Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från UNDERBARACLARA

Jag förstår petningen av Linn

UNDERBARACLARA - 23 Jan 12 kl. 19:27

Måndag, 23 januari, kl 19.16 Tjärnström kvar i blågult, men Lundström kommer få stanna hemma. Curt Söderström presenterade idag sin första landslagstrupp sedan han klev på skeppet för det svenska damlandslaget som 2013 ska ta ett nytt VM-guld i innebandy. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Veganen Linn, 34, rasar mot påsken: "Fruktansvärt"

Nyhetspressen - 28 Mar 18 kl. 16:53

Påsken är här – men alla är inte lika glada.Nu riktar veganen Linn, 34, skarp kritik mot svenskarnas matvanor under den kristna högtiden.– Jag tycker att det är fruktansvärt hur vi behandlar djuren, särskilt under de här högtiderna, säger hon och föreslår nya sätt att fira..

SM-guld till IFK Umeå

Nyhetspressen - 23 Mar 18 kl. 10:00

IFK Umeå tog SM-guldet överlägset efter en jättesträcka av Linn Sömskar. Linn Sömskar gick ut 16 sekunder bakom ledarna, men det dröjde inte länge förrän hon var ikapp och sedan drog hon lätt ifrån och växlade till Jonna Sundling, 16 sekunder blev luckan ner till tvåan och trean och över 40 sekunder ner till Charlotte Kallas […].

Uppror i Moderaterna efter petningen av Hanif Bali

Nyhetspressen - 21 Mar 18 kl. 13:21

Partiledaren Ulf Kristerssons petning av riksdagsledamoten Hanif Bali har utlöst ett internt uppror i den moderata riksdagsgruppen.Även partiledningen är splittrad – ex-ministern Elisabeth Svantesson har till exempel kallat beslutet om Hanif Bali "en överreaktion", enligt Expressens källor. – Det verkar närmast råda inbördeskrig, säger en uppgiftslämnare inom Moderaterna inför kvällens sändning av politikmagasinet "Bara Politik".

Petad och ”upprörd” – nu ställer hon krav

Nyhetspressen - 12 Mar 18 kl. 17:47

Hanna Falk har hämtat sig från OS-petningen och börjat tänka på VM i Seefeld nästa år. Och nu ställer hon krav på landslagsledningen:– Jag vill tidigt veta vad som krävs av mig inför kommande VM, säger Falk..

”Låt 2018 bli det första året då Sverige får en jämställd svensk riksdag”

Nyhetspressen - 08 Mar 18 kl. 10:00

”Vi förväntar oss helt enkelt en jämställd valrörelse, och vi uppmanar Sverige att för första gången någonsin rösta fram en jämställd svensk riksdag. Något som är en skam att vi fått vänta nästan 100 år på att se”, skriver Linn Svansbo..

Kalle Moraeus sorg – efter ensamheten

Nyhetspressen - 29 Nov 17 kl. 23:46

Han har redan bytts ut som programledare i "Så ska det låta", och på lördag sänds sista avsnittet av "Moraeus med mera".Men efter skilsmässan och petningen från SVT väljer nu Kalle Moraeus att satsa på sin musikkarriär igen.– Det är mycket känslor.

[PLUS] Stolpe in i finalen

UNDERBARACLARA - 17 Feb 17 kl. 17:25

Linn Sömskar vann en händelserik sprint i Falun. – Det var stolpe in, i bland ska man ha lite tur,...

Sprintseger för IFK Umeå

UNDERBARACLARA - 17 Feb 17 kl. 16:18

IFK Umeås Linn Sömskar fick inte plats i VM-truppen – men visar fin form genom seger i dagens sprinttävling i Falun. I Falun avgörs Intersport Cup/Scandic Cup och på fredagen gällde det sprinten.

Sömskar fyra på skiathlon

UNDERBARACLARA - 05 Feb 17 kl. 14:40

IFK Umeås Linn Sömskar avslutade SM-veckan i Söderhamn med att bli fyra i skiathlon. Charlotte Kalla drog iväg redan efter 2 sekunder och när det var dags för skidbyte var hon hela 43 sekunder före andra klungan med Stina Nilsson, Emma Wikén och Linn Sömskar.

