Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokhora

Jag mötte Melina Marchetta

Bokhora - 22 Jun 13 kl. 09:30

Det här med att träffa sina favoritförfattare… Jag är kluven. Å ena sidan har det aldrig hänt att jag träffat någon och den personen har visat sig vara osympatisk eller liknande. Alla har varit minst trevliga, ofta jättetrevliga. Men å andra sidan så har de ofta också varit ”precis som mig, inget märkvärdiga alls”. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Inbrottstjuvar mötte polisen i dörren – två gripna

Nyhetspressen - 02 Apr 17 kl. 02:51

En inbrottsliga bröt sig under lördagskvällen in i en villa strax söder om Karlskoga.På väg ut ur huset stötte de dock på patrull – en polispatrull..

Sjätte raka segern för AIK

Nyhetspressen - 17 Feb 17 kl. 21:28

JVM-profilerna Jonathan Dahlén och Elias Pettersson var fortsatt glödheta med två respektive ett mål. Det hjälpte ändå inte Timrå i jakten på en finalplats i hockeyallsvenskan. AIK vann med 5-3 och tog sjätte raka segern.

Hitlers bok redo för ett sjätte nytryck

Nyhetspressen - 03 Jan 17 kl. 16:22

Hitlers bok "Mein Kampf" (Min kamp) har sålts i runt 85 000 exemplar på tyska sedan den gavs ut i nytryck för ett år sedan, skriver BBC. I slutet av januari kommer Institutet för samtida historia (IFZ) i München att trycka boken i en sjätte upplaga för.

Kvinna vaknade av oljud - mötte tjuvar i hallen

Nyhetspressen - 31 Dec 16 kl. 13:37

Kvinnan vaknade tidigt på morgonen av att någon höll på att bryta upp hennes ytterdörr. När hon klev upp mötte hon inbrottstjuvarna i hallen.

Polisen larmades till olycka - men mötte bilen med onykter förare

Nyhetspressen - 06 Dec 16 kl. 11:30

Polisen larmades till Hjältevad på grund av att en bil kört i diket. Men i stället mötte man samma bil på vägen - med en rattfull förare..

Idol-finalisten Rebecka Karlsson mötte fansen i Ekeby

Nyhetspressen - 04 Dec 16 kl. 17:23

Idag mötte Idolfinalisten fans och vänner på hemmaplan i Ekeby..

Möller gav Skellefteå sjätte raka

Nyhetspressen - 03 Dec 16 kl. 18:18

Skellefteå tog sin sjätte raka seger på hemmais när man besegrade Karlskrona med 2-0. Båda målen gjordes av Oscar Möller. Segern innebär att man nu också är ifatt Karlskrona i tabellen.

Gamla mötte unga i jubileumsmatch

UNDERBARACLARA - 05 Nov 16 kl. 16:01

Sagahallen i Vilhelmina fyller 30 år i år. På lördagen möttes klubbens äldsta lag, Vikeranerna, ungdomarna i Vilhelmina IK:s U16. Det var en match där åldersspannet var rejält brett.

Sjätte gången gillt för Linköping

Nyhetspressen - 22 Oct 16 kl. 21:21

I höstens sjätte hemmamatch kom första fullpoängaren i egna arenan för Linköping. På 32 skott släppte målvakten Jakob Johansson bara in ett enda. I en fartfylld och het drabbning vann östgötarna med 2-1 över Djurgården.

Sjätte raka förlusten för Rögle

Nyhetspressen - 18 Oct 16 kl. 21:41

Första målet i Rögletröjan, hans hundrade mål i SHL men någon vinst fick Daniel Widing inte jubla över då Rögle förlorade för sjätte matchen i rad..


Fler inlägg från Bokhora

Novellix 8:e mars-box

Bokhora - 01 Apr 18 kl. 12:18

Åh vad fantastisk denna box är! Den är så bra att jag får någon sorts posttraumatisk bitterhetsattack över min skolgång. Jag vet att det är ohyggligt förmätet och dessutom tråkigt att vara sån som tror sig veta hur undervisning i skolan ska ske.

