Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Klas Östergren — Två pistoler

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:00

”Klas Östergren , inläst av författaren själv 8 h 34 min. Bokförlaget Polaris 2021 (2021) Efter tungviktaren Renegater (2020) och vad som nog får anses vara avslutningen på berättelsen om bröderna Morgan (men man vet aldrig!) begav sig Klas Östergren (f. 1955) ut på en historisk färd och hamnade med nya romanen Två pistoler vid Gustav IIIs hov där hovstallmästare Adolf Fredrik Munck fick en mycket speciell roll att spela. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Inspiration från Grekland – och planer för en resa

Freedomtravel - 21 Dec 22 kl. 06:00

Vi har upplevt två kvällar med inspiration från Grekland. Eller rättare sagt, Peter har upplevt två kvällar med grekisk inspiration. Och nu är vi sugna på att sy ihop en resa!

Sthlm Food & Wine och Allt för hälsan – två mässor

Freedomtravel - 12 Nov 22 kl. 06:00

Just nu pågår mässorna ”Sthlm Food & Wine” samt ”Allt för hälsan” på Stockholmsmässan i Älvsjö utanför Stockholm. Vi spanade in mässorna under fredagen, och det finns fortfarande chans att besöka dem under hela helgen. Två mässor på Stockholmsmässan 11-13 november 2022 Det är alltså två mässor som arrangeras på Stockholmsmässan under helgen 11-13 november.

Bokrecension: Två pistoler av Klas Östergren

Kulturbloggen - 16 Nov 21 kl. 11:22

Två pistoler Det är en order, Käre vän, en order Författare Klas Östergren Utgivningsdatum 2021-08-19 Förlag Bokförlaget Polaris Medarbetare Sokcic, Miroslav (form) ISBN 9789177954781 ebok ISBN 9789177954798 Att denna underbara roman av Klas Östergren inte Augustprisnominerades i år är för mig en gåta. Det enda skälet jag kan tänka mig är att Östergren redan varit nominerad flera gånger och juryn bakom priset strävar efter att lyfta fram flera olika författare och gärna debutanter. Två pistoler utspelas under kung Gustav III:s tid och är helt fantastiskt väl skriven.

En vass uppföljare

Bokbloggar - 28 Sep 21 kl. 17:07

”I våras kom Richard Osmans deckatr ”Torsdagsmordklubben” ut och den blev en framgång över hela världen. Nu kommer bok två om den problemlösande pensionärerna i pensionärsbyn Coopers Chase någonstans i södra England , ”Mannen som dog två gånger!. Faktum är att del två känns mer vässad och har en bättre sammanhållen intrig, tycker jag i alla fall.

Så länge hjärtat kan slå av Brigitta Gunnarson

Bokbloggar - 23 Sep 21 kl. 11:45

”När livet inte blivit vad man tänkt sig! Handling: Vid femtionio års ålder kan Bodil Olsson bittert konstatera att inte mycket har blivit som hon en gång drömde att det skulle bli. Hon är besviken.

Två pistoler av Klas Östergren

Bokbloggar - 21 Sep 21 kl. 08:14

”En ny roman av Klas denna gång satt i 1700 talets Sverige med Gustav III på tronen. Berättelsen berättas av Adolf Fredrik Munck som var hovstallmästare hos kungen, han bor nu i Italien och året är 1831. Han är gammal och skraltig och har en trotjänare hos sig som troget lyssnar på hans historier om sin tid hos kungen.

Om Muncken i exil

Bokbloggar - 15 Sep 21 kl. 17:40

”Klas Östergrens nyutkomna ”Två pistoler” är en roman på historisk grund om en av de mest förvirrande epokerna i Sveriges historia, Gustav III:s regeringstid och den långa och oroliga perioden efteråt som präglade landet från kungens död och fram till dess Sverige fick en ny dynasti med huset Bernadotte. Men mest är det en knivskarp skildring inifrån åldrandet och ensamheten, en berättelse om hur tiden flyr från oss alla. Romanens upptakt är 1831 och Asien och Europa har de senaste åren drabbats av en koleraepidemi som lett till massdöd med påföljande oro och upplopp … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

Lyssnat på: De Kapabla av Klas Ekman

Bokbloggar - 14 Sep 21 kl. 18:53

”De Kapabla av Klas Ekman (2020, Bookmark Förlag) ???? Det gick så snabbt när tillvaron rämnade. En dryg månad tidigare hade Annas största problem varit att behöva leva med en tråkig man.

kroppen – tisdagstrio

Bokbloggar - 14 Sep 21 kl. 08:23

”headern ingår i den litterära ögon ,trion Girl with Green Eyes av Edna O’Brien, del av trilogi om två irländska flickor, Kate och Baba: The Country Girls (Två flickor på Irland 1960) Doftande trädgårdar för de blinda av Janet Frame berättar om modern som väljer att leva som blind, dotter som vägrar att tala, och fadern som stuckit för ett decennium sedan. Mor hör färgernas olika ljud, ljuset som smattrar, rasslar och lämnar volymen högt. Hennes föräldrar bestämde över ljuset och gjorde skuggvärlden hemlighetsfullt.

De svenska gängens vapen – Sportec

Bokbloggar - 12 Sep 21 kl. 10:09

”Sportec AB är en vapenbutik i Åkarp i Skåne . Enligt boken Vapensmederna är butiken beredd att hjälpa köpare att kringgå reglerna kring vapenlicenser och vapenhandlarlicenser. När vapenhandlaren i Krylbo som troligen sålt hundratals vapen till kriminella vill köpa tre pistoler från Sportec men bara hade tillstånd att inneha en pistol åt gången gick Sportec med på att dela upp leveransen och fakturorna på två så att det skulle se ut som att gått helt riktigt till: På sommaren 2017 mejlade Niklas sportskyttebutiken Sportec i Åkarp och bad att få köpa två nya … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.


