Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Jag har snabbtestat en cykel med ABS-bromsar - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Jag har snabbtestat en cykel med ABS-bromsar

Feber.se - 25 Nov 22 kl. 20:00

Är det nu det slår? ABS till cyklar har funnits ett litet tag men nu kanske det är på väg ut på vägarna på riktigt. Vi har tidigare sett lösningar från Shimano (Blubrake), en och annan cykel från Crescent och så har Bosch haft en lösning. Både Shimano och Bosch första generationer har inte varit speciellt smidiga, Bosch lösning var en klump stor som ett halvt mjölkpaket som man hängde på styret. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Fälgtillverkare köper padelhall

Feber.se - 10 Jan 23 kl. 07:45

För att ha som lager Jag erkänner, jag har spelat padel. Det är skoj. En av de lite udda sakerna med sporten var att det krävdes riktigt bra takhöjd och därför flyttade man in i lagerlokaler.

Lucid Air Sapphire klår Tesla Model S Plaid med 0,01 sekunder

Feber.se - 16 Nov 22 kl. 20:00

Snabbast vinner! I augusti presenterade Lucid värstingversionen av modellen Air - Air Sapphire. Då fick vi inga exakta hastighets-specifikationer på den men det får vi nu.

Det här är Vespas starkaste scooter hittills

Feber.se - 15 Nov 22 kl. 16:00

GTV bjuder på 24 hästar Ok, 24 hästar låter ju inte så våldsamt i en scooter. Och det är det inte heller, men för Vespas del så är det ändå den starkaste de skickat ut hittills. Motorn är en encylindrig vattenkyld fyrtaktare på 300 kubik och den har insprutning.

Cykel som kan byta färg på däcken

Feber.se - 15 Nov 22 kl. 10:30

Styrs via telefonen Att synas när man cyklar är alltid bra, speciellt nu när det börjar bli riktigt mörkt. Den här cykeln lär man inte missa i första taget då det sitter LED-lister i varje fälg som lyser upp däcken. Färgen kan man sedan byta via en app i telefonen.

ABS-bromsar är svårslaget

Feber.se - 04 Oct 22 kl. 12:00

Fortfarande den bästa metoden för att få stopp på en bil Snart är det vinter och halt ute på vägarna. Då kommer ABS-bromsarna att få jobba. Men alla tycker inte om detta och det finns en del som kopplar ur ABS:en för att de hellre vill bromsa själva.

En cykel som ersätter golfbilen?

Feber.se - 02 May 22 kl. 18:00

Super73 visar specialbyggd elcykel Tillsammans med Topgolf har cykeltillverkaren Super73 tagit fram en tvåhjulig golfbil. Eller ja, det är en cykel, men tanken är att den här ska kunna ersätta golfbilen ute på greenen. Bygget baseras på den eldrivna cykeln S2 och den har en ram i aluminium, justerbar framgaffel, hållare för golfbagen, en liten kylväska på andra sidan och på ramen sitter det även en högtalare formad som en golfboll.

Vinterförvara cykeln och få den servad

Feber.se - 22 Mar 22 kl. 15:15

Wanda gör gemensam sak med XXL Wanda är en rätt intressant tjänst som helt enkelt tar och förvarar dina saker när du inte behöver dem. De kan både ta hand om flyttlådor eller prylar och deras priser är faktiskt lite för bra för att vara sant. Hur som helst så startar de nu en ny tjänst där man kan förvara cykeln hos dem och samtidigt få den servad.

Dax igen - Honda Dax gör comeback!

Feber.se - 16 Mar 22 kl. 14:00

Klassisk mini-motorcykel i modern tappning Honda har i några år nu erbjudit nyversion av klassikern Monkey och så har man även rätt så tuffa Grom. Båda två mini-motorcyklar med mycket charm. Nu gör ytterligare en klassiker comeback och det handlar om Dax som lanserades för första gången redan 1969.

