Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

Ketoner – en metabol fördel?

Kostdoktorn - 19 Jun 19 kl. 16:53

Kan ketoner innebära en metabol fördel? I den här föreläsningen från konferensen Low Carb Denver 2019 förklarar dr Benjamin Bikman hur mitokondrierna – cellens kraftverk – kan använda energin på två olika sätt. Antingen på ett mycket effektivt sätt, eller mer slösaktigt med mer energi än nödvändigt. Det senare kan innebära en fördel om du vill gå ner i vikt. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Metabol matematik

Kostdoktorn - 09 Mar 19 kl. 09:13

Di erfar: Fördel Löfven – genombrott i förhandlingar med C

Nyhetspressen - 10 Jan 19 kl. 18:02

Förhandlingarna mellan Socialdemokraterna och Centern har rört på sig i positiv riktning sedan sammanbrottet innan jul, erfar Di.  Och det är nu klar fördel Stefan Löfven inför det historiska avgörandet i regeringsbildningen som väntar de kommande dagarna. .

Fördel Pinturault efter störtloppet

Nyhetspressen - 13 Feb 17 kl. 11:41

I kampen om VM-guldet i superkombination, som på förhand sades stå mellan Marcel Hirscher och Alexis Pinturault, är det fördel för fransmannen efter störtloppsdelen..

Ville köpa finalen av Frölunda – som nobbade

Nyhetspressen - 26 Jan 17 kl. 11:03

Frölunda har tagit sig till final i CHL och dessutom fixat hemmafördel i finalen. En fördel som moståndarna Sparta Prag ville köpa av Frölunda, enligt Sveriges Radio..

Indragen sjukpenning kan vara fördel

Nyhetspressen - 12 Dec 16 kl. 21:36

Riksrevisionen ger sig in i debatten om sjukskrivningarna..

Knapp fördel för Rosberg i Japan

Nyhetspressen - 08 Oct 16 kl. 13:48

Det är knapp men klar fördel Nico Rosberg inför Japans Grand Prix i formel 1..

Fördel Göransson efter bilbrand

Nyhetspressen - 03 Sep 16 kl. 16:58

De är teamkollegor - men också bittra konkurrenter. Richard Göransson och Robert Dahlgren gör upp om segern i STCC-mästerskapet. Efter lördagens tävling på Solvalla travbana är det fördel för Göransson.

Fördelarna med ketoner… endogena ketoner

Kostdoktorn - 19 Aug 16 kl. 16:17

Marty Kendall, före och efterJust nu pratar alla om ketogen kost. Och trots att den är fantastiskt bra på många sätt och vis, kanske tricket inte är att lägga till mer exogena ketoner som ett tillskott.I detta mycket intressanta – och nördiga – blogginlägg diskuterar Marty Kendall fördelarna med endogena kontra exogena ketoner, baserat på hans egna erfarenheter från experiment på sig själv.

Då har kolhydrat-insulin-hypotesen dött IGEN

Träningslära - 02 May 16 kl. 15:29

Om du är en regelbunden läsare här så vet du att det i princip inte finns något stöd alls för hypotesen om att det skulle finnas några metabola fördelar med att äta en lågkolhydratkost. Med metabol fördel menar jag då att en lågkolhydratkost på något sätt skulle påverka en persons metabolism på ett sådant sätt […] Inlägget Då har kolhydrat-insulin-hypotesen dött IGEN dök först upp på Träningslära.


Fler inlägg från Kostdoktorn

Felsökning periodisk fasta, del 1: stress

Kostdoktorn - 3minuter sedan

När vi fastar kan många av problemen som kan uppstå härledas till tre olika kategorier: stress, vanor och fysiska biverkningar. I det här blogginlägget ska vi fokusera lite på problemen och på hur man kan ta sig igenom tuffare tider. Biverkningar av stress De flesta förstår inte den påverkan stress har på våra kroppar.

Periodisk fasta för nybörjare

Kostdoktorn - 7 timmar sedan

Periodisk fasta är numera en populär metod för viktnedgång och förbättrad hälsa. Välkommen till vår stora guide!Inlägget Periodisk fasta för nybörjare dök först upp på Diet Doctor.