[PLUS] Sömskar: ”Helt perfekt dag”

UNDERBARACLARA - 04 Feb 17 kl. 14:16

Linn Sömskar bäddade fint för SM-silvret genom att sätta upp ett hårt tempo från start. - Jag är...


Fler inlägg från UNDERBARACLARA

[PLUS] Spännande och magisk anime

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:15

Två tonåringar länkas samman på ett magiskt vis och byter kroppar med varandra.

[PLUS] Klaustrofobiskt drama

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:09

Dysfunktionella familjeband och surrealistiska målningar är framträdande inslag i det här polska...

[PLUS] Livfull skildring av Lenins resa

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:00

 Lenin var nog ­aldrig i länet, tror Folkbladets Mats Rosin som läst Catherine Merridales ”Lenins...

Skrapade i tv – storvinst till Bolidenbo

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 11:36

I morse blev det vinst till Bolidenbon Hamdi Al Hashedi, som kom till Sverige tillsammans med fru och barn för ett år sedan. För ett år sedan kom Hamdi Al Hashedi till Sverige. Tillsammans med fru och son hade de tagit sig från Jemen och Syrien, och bor nu i Boliden utanför Skellefteå.

Hon är universitetets nya biträdande rektor

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:55

Det är Anna Lindqvist som är lektor vid institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap som är Umeå universitets nya biträdande rektor. – Det ska bli väldigt spännande att vara med och leda och utveckla en så fantastisk verksamhet som Lärarhögskolan.

Dubbla Jonasson i Tegs SK

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:50

Tegs SK meddelar via ett pressmeddelande att man förlänger kontraktet med forwarden Victor Jonasson. Han får sällskap av brorsan Alexander som ansluter från Björklövens J20-lag. – Alexander är en teknisk lirare som gillar att utmana och vi hoppas att han kan fortsätta att producera även på seniornivå.

Brr: så mycket ska påskvädret pendla

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:38

I morgon börjar påsken och det kommer att bli en omtumlande påsk enligt SMHI – vädermässigt. Längs kusten kommer temperaturen i länet hålla sig runt nollstrecket på dagarna. Men temperaturen kommer att sjunka till -8 grader natten mellan skärtorsdagen och påskafton.

Klart: Här är projekten som får naturvårdsbidrag

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:33

52 friluftslivs- och naturvårdsprojekt i Västerbotten får i år dela på 2,1 miljoner kronor. Det står klart när Länsstyrelsen i Västerbotten nu meddelar vilka som får Lona-bidrag. Det är 34 pågående och 18 nya projekt som får stöd från Lona, Lokala naturvårdssatsningen, som fördelas av Länsstyrelsen i Västerbotten.

[PLUS] Klart: Lövenforwarden får inte förlängt

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:19

En säsong i Björklöven. Nu får Joakim Högberg leta ny klubb. - Det är som det är, säger forwarden.

Västerbotten har flest höns i norra Sverige

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:08

Påsken står runt hörnet och då är det, som på andra svenska högtider, äggätardags. Då kan man undra varifrån äggen kommer. Till årets påskägg kommer hönan innan ägget, i alla fall i Västerbotten, som har flest höns av alla de fyra nordligaste länen.

[PLUS] Måste köra 130 mil för att hämta postpaketet

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:00

Köra 130 mil enkel väg för att hämta ett paket.

[PLUS] ”Vi har ansvar mot avsändaren”

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:00

Det säger Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord.

[PLUS] Ekonomisk kris för konkurrenten

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:26

Sundsvall Hockey måste få in minst en miljon kronor innan månadsskiftet för att rädda föreningen,...

Umeåspelare på landslagsläger

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:24

P16- och P17-landslaget har kallat till Future Team-läger – med Umeå-inslag. Tre Umeåspelare och en Sunnanålirare är kallade till de respektive lägren. P17-landslaget samlas på Bosön den 19-21 april och där är Umeå FC Akademi-duon William Schultz och Ville Norrman samt Sunnanås Lucas Lindfors bland de 29 kallade spelarna.

Så gick L:s experiment att hitta nya politiker

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:19

Liberalerna i Västerbotten genomförde en valprocess med öppna nomineringar till de olika val. Har du någonsin funderat på att bli riksdagsledamot? Den frågan ställdes av Liberalerna till alla västerbottningar.