Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

”Kommunikationsstöd” tolkas som munkavle

Nyhetspressen - 07 Nov 18 kl. 13:35

Inför hyrläkarstoppet har Värmland tagit fram ett informationsstöd till cheferna. Något som upprört och av vissa tolkats som ett försök att tysta medarbetare.. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Vittnesmål: Barn hängs ut av lärare på elitskolan

Nyhetspressen - 08 Jul 18 kl. 18:10

Stormen fortsätter kring prinsessan Estelles blivande skola i Stockholm.Nu avslöjas vittnesmål om barn som hängts ut av lärare framför klassen – och anmälningar till Skolinspektionen om mobbning och elitism.Samtidigt lägger styrelsen munkavle på elitskolan Campus Manillas ledningsgrupp..

S har länge haft munkavle i integrationsfrågor

Nyhetspressen - 23 Mar 18 kl. 09:07

Socialdemokraterna valde att lägga munkavle på sina medlemmar i integrationsfrågorna så sent som i valrörelsen 2014. Deras reaktioner på seminariet "Burka Songs" kan sammanfattas med: lite för lite och lite för sent, skriver Gulan Avci och Maria Nilsson (L). .

"Det här kan tolkas som ett erkännande"

Nyhetspressen - 22 Nov 17 kl. 08:42

Dopingavstängda Therese Johaug har hela tiden hävdat att hon agerat rätt och riktigt. Nu har skidstjärnan kovänt. .

Tusentals människors budskap – lyssnar ni?

Nyhetspressen - 10 Apr 17 kl. 13:05

När tusentals människor samlas till en värdig kärleksmanifestation ska det inte tolkas som en symbolisk handling utförd av naiva idealister..

Pewdiepie är naiv – men knappast antisemit

Nyhetspressen - 15 Feb 17 kl. 14:12

Videobloggaren Felix ”Pewdiepie” Kjellberg portas av Disney och Youtube efter att ha anklagats för antisemitisKalle Lind skriver att även osmakliga skämt måste tolkas utifrån sitt sammanhang..

Madonna först ut att när nya säsongen startar på The Tivoli

Nyhetspressen - 12 Feb 17 kl. 15:00

Madonna, Neil Young, Timbuktu, Beatles och Peps är några av de som kommer att tolkas i Vinylbaren under våren..

Widman: Kan tolkas som hybridkrigföring

Nyhetspressen - 07 Jan 17 kl. 16:59

Rysslands försök att genom hackarattacker påverka det amerikanska presidentvalet skulle kunna tolkas som så kallad hybridkrigföring, enligt försvarsutskottets ordförande Allan Widman (L). Samtidigt kommer uppgifter om att rysk desinformation ökar även i Sverige. – Det blir ett hot mot den svenska demokratiska processen, säger försvarsexperten Stefan Ring..

Poliser som larmar ska inte få munkavle

Nyhetspressen - 28 Oct 16 kl. 11:38

Jag skriver detta på eget bevåg. Jag trodde inte att detta var behövligt att just behöva yttra mig i riksmedia. Men nu kan jag i alla fall titta mig själv i spegeln, skriver polisen Erik Hägglund..

Munkavle på norrmännen i fallet Johaug – ”Medicin för åkarna”

Nyhetspressen - 20 Oct 16 kl. 17:30

Märkligt och tråkigt, hann Marit Bjørgen säga om dopningsavstängda Therese Johaugs frånvaro när VG pratade med henne under ett landslagsläger i Italien. Sedan var det stopp. Dopningsmisstänkta Therese Johaug drog sig i sista stund ur det norska längdlandslagets läger i italienska Val Senales.

Filmrecension: Right now, wrong then

Nyhetspressen - 28 Sep 16 kl. 17:08

Ett möte, två versioner. Eller? Regissören Hong Sang-Soos "Right now, wrong then" är ett spännande filmexperiment som vrider på vår uppfattning om hur verkligheten kan tolkas.


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

CNN stämmer Donald Trump för behandlingen av Jim Acosta

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 15:26

CNN meddelar att de kommer att stämma den amerikanska presidenten för att ha dragit in Vita huset-reportern Jim Acostas pressackreditering..

