Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från UNDERBARACLARA

Katalan får årets Hasselbladspris

UNDERBARACLARA - 07 Mar 13 kl. 11:34

Fontcuberta, född 1955 i Barcelona, började jobba med reklam men övergick tidigt till att arbeta mer konstnärligt. Hans bilder beskrivs bäst som fotografiska illusioner, mer [... Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Han fokuserar på förbisedda ögonblick

UNDERBARACLARA - 08 Mar 16 kl. 10:59

Ögonblick som förändrat samhället står i fokus för årets Hasselbladspristagare. Den kanadensiske konstnären Stan Douglas hittar dem i historiska bilder eller i en övergiven förort till Detroit. En filmisk konstnär som både tar stillbilder och gör videor får årets Hasselbladspris.

Hasselbladspriset till kanadensare

UNDERBARACLARA - 08 Mar 16 kl. 09:05

Förbisedda ögonblick som förändrat samhället står i fokus för årets Hasselbladspristagare. Den kanadensiske konstnären Stan Douglas hittar dem i historiska bilder eller i en övergiven förort till Detroit. En filmisk konstnär som både tar stillbilder och gör videor får årets Hasselbladspris.

Hasselbladspris för rastlös bredd

UNDERBARACLARA - 06 Mar 15 kl. 12:10

Årets Hasselbladspris går till den tyske konstnären och fotografen Wolfgang Tillmans. Han belönas för sitt rastlösa sätt att ständigt driva det fotografiska mediet framåt. — Jag blev väldigt glad över den här nyheten, säger Tillmans på telefon från sin studio i Berlin, med samma uppriktiga tonfall som när han talar om sin konst.

Tillmans får Hasselbladspriset

UNDERBARACLARA - 06 Mar 15 kl. 09:16

Årets Hasselbladspris går till den tyske konstnären och fotografen Wolfgang Tillmans. Han belönas för sitt sätt att ständigt driva det fotografiska mediet framåt. — Jag blev väldigt glad över den här nyheten, säger Tillmans på telefon från sin studio i Berlin.


Fler inlägg från UNDERBARACLARA

[PLUS] Spännande och magisk anime

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:15

Två tonåringar länkas samman på ett magiskt vis och byter kroppar med varandra.

[PLUS] Klaustrofobiskt drama

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:09

Dysfunktionella familjeband och surrealistiska målningar är framträdande inslag i det här polska...

[PLUS] Livfull skildring av Lenins resa

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:00

 Lenin var nog ­aldrig i länet, tror Folkbladets Mats Rosin som läst Catherine Merridales ”Lenins...

Skrapade i tv – storvinst till Bolidenbo

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 11:36

I morse blev det vinst till Bolidenbon Hamdi Al Hashedi, som kom till Sverige tillsammans med fru och barn för ett år sedan. För ett år sedan kom Hamdi Al Hashedi till Sverige. Tillsammans med fru och son hade de tagit sig från Jemen och Syrien, och bor nu i Boliden utanför Skellefteå.

Hon är universitetets nya biträdande rektor

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:55

Det är Anna Lindqvist som är lektor vid institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap som är Umeå universitets nya biträdande rektor. – Det ska bli väldigt spännande att vara med och leda och utveckla en så fantastisk verksamhet som Lärarhögskolan.

Dubbla Jonasson i Tegs SK

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:50

Tegs SK meddelar via ett pressmeddelande att man förlänger kontraktet med forwarden Victor Jonasson. Han får sällskap av brorsan Alexander som ansluter från Björklövens J20-lag. – Alexander är en teknisk lirare som gillar att utmana och vi hoppas att han kan fortsätta att producera även på seniornivå.

Brr: så mycket ska påskvädret pendla

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:38

I morgon börjar påsken och det kommer att bli en omtumlande påsk enligt SMHI – vädermässigt. Längs kusten kommer temperaturen i länet hålla sig runt nollstrecket på dagarna. Men temperaturen kommer att sjunka till -8 grader natten mellan skärtorsdagen och påskafton.

Klart: Här är projekten som får naturvårdsbidrag

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:33

52 friluftslivs- och naturvårdsprojekt i Västerbotten får i år dela på 2,1 miljoner kronor. Det står klart när Länsstyrelsen i Västerbotten nu meddelar vilka som får Lona-bidrag. Det är 34 pågående och 18 nya projekt som får stöd från Lona, Lokala naturvårdssatsningen, som fördelas av Länsstyrelsen i Västerbotten.

[PLUS] Klart: Lövenforwarden får inte förlängt

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:19

En säsong i Björklöven. Nu får Joakim Högberg leta ny klubb. - Det är som det är, säger forwarden.

Västerbotten har flest höns i norra Sverige

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:08

Påsken står runt hörnet och då är det, som på andra svenska högtider, äggätardags. Då kan man undra varifrån äggen kommer. Till årets påskägg kommer hönan innan ägget, i alla fall i Västerbotten, som har flest höns av alla de fyra nordligaste länen.

[PLUS] Måste köra 130 mil för att hämta postpaketet

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:00

Köra 130 mil enkel väg för att hämta ett paket.

[PLUS] ”Vi har ansvar mot avsändaren”

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:00

Det säger Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord.

[PLUS] Ekonomisk kris för konkurrenten

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:26

Sundsvall Hockey måste få in minst en miljon kronor innan månadsskiftet för att rädda föreningen,...

Umeåspelare på landslagsläger

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:24

P16- och P17-landslaget har kallat till Future Team-läger – med Umeå-inslag. Tre Umeåspelare och en Sunnanålirare är kallade till de respektive lägren. P17-landslaget samlas på Bosön den 19-21 april och där är Umeå FC Akademi-duon William Schultz och Ville Norrman samt Sunnanås Lucas Lindfors bland de 29 kallade spelarna.

Så gick L:s experiment att hitta nya politiker

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:19

Liberalerna i Västerbotten genomförde en valprocess med öppna nomineringar till de olika val. Har du någonsin funderat på att bli riksdagsledamot? Den frågan ställdes av Liberalerna till alla västerbottningar.