Det här är Crescents nya elcykel Elma

Feber.se - 01 Mar 22 kl. 09:00

Har ABS-bromsar ABS-bromsar till bilar har funnits sedan 1978, men på cyklar är det inte lika vanligt. Crescents nya elcykel Elma har dock tekniken och den hjälper precis som på bilar till med bromseriet. De låsningsfria bromsarna gör att du kan trycka in handtagen så mycket du vill men bromsarna kommer ändå inte att låsa sig, och du slipper den där klassiska cykelvurpan som vi nog alla har varit med om någon gång.

Snart kan du få keramiska bromsar till din Model S Plaid

Feber.se - 29 Nov 21 kl. 09:00

Tesla verkar ha lyssnat på kritiken När något går väldigt snabbt är det bra om man även kan få stopp på det effektivt. Där har Teslas Model S Plaid haltat lite och inte hängt med när det börjar gå undan vilket vi har skrivit om tidigare. Nu verkar det som att man har lyssnat på kritiken och presenterar därför att man från och med mitten av nästa år kommer kunna utrusta bilen med keramiska bromsar.


Fler inlägg från Feber.se

Microsoft, Nintendo och Sony sägs skippa årets E3-mässa

Feber.se - 1 timme sedan

Ingen av konsoltillverkarna verkar komma till den stora spelmässan Spelsajten IGN uppger att varken Microsoft, Nintendo eller Sony planerar att vara med på den stora spelmässan Electronic Entertainment Expo (E3) i år. Det innebär med andra ord att ingen av tillverkarna av världens mest populära spelkonsoler, Xbox, Nintendo Switch och PlayStation, kommer att närvara på mässan. Det handlar fortfarande om rykten men om de stämmer skulle det inte vara helt överraskande.

Toyota sålde flest bilar i världen förra året

Feber.se - 1 timme sedan

10,5 miljoner exemplar Toyota fortsätter att vara världens största biltillverkare och trots att de inte sålde fler bilar förra året behöll de sin placering i toppen. 10.438.

William populäraste namnet på nyfödda förra året

Feber.se - 2 timmar sedan

Astrid toppar namnlistan för nyfödda flickor Idag presenterade SCB statistik över vilka tilltalsnamn som var populärast bland föräldrar att ge sina nyfödda barn förra året. Det absolut mest populära namnet var William som gavs till 690 barn förra året. 603 flickor döptes till Astrid vilket gjorde namnet till det mest populära bland nyfödda flickor 2022.

SmartThings-appen på iOS har nu stöd för Matter

Feber.se - 2 timmar sedan

Äntligen? För dig som använder en iPhone för att kontrollera ditt smarta hem med Samsungs SmartThings kommer här en god nyhet – appen har nämligen nu fått stöd för den nya standarden Matter. Stödet för Matter rullade ut för Android-appen i slutet av förra året, och Samsung lovade tidigare att uppdatera iOS-appen under januari, vilket man nu lyckats göra med en dag tillgodo.

DIGG lämnar förslag för statlig e-legitimation

Feber.se - 3 timmar sedan

Ska fungera som ett komplement till de privata alternativen DIGG, den statliga myndigheten för digital förvaltning, har tagit fram ett förslag på en säker och tillgänglig statlig e-legitimation som de publicerade igår. Tanken bakom den statliga e-legitimationen är att den ska komplettera de e-legitimationer som redan idag används på den svenska marknaden. Utredningen visar att runt en miljon människor i Sverige saknar e-legitimation och att det behövs åtgärder för att få ihop helheten i det e-legitimationssystemet.

Ford sänker priset på Mustang Mach-E

Feber.se - 3 timmar sedan

Med upp till 5900 dollar Ford planerar att skala upp tillverkningen av den eldrivna suven Mustang Mach-E rejält och för att kunna vara med och konkurrera efter Teslas stora prissänkning har de nu även justerat sina priser för modellen. Inte lika mycket som Tesla dock, men upp till 5900 dollar har priset sjunkit i alla fall. Mest pengar sparar man på GT Extended Range som går från 71.

Trailer för The Boogeyman

Feber.se - 4 timmar sedan

Mer Stephen King-skräck på ingång I sommar är det dags för ännu en skräckfilm som baseras på ett av Stephen Kings verk. Den här gången handlar det om The Boogeyman, en novell som King skrev 1973 och som ingår i hans novellsamling "Dödsbädden" (Night Shift) som kom på svenska 1985. Handlingen i filmatiseringen av The Boogeyman kretsar runt en familj där mamman i familjen nyligen dött.

