko nedan. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Mike Myers pratar om sina ikoniska roller

Feber.se - 8 timmar sedan

Schwing! Den kanadensiska skådespelaren Mike Myers pratar här med GQ för att gå igenom några av de roller han spelat under sin karriär. Det snackas bland annat om filmer som Wayne's World, Austin Powers: Hemlig internationell agent, En brud på hugget och så klart Shrek.

Boeings rymdfarkost lyckades docka med ISS

Feber.se - 9 timmar sedan

Historisk bedrift I förrgår kväll svensk tid skickade NASA och Boeing upp rymdfarkosten CST-100 Starliner till rymden för at docka med den internationella rymdstationen ISS. Natten till i dag lyckades Starlinern docka med ISS för första gången utan några större problem. Tanken är att Starliner, tillsammans med SpaceX Crew Dragon, ska ta hand om transporter av astronauter samt material till och från ISS.

Norman Reedus bekräftar mer Death Stranding

Feber.se - 10 timmar sedan

Hurra? Skådespelaren Norman Reedus nämnde nyligen i en intervju att han har börjat jobba på en uppföljare till spelet Death Stranding. Norman spelade som bekant huvudrollen i första spelet så någonstans känner man ju att han borde ha koll.

Chris Harris kör sin gamla Lotus Exige S1

Feber.se - 11 timmar sedan

Gammal kärlek rostar aldrig Lotus Exige är en renodlad sportbil utan massa lullull men desto mer proppad med körglädje. En sån hade Chris Harris möjligheten att få låna i ett halvår när den var ny och han adderade runt 2400 mil på mätaren. Det var 20 år sedan men nyligen återförenades han med bilen en stund och så här såg det ut.

Snapchat verkar få föräldrakontroller

Feber.se - 12 timmar sedan

Lite sent kanske... Snapchat verkar ha en ny funktion på gång som ska ge den populära appen föräldrakontroller. Techcrunch rapporterar nämligen att appen kommer få något som heter Family Center som ska ge vårdnadshavare kontroll över vad deras barn har för kontakter i appen.

En första trailer för Tre tusen år av längtan

Feber.se - 13 timmar sedan

Ny film av George Miller I går släpptes den första trailern för George Millers nya film Tre tusen år av längtan med Idris Elba och Tilda Swinton i huvudrollerna. Filmen är ett romantiskt fantasydrama som följer en forskare som, under ett besök i Istanbul, träffar på en ande som kan ge henne tre stycken önskningar. Dr Alithea Binnie (Tilda Swinton) är nöjd med livet och ser på världen med en sund skepsis.

Spela lite Star Citizen

Feber.se - 14 timmar sedan

Samt Fractured Online och Stellaris Om man vill kolla in evightsprojektet Star Citizen för att se om det är skoj eller ej så kan du just nu prova det helt utan extra kostnad. I går drog spelet nämligen igång ännu en Invictus Launch-vecka där du kan prova fler än 100 rymdskepp fram slutet av månaden. Om man nu istället vill spela ett strategispel i rymden utan att betala något så kan du prova Stellaris som är helt gratis på Steam denna helg.

Vattenfall får bygga vindkraftspark i Östersjön

Feber.se - 15 timmar sedan

Svenska delen av Östersjön då Regeringen gav i veckan tummen upp för bygget av en stor vindkraftspark i Östersjön. Denna park ska byggas i Kriegers flak som ligger ungefär 30 kilometer söder om Trelleborg. Bygget beräknas vara klar någon gång under 2028 och tanken är att parken ska årligen generera 2,3–2,8 TWh vilket är ungefär 20 procent av Skånes förbrukning i dag.

Kolla in de första minuterna från S04 av Stranger Things

Feber.se - 16 timmar sedan

Snart är det dags Nu är det mindre än en vecka kvar till den fjärde säsongen av Stranger Things har premiär. Redan nu kan man dock få sig en liten aptitretare eftersom Netflix under gårdagen släppte de första åtta minuterna från denna säsong. Denna säsong kommer sändas i två delar där den första delen släpps den 27 maj och den andra delen den 1 juli.

Vi har snackat med Sonos chefsdesigner Aki Laine

Feber.se - Igår: 21:00

Om nya Ray och färgerna på Roam I veckan var jag i Köpenhamn för att kolla in Sonos senaste tillskott Ray, men även lite nya färger på lilla Roam. På plats för att presentera nyheterna var även Aki Laine, Director of Industrial Design på Sonos. På ren svenska är det han som är ansvarig för att Sonos produkter ser ut som de gör och, enligt mig, håller ihop så otroligt bra.

Netflix lanserar Mystery Box

Feber.se - Igår: 20:30

Funktion för barn med beslutsångest Netflix lanserar nu en ny funktion för barn som heter Mystery Box som på ett roligt och interaktivt sätt ska göra det lättare för barn att upptäcka nya filmer och serier baserat på vad barnen tidigare tyckt om att titta på. I mitten av titlarna i barnets favoritrad, syns en glittrande mystisk låda märkt med “New For You”. I lådan gömmer sig en karaktär kopplad till den nya titeln som presenteras för barnen.

Ny trailer för Prehistoric Planet

Feber.se - Igår: 20:00

David Attenborough visar dinosaurier på Apple TV+ Här kommer en ny trailer för Apples tv-serie Prehistoric Planet, en serie där programledaren David Attenborough kommer ta med tittarna på en resa 66 miljoner år tillbaka i tiden. Det innebär givetvis att det kommer att synas massvis med dinosaurier och annat djurliv som inte längre finns idag. Apple skriver om serien: "Experience the wonders of our world like never before in this epic docuseries from Jon Favreau and the producers of Planet Earth.

Snapdragon presenterar chippet 8 Plus Gen 1

Feber.se - Igår: 19:30

Flaggskeppens flaggskepp Qualcomms Snapdragon 8 Gen 1 har varit Android-världens toppchip hittills under 2022, men inte länge till, då Qualcomm nu visar upp Qualcomms Snapdragon 8 Plus Gen 1. Qualcomm säger att chippet erbjuder 10 procent snabbare CPU-prestanda och 10 procent snabbare GPU-klockhastigheter, samtidigt som den använder 15 procent mindre ström för "nästan 1 timmes" extra spelande. Chiptillverkaren säger att förbättringarna i både prestanda och effektivitet innebär att chippet kan bibehålla sin prestanda under längre perioder.

En BMW E61 M5 som fått manuell låda

Feber.se - Igår: 19:00

Den perfekta kombin? Helgalna dagisexpressen BMW E61 M5 blir ännu lite mer galen om man byter ut automatlådan mot en manuell. Då får man något som BMW aldrig skapade själva, och kanske även världens bästa kombi?