Mardrömsprognosen: årets julhandel ökar till nära 80 miljarder kronor

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 14:56

Under årets julhandel kommer svenskarna shoppa prylar och mat för 79,7 miljarder kronor. Men få pratar om de mörka baksidorna med masskonsumtionen.  Det är ingen nyhet att vi måste konsumera mindre för att rädda klimatet och miljön.

”Jag är trött på att vi får ta skit”

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 14:37

Nilla Fischer kritiserade den bristande jämställdheten inom fotbollen i Globen i går kväll.Andreas Granqvist gillade inte utspelet.– Det blir lite orättvist när man drar alla över en kam, säger "Granen".

M-toppens hårda anklagelse mot Lööf

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 14:29

Moderatledaren Ulf Kristersson får stöd av partikamraterna efter sitt Facebookinlägg om sveket från Annie Lööf och Jan Björklund. "Detta kan bara tolkas som att Alliansen som regeringsunderlag inte längre existerar. En trist dag, men vi vet alla vem som bär skulden", skriver M-toppen Lars-Ingvar Ljungman, ordförande för Moderaterna i Skåne.

Polisinsats i Åstorp – unga män jagas efter rån på äldre kvinnor

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 14:21

Två äldre kvinnor, 65 respektive 84 år gamla har attackerats i centrala Åstorp..

Nellas misstänkta mördare: ”Ville hitta en tjej att döda”

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 14:13

Här är den misstänkta mördarens eget brev – om vad som hände med småbarnsmamman Nella Olander, 28.”Jag ville hitta en tjej/kvinna att döda”, skriver han i sin egen berättelse om vad som hände under mordkvällen..

Stor polisinsats i Majorna

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 14:11

Polisen har under förmiddagen slagit till mot en bostad i Majorna. Enligt vittnen gick det in poliser med dragna vapen och sköldar. – Detta är en utredningsåtgärd som en avledning gör i ett annat ärende, säger polisens presstalesperson Jenny Widén..

Kvinna med rullator rånad av två män – blev omkullknuffad

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 14:03

En kvinna i Åstorp blev på tisdagseftermiddagen rånad av två män.Männen knuffade omkull kvinnan och tog saker ur rullatorn.Polis är på platsen just nu..

Rolf Lassgård överraskas i sändningen: "Hej gumman"

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 13:21

Rolf Lassgård är aktuell i nya tv-serien "Jägarna".När skådespelaren var med i "Nyhetsmorgon" på TV4 överraskades han totalt när hans motspelare i filmen, hunden Bella, plötsligt dyker upp i sändningen.— Det här är en otrolig hund, berättar han i sändningen.

Lööf: Behövs inga fler statsministerkandidater

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 12:58

C-ledaren Annie Lööf vill fortsätta att hålla ihop Alliansen trots att hon på onsdag kommer att rösta nej till Ulf Kristersson som statsminister. Samtidigt säger hon nej till att bli regeringschef. – Vi behöver inga ytterligare statsministerkandidater, säger Annie Lööf..

SL-kortet höjs igen vid årsskiftet

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 12:52

SL:s månadskort höjs med 30 kronor från årsskiftet, uppger Stockholm Direkt.Det nya priset blir 890 kronor per månad..

M-profil lämnar i protest mot SD-närmande

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 12:52

Edith Escobar: ”Jag hittar inga ursäkter längre”..

”Vi gick backstage och pratade efteråt”

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 12:43

De fick ta emot Zlatan Ibrahimovics pris på Fotbollsgalan.För Grunden Bois betyder det mycket – och Joakim Andersson, ordförande i föreningen, erkänner att det var nervöst att kliva upp på scenen i Globen.– Nu vill vi få ännu fler att börja spela fotboll, säger han dagen efter galan..

”Det går inte – då blir man utkastad”

Nyhetspressen - 13 Nov 18 kl. 12:37

Zlatan Ibrahimovic var på plats på Fotbollsgalan i Globen.Men nobbade både att sitta bland övriga gäster och att möta media. – Det är synd.