Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Svensson

Journalister och media har normaliserat SD

Svensson - 26 Oct 12 kl. 08:18

Det har i stort sett  alltid funnits en svensk minoritet med främlingsfientliga och rasistiska åsikter. Den ligger på omkring 15 – 20% av befolkningen. Ibland som i början av 1990-talet, lite större, ibland, som idag, lite mindre. Denna minoritet har nu fått ett parti som delar deras åsikter. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Fyratusen kvinnliga journalister i protest mot tafsade och sexism

Nyhetspressen - 21 Nov 17 kl. 21:00

Uppropet #deadline vittnar om sex-sms, porrtittande och förnedring..

Över 4 000 kvinnliga journalister säger ifrån om sexuella övergrepp

Nyhetspressen - 21 Nov 17 kl. 21:00

 "Vi tänker inte vara tysta längre. Nu lägger vi skulden där den hör hemma." 4 035 kvinnliga journalister ställer sig bakom uppropet med namnet #deadline och några vittnar om sexuella övergrepp och trakasserier på redaktionerna.

Journalister i upprop mot sexuella trakasserier på jobbet

Nyhetspressen - 21 Nov 17 kl. 21:00

4 084 kvinnliga journalister har skrivit under uppropet #deadline mot sexuella trakasserier inom journalistiken. – Det är allt från våldtäkter till kränkande ord, säger en av initiativtagarna journalisten Johanna Lindqvist..

4084 journalister har fått nog av övergrepp och sexism på redaktionerna

Nyhetspressen - 21 Nov 17 kl. 21:00

Verbala trakasserier och en grov sexistisk jargong. Nu samlas 4.084 kvinnliga journalister under hashtaggen #deadline för att visa att man fått nog av övergrepp och sexism på redaktionerna.

Journalister i upprop mot sexuella trakasserier

Nyhetspressen - 21 Nov 17 kl. 20:59

4.084 journalister har skrivit på ett upprop mot sexism, trakasserier och övergrepp inom mediabranschen. – Jag hoppas att det ska leda till en bättre värld, säger Emma Lindqvist, en av initiativtagarna, till SVT Nyheter..

Bloggare och journalister i historisk sammanslagning

Freedomtravel - 16 Nov 17 kl. 06:00

I måndags kväll hände en nästan historisk grej i Stadshuskällaren i Stockholm. Föreningen Sveriges Turistjournalister bjöd in Sveriges största resebloggare att göra gemensam sak. Varför historiskt tänker du?

United Screens i nytt nordiskt samarbete med Gonzo Media

Nyhetspressen - 16 Feb 17 kl. 08:55

United Screens och danska Youtube-kollektivet Gonzo Media ska säkerställa stor reklamräckvidd i alla fyra nordiska länder..

En populist for till Washington

Nyhetspressen - 10 Feb 17 kl. 09:27

I Donald Trumps retorik är media förstås en del av etablissemanget, men också hans konkurrent i kampen mot etablissemanget. Det är därför media är ”oppositionen”. Journalisterna är viktiga birollsinnehavare i den populistiska traditionen..

Efter rapporteringen om Örebropolisen Springare: Dödshot och hatattack mot journalister på NA

Nyhetspressen - 07 Feb 17 kl. 17:35

NA:s rapportering av Örebropolisen Peter Springares inlägg på Facebook har lett hat och hot mot tidningens journalister.På tisdagen polisanmäldes ett dödshot riktat mot ledarskribent Evelyn Schreiber..


Fler inlägg från Svensson

Man ihjälskjuten i Kroksbäck, Malmö

Svensson - 4 timmar sedan

Strax efter midnatt natten mellan söndag och måndag larmades polisen av flera personer om en misstänkt skottlossning från ett grönområde i Kroksbäck. Polis skickas till platsen för kontroll och en skottskadad man anträffades. Ambulans körde den skjutne till sjukhuset där han senare konstaterades avliden.

ETC läser arbetslöshetsstatistik som fan läser bibeln

Svensson - 4 timmar sedan

ETC hävdar att osäkra arbeten står för jobbtillväxten. Journalisten Anton Borgström säger sig ha läst SCB:s arbetskraftsundersökning (AKU). Fast det kan han inte ha gjort för den visar ingenting sådant.

Krönikören som alltid har samma åsikter som jag

Svensson - 22 timmar sedan

Magasinet Paragraf är en nättidning som i huvudsak handlar om brottslighet och brottsbekämpning. Jag läser den regelbundet, framförallt läser jag artiklar av Dick Sundevall och Andreas Magnusson. Den tidigare polisen Börje Carlsson läser jag också, men håller nästan aldrig med honom.

Allt fler i arbete och minskande arbetslöshet

Svensson - Igår: 07:24

Den svenska arbetsmarknaden går som tåget och sysselsättningsgraden är högre än den varit på mer än 20 år. Sen 2010 har antalet sysselsatta ökat stadigt. Arbetslösheten är lägre.

Biologisk mångfald hotas av veganism

Svensson - Igår: 20:58

De viktigaste biotoperna för biologisk mångfald i Sverige är betesmarker av olika slag. Betade ängar, lundar och hagar. Betesmarker kräver djur som betar.

Vapenamnesti över – 12 000 vapen lämnades in

Svensson - i förrgår: 09:19

12 000 vapen har lämnats in till polisen, de flesta i storstadsregionerna. Enstaka vapen kan kopplas till den kriminella miljön. Det är resultatet av den vapenamnesti som rådde under våren 2018.

Offentligt möte i Göteborg: 1968 – när allt var i rörelse!

Svensson - i förrgår: 08:09

En våg av vänsterradikalisering som sköljde över världen kulminerade. Den hade börjat anas tio år tidigare och den skulle fortsätta tio år till innan den nyliberala vågen kom. Kjell Östberg, professor i historia vid Södertörns högskola, som skrivit boken 1968 – när allting var i rörelse, beskriver, förklarar och utvärderar vad som blev kvar.

Mångfald och brist på mångfald i Göteborg

Svensson - i förrgår: 21:12

Genom att infödda barn till invandrare inte räknas så underskattas mångfalden i stadsdelsområden som Linnéstaden och Majorna i Göteborg. Tittar vi på mindre områden så blir bilden också en annan än om vi tittar på stadsdelnämndsområden. Olika delar av Västra Hisingen, Angered, Västra Göteborg och Askim-Frölunda-Högsbo får också väldigt olika siffror.

Sossar på glid

Svensson - 25 May 18 kl. 06:56

I ledaren i Internationalen 15/2018 ställdes den retoriska frågan om inte det socialdemokratiska partiet passerat en definitiv gräns. Sedan dess har vi tvingats vänja oss med dagliga exempel på vad som händer när den gränsen väl är passerad – när det offentliga samtalet glider iväg så fort att det är svårt att ens hålla kvar vid referenspunkterna. Som i måndags, på Twitter, när inrikesminister Morgan Johansson hävdade att den statliga subventioneringen av busskort till skånska ungdomar i sommar endast varit möjlig för att man stramat åt migrationspolitiken.

173 personer misstänkta i bedrägerihärva

Svensson - 24 May 18 kl. 07:44

I april framkom det att polisen i Uppsala utredde en mycket stor bedrägerihärva, 40 personer var då inblandade. Härvan har förgreningar till Göteborg och utreds också av göteborgspolisen. I härvan figurerar enligt Uppsalapolisen även en del grövre kriminella: I den härva som utreds av Uppsalapolisen figurerar personer som betraktas som betydligt grövre kriminella.

Åtal för grovt bedrägeri och grovt penningtvättsbrott

Svensson - 05 Apr 18 kl. 07:24

Kammaråklagare Magnus Ling vid åklagarakammaren i Kalmar har väckt åtal vid Kalmar tingsrätt mot sju personer i en större bedrägeri- och penningtvättshärva. Åtal väcks för grovt bedrägeri, grovt penningtvättsbrott och penningtvättsbrott. – Penningtvättbrotten har föregåtts av bedrägerier genom Facebook där målsäganden blivit lurad att lämna ut sina bankkoder till bedragaren.

Skitsnack från Björn Siesjö

Svensson - 05 Apr 18 kl. 07:04

Björn Siesjö är stadsarktitekt i Göteborg. Det är en man helt utan formell makt. Han finns till för att tycka.

Gängland Stockholm – Hallonbergen

Svensson - 04 Apr 18 kl. 13:47

Del 8 av 8 i serien Gangland SverigeDen 22 januari 2017 skedde ett gängrelaterat mord i Sundbyberg då Mario Ivan Semedo från Sundbyberg sköts till döds när han färdades i sin bil.  Ett antal män som alla kände varandra bestämde träff i ett parkeringshus i Sundbyberg och kom på söndagskvällen dit i två olika bilar. Där avlossades de första skotten mot Semedo.

Ung arbetare i vänstervågen

Svensson - 04 Apr 18 kl. 07:49

Bokrecension Förortsstalinisten Stefan Thorpenberg Fri Press Ung arbetare i vänstervågen Lill Lindfors fick en hit med ”Sången han sjöng var min egen, berättade allt om mitt liv…”. Precis så igenkännande upplevde jag denna välskrivna och för mig jätteintressanta bok som speglar mitt eget politiska liv som ung radikal arbetare i vänsteruppsvingets Göteborg under sjuttiotalet. Bokens huvudperson Carl har extremt många likheter med författaren Stefan, så trots att motsatsen påstås, så gissar jag att de i mycket är en och samma person.

Intressant om arbetarklass, invandring och rasifiering

Svensson - 03 Apr 18 kl. 15:58

Anders Neergaard har skrivit en intressant rapport i Katalys serie Klass i Sverige som har titeln Klassamhällets rasifiering i arbetslivet. Den har till att börja med det vanliga problemet med att arbetarklassens storlek underskattas genom att facklig tillhörighet används som bas för tabeller och resonemang. Genom detta blir det sannolikt också en överskattning av rasifierades andel av arbetarklassen.