Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Flute-tankar

Kontantlöst inte bra

Flute-tankar - 27 Dec 12 kl. 19:06

I förra veckan kunde vi läsa om hur allt färre bankkontor hanterar kontanter. Det finns nu fler kontantlösa bankkontor än kontor med kontanter. Bara Handelsbanken är motvalls och har som mål att alla kontor ska ha kontanter.Det är för övrigt intressant hur bankerna har lyckats få igenom sitt språkbruk med "kontantfria" istället för "kontantlösa". Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Allt fler affärer i Växjö väljer bort kontanter

Nyhetspressen - 29 Mar 18 kl. 12:52

Allt fler butiker och restauranger i Växjö väljer bort kontanter. Senast i raden är Espresso house som följer trenden och blir kontantlösa. Pensionärsföreningen SPF rasar.

Dina kontanter är värdelösa

apg29 - 31 Dec 16 kl. 05:09

Bild: Aftonbladet. Ethel hade cirka 108 000 kronor hemma. Men Riksbanken vägrade att ta emot dem när Sverige bytte sedlar.

Facebooks ursäkt - fel stoppa bröst

Nyhetspressen - 21 Oct 16 kl. 11:19

Facebook ber om ursäkt för att Cancerfondens instruktionsfilm om hur man kan kolla sina bröst stoppades. Den så kallade bröstskolan är en animerad film som förra veckan togs bort av Facebook med motiveringen att den inte följde företagets policy.(TT).

Företagslots klassas näst bäst

Nyhetspressen - 20 Oct 16 kl. 03:00

Hur företagslotsen arbetar i Östra Göinge får bra betyg i en undersökning..

Så undersöker du dina bröst

UNDERBARACLARA - 12 Oct 16 kl. 11:02

Varje timme diagnostiseras en kvinna i Sverige med bröstcancer, enligt Bröstcancerfonden. Om du lär känna dina bröst är det lättare för dig att upptäcka eventuella förändringar. Har brösten sin vanliga form, kan du känna knölar, har dom samma färg som vanligt, hur ser bröstvårtan ut?

Efter rånet - kontantlöst spel

Nyhetspressen - 23 Sep 16 kl. 14:45

Efter rånet vid galoppbanan Bro Park i Upplands-Bro testar nu Svensk galopp kontantlösa tävlingar. Vid två tillfällen, lunchgaloppen den 28 september och tävlingarna den 5 oktober, kommer insatserna på Bro Park enbart att kunna betalas med kort.(TT).

Åbräddens kök nominerade för bra äldremat

Nyhetspressen - 13 Sep 16 kl. 20:47

Förra året kom de på tredje plats i tävlingen om bäst äldremat i landet. Fullt så bra gick det inte i år..

Sindy har lagt upp en ny nakenvideo

Gossips.se - 20 Aug 16 kl. 21:30

För inte så länge sedan så lade Sindy upp en video på instagram där hon visade sina bröst. Trots att hon själv valde att fokusera sin text till videon om sina bröst så blev hon arg när denna bloggen skrev att hon visade upp sina bröst i videon då hon inte tyckte det var ok att det fokuserades på just brösten. Men nu har hon ännu en gång valt att lägga upp en video på instagram där hon visar upp sina bröst.

Kopparhatten skippar sedlarna, nu blir det kontantfritt på Falu-restaurangen

Nyhetspressen - 02 Aug 16 kl. 18:10

Kopparhatten Café och Kök bestämde sig under måndagen för att sluta ta emot kontanter. Från och med nu gäller bara kort-betalning, faktura eller swish.– Vi är först i Falun med att bli kontantlösa, men det verkar högst troligt att fler restauranger och caféer kommer att följa efter, säger Anders Söderlund, ägare Kopparhatten..

[PLUS] ”Blir glesbygden som drabbas”

UNDERBARACLARA - 21 Jul 16 kl. 23:00

Sverige går mot att bli ett kontantlöst samhälle. Men den växande oviljan att hantera kontanter...


Fler inlägg från Flute-tankar

Flygom mera!!

Flute-tankar - 04 Jan 18 kl. 23:30

Infrastrukturminister - smaka på det ordet! Huru härligt är det icke? Ack, så det utstrålar makt, framåtanda och utbyggnad!

Hur skulle Sverige kunna få stigande räntor?

Flute-tankar - 03 Jan 18 kl. 21:53

Som läget ser ut nu för Sveriges och de globala finansmarknaderna har jag (och många med mig) svårt att tänka sig att vi skulle kunna få se ett uppåttryck på det svenska ränteläget. Fallande bostadspriser, som vi ju sett under hösten och lär få se mer av under 2018, lär snarast ge ett deflatoriskt tryck, vilket borde orsaka ett nedåttryck på räntorna i Sverige.Därför tycker jag att det känns intressant att spekulera i ett tänkbart scenario för hur ränteläget i Sverige skulle kunna drivas uppåt.

Reala svenska bostadspriser, uppdaterade diagram

Flute-tankar - 01 Nov 17 kl. 23:25

Med tanke på den senaste tidens nyhetsfokus på de svenska bostadspriserna tänkte jag presentera lite uppdaterade prisdiagram.Här får ni först ett uppdaterat diagram över reala svenska småhuspriser, från 1952 årsvis, från 1986 kvartalsvis, och för Stockholm från 1975. Som en jämförelse har jag även lagt in reallönerna.