Varför gråter inte brottsoffer som i fiktion?

Bokhora - 13 Mar 18 kl. 12:52

Svensk film får ofta kritik för att skådespelarna är för tillgjorda, för Dramaaatiga. Det vill säga de artikulerar för mycket, spelar över. Det är något som brukar förklaras med att svenska skådespelare ofta kommer från teaterns värld där detta är nödvändigt för att nå även de längst bak i lokalen.

Lära känna varandra under 100 timmar

Bokhora - 08 Mar 18 kl. 22:45

Igår spelade Karin och jag in avsnitt 100 av Mellan raderna med Jihde och Öhman. När vi började podda tillsammans hade vi bara träffats en gång på fest fest här i L.A.

Ljudbokstips – hur skadlig kan marknadsföringen av en bok vara egentligen?

Bokhora - 01 Mar 18 kl. 12:27

Det här är en bok om hur en lanseringskampanj av en annan bok ledde till att miljoner människor fick en felaktig bild av AIDS och de människor som drabbades av sjukdomen. Randy Shilts ville på 80-talet skriva en bok om hur myndigheterna, under Ronald Reagans styre, lät bli att ta AIDS-epidemin på allvar. Boken fick namnet ”And the Band Played On: Politics, People, and the AIDS Epidemic”.

Hjälp ett förlag!

Bokhora - 28 Feb 18 kl. 16:18

”Djupet” – Karin Gafvelin

Bokhora - 25 Feb 18 kl. 09:41

Det finns inget jag hatar mer än övertydlighet och att bli underskattad som läsare. Cirka 25% av min vakna tid går åt till att klaga på tv-serier och filmer och böcker där upphovspersonen verkar ha gjort allt för att få med alla i båten så att säga. Exempel: I ”House of cards” när huvudpersonen vänder sig mot kameran för att förklara vad vi nyss fått se och hur politik fungerar och vilka känslor och dolda motiv som alla karaktärer i scenen haft.

Dramaturgi i tv, radio och bok

Bokhora - 22 Feb 18 kl. 16:37

Jag håller på och kämpar med ett manus (världens mest ooriginella mening 2018) och försöker analysera dramaturgin och varför jag tycker att en historia är bra i inte bara böcker, utan också film och radio. Jag älskar till exempel HBO-serien ”High Maintenance”. Den är som en novellsamling där den röda tråden är killen på cykeln som rör sig runt New York och säljer gräs.

Romanpriset i P1 söker bokcirklar

Bokhora - 17 Feb 18 kl. 09:17

Jag var med i Sveriges Radios lyssnarjury 2013 och refererar likt en gammal lumparromantiker fortfarande till den upplevelsen. Jag är fortfarande nära vän med en av de andra i juryn och håller sporadisk kontakt med ytterligare några på sociala medier. Jag tror aldrig jag har läst så intensivt i hela mitt liv och bokhögen med post its till vänster är bara toppen på isberget av det.

Romanceakademin

Bokhora - 16 Feb 18 kl. 10:58

Februari + tipsstatistik

Bokhora - 07 Feb 18 kl. 09:45

Jag fick jättemånga fina tips angående min läsutmaning månad i titeln. En av de fattigare månaderna är denna månad, enbart två tips med februari i titeln. Ska förbi bibblan imorgon och se om någon av dem finns inne och tar beslutet då.

Vinter 2018

Bokhora - 04 Feb 18 kl. 20:54

Hyllvärmare hos bonusfamiljen

Bokhora - 01 Feb 18 kl. 20:25

Jag fick ett uppdrag i mitt förra inläggs kommentarsfält! ”Ser du Bonusfamiljen? I första avsnittet på säsong 2 ses en bok ligga på nattduksbordet.