Bjud in till LCHF-brunch

Kostdoktorn - i förrgår: 14:38

Brunch är den perfekta starten på helgen – det är mysigt, gott och mättande! Dessutom kan du skippa både frukosten och lunchen om du äter en stadig brunch.Inlägget Bjud in till LCHF-brunch dök först upp på Diet Doctor.

12 oktober – den sockerfria dagen

Kostdoktorn - i förrgår: 07:39

Team Diet Doctor spenderade en del av förra helgen på fantastiska eventet Tjugofem osockrade år i Stockholm. Dagen var en hyllning till Bitten Jonssons ihärdiga arbete med sockerberoende. På scenen fanns föreläsare som Bitten Jonsson, Babben Larsson, My Westerdal, Ewa Meurk, Ann Fernholm, Milla Martin, Anders Olsson, Annika Strandberg-Schmidt och Börje Dahl, allt modererat av Annika Dopping.

”När insulinet är lågt kan det inte användas till att bilda fett”

Kostdoktorn - 17 Oct 19 kl. 14:54

265 visningar Kan ketoner innebära en metabol fördel? I den här föreläsningen från konferensen Low Carb Denver 2019 förklarar dr Benjamin Bikman hur mitokondrierna – cellens kraftverk – kan använda energin på två olika sätt. Antingen på ett mycket effektivt sätt, eller mer slösaktigt med mer energi än nödvändigt.

Konflikt i Stockholms stadshus om äldres köttätande

Kostdoktorn - 16 Oct 19 kl. 16:07

Stockholms stad skrev i förra veckan under på en matdeklaration att den så kallade Planetary health-dieten ska införas. I praktiken innebär det mer än en halvering av köttet i skolmaten och äldreomsorgen. En köttbegränsning inom äldreomsorgen ställer äldreborgarrådet Erik Slottner (KD) inte upp på: Det kommer inte att ske.

Zoodles Carbonara

Kostdoktorn - 16 Oct 19 kl. 14:10

Det går utmärkt att njuta av en krämig Carbonara även om man inte äter pasta. Här serveras den härliga såsen tillsammans med strimlad zucchini, så kallade zoodles.Inlägget Zoodles Carbonara dök först upp på Diet Doctor.

Ett par öl någon gång?

Kostdoktorn - 16 Oct 19 kl. 06:32

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

LCHF-recept på saftiga burgare

Kostdoktorn - 15 Oct 19 kl. 06:31

Vem älskar inte en saftig burgare? Det gör vi i alla fall. Ett perfekt sätt att mätta hela familjen eller kompisgänget.

Ny kost prövas för barn med reumatism

Kostdoktorn - 14 Oct 19 kl. 13:57

En ny behandling prövas nu i Uppsala för barn med reumatism. Det handlar om ett särskilt kostprogram, som forskarna hoppas kan ge mindre inflammation och eventuellt minska behovet av läkemedel. Barnreumatolog Lillemor Berntsson vid Akademiska sjukhuset i Uppsala leder koststudien.

Blomkålssoppa med panchettasmul

Kostdoktorn - 14 Oct 19 kl. 13:16

Soppa är nyttig snabbmat. Det behövs bara några få ingredienser för att få denna blomkålssoppa att smaka fantastiskt gott!Inlägget Blomkålssoppa med panchettasmul dök först upp på Diet Doctor.

Bipolär sjukdom typ 2 i remission

Kostdoktorn - 13 Oct 19 kl. 15:30

Carrie Brown är en kämpe när det handlar om psykisk hälsa och hon fick diagnosen bipolär sjukdom typ 2 efter att ha kämpat med depression sedan tidig barndom. I den här korta presentationen delar hon med sig av hur hon har kommit tillrätta med sin sjukdom, till viss del med hjälp av ketogen kost och andra kostförändringar. Ta en titt på den inspirerande framgångsberättelsen ovan, öppen för alla att se!

För bra för att behålla för sig själv

Kostdoktorn - 12 Oct 19 kl. 17:03

Har du någonsin haft en så fantastisk upplevelse i en butik eller restaurang eller på ett hotell att du bara vill berätta det för hela världen?Inlägget För bra för att behålla för sig själv dök först upp på Diet Doctor.