Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Kolla in hur det såg ut förr i Malmö, Lund och Helsingborg - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Kolla in hur det såg ut förr i Malmö, Lund och Helsingborg

Feber.se - 05 May 22 kl. 13:15

Med hjälp av AR-appen Be Here Then Be Here Then är en ny svensk app som tar användaren med på en historisk tidsresa i några skånska städer. Med hjälp av appen kan användaren få en bild av hur det såg ut på olika geografiska platser i bland annat Malmö, Lund och Helsingborg förr i tiden. För att kolla in hur en specifik plats såg ut förr i världen behöver användaren bege sig till den aktuella platsen och där börja kolla runt med hjälp av sin telefon för att få bilder på hur platsen såg ut tidigare. Be Here Then skriver om sin app: "How was it to grow up in the poorer neighborhoods of 1940s Malmö? Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Big Crowd Factory arrangerar gratis utomhusbioturné

Feber.se - 17 May 22 kl. 16:00

Kommer till fem städer i sommar För första gången sedan 2019 arrangerar nu Big Crowd Factory en utomhusbioturné som kommer att äga rum i Sverige i sommar. Under 2019 hade utomhusbiofestivalen närmare 8500 besökare i Göteborg och fick då utmärkelsen till Europas största utomhusbio.  Så här ser festivalschemat ut i år: - Stockholm, Tantolunden, 2:a juli - Malmö, Lördagsplan 9:e juli - Göteborg, Azaleadalen, 16:e juli - Stockholm, Tantolunden 30:e juli - Uppsala, Källparken, 20:e augusti - Lund, Patrik Rosengrens Park, 27:e augusti Under festivalen som pågår mellan 15.

PostNord testar robot för utlämning av paket i Malmö

Feber.se - 17 May 22 kl. 15:00

Ska kunna lämna ut paketet på tio sekunder PostNord har börjat testa en robotiserad version av deras så kallade paketboxar, den typen av boxar dit kunder ibland hänvisas för att hämta upp paket de beställt online. Den robotiserade versionen av paketboxen finns inomhus i en PostNord-lokal i Malmö. Kunder som vill hämta ut paket gör detta med hjälp av en qr-kod i PostNords App.

838 meter långt tåg testkördes från Malmö till Frövi

Feber.se - 09 May 22 kl. 08:30

208 meter längre än vanligt Igår testkörde Trafikverket ett 838 meter långt (72 vagnar) fullastat tåg mellan Malmö och Frövi utanför Örebro. De flesta järnvägarna i Sverige tillåter idag bara upp till 630 meter långa tåg så detta var ett test om det är möjligt att börja köra med längre, tyngre och större godståg för att kunna öka lastkapaciteten. På Malmbanan mellan Narvik och Luleå får tågen dock vara 750 meter långa.

UFC 274: Michael Chandler TOKKNOCKAR Tony Ferguson!

MMAnytt - 08 May 22 kl. 05:46

Artikeln uppdateras Under nattens UFC 274 lyckades publikfavoriten Michael Chandler imponera när han mötte veteranen Tony Ferguson. Bägge fighters var i stort behov av en vinst inför storgalan. Ferguson äntrade buren med en förlustsvit om tre raka, om än mot topprankat motstånd i form av Justin Gaethje, Charles Oliveira och Beneil Dariush.

Finnlines Malmö – TravemÜnde – på väg mot Hamburg

Freedomtravel - 30 Apr 22 kl. 06:00

För att komma till Tyskland och Hamburg tog vi Finnlines Malmö – Travemünde. Denna rutt passade oss bra eftersom vi var på väg att besöka härliga Hamburg. Här berättar vi lite mer om resan!

Första turen i Sverige med Mercedes eldrivna lastbil

Feber.se - 29 Apr 22 kl. 17:00

Gick från Södertälje till Malmö Mercedes eldrivna lastbil eActros 300 har landat i Sverige och nu har den första långkörningen med bilen genomförts. Turen gick från Södertälje till Malmö vilket är en sträcka på 60 mil. Under turen behövdes två stycken laddstopp och totalt förbrukade bilen 450 kWh på resan.

Med husbil i Malmö – tips på ställplats och upplevelser

Freedomtravel - 28 Apr 22 kl. 06:00

Med husbil i Malmö! Vi har gjort ett besök i Sveriges tredje största stad med vår husbil. Här hittade vi en bra ställplats och trevliga cykelutflykter.

Seniormässan i Malmö 26-28 april 2022

Freedomtravel - 27 Apr 22 kl. 06:00

Just nu pågår Seniormässan i Malmö 26-28 april 2022. Denna mässa riktar sig till aktiva seniorer och det brukar alltid vara ett stort fokus på resor. Vi råkade vara på plats i Malmö och ville naturligtvis inte missa mässan.

Semesterkänsla på First Camp Råå Vallar i Helsingborg

Freedomtravel - 26 Apr 22 kl. 06:00

First Camp Råå Vallar i Helsingborg är en fantastiskt fin camping som bjuder på semesterupplevelser med stränder, pooler, aktiviteter och massor av utflyktsmöjligheter. First Camp Råå Vallar i Helsingborg Vi har besökt First Camp Råå Vallar i Helsingborg, som en del i ett samarbete med campingkedjan First Camp. Detta är en 5-stjärnig camping (Premium-nivå) vid […] Inlägget Semesterkänsla på First Camp Råå Vallar i Helsingborg dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Lyssna på utrotningshotade ljud

Feber.se - 10 Apr 22 kl. 09:30

En Nokia, en diskett och ICQ Museum of Endangered Sounds är ett online-museum där man kan lyssna på ikoniska ljudeffekter från förr. Här kan man bland annat hitta det otroligt tillfredställande startljudet för en gammal Macintosh, det tokgalna ljudet från ett modem som ringer upp och så klart ICQ-ljudet. Utbudet i detta museum är stabilt men tyvärr har de inte så många ljud ännu.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.