Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Kompisgänget från Kvevlax plockar skräp för miljön: "Ingen annan verkar vilja göra något åt det"

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 13:53

Den sÃ¥ kallade Greta Thunberg-effekten har spridit sig över alla världens hörn, och i Kvevlax har ett gäng tioÃ¥ringar tagit klimatkampen i egna händer.. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

iFixit plockar isär nya MacBook Pro med M2 Pro

Feber.se - 31 Jan 23 kl. 13:30

Genom att följa Apples reparationsmanual Apple har precis släppt nya MacBook Pro med M2 Pro/Max-chip, därför har iFixit som vanligt kikat på hur lätta enheterna är att reparera. För att öppna upp 14-tums-modellen använder sig iFixit denna gång av Apples officiella reparationsmanual, som verkar vara relativt lätt att förstå, trots att det krävs en hel del verktyg. Det visar sig också att Apple minskat storleken på datorns kylfläns en aning, främst på grund av ett par mindre minnesmoduler.

iFixit plockar isär Meta Quest Pro

Feber.se - 04 Nov 22 kl. 18:00

Vad gör den så dyr? I iFixit senaste video har gänget fått tag på Mark Zuckerberg och Metas senaste VR-headset Meta Quest Pro för att ta reda hur komponenter som de nya pannkaslinserna ser ut och vad som gör att headsetet kostar hela 19.495 kronor.

Sony verkar vilja bli bättre på att bevara gamla spel

Feber.se - 27 Apr 22 kl. 18:30

Startar avdelning som ska se till att gamla spel fungerar på nya konsoler Det verkar som om Sony har startat en ny avdelning vars uppgift kommer att bli att göra gamla spel spelbara för eftervärlden. Det är en spelutvecklare som själv uppger på Twitter att han är en av de första som anställts till Sonys nya avdelning som ska bevara spel. Sony har själva än så länge inte kommenterat att de skulle göra någon satsning på att bevara gamla spel så det återstår att se vad det här utmynnar i.

Många verkar inte vilja äta labbodlat kött

Feber.se - 20 Jan 22 kl. 14:45

Studie visar att många känner sig äcklade av fejkkött Kött som framställts i laboratorier har gjort allt större framsteg de senaste åren. Det verkar dock inte riktigt som om marknaden är helt mogen för labbodlats kött enligt en ny studie av två forskare på University of California. I studien deltog 1578 personer, både vegetarianer och köttätare, och dessa fick besvara frågor om hur de ställde sig till labbodlat kött.

Instagram sägs ha nått två miljarder användare

Feber.se - 15 Dec 21 kl. 15:45

Men verkar inte vilja berätta om det Instagram ska nu ha nått 2 miljarder användare, enligt CNBC. Detta är dock ingenting företaget verkar vilja erkänna, senaste gången man berättade om en sådan målstolpe var 2018 när man nådde en miljard användare. De anställda som läckt informationen till CNBC säger att plattformen ska ha nått milstolpen redan runt en vecka innan Facebook annonserade sitt namnbyte till Meta.

JerryRigEverything plockar isär Samsung Z Flip 3

Feber.se - 01 Nov 21 kl. 15:30

Och försöker hålla den vid liv JerryRigEverything har plockat isär en och annan telefon i sina dagar, men telefonerna överlever sällan processen. Med Samsung Galaxy Z Flip 3 har Zack andra planer och försöker hålla telefonen vid liv, även efter han rivit ut inälvorna. Läs vidare och kommentera: https://feber.

iFixit plockar isär Apple Watch Series 7

Feber.se - 22 Oct 21 kl. 08:30

Tillsammans med produktdesigner Apple har släppt en ny smart klocka och givetvis har gänget på iFixit bestämt sig för att se hur enheten ser ut på insidan. Den här gången verkar det vara en liten specialare då de pillat på Watch Series 7 tillsammans med den före detta Apple-designern Tobias för att ge oss mer intressant information om klockan. När det kommer till hur lätt enheten är att laga så landar klockan på stabila 6 av 10.

iFixit plockar isär iPad mini

Feber.se - 01 Oct 21 kl. 12:45

Och hittar anledningen till jellyscrollandet iFixit har plockat isär iPad mini och det är väl ingen dröm att reparera direkt. Man har gjort det en smula enklare att få ut batteriet och USB-C-kontakten är enklare att laga, men annars är det inte så reparationsvänligt. Man har också hittat anledningen till att det så kallade jellyscrollandet är så tydligt på minin.