Fler inlägg från Bokbloggar

Återliv med Skapelsen och Kvällens frihet av Kjell Espmark

Bokbloggar - 29 Mar 23 kl. 00:31

”Återliv : med Skapelsen och Kvällens frihet av Kjell Espmark (1930,2022) innehåller mycket som jag inte har erfarenhet eller kunskap om, speciellt musik, men jag kan njuta av den varierande texten ändå. Libera me Också min mission blev ofullbordad Men dödsåret 179 under namnet Mary Wollstonecraft fick inte stå oemotsagt. Historien tvingade in mig i slagsmål med konstaplarna på Londons gator mer än ett sekel senare.

Reklam: Fragment och dikter

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 23:34

”Min nya diktsamling Fragment och dikter skulle ha kommit för längesen. Men den blev fördröjd, länge,länge. Nu är boken tryckt och klar i alla fall.

Sent farväl av Ia Genberg

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 21:13

””Jag har varit med om dig. Jag kan aldrig förlora dig”. I Sent farväl utvecklar Ia Genberg Jaques Werups fantastiska strof om kärlekens eros till att handla om kärlekens agape mellan två kvinnliga vänner.

Henning Mankell – Den femte kvinnan

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 20:39

”Titel Omslag Ett fult omslag men en rätt bra titel. Handling En stjärnklar natt i september1994 ger sig en stillsam äldre herre, fågelskådare och fritidspoet, ut för att följa flyttfåglarnas avfärd från Skåne. Men han snubblar på stigen och faller i en infernaliskt gillrad fångstgrop på sina ägor.

Stacy Willingham – En gnista i mörkret

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 20:37

”Titel Omslag Jag gillar varken omslaget eller titeln. Handling Chloe David är dotter till en seriemördare som dömdes och fängslades när hon var tolv. Offrens kroppar påträffades aldrig och de döda flickorna antas vara gömde någonstans i Louisianas våtmarker.

Jag är inte sådan här egentligen av Marie Aubert

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 20:28

”Det här var intressant läsning! En tunn bok med ett stort innehåll. Om familjekonstellationer, vad vi bär med oss från barndomen, vilken bild vi vill visa utåt och vad vi går runt och tror att andra tänker om oss.

Månsystern av Lucinda Riley

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 19:59

”Det tog sin lilla tid, men nu har jag äntligen läst ut femte delen i serien De sju systrarna. Den förra delen var min favorit, hittills, och kanske är det därför jag inte riktigt föll för den här? Det är svårt att komma efter en favorit.

Recept på förfrågan

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 18:43

”Ett lite ovanligt inlägg, men här kommer recept på Kålpudding. Kunde inte lägga in bilden i det gamla inlägget där jag fick frågan, så det blir här istället. (Vår kokbok 1975) … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

Min fars huvud

Bokbloggar - 28 Mar 23 kl. 18:02

”Jelena Botjorisjvili skildrar Geogiens historia i fem långnoveller. Hon berättar om angiveri, förlorade släktklenoder och stinkande utedass.  Botjorisjvili tecknar Georgiens historia före, under och efter den sovjetiska eran, och hon gör det i ett ständigt presens, det är alltid  nu .

Den svarta fjädern – Ewa Christina Johansson

Bokbloggar - 17 Feb 23 kl. 07:52

”Första meningen: Han smög tyst som en mus. – Baksidestext: Budkavlen går och det är tid att göra uppror! Året är 1543 och bönderna är arga.

Betongrosor

Bokbloggar - 17 Feb 23 kl. 07:47

”Maverick Carter är sjutton år, går sista året på high school och en examen borde vara hans största fokus. Med en pappa i fängelse och en mamma som har svårt att få pengarna att räcka, är det dock mycket annat som tar hans tid. Den som behöver snabba pengar kan inte ha vilket extrajobb som helst och i området där Maverick bor är det tyvärr näst intill en regel att vara med i ett gäng.

Snöstorm av Augustin Erba

Bokbloggar - 17 Feb 23 kl. 07:05

”Snöstorm handlar om Tomas vars pappa lämnar familjen och vars mamma så småningom blir mentalsjuk. När han har slutat gymnasiet börjar han läsa teknisk fysik på Kungliga tekniska högskolan (KTH). Det är Tomas som berättar i romanen, om sina svårigheter att lita på människor och att knyta an och om livet som student på KTH.

The Swimmers av Julie Otsuka

Bokbloggar - 17 Feb 23 kl. 07:00

”Handling från Goodreads :  The swimmers are unknown to each other except through their private routines (slow lane, fast lane), and the solace each takes in their morning or afternoon laps. But when a crack appears at the bottom of the pool, they are cast out into an unforgiving world without comfort or relief. One of these swimmers is Alice, who is slowly losing her memory.

Att planera ditt skrivande

Bokbloggar - 17 Feb 23 kl. 06:42

”Att planera ditt skrivande Som du säkert redan vet, hade jag tidigare en onlinekurs som hette  ”Planera ditt skrivande”. Nu har jag lagt ner samtliga mina onlinekurser men kursen kommer definitivt att utvecklas till en fackbok. Jag lovar … Snart kommer du att kunna läsa om hur du planerar ditt skrivande så att du verkligen kan The post Att planera ditt skrivande appeared first on Monica Iveskölds blogg … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

Helgfrågan v. 7

Bokbloggar - 16 Feb 23 kl. 23:48

”Helgfråga från Mias bokhörna . Undersökningar visar att barn läser allt mindre . Helgfrågan lyder: Hur får vi barnen att börja läsa igen?