Trailer för Murder Mystery 2

Feber.se - 15 timmar sedan

Adam Sandler och Jennifer Aniston löser brott igen Här kommer trailern för efterföljaren Murder Mystery, filmen som var en stor framgång för Netflix 2019. I uppföljaren, som fått titeln Murder Mystery 2, har Nick och Audrey Spitz (Adam Sandler och Jennifer Aniston) blivit privatdetektiver på heltid och gör sitt bästa för att hitta uppdrag till sin detektivbyrå. När de blir inbjudna till en väns bröllop vill det sig dock inte bättre än att de plötsligt befinner sig mitt i kidnappningsdrama som de åtar sig att försöka lösa.

Gamla Tesla Roadster mot Lotus Elise

Feber.se - 15 timmar sedan

Hur står sig Teslan mot bilen den baseras på? Teslas första modell heter Roadster och det är en Lotus Elise som man slängde ut förbränningsmotorn ur och gav en annan kaross och elmotor. Roadster hade mer effekt än Elise men vägde också mer då ett batteripack även behövde få plats.

Mercedes-Benz först ut i USA med självkörning i nivå tre

Feber.se - 16 timmar sedan

Spela Tetris medan du sitter i förarstolen Det finns fem nivåer av autonomi för självkörande bilar – vid nivå tre finns det inget krav på att händerna är på ratten, du behöver heller inte fokusera på vad som händer på vägen vilket är ett krav vid nivå två. Mercedes-Benz teknik Drive Pilot, som är av sorten nivå tre, har nu godkänts i delstaten Nevada i USA. Dock endast i hastigheter upp till cirka 65 km/h.

Nothing Phone 2 ska släppas i år

Feber.se - 16 timmar sedan

Carl Pei bekräftar Förra året släppte det nya företaget Nothing sin första telefon med Nothing Phone (1), med sin speciella baksida med led-belysning och sitt låga pris lyckades telefonen charma vissa kritiker. Nu berättar företagets vd Carl Pei för Inverse att Nothing kommer att släppa en efterträdare till telefonen i år. Prioriteten är att lansera telefonen i USA direkt, något som dröjt ett bra tag med Phone (1).

Trailer för Hitman World of Assassination

Feber.se - 17 timmar sedan

Alla Hitman-spel i ett och samma paket I slutet av förra veckan släppte IO Interactive Hitman World of Assassination vilket är Hitman 3 i en omförpackad version som även inkluderar Hitman och Hitman 2. Spelare som redan har införskaffat Hitman 3 kan uppgradera detta gratis till Hitman World of Assassination för att få de två tidigare titlarna i serien. I samband med att Hitman World of Assassination släpps kommer även Hitman och Hitman 2 att plockas bort från spelbutiker.

Nevs har fått nya ägare

Feber.se - 17 timmar sedan

Oklart vilka dock 2012 tog Nevs över Saab Automobiles fabrik i Trollhättan men som ni säkert alla redan vet blev det inget återupplivande av Saab. Tanken var först att bygga eldrivna Saabar men fokus har sedan dess ändrats till att utveckla mjukvara för självkörande fordon istället. De senaste åren har Nevs ägts av det kinesiska fastighetsbolaget Evergrande och i höstas skrev vi om de ofantliga skulder Evergrande hade.

Långtids-test av Intels Arc-grafikkort

Feber.se - 18 timmar sedan

Hur mycket sämre är Intels grafikkort? Vi har tidigare skrivit om Linus Tech Tips tester av Intels Arc-produkter, då handlade det dock om en laptop, men denna gång har både Linus och Luke testat grafikkortet Arc A770 under en längre period hemma. Resultatet?

Ännu fler koncept till elbilsmässa

Feber.se - 18 timmar sedan

Från Hyundai, Audi och Mini Ännu fler konceptbilar är klara för elbilsmässan eCarExpo som går av stapeln nu i helgen. Tidigare har vi berättat att Volkswagen kommer med sin ID. Life, Skoda med sin Vision 7S och Polestar med sin Precept.