Atari verkar vilja göra större spel igen

Feber.se - 06 Jul 21 kl. 12:20

Skiftar fokus från free to play- och mobilspel Det anrika spelföretaget Atari verkar vara sugna på att återgå till sin forna storhetstid. Atari har den senaste tiden fokuserat på free to play-spel och spel till mobiler, men nu har företagets nya VD Wade J. Rosen, som tillsattes i våras, meddelat att det är dags för ändring och att företaget kommer börja fokusera på premiumspel till PC och konsol.

Den här hemsidan kommer att försvinna

Feber.se - 20 Jun 21 kl. 13:06

Om ingen postar något på ett dygn thiswebsitewillselfdestruct.com är en lite udda sak som är satt att försvinna om ingen postar något till den varje dygn. Går det alltså mer än 24 timmar så är det slut.


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - 29 Jan 20 kl. 12:30

En bil har kört av vägen i Malmö..

Glädjen: Hunden Ozzy är infångad

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 18:30

I två veckor har man försökt fånga in hunden Ozzy - nu är han fast..

ARKIV: Jörgen Brinks tre raka segrar i Vasaloppet

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 18:17

Jörgen Brink lyckades med bedriften att vinna Vasaloppet tre år i rad, 2010, 2011 och 2012. Efter vinsten 2012 var Brink väldigt känslosam i segerintervjun med André Pops..

Så länge stannar värmen

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 18:00

Vårvädret har anlänt till Gotland med besked..

Finländska trösten: De får guldbonus

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 17:21

Finlands ishockeydamer fick nöja sig med silver i VM – efter det uppmärksammade bortdömda målet i finalen mot USA. Men trots det får de sin guldbonus av det finländska ishockeyförbundet..

Visby IBK uppvaktar konkurrentens stjärnor

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 17:10

Visby IBK vill värva Craftstadens två poängspelare: Simon Zetterling och Tor Bornedal-Samils..

Jörgen Brink slutar: ”Dags för ett nytt skede i livet”

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:36

Jörgen Brink gjorde den gångna helgen sitt sista skidlopp i karrirären. Nu slutar 45-åringen. ”Lite vemodigt men det är ändå dags för ett nytt skede i livet”, skriver han på Instagram..

Misstänkt jaktbrott – tre döda djur

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:35

Tre döda djur har hittats vid Måvikens badplats, norr om Knutby..

Tidigare frikända fick fängelsestraff och utvisning från Sverige

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:30

Friande domar revs upp av hovrätten..

Reals sjuka köpebudget – fem miljarder att tillgå

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:29

Efter fiaskosäsongen är Real Madrid på rejäl jakt i sommar.Så väl Paul Pogba, Mohamed Salah, Eden Hazard och Kylian Mbappé har kopplats ihop med klubben.Och pengar finns, avslöjar nu en av klubbens tidigare demontränare..

Goda råd är dyra för Jukka Jalonen efter otaliga återbud – här är spelarna som ännu kan bli VM-aktuella

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:28

Rekordmånga finländare (49) fick dra på sig en NHL-tröja säsongen 2018–19 men hittills har bara två blåvita NHL-doldisar tackat ja till spel i ishockey-VM. Laget lär förbli anonymt men truppen lever fortfarande i allra största grad. I NHL håller den första slutspelsomgången på att ta slut, medan AHL-slutspelet precis har dragit igång.

”Var den blodigaste och tuffaste finalen någonsin”

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:05

Frölunda spelar i år sin nionde SM-final i klubbens historia.Då passar GT på att blicka tillbaka på de åtta tidigare mästerskapsfinalerna – som renderat i tre SM-guld..

Gravfynd kan visa att Malmö är äldre än vad man trott

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 15:46

Ett fynd i S:t Petri kyrka dateras till 1220..

Leos Lekland öppnar på C4 Shopping-området

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 15:30

Leos Lekland ska öppna en drygt 4 000 kvadratmeter stor anläggning på C4 Shopping-området. Runt 13 miljoner satsas på utrustning till det nya aktivitetscentret..

Forskarnas varning– för många ägg gör dig sjuk

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 15:26

Påskhelgen är en högtid för alla äggälskare. Enligt organisationen Svenska ägg äter vi sex miljoner ägg i timmen under påskafton. Men nu kommer forskare med allvarliga varningar om äggens påverkan på hälsan.