Ohållbara globala finansmarknader

Flute-tankar - 02 Jul 17 kl. 10:38

Lite intressant från veckans Credit Bubble Bulletin (min översättning):Jag köpte aldrig den populära jämförelsen mellan 2008 och 1929 - och den relaterade uppfattningen att 2008 var "hundraårsflödet". Krisen 2008-2009 var till största delen en privat skuldkris kopplad till spräckandet av bubblan i bostadskrediter - inte olik tidigare upprepade globala kriser, utan bara större och något mer systemisk. Det var dock inte en djupt systemisk kris besläktad med efterspelet till 1929, vilket karakteriserades av en förtroendekris för banksystemet, marknaderna och finansbranschen i allmänhet, tillsammans med ett tappat förtroende för statens politik och institutioner.

Kreditimpulsen för svenska bolån nu negativ!!

Flute-tankar - 28 Jun 17 kl. 07:10

Häromdagen konstaterade Cornucopia att något lugnare tillväxt av skuldbubblan kan signalera lugnare bostadsprisökningar.Skulderna fortsätter alltjämt öka snabbare än både real BNP (ungefär BNP+KPI-inflation) och snabbare än hushållens löner och disponibla inkomster. Kort sagt fortsätter hushållen pumpa upp skuldbubblan, som förblir helt ohållbar.

Ännu ingen boräntehöjning i sikte

Flute-tankar - 27 Jun 17 kl. 20:34

Som jag påpekade i januari syntes ännu ingen signifikant höjning av bolåneräntorna.Nedan ser ni uppdaterat diagram över bolåneräntor.Fortfarande har inget signifikant hänt och jag förväntar mig ingen större höjning framöver.

Iakttagelser från ett terrordåd

Flute-tankar - 07 Apr 17 kl. 20:25

Idag när jag i det vackra vädret gick till fots genom centrala Stockholm från ett kundmöte till nästa, så slog mig tanken "vad skulle jag göra om något exceptionellt (t.ex. terrordåd) inträffade nu?

Arktis isvolym rekordlåg!!

Flute-tankar - 19 Mar 17 kl. 18:53

I mitten av december skrev jag om hur det fortfarande var klimatkaos i Arktis, med för årstiden rekordlåg isutbredning. Nu är vi framme i mitten av mars - den tid då havsisen i Arktis normalt har sin största utbredning, för att därefter minska. Utbredningen är nu nära rekordlåg för årstiden - de enda åren som legat runt denna nivå är 2015 och 2016, se diagrammet nedan.

Är bolåneräntorna på väg uppåt?

Flute-tankar - 12 Jan 17 kl. 15:07

Jag läser då och då att de svenska bolåneräntorna i höstas skulle ha vänt uppåt. Jag vill därför undersöka om det finns fog för att påstå något sådant. Swedbank är vänliga nog att ha historik över bolåneräntor ända bak till 1985.

Vecka 1: Olja & gas, globala kreditbubblan, m.m.

Flute-tankar - 12 Jan 17 kl. 10:56

Intressanta nyheter 1-8 januari 2017, baserat på mina tvitar och vidaretvitar på Twitter.Olja och gasMaersk Oil stänger ner produktionen vid Danmarks största gasfält Tyra som står för 90 % av landets gasproduktion,... https://t.

Interstellära resor är orimliga

Flute-tankar - 02 Jan 17 kl. 06:00

Interstellära resor är i science fiction-litteraturen och -filmen vanligt förekommande. Vi har genom några årtiondens populärkultur blivit så indoktrinerade med dessa att de ses som så självklara att till och med stora vetenskapsmän som Stephen Hawking börjar yra om att kolonisera planeter runt andra stjärnor.I verkligheten är det istället hårda fysikaliska fakta som gäller och jag postulerar därför att interstellära resor är orimliga enligt förklaringen nedan.

Peak Flute fortfarande 2012

Flute-tankar - 01 Jan 17 kl. 20:26

Diagrammet nedan visar hur antalet besökare sett ut genom åren sedan denna blogg startades (bortse från 2017 som ju knappt hunnit börja än).Som ni ser var "Peak Flute" år 2012 och trots ett litet upptick 2014 är trenden nedåt för antalet besökare.Detta hänger självklart väldigt mycket samman med hur mycket eller lite jag skriver på bloggen.

Fortfarande klimatkaos i Arktis

Flute-tankar - 17 Dec 16 kl. 17:54

För snart en månad sedan skrev jag om klimatkaoset i Arktis och det är fortfarande illa. Den senaste kartan visar att det fortfarande är mer än 20 grader varmare än normalt över stora delar av Arktis.I och med att det fortsatt att vara ovanligt varmt över Arktis har inte heller havsisen växt till särskilt mycket, se kartan nedan (den ljusblå randen visar havsisens normala utbredning).

Ofattbara avstånd i rymden

Flute-tankar - 09 Dec 16 kl. 11:05

Jorden har en diameter på 12 742 kilometer och en omkrets på cirka 40 000 kilometer. Därför har mänskligheten svårt att skapa sig en ordentlig bild av större avstånd, till exempel avstånden i rymden.Avståndet till Månen är 384 000 kilometer, alltså cirka 30 gånger större än Jordens diameter.

Klimatkaos i Arktis

Flute-tankar - 19 Nov 16 kl. 11:38

I början av förra veckan noterade TT och Sveriges Radio att temperaturerna över Arktis havsis var 10 grader varmare än normalt, en nyhet som genom en ödets nyck dock hamnade i skuggan av den klimatförändringsförnekande Trumps vinst i USA:s presidentval. Detta är inte bara någon tillfällig värmebölja (nåja - det är ändå fryskallt med temperaturer långt under nollan, men alltså mycket varmare än normalt) utan något som har hållit i sig ett tag nu. I förrgår noterade Washington Post att lufttemperaturen över Arktis havsis var hela 20 grader varmare än normalt!