Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Svensson

Kajsa Ekis Ekman har totalfel om brexit och EU

Svensson - 27 Oct 19 kl. 07:03

En socialist vet att alla samhällen går att förändra så att de blir mer demokratiska. Det gäller USA såväl som EU, Kina och Indien likaväl som småländer som Island och Estland. Kajsa Ekis Ekman hävdar att EU inte går att förändra i demokratisk riktning. Det är samma sak som att säga att ett demokratiskt socialistiskt samhälle inte är möjligt. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Upplopp kan vara en effektiv kampmetod

Svensson - 08 Jun 20 kl. 08:59

Upploppen och demonstrationerna i USA har lett att förändringar inletts. Framförallt i  Minnesota. Om detta har Kajsa Ekis Ekman skrivit intressant i ETC där hon menar att vi också måste skilja mellan våld och skadegörelse: Svarta människors blod har varit det billigaste i USA:s historia.


Fler inlägg från Svensson

Precis som covid-19 är skjutningar främst ett Stockholmsproblem

Svensson - Igår: 13:58

Om tittar på antalet skjutningar i Sverige de senaste tre åren framstår det i mångt och mycket som ett Stockholmsproblem. Polisregion Stockholm (Stockholms och Gotlands län) stod för 37,5% av alla skjutningar under perioden jan-juni 2020 trots att regionen bara har 23,5% av landets befolkning. Under samma period skedde 40% av alla dödsskjutningar i polisregion Stockholm.

Mikael Dambergs fascistoida förslag om hårdare tag

Svensson - Igår: 11:22

Mikael Damberg vill ha hårdare tag mot unga med anledning av skjutningen i Hallunda där en 12-årig flicka dog. Om han verkligen på allvar tror att hårdare tag mot unga förbrytare skulle leda till att skjutningar som i 90% av alla fall begås av vuxna män och i huvudsak drabbar andra vuxna män är han faktiskt osannolikt dum i huvet. Så dum kan han bara inte vara.

Tre dykare anhållna för vrakplundring

Svensson - Igår: 08:33

Förra veckan anhölls tre män på sannolika skäl misstänkta för vrakplundring i Östersjön, formellt heter brottet grovt fornminnesbrott. De anhölls sent på torsdagen. – De verkar ha ägnat sig åt vad som framstår som relativt storskalig systematisk vrakplundring och störning av flera vrak, däribland vrak efter äldre örlogsskepp i Östersjön, säger kammaråklagare Robert Knutsson som är förundersökningsledare på Åklagarkammaren i Kalmar, i ett pressmeddelande.

Fängelse för omfattande investeringsbedrägerier

Svensson - i förrgår: 07:19

Malmö tingsrätt dömde i förra veckan en 31-årig man för omfattande grova bedrägerier och för grova bokföringsbrott till fängelse i fem år och sex månader. Mannen ska också betala skadestånd till de 28 målsägandena i målet med totalt nästan 18 miljoner kronor. Tingsrätten meddelar honom också näringsförbud och rådgivningsförbud.

Minderårig flicka dödad av förlupen kula vid drive-by-skjutning

Svensson - i förrgår: 15:41

En ung flicka sköts till döds vid en skjutning vid en bensinmack och Macdonaldsrestaurang i Hallunda. Skjutningen skedde ungefär halv fyra på morgonen idag. Enligt Expressen befann sig några från Botkyrkanätverket på platsen och de skulle ha varit måltavlan för skjutningen.

De svenska landskapen

Svensson - 02 Aug 20 kl. 12:36

Svenskar från olika delar av landet identifierar sig mer med landskap än med regioner och län. I två fall identifierar de sig dessutom mer med sin stad än med landskapet/landskapen staden ligger i. Göteborgarna är göteborgare, inte västgötar och stockholmare är naturligtvis varken upplänningar eller sörmlänningar.

Nedmontera polisen?

Svensson - 01 Aug 20 kl. 09:29

Amin Parsa och Ida Nafstad från rättssociologiska institutionen på Lunds universitet föreslår i en debattartikel som publicerades i Sydsvenskan att resurserna till den svenska polisen borde omfördelas. De menar att polisen är en organisation inriktad på våldsanvändning och att våld rent generellt en dålig metod när det gäller att lösa problem. Problem som har sociala orsaker som exempelvis brottslighet och narkotikabruk.

Långa fängelsestraff i Black Axe-målet

Svensson - 31 Jul 20 kl. 13:46

En enig tingsrätt meddelade idag dom i det omfattande narkotikamål som pågått vid Göteborgs tingsrätt sedan oktober 2019 med koppling till det kriminella nätverket Black Axe. Målet kallas ofta Sigma-målet. Alla åtalade med undantag av en person har dömts till långa fängelsestraff för sin inblandning i narkotikahanteringen.

Sportfisketidningar ljuger inte bara om yrkesfiske

Svensson - 31 Jul 20 kl. 09:13

Sportfisketidningar hör till de mest förljugna produkterna som jag läser. De, liksom sportfiskejournalister som skriver i andra tidningar, sprider ständigt falska nyheter, vilseledande uppgifter och förljugen information om yrkesfiske och fiskodling man faktiskt även om annat. Exempelvis om Sveriges vattenförsörjning.

Republikanska föreningens Ulf Bergström hittar på om monarkin

Svensson - 31 Jul 20 kl. 07:43

En man vid namn Ulf Bergström från Republikanska föreningen har skrivit en debattartikel i ETC om monarkin. Jag är överens med honom om att arvsmonarkin bör avskaffas och demokratiska val av statsöverhuvudet införas. Av demokratiska skäl Men Bergström har ett märkligt och delvis felaktigt sätt att argumentera.

Många misstänkta i omfattande insiderhärva

Svensson - 30 Jul 20 kl. 17:39

Idag har åtal väckts mot sammanlagt 14 personer för totalt 27 brottsmisstankar i ett omfattande ärende om misstänkt grovt insiderbrott. Förundersökningsledare i ärendet är chefsåklagare Thomas Langrot vid Ekobrottsmyndighetens Finansmarknadskammare. Brottsmisstankarna är kopplade till aktiehandel i dels det danska telekombolaget TDC i december 2017-februari 2018, dels det Malmöbaserade fastighetsbolaget Victoria Park i mars-maj 2018.

Är svenska journalister vänstervridna?

Svensson - 30 Jul 20 kl. 07:52

Undersökningar genom åren har visat att svenska journalister sympatiserar med Vänsterpartiet och Miljöpartiet i större utsträckning än befolkningen i Sverige. När en ny norsk undersökning av svenska och norska journalister visar att 32% av alla journalister sympatiserar med vänsterpartiet är det därför inte speciellt förvånande. Resultatet ska också tas med en nypa salt då felmarginalen i undersökningen är mellan 4